Sıkıcı biri miyim? Benim gibi olan var mı merak ediyorum.

Peynirdelisi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2013
4.765
8.305
Arkadaşlarım tarafından eleştirildiğim bir huyum var. Whatsapp grubunda konuşurken birisi kek kalıbı attı nasıl diye sordu evde de belki besten fazla cesit kek kalıbı var bu kisinin. Bende zaten evde bir sürü var napcan dedim aman seninde içinde geçmiş dediler bana.
Şöyle detaylandırayım. Evde kalabalık olacak gözümü yoracak herşeyden nefret ediyorum. Öyle yemek salonum vitrinim falan yoktur ev olabilecek en minimum eşya düzeyinde. Mesela oturma odamda koltuklar orta büyüklükte yemek masası ve duvarda tv var. Bunun dışında ortada sehpaymış çiçeklermiş şamdanlarmış biblolarmış sevmiyorum istemiyorum. Yatak odamda yatak ve küçük bir şifonyerim var. Ayrı bir giysi odası yaptım orda da sadece gardrop var. Mutfağımda çok sade. Evlenirken bile şu bilmem kaçlı yemek takımlarından incık cıncık ev aletlerinden almadım. Öyle çeşit çeşit bardak takımlarım yok. Perdelerimde düz tül ve düz renk fon olarak seçtim. Annem bile çok sade diyor şunu al bunu yap. Benimse tek isteğim renk uyumu olsun göz yormasın temiz olsun temizlemesi kolay olsun. En son iş yerinde kızlar nevresim takımı bakıyordu çeyizlerine bir tanesi abartmıyorum 6 takım almış hala alacakmış. Üstüne yatak örtüsü seti vs de aldı. Düşününce ben onuda almamışım. Pike seriyorum sadece. Nevresimde en fazla 3 tanedir ve düz renkler. Emekli gibisin diyolar bana bu eşya konuları açılınca.
İnstagramda bakıyorum herkesin evi çok renkli çok şık. Kahve storysi atıyorlar mesela her seferinde farklı fincanlar var. Çocukları ek gıdaya geçiyor çeyiz düzer gibi bardak çanak alıyorlar. Bense çocuğuma bi buharlı pişiriciyle suluk aldım evdeki tabak çatalla yiyor çocum.

çok uzattım ama söylesin bana dostlar benim içim mi geçmiş? Çok mu zevksiz bir insanım? Zaten var olan eskimemiş birşeyin fazla fazlasını yedeklemek almak zorunda mıyım? Gerçekten soruyorum sıkıcı biri miyim ben?
Minimalistsin
 

GeyikliGece

gider geyikli gecede uyurduk...
Doğa Severler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2016
10.225
28.643
Konunun sıkıcılıkla hic alakası yok. Sizin tercihleriniz sadelikten yana, o kisilerinki satafattan, gosteristen yana.

Insanoglu cesit cesit.
 

Kevser06

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
ÜZGÜN
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2020
266
160
31
Arkadaşlarım tarafından eleştirildiğim bir huyum var. Whatsapp grubunda konuşurken birisi kek kalıbı attı nasıl diye sordu evde de belki besten fazla cesit kek kalıbı var bu kisinin. Bende zaten evde bir sürü var napcan dedim aman seninde içinde geçmiş dediler bana.
Şöyle detaylandırayım. Evde kalabalık olacak gözümü yoracak herşeyden nefret ediyorum. Öyle yemek salonum vitrinim falan yoktur ev olabilecek en minimum eşya düzeyinde. Mesela oturma odamda koltuklar orta büyüklükte yemek masası ve duvarda tv var. Bunun dışında ortada sehpaymış çiçeklermiş şamdanlarmış biblolarmış sevmiyorum istemiyorum. Yatak odamda yatak ve küçük bir şifonyerim var. Ayrı bir giysi odası yaptım orda da sadece gardrop var. Mutfağımda çok sade. Evlenirken bile şu bilmem kaçlı yemek takımlarından incık cıncık ev aletlerinden almadım. Öyle çeşit çeşit bardak takımlarım yok. Perdelerimde düz tül ve düz renk fon olarak seçtim. Annem bile çok sade diyor şunu al bunu yap. Benimse tek isteğim renk uyumu olsun göz yormasın temiz olsun temizlemesi kolay olsun. En son iş yerinde kızlar nevresim takımı bakıyordu çeyizlerine bir tanesi abartmıyorum 6 takım almış hala alacakmış. Üstüne yatak örtüsü seti vs de aldı. Düşününce ben onuda almamışım. Pike seriyorum sadece. Nevresimde en fazla 3 tanedir ve düz renkler. Emekli gibisin diyolar bana bu eşya konuları açılınca.
İnstagramda bakıyorum herkesin evi çok renkli çok şık. Kahve storysi atıyorlar mesela her seferinde farklı fincanlar var. Çocukları ek gıdaya geçiyor çeyiz düzer gibi bardak çanak alıyorlar. Bense çocuğuma bi buharlı pişiriciyle suluk aldım evdeki tabak çatalla yiyor çocum.

