Sıkıcı, silik birisi olmak

jeehan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2017
2.452
1.792
133
Hanımlar selam,

Açıkcası dert mi dersiniz bilemedim ama bence dert. Üstelik tüm hayatımı etkileyen büyük bi dert.

Ben aşırı silik bir tipim galiba ya. Aslında galiba değil öyle. Hatta arkadaş ortamında münasebetsizin tipi en dikkat çekmeyen kişi sensin gibi dangalakça bi laf etmişti. Hatırladıkça üzülüyorum. O an düzgün bi tepki vermediğim izin sinir oluyorum.

Şu an yeni bi işe girdim. Acayip çekingen davranıyorum. Çok kasıldım, bunları fark ettikçe de daha çekingen davranıyorum. Kimseyle konuşacak bir şey bulamıyorum.
Ya şöyle anlatayım en basitinden bir arkadaşımla başımızdan bir olay geçiyor diyelim ki, o arkadaşım bu olayı belki yarım saat anlatır. Ben 5 dk anlatırım kendimi kasa kