Merhaba, küçükken ben de aynı hastaligi geçirdim. Küçükken hiç kilo almıyormusum, yüzüm sapsariymis hep. Her gün altıma kaçırıyormusum. Uzun sure idrara çıkmama, sık sık altına kaçırma, ates , titreme gibi belirtileri vardı. 7 yaşındaydım. Annemle babam o süreçte çok yiprandilar. Aynen söylediğiniz gibi ürolojik bir sorundu. Kaçak varmış ben de. Bir bobregim diğerinden daha küçük.
Yıllar içinde bu kaçağın kapanacagjni söylemiş doktor, annelerin içi rahat etmedi Ankaraya gitmişiz ve kaçağın kapanmayacagini 20li yaşlardan sonra tekrar bu hastalığın nuksedecegini söylemişler.
Annemin psikolojisi çok bozulmuştu o dönem
Ameliyat olmuştum ben de. Onu üzmemek için hastalığımın detaylarını soramıyorum.
Bana ne olmuştu, şimdi bir şey var mıdır diyemiyorum.ama hastaligimin adinin idrar yolları enfeksiyonu olduğumu, ameliyat olduğumu, mesanemde sorun olduğunu böbreğime sicradigini ve bir böbreğimin diğerinden daha kucuj olduğunu biliyorum.
30 yasinda kadınım hala annem birlikte kaldığımız günler, ben öğlene kadar uyursam beni uyandirir, " hadi neden tuvaletine girmedin " der. Tuvalete ne sıklıkla çıktığımı ne kadar su içtiğimi kontrol eder.
Hayat boyu bol su icmek gerekiyor. Ve kontrolleri ihmal etmemek gerekiyor.
Allah yardımcınız olsun. Annem o dönem çok yıpranmışti.