Çocuk Hastalıkları sık antibiyotik kullanımı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

buzuldunya34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2016
139
27
28
43
merhabalar 2 tana evladım.çok sık hasta oluyorlar.yazın bile burun tıkanır mı......tabiki doktora götürüyorum anlık antibiyotik yaz gönder.ayda 1 antibiyotik e doktor normal diyo.merak ediyorum siz neler yapıyorsunuz çocukların sağlığı için.bu kadar sık hasta oluyolar mı

Bizde de durum aynı.2 şişe antibiyotik içti arka arkaya.2-3 gün sonra yine horlamaya başladı.yıldım artık :(((

Aynen :(( 8 yasinda.yaklasik 4 senedir her kış 5-6 kez kullanıyor.gerci doktorlar 8'e kadar (yanlis hatirlamiyorsam)antibiyotik kullanımına bir sey demiyor.sizinki kaç yaşında?

Hangi marka almıştın?bu tarz seyleri de düzenli kullanmayınca bir işe yaramıyor.ben de harnup pekmezi yedirmeye çalıştım ama duzenli olmadi tabi.

fayda zarar gözetilir bu gibi durumlarda. eğer faydası zararından fazlaysa kullanmanız önerilir. antibiyotik kullanımı elbette zararlı ama kullanmadan geçmeyecek bir durumdaysa zararlı bu kullanmıcam dersen allah korusun çocuğuna daha kalıcı hasarlar verirsin. doktoruna güvenmediysen doktorunu değiştir. kullandığın ilaçlar hakkında bilgi ver. endişelerinden bahset.

Antibiyotik hemde ayda bir...!!!
Burun tıkanıklığı, horlama, sinüzit vb. için serumla burun yıkamayı araştırıverin, internette kullanımı ayrıntıları vs. var. Çocuklara da güvenle uygulayabilirsiniz, ben eczaneden izotoniknserum şişesi alıyorum çocuklara da kendime de sürekli kullanıyorum.
Ayrıca bağışıklığı kimyasal antibiyotiklerle harap etmeden bitkisel antibiyotikler araştırın. (hasta olup iş işten geçmeden tabiki)
Ben doktora gidip teşhisi öğrenirim çok ağır olmadıkça bal şerbeti (gerçek bal.!), genelde yeterli oluyor. Ama bağışıklığı güçlendiyse önceden.
Ateş düşürücü vs. kullanırım ağır vakalarda, ama antbiyotik görünce öcü görmüş gbi oluyorum.
Size tavsiyem bol sarımsak,soğana pekmeze alıştırın. Çok antibiyotik kullanmaktan muhtemelen bağışıklık azaldığından bal bulabilirseniz hergün yaşına göre verin. Bakın nasıl eskisinden iyi olacaklar. Doğl yollardan bağışıklık kazanma yöntemlerini öğrenelim inşallah. Rabbim size ve yavrularınıza sağlıklı, hayırlı uzun ömürler versin.

Back
X