çok uzattım ama söylesin bana dostlar benim içim mi geçmiş? Çok mu zevksiz bir insanım? Zaten var olan eskimemiş birşeyin fazla fazlasını yedeklemek almak zorunda mıyım? Gerçekten soruyorum sıkıcı biri miyim ben?
Bende yeni ev kurdum kendi evime ciktim aynen dedigin gibi evim bu sıkıcılık degil ki aslinda ne gerek var kalabaliga hele calisiyorsan sade olsun o islemeler suslu puslu seyler hic dikkatimi cekmez.Kulak asma bosver sen kendi icine sindigi gibi devam et.
 

Sunglasses

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2013
117
148
Arkadaşlarım tarafından eleştirildiğim bir huyum var. Whatsapp grubunda konuşurken birisi kek kalıbı attı nasıl diye sordu evde de belki besten fazla cesit kek kalıbı var bu kisinin. Bende zaten evde bir sürü var napcan dedim aman seninde içinde geçmiş dediler bana.
Şöyle detaylandırayım. Evde kalabalık olacak gözümü yoracak herşeyden nefret ediyorum. Öyle yemek salonum vitrinim falan yoktur ev olabilecek en minimum eşya düzeyinde. Mesela oturma odamda koltuklar orta büyüklükte yemek masası ve duvarda tv var. Bunun dışında ortada sehpaymış çiçeklermiş şamdanlarmış biblolarmış sevmiyorum istemiyorum. Yatak odamda yatak ve küçük bir şifonyerim var. Ayrı bir giysi odası yaptım orda da sadece gardrop var. Mutfağımda çok sade. Evlenirken bile şu bilmem kaçlı yemek takımlarından incık cıncık ev aletlerinden almadım. Öyle çeşit çeşit bardak takımlarım yok. Perdelerimde düz tül ve düz renk fon olarak seçtim. Annem bile çok sade diyor şunu al bunu yap. Benimse tek isteğim renk uyumu olsun göz yormasın temiz olsun temizlemesi kolay olsun. En son iş yerinde kızlar nevresim takımı bakıyordu çeyizlerine bir tanesi abartmıyorum 6 takım almış hala alacakmış. Üstüne yatak örtüsü seti vs de aldı. Düşününce ben onuda almamışım. Pike seriyorum sadece. Nevresimde en fazla 3 tanedir ve düz renkler. Emekli gibisin diyolar bana bu eşya konuları açılınca.
İnstagramda bakıyorum herkesin evi çok renkli çok şık. Kahve storysi atıyorlar mesela her seferinde farklı fincanlar var. Çocukları ek gıdaya geçiyor çeyiz düzer gibi bardak çanak alıyorlar. Bense çocuğuma bi buharlı pişiriciyle suluk aldım evdeki tabak çatalla yiyor çocum.

çok uzattım ama söylesin bana dostlar benim içim mi geçmiş? Çok mu zevksiz bir insanım? Zaten var olan eskimemiş birşeyin fazla fazlasını yedeklemek almak zorunda mıyım? Gerçekten soruyorum sıkıcı biri miyim ben?
Merhaba, ben de fazla eşyadan biblodan hoşlanmam. Pratik ve temizlenenilir olmasına özen gösteririm. Ama bi de evi yuva yapan küçük detaylar olduğunu düşünüyorum. Eşinizle kendinize özel aldığınız kahve fincanı olabilir bu, orta sehpadaki mumunuz olabilir, minimal ama küçük dokunuşlarla o sıcaklık yakalanabilir. Hep aynı kek kalıbında değil de değişik bi şekil yapmak, bunlar hayattaki küçük renkler. Sorduğunuz üçin söylüyorum yoksa gaddimize değil ama bunları yapmayan insanlar bana da sıkıcı gelir biraz. Yine de herkesin kendi zevki, kendi tercihi. Siz nasıl mutluysanız öyle kalın.
 

Melez35

Biz büyüdük ve kirlendi dünya...
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2017
381
323
Gereksiz,fazla,göz yoran eşya ben de sevmem. Herşey olması gerektiği kadar olsun derim hep. Ama tamamen dümdüz bişey de almam mesela almam gerektiği zaman! Zaten eşya az,bir de dümdüz veya koyu renk eşya ciddi anlamda sıkıcı olabilir, evde daral gelebilir bana. Tamamen size katılıyorum yoksa... Ancak biraz daha renklenebilirsiniz diye düşünüyorum.
 

