• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sığıntı gibi hissetmek

Kafam da deli sorular.
Sen evlenince ne yapacaksın? Kendi ailen de sığıntı gibi hissediyorsun da evlendiğinde hem para getiriyorsun, hem temizlik yapıyorsun bi de uykun olsa bile adamın gönlünü yapıyorsun.
Ben sana şu kadar söyleyim, ailen evlendikten sonra melek oluyor.
Kansızlığın varsa ilacı var, git sekreterlik yap bi şey yap ama eline maaş geçsin.
Şimdi sana laf eden ailen de eşin ve ailesi olunca daha farklı oluyor
Ooo sen yandın ben sana deyivereyim.

İyi de bu sistem zaten yanlış.. Kadın hem çocuk bakıp hem işe gidip hemde ev işi yapıyor.
Yani insanlara mecbur bunu çekeceksin derse herkes bu sistem hiç değişmez.
O yüzden kadınların en baştan evlenmeden bunu kabul etmemesi gerekiyor.. ama herkes kabul ettiği için
değişmiyor işte.. Benim tanıdığım bir kadın yeni evlendiği andan itibaren adamı hiç hazırcılığa alıştırmadı
o yemeği yapıyorsa adam da sofrayı topladı, bulaşıkları dizdi makineye..

Ailenin tavrı çok yanlış umarım farkına varır düzeltirler . Sanki herkes ilk çalıştığı yerde ömürlük çalışıyor , kamu kurumunda çalışanlar hariç çeşitli sebeplerle iş değiştirmek zorunda kalıyor insanlar , işten çıkarılıyor . Sen psikolojini sağlam tutmaya çalış , biraz kendine geldikten sonra illaki iş bulursun hayırlısıyla . Biraz umursamaz ol ve mümkün olduğunca sana bu tarz laflar edilince odana falan geç ya da başka şeyle uğraş .

ben ilk işimde 700 lira para alıyordum hayvan herif beni kandırmıştı sigorta bile yapmamıştı..

lisans mezunuyum birde.. sonra deneyim yapa yapa bugünlere geldim şimdi vuruyorum kırbacı :KK71::KK71::KK71:

iş bulursun yeni mezunlarımızın derdi bu iş beğenmeme.. çünkü iş var yani gözümle görüyorum.
gir bir yere çalış sağlık problemlerinin arkasına saklanma hamileyim kansızlık var sürekli uykum geliyor midem bulanıyor ama çalışıyorum.. ev işi daha zor emin ol evde oldugun sürece senden beklentileri daha fazla olacaktır.

işe gir hayatının aşkıyla tanış evlen git ohh mis :21:

İyi de bu sistem zaten yanlış.. Kadın hem çocuk bakıp hem işe gidip hemde ev işi yapıyor.
Yani insanlara mecbur bunu çekeceksin derse herkes bu sistem hiç değişmez.
O yüzden kadınların en baştan evlenmeden bunu kabul etmemesi gerekiyor.. ama herkes kabul ettiği için
değişmiyor işte.. Benim tanıdığım bir kadın yeni evlendiği andan itibaren adamı hiç hazırcılığa alıştırmadı
o yemeği yapıyorsa adam da sofrayı topladı, bulaşıkları dizdi makineye..

Canım benim o adamın iyiliğinden kaynaklanıyor. Sistemin doğru olduğunu savunmuyorum ama bu böyle devam ediyor. Çünkü çocuklarımızı da biz yetiştiriyoruz. Kabul etmese ne olacak ki, çocuğu olacak bilmem kaç kilo, adam gibi mesleği yok, iş bulamıyor. Evde oturacak yine bu işleri yapacak.
Biz anaerkilden ataerkile dönüşerek yanlış yaptık zaten

