Şikayet etmenin sonucu

ervanazlim

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2015
5.122
11.797
248
merhaba kk üyeleri... kısaca ben hemen konuya girmek istiyorum. Yazın kardeşimi okula kaydederken okul yönetimi yardım aldı altında bişeyler istedi para ve kırttasiye yardımı. Bunun kalktığını biliyoruz artık ve itiraz ettik. Neyse annem okul başalama tarihini sordu (bir hafta erken başlayacaktı çünkü emin olmak için )….

Son düzenleme:
A
Bundan sonra herhangi bir konuda okulla alakalı biriyle konuşurken telefonu video kayıtta, ses kayıtta olsun.. Ona göre hafızası olsun kayıt yarım kesilmesin.. Kötü, nahoş birşey dediklerinde o video ile şikayet etmeniz daha etkili olur gibi..
annemin yanın da kimsesi yoktu kendi de anlamaz ki ben bilseydim bıgün okula gideceğini bi şekilde bu dediğinizi yaptırırdım

neden böyle yapıyorlarmış dertleri ne

yani hadi annenizle o şikayetten kaynaklı takık da öbür kadına neden izin vermemişler

zira okullarda sağlık sıkıntısı olan çocuklara böyle ayrıcalıklar öncelikler vs tanınır

okulun rehber öğretmeni yok mu annen bir görüşsün neymiş dertleri

Başka bir okula yazdırma imkanınız yok mu? Şimdilerde ben çok bilmesem de ikametgah falan değiştirip farklı okullara kaydedebiliyorlar. Araştırın isterseniz bir.

Ben de bir ogretmenim ve su yazdiklarinizi okurken hayrete dusuyorum. Cok sukur simdiye kadar calistigim hicbir kurumda boyle vicdansiz idarecilerle karsilasmadim. Sikayet ettiginde yalanci sahitlik edecek insanlar mi var etrafinda? Nasil ispatlayacak ki bu iftiralari?
Bende bir öğretmenim bir sene çalışmış olsam da, kardeşim atanmış öğretmen. Hadi herşeyi geçiyorum o kadar öğrenim hayatım da bunları yaşamadım şahit olmadım ama denk gelince geliyor demek ki. Ben şahidim yazın yaşanılan olaylara. Okul müdürü milli eğitim müdürüne ben o kadını şikay edeceğim şahitlerim var demiş. Milli eğitim müdürü de anneme sen yalnız gitmişsin şahidin olmadığından üste çıkmaya çalışıyorlar. Bu olay böyle devam eder sana kafayı takmış bunlar keşke şikayet etmeseydiniz demiş annemin yanına da durmuş müdür senin elin de bu raporla seni o kapıdan çeviremezler hakları Yok demiş. M.E müdürü inanmamış zaten o müdüre sert de çıkışmış

Malesef ki ülkemizde her şeyin başı para olmus,anneniz müdürün dediği parayı verseydi emin ol müdür her türlü kolaylığı gösterirdi.Ancak böyle özel durumlu bir kardeşiniz olduğu için keşke parayı bulup buluşturup verseydiniz.Şimdi her türlü zorluğu çıkartacak çocuğa

Başka bir okula yazdırma imkanınız yok mu? Şimdilerde ben çok bilmesem de ikametgah falan değiştirip farklı okullara kaydedebiliyorlar. Araştırın isterseniz bir.
Milli eğitim müdür de aynısını demiş başka okula kaydıni yapayım diye ama çevrede ki ortaöğretimler imam hatip olmuş. Bir okul var o da çok uzak ve nasıl desem ilin en berbat semtin de

Malesef ki ülkemizde her şeyin başı para olmus,anneniz müdürün dediği parayı verseydi emin ol müdür her türlü kolaylığı gösterirdi.Ancak böyle özel durumlu bir kardeşiniz olduğu için keşke parayı bulup buluşturup verseydiniz.Şimdi her türlü zorluğu çıkartacak çocuğa
Öyle işte am biz o parayı veremeyecek durum da değildik ben orada mdr. Yardımcısının tutumu tavrı hoş değil di ki gerçekten o istenilen şeyleri alamayacak durumda olan veliler var onlar geldi bi an aklıma ki bizim şikayetten sonra herhangi bi şey istememişler kayıt için gelenlerden

