Kafam da deli sorular.
Sen evlenince ne yapacaksın? Kendi ailen de sığıntı gibi hissediyorsun da evlendiğinde hem para getiriyorsun, hem temizlik yapıyorsun bi de uykun olsa bile adamın gönlünü yapıyorsun.
Ben sana şu kadar söyleyim, ailen evlendikten sonra melek oluyor.
Kansızlığın varsa ilacı var, git sekreterlik yap bi şey yap ama eline maaş geçsin.
Şimdi sana laf eden ailen de eşin ve ailesi olunca daha farklı oluyor
Ooo sen yandın ben sana deyivereyim.
İyi de bu sistem zaten yanlış.. Kadın hem çocuk bakıp hem işe gidip hemde ev işi yapıyor.
Yani insanlara mecbur bunu çekeceksin derse herkes bu sistem hiç değişmez.
O yüzden kadınların en baştan evlenmeden bunu kabul etmemesi gerekiyor.. ama herkes kabul ettiği için
değişmiyor işte.. Benim tanıdığım bir kadın yeni evlendiği andan itibaren adamı hiç hazırcılığa alıştırmadı
o yemeği yapıyorsa adam da sofrayı topladı, bulaşıkları dizdi makineye..
Bu evlilik degil kölelik. Üzüldüm sizin içinKafam da deli sorular.
Sen evlenince ne yapacaksın? Kendi ailen de sığıntı gibi hissediyorsun da evlendiğinde hem para getiriyorsun, hem temizlik yapıyorsun bi de uykun olsa bile adamın gönlünü yapıyorsun.
Kansızlığın varsa ilacı var, git sekreterlik yap bi şey yap ama eline maaş geçsin.
Canım benim o adamın iyiliğinden kaynaklanıyor. Sistemin doğru olduğunu savunmuyorum ama bu böyle devam ediyor. Çünkü çocuklarımızı da biz yetiştiriyoruz. Kabul etmese ne olacak ki, çocuğu olacak bilmem kaç kilo, adam gibi mesleği yok, iş bulamıyor. Evde oturacak yine bu işleri yapacak.
Biz anaerkilden ataerkile dönüşerek yanlış yaptık zaten
Bu evlilik degil kölelik. Üzüldüm sizin için
Katılıyorum söylediklerine tabi adam da iyi zaten benim dediğim..
Ama ben ev işi yapmam onu yapmam bunu yapmam diyen adamlar oluyor kabadayılık taslayıp ve maalesef ki bunu daha evlenmeden adam belli ettiği halde kadınlar kabul ediyor.
Evlendikten sonra artık neyse macbur kalınıyor.. Erkek çocukları anneler kızlar gibi ev işi yaptırsa kendi işini yaptıra böyle olmaz ama ''aslan oğlum'' modunda büyütüyorlar. Aynen şu Ataerkil düzenden nefret ediyorum.
çalışırım, paramıda vermedım vermem.Dış ticaret mezunuyum. Lojistik veya ithalat ihracatla alakalı işlerde çalışmayı istiyorum ve çok da seviyorum. Bu yüzden herhangi bir işe girmek istemiyorum. Bayılmalarım kansızlıktan olduğunu söylemişti doktor ve tansiyonumda sürekli düşüyor özellikle metrobüse karşı bir sorunum var çok fazla uzun yolculuk yaptım çalıştığım süre boyunca kısa süreliğine binsem bile kötü oluyorum hemen. Annem tekstilde çalışıyor babamsa klasörlerle ilgili matbaada usta olarak kardeşimle birlikte. O yüzden pek o konuda çevremiz de yok zaten. Ki ben okul biter bitmez girdim bu işe yaklaşık 10 ay çalıştım ama artık çok zorlanınca bıraktım. Bu yüzden biraz dinlenmek istiyordum ve bizim geçim sıkıntımızda öyle çok yok. Onların istediği benim çalışıp da onlara para vermem.
Kafam da deli sorular.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?