Ysmdfn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2015
6.897
9.439
Bende her zaman sadelikten yanayım ama sizinki biraz fazla geldi banada. Bunun sıkıcı olmakla alakası yok nasıl rahatsanız öyle yapın.
 

lily86

Guru
Pro Üye
Doğa Severler Kulübü
3 Ağustos 2011
14.959
13.314
Minimalizm/sadelesme/az çoktur felsefesini karakter olarak benimsemissiniz ne guzel
Valla ben tek yaşadığım halde annemden gelenler, kendi begendiklerim derken ben bile arinmaya ve azaltmaya calisiyorum. Tebrik ederim.sizi.
Insan istekleri sınırsız da olsa ihtiyaca göre alarak da gayet sade bir yasam sürülebilir. Bu ici geçmişlik değil, arkadaslariniz tüketim çağının ve toplumunun sorgulamadan alan parcasi olmuslar ve farkında degiller.
Tabii herkesin ihtiyaci kendine göre degerlendirilmeli. Size 3 nevresim takımı yetiyorsa ve yenisine heves etmiyor, ihtiyaç duymuyorsanız almaniza gerek yok. Belki arkadasinizin da ihtiyaci yoktur ama sırf almak için aliyordur ya da nefsine yenik düşüyordur.
Ben sizin dusuncenizi beğendim, tabii herkesin doğrusu da kendine. Sıkıcı olduğunuzu da düşünmedim yazdiklariniza bakarak.
 

Bluegitar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2020
1.522
5.243
Evi gosteren esya degil evin tasinmazlarinin sert zeminlerin kalitesidir..Bunlar 1.sinif olmali gerisi az ve kaliteli esya ile hallolur..Benim tablolara zaafım var sadece
 

Carinanebulasi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2019
1.280
2.413
27
O zaman bende sıkıcıyım. Benim de evimde beni idare edecek eşyalar var. Aşırı süslü şeyler yok. Basit bardaklar tabaklar. Bebek içinde ayrıca tabak bardak kaşık filan almadım bize de alinmamisti büyüdüm ama. Sadelik güzeldir. Kafa yormaz. Evde en önemlisi huzur ve sağlık. Başka bir şeyin önemi yok bence.
 

Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 441 gün geçti.

Cileklivanilinn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2018
4.097
10.256
24
Sizin ev döşeme şekliniz ve tercihleriniz sizi ilgilendirir. Ama yeni bir şey aldığımda “ay zaten vardı napcan” diyen kişiler hevesimi söndürüyor ve sıkıcı geliyorlar bana.
 


Vücut Kitle İndeksim (VKI) tavsiye edilen VKI değer aralığının aldında.
Boyuma göre tavsiye edilen VKI aralığında olmam için ağırlığımın 52 Kg. ile 70 Kg. arasında olması gerekir.
Boyum : 168 cm. Başlangıç Kilom :50 Kg. Şimdiki Kilom :48 Kg.

denizkabugu25

Üye
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2020
169
322
33
8 yıllık evliyim ben artık nevresim de sermiyorum bırak almayı.2 Lastik çarşaf,6 adet yastık kılıfın var.Uzerinede yıkanabilir düz renk elyaf Yorgan bitti gitti.
Evliliğim boyunca çok tasindigim için çok sadeleştim.Az eşya çok huzur.Son taşinmamda unitemi bile sattım Duvara monte ettim tvyi.
çocuklar için tehlike oluyodu banada boş zahmet.Konsolum bile yok salonda.Yemek masası,2 adet chestr koltuk ikiside farklı renk Bir berjer bir yan sehba.
duvarlarda kitaplık,ayna ve tablolar var.Ben huzurluyum.Kek kalıbın bile yok.Duz borcamda yapıyorum kekimi hala.
valla benim baya içim geçmis o zaman
 

Pek Muhterem Kadin

Yeniden Başlamalı =)
Doğa Severler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2008
5.107
6.864
Millet artık sadeliğe, minimal yaşama geçiyor. Tüketim çılgınlığıyla savaşmaya çalışıyor insanlar. İyi de yapıyorlar. Düşündüm de, ben de yatak örtü seti almadım. Evimde TV yok haliyle TV ünitesi de yok. Bana göre zaten TV ünitesi kabus, üzerinde biblolar falan, ay düşünemiyorum tozunu almak ne kadar uğraştırır. Salonumda annemden kalma halım var. Mutfağımda perde yok gerek de yok, bina yok karşısında, uçsuz bucaksız bir tarlaya bakıyor, ne yapacağım perdeyi. Siz iyi yapıyorsunuz aldırmayın millete. Benim düzenime de karışan olur, eş dost anne abla.. Şöyle yap şundan al bundan al derler. Ablam sana tv alacağım diyor yahu aldığın gibi çöpe atarım dedim, fakirlikten alamıyoruz sanıyorlar, hayır fakfakiriz orası ayrı ama almama sebebim o değil =)))
 

hiraeth

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2017
816
1.259
Sıkıcı biriyim demek yerine , kendimi nasıl eğlendirebilirim sorusunu kendine sormalısın . Bana göre kendisini eğlendirebilen, kendisiyle mutlu olanlar o enerjiyi etrafına da verir.