Şahsınıza almayın da dış ticaret okuyup dil bilmemek esas sorun

Ama eğitim sisteminin sorunu

Psikoloji ve arkeolojide zorunlu hazırlık sınıfı var dış ticarette yok mesela

Dil tabii ki kullanılarak öğrenilir ama bir alt yapının da oluşması lazım okul aşamasında

Kafam da deli sorular.
Sen evlenince ne yapacaksın? Kendi ailen de sığıntı gibi hissediyorsun da evlendiğinde hem para getiriyorsun, hem temizlik yapıyorsun bi de uykun olsa bile adamın gönlünü yapıyorsun.
Kansızlığın varsa ilacı var, git sekreterlik yap bi şey yap ama eline maaş geçsin.
Bu evlilik degil kölelik. Üzüldüm sizin için

Bende Lojistik okuyorum ingilizce kötü şimdiden kara kara düşünüyorum

Canım benim o adamın iyiliğinden kaynaklanıyor. Sistemin doğru olduğunu savunmuyorum ama bu böyle devam ediyor. Çünkü çocuklarımızı da biz yetiştiriyoruz. Kabul etmese ne olacak ki, çocuğu olacak bilmem kaç kilo, adam gibi mesleği yok, iş bulamıyor. Evde oturacak yine bu işleri yapacak.
Biz anaerkilden ataerkile dönüşerek yanlış yaptık zaten

Katılıyorum söylediklerine tabi adam da iyi zaten benim dediğim..
Ama ben ev işi yapmam onu yapmam bunu yapmam diyen adamlar oluyor kabadayılık taslayıp ve maalesef ki bunu daha evlenmeden adam belli ettiği halde kadınlar kabul ediyor.
Evlendikten sonra artık neyse macbur kalınıyor.. Erkek çocukları anneler kızlar gibi ev işi yaptırsa kendi işini yaptıra böyle olmaz ama ''aslan oğlum'' modunda büyütüyorlar. Aynen şu Ataerkil düzenden nefret ediyorum.

Bu evlilik degil kölelik. Üzüldüm sizin için

Üzülmeyin bana, gerçekten bunu yaşayanlara üzülün siz. Herkes zengin koca bulamıyor hizmetçileri olsun etrafında.
Ve derdim var köşesinin sayfaları malum (=

Katılıyorum söylediklerine tabi adam da iyi zaten benim dediğim..
Ama ben ev işi yapmam onu yapmam bunu yapmam diyen adamlar oluyor kabadayılık taslayıp ve maalesef ki bunu daha evlenmeden adam belli ettiği halde kadınlar kabul ediyor.
Evlendikten sonra artık neyse macbur kalınıyor.. Erkek çocukları anneler kızlar gibi ev işi yaptırsa kendi işini yaptıra böyle olmaz ama ''aslan oğlum'' modunda büyütüyorlar. Aynen şu Ataerkil düzenden nefret ediyorum.

Ne yazık ki böyle bir toplumda yaşıyoruz ki kadının öldürülmesi, taciz edilmesi ve kapanması için baskı yapılması hala malum. Güzel meclisimizde bile parmakla sayılacak kadın konuşuyor, çoğunun adını bile bilmiyoruz.
Kadın hamile olduğu zaman bile dışlandı bu toplumda. Neyse ne.
Zaman kadınlarımıza daha güzellerini gösterecek tabi en büyük düşmanımız yine bizleriz.
Senin annen sana çalış diye baskı yapıyor çünkü eşi de ona yapıyor, erkek kardeşin de karısına çocuğuna baskı yapacak. Ki bence bir kadın calışmalı o ayrı mesele. Ama sevdiği işte ve baskısız.

Velhasıl, dediğim gibi zengin birisiyle evlenmediğin sürece esinin alacağı asgari ücretle ne ev geçindirirsin ne kira ödersin ne de çocuk bakabilirsin; İstanbul gibi bir yerde.

benim de calışmadığım dönemlerde ara ara kendimi böyle hissettiğim olmuştu seni çok iyi anlıyorum. şimdi asgari ücretli de olsa bir işim var en azında bir değişim oluyor her gün evde boğulmuyorum. evde durduğun müddetçe evdekiler seni mutsuz edecek besbelli. iş araştırmaya devam et, senin için en iyisi bir işin olması. evden uzaklaşırsın biraz olsun.

Dış ticaret okuduysan dilini geliştirmek zorundasın
Ben istediğim işi yapacağım diyerek olmuyor, maalesef ülkemizde şartlar böyle değil
Dil eğitiminin masrafları için geçici bir işte çalışabilirsin
Sağlık sorunların çözülmeyecek şeyler değil, kansızlığı 20 yıl çektim ben ayıla bayıla da çalıştım
Ailenin tutumu hoş değil ama çok da haksız değiller
Bahanelere sığınarak çalışmayan genç bir insana ılımlı yaklaşım bir olur iki olur, her zaman nezaket beklemeyin
Anneniz koca kadın tekstilde çalışacak bir de akşam gelip seni mi nazlayacak, iş hayatında 22. yılım , tecrübemle söylüyorum ki doğru yolda değilsin. Madem okudun, aldığın diplomanın hakkını vermelisin, dilse dil, tecrübe ise tecrübe insan sırf okula verdiği emeğin hatrına asılır, şartları zorlar. Küçük bir işten başla bence öyle beklersen çok beklersin

Yapılan yorumlar ve üslup çok acımasız zaten ben çalışmayacağım sürekli evde yatıcam iş de yapmam keyfime bakarım ben böyleyim diyen birisi yokki karşınızda bir süre çalışmayacağım demiş arkadaş gayette hakkı var ne var bunda herkesin zor dönemleri var insanın ailesinin böyle zamanlarda destek olması beklenirken baykuş gibi tepenize binmesi kabul edilebilir değil,siz çalışmadınız diye kimse açlıktan ölmedi dimi,maalesef ailenize karşı bile psikolojinizi korumak zorunda kalıyosunuz, hayatın bin türlü hali var ailenizden birisi allah korusun bi kaza geçirse çalışamayacak hale gelse ne yaparız kapıya mı koyalım o zaman bunlar tamamen vicdani durumlar,siz şuan kendinizi geliştirmeye ve tedavi olmaya bakın ve kulaklarınızı kapatın bu sözlere onlar öyle dedi diye işe yaramaz olacak haliniz yok.

Dış ticaret mezunuyum. Lojistik veya ithalat ihracatla alakalı işlerde çalışmayı istiyorum ve çok da seviyorum. Bu yüzden herhangi bir işe girmek istemiyorum. Bayılmalarım kansızlıktan olduğunu söylemişti doktor ve tansiyonumda sürekli düşüyor özellikle metrobüse karşı bir sorunum var çok fazla uzun yolculuk yaptım çalıştığım süre boyunca kısa süreliğine binsem bile kötü oluyorum hemen. Annem tekstilde çalışıyor babamsa klasörlerle ilgili matbaada usta olarak kardeşimle birlikte. O yüzden pek o konuda çevremiz de yok zaten. Ki ben okul biter bitmez girdim bu işe yaklaşık 10 ay çalıştım ama artık çok zorlanınca bıraktım. Bu yüzden biraz dinlenmek istiyordum ve bizim geçim sıkıntımızda öyle çok yok. Onların istediği benim çalışıp da onlara para vermem.
çalışırım, paramıda vermedım vermem.

Kafam da deli sorular.
:KK53::KK53::KK53:

Ya yorumlar cok acımasız bazıları. Benımde bayılmalı bır hastalıgım var. Uzun sure ayakta kalamıyorum.Artı kansızlıkta var ve maalesef kansızlıktan kolay kurtulanılmıyor. Sahsen saglık sorunlarını coz once sonra ıngılızcenı gelıstır.Tekrar ıs bulursun merak etme.

Back
X