Sigortasız çalıştım, maaşım da içeride kaldı. Ne yapabilirim?

ama adanul,arkadaş halimden memnunum ben de istemedim diyor..diyelim dediğin gibi iş yerinin yapması gerek..
o kesin zaten..ama yapmadıkları zaman oturup beklemek mi gerek nasılsa ben de istemiyorum benim işime böyle geliyor diye?:44:

tabiki oturup beklememek lazım ama iş artık okadar aslanın ağzında ve emeklilik o kadar uzak ki millet mecburen alacağı 3-5 kuruşa bakıp susuyor.

Bu ne ya koca şirket 1500-2000 için süründürmüş
Hakkın olan paranın daha da fazlasını talep et 5000 iste mesela
Ya seve seve versinler...:)) Ya da sen alırsın zaten..
Kayıtlarda varmış delil olarak, beklemen hata
İş kanunu işçilerin hakkına yönelik oluşturulmuş bi kanun
Güzel bi ifadeyle (Sürekli sigorta yapacaklarını söyleyerek oyaladılar vs gibi )
geçte olsa almama gibi bi şansın yok
Walla 3 kuruş için lanet olsun deme bence koca şirket senin rıskına göz dikiyo senmi vazgeçeceksin

Kızlar üzerine yatacaklarını düşünmüyorum. Sadece süründürmelerini istemiyorum. İlk girdiğim iki hafta içinde maaş kapsamım dışında bir iş yapmıştık ve 4000 lira payımı parayı alır almaz direk elime saymışlardı, şu an işleri de kötü. Prim ödemeye gelince varlar ama maaşı süründürüyorlar işte :9:

Derdim meblağ da büyük değilken geçiştirilmemekti. Hepinize teşekkür ederim.

bende son calıstıgım yerde 6 ay sıgortasız calıstım sonra gırıısm yapıldı....o yatmayan sıgorta paralarınıda aldım gder sızı calısma bakanlıgına sıkayet ederım dedım maaasımın 10 katını ceza olarak odersınız dedımayrıca banada tazmınat hakkı dogar dedım cocuk yok karsınızda soz verdıgınız tarıhı aylar gectı dedım kı benım cıktıktan sonra 2000 tl alcagım vardı ve hepsını soke soke aldım....tabı bıraz çirkinlestık ama aldım sonunda....demem oki..eger kamera kaydı ssknız yok dıye belkı makbuz falan ımzalatmamıs olabılırler ama kayıtlar vardır...ama onlarada sızden için görüntü dıyebılırler yanı oylesıne gelıp gıdıyorkı demeye getırırler.....ınsallah sonuclanır ama avukata danısın derım yuklu mıktarda tazmınat alabılırsınız ıyı bı avukat tutarsanız......ama asla o parayı bırakmayın hakkınız o para sızın..bosa calısmadınız herhalde neden ısyerı sahıplerıne bagıslıcaksnız yanı......sonuna kdr mucadelenızı verın ıstedıklerı kdr sallasınlar sonunda kararlı oldugunu gorduklerınde odeyeceklerdır emın olun...eleman calıstırıp emır yagdırıp iş yaptırmasını bılıyolarsa bunun bı bedelı var......

Bende 1 yıldır sigortasız çalıstırıldım sgkya şikayet ettim.. Müfettiş geldi az önce de beni yanına çağırdı daha önce başınıza geld mi arkadaşlar???

Şuan size sgk binası işverenler servisinden yazıyorum. Tam yerinden yani. Hemen bulundugunuz yerin sgk binasına gidip şikayette bulunun hem paranızı alırsınız hepiniz hemde oraya yüklü miktarda ceza kesilir sessiz kalmaalım lütfen.

Back
X