Milli eğitim müdür de aynısını demiş başka okula kaydıni yapayım diye ama çevrede ki ortaöğretimler imam hatip olmuş. Bir okul var o da çok uzak ve nasıl desem ilin en berbat semtin de

Negatif ayrımcılığın hiç bitmeyeceği ve bu zihniyetteki insanların çocuğuma eğitim vereceği bir kurum yerine her ne kadar sevmesem de imam hatibi seçerdim sanırım. Sonuçta ortaöğretim çok da geleceği şekillendiren bir dönem değil.
Tabi siz bilirsiniz yine de hakkınızda hayırlısı

neden böyle yapıyorlarmış dertleri ne

yani hadi annenizle o şikayetten kaynaklı takık da öbür kadına neden izin vermemişler

zira okullarda sağlık sıkıntısı olan çocuklara böyle ayrıcalıklar öncelikler vs tanınır

okulun rehber öğretmeni yok mu annen bir görüşsün neymiş dertleri
Valla o kadının olayına ayrı üzüldüm ama yaşanan olay bütün velilerin gözü önünde olmuş oluyormuşta. Bir insan evladı da itiraz etmemiş sanırım anneme anlatılan bu. Kadın hani üzülme gibisinden konuşmuş anneme daha önce de yaşandı diye.
Kardeşimin eski okulun da kesinlikle böyle bişey söz konusu bile değildi her türlü kolaylığı sağladılar

Negatif ayrımcılığın hiç bitmeyeceği ve bu zihniyetteki insanların çocuğuma eğitim vereceği bir kurum yerine her ne kadar sevmesem de imam hatibi seçerdim sanırım. Sonuçta ortaöğretim çok da geleceği şekillendiren bir dönem değil.
Tabi siz bilirsiniz yine de hakkınızda hayırlısı
Bende annemle konuşacağım bu konuyu yapacak bişey Yok sanırım başka... yarı yıl tatilin de geçmesini isteyeceğim. Bu şekilde kardeşimin okul hayatı etkilensin yada bi söz gelsin istemem çok hassas biri zaten

Bende bir öğretmenim bir sene çalışmış olsam da, kardeşim atanmış öğretmen. Hadi herşeyi geçiyorum o kadar öğrenim hayatım da bunları yaşamadım şahit olmadım ama denk gelince geliyor demek ki. Ben şahidim yazın yaşanılan olaylara. Okul müdürü milli eğitim müdürüne ben o kadını şikay edeceğim şahitlerim var demiş. Milli eğitim müdürü de anneme sen yalnız gitmişsin şahidin olmadığından üste çıkmaya çalışıyorlar. Bu olay böyle devam eder sana kafayı takmış bunlar keşke şikayet etmeseydiniz demiş annemin yanına da durmuş müdür senin elin de bu raporla seni o kapıdan çeviremezler hakları Yok demiş. M.E müdürü inanmamış zaten o müdüre sert de çıkışmış
Bimere falan sikayet etse

Bimere falan sikayet etse
Yani onlar şikayette bulunursa etmeyi düşünüyoruz biz de.. para kaynakları kesildi ya ne kadar zorlarına gittilerse 50 yaşında ki kadınla uğraşıyorlar. Bilmiyorum benim vicdanım rahat şikayeti yapan benim iyi ki de yaptım alamayan insanlar geldi aklıma sadece annem de bugün keşke etmeseydik deyince üzüldüm kadına

Senin annen işi bilememiş öyle insanlar cazgirliktan anlarlar. Iyi bağırıp cagirsaymis o zaman ondan iyisi olmazdi. Böyle insanlara bunlar yaranir

Senin annen işi bilememiş öyle insanlar cazgirliktan anlarlar. Iyi bağırıp cagirsaymis o zaman ondan iyisi olmazdi. Böyle insanlara bunlar yaranir
Ah ben olacaktım ki haklarından gelirdim ama annemin derdi zaten onlara yetiyor. Kendisi çekinir asla kavga gürültü karışmaz o yüzden zoruna gitmiş tam da dediğiniz gibi söylemişler annem için okulu yıkmış annem çok bağırmış çağırmış etmediğini koymamış sene başından beri onlara

Siz şimdi direk cimere şikayet edin. Ve etrafınızda çoğu kişi de etsin. Daha etkili olur. Polis bir yakınınız varsa kardeşinizin abisi ya da ablasıymış gibi gitsin konuşsun ona da aynısını yaparlarsa beyanı kabul edilir.

merhaba kk üyeleri... kısaca ben hemen konuya girmek istiyorum. Yazın kardeşimi okula kaydederken okul yönetimi yardım aldı altında bişeyler istedi para ve kırttasiye yardımı. Bunun kalktığını biliyoruz artık ve itiraz ettik. Neyse annem okul başalama tarihini sordu (bir hafta erken başlayacaktı çünkü emin olmak için ) Söz de hoca ileri geri konuşmaya başladı anneme. Çocuğuna daha bunları alamamaktan acizsin sorumlu Veli gibi bi de okul zamanınımı soruyorsun dedi ve eline alınacak listesini sıkıştırıp kayıt felan yapmıyorum çık dışarı dedi. Ve bizimle aynı odada olan bi beye de aynı maumeleyi yaptı. Biz de şikayet ettik tabi ki de...
Gelelim bu olaydan sonra ki asıl meseleye kardeşimin rahatsızlığı var çantası çok ağır ve taşımaması gerekiyor, annem sınıfa kadar bırakmak istedi bunu okula iletti ama kesinlikle kabul etmediler. Rapor istediler kardeşimin Dr. u başka ilde Ankara’da üç gün önce sırf bu rapor için ailem gitti ve raporu aldı. Dr. Da nasıl böyle bişeyde müsade etmezler bu kızın taşımaması lazım ağır yük demiş hatta. ( kendi ilimizde olan doktorların verdiği kağıdı kabul etmedi okul yönetimi).

Annem bugün raporu götürdüğün de müdür kabul etmemiş sen şikayet etmeye alışıksın git şikayet et bizi diye bağırıp çağırmış baya bişeyler söylemiş. Annem ağlayarak aradı beni ki kendisi 50 yaşında çok üzüldüm. Milli eğitim müdürüne gitti annem müdür okul müdürünü aramış anneme etmedikleri iftira kalmamış. Baştan beri sorun çıkardığını çocuğun en üst kattan zemin kata sınıfını değiştirdiğini biz raporu kabul ettik ama kadın bize bağırdı çağırdı diye. Annem bunları duyunca daha çok ağlıyor ki kesinlikle olmayan şeyler ne sınıf değiştirme ne diğer dedikleri. Bu arada annem okuldan çıkarken bi kadın geliyor yanına daha önce ki yıl da bi kadının oğlu tekerlekli sandalye de olduğu için kadına hiç bir tölerans göstermemişler oğlunu sınıfa götürmesi için çocuk hem çanta malzeme hem de kendi süremiyor diye kadın çok ağlamış yalvarmış ama kabul edilmemiş en son okulun bahçesin de müdüre şu çektiğim acıyı sende çek o zaman anlarsın beni demiş. Kadın bunu anlatmış anneme okul yönetiminin böyle şeylere izin vermediğini üzülmemesini .. Ne yazık ki çok üzücü bi durum olan bu ama...

Sonuç olarak da şimdi bu müdür annemi şikayet edecekmiş şahitleri varmış ki yancıları oluyor büyük ihtimalle. Annem çok kötü durumda iftira atıyorlar kızım yapmadığım demediğim şeyler diye ne desem de ağlayıp duruyor ne yapacağımı bilemedim sizlere sormak istedim.

Siz şimdi direk cimere şikayet edin. Ve etrafınızda çoğu kişi de etsin. Daha etkili olur. Polis bir yakınınız varsa kardeşinizin abisi ya da ablasıymış gibi gitsin konuşsun ona da aynısını yaparlarsa beyanı kabul edilir.
Kardeşim gitmeyi düşünüyor okula kendisi başka şehirde öğretmen o ilk fırsatta gidecek. Polis aklımıza gelmemişti. Var tanıdığımız gitsin görüşsün bi... Sadece annemi şikayet ederlerse ne olacak onu bilmiyoruz kadının ömrü hastanerlde geçiyor zaten bir de bınun için mahkeme felan çok üzülüyorum. Zerre haksız olsa annem gam yemeyeceğim ama ortada iftira var atılan

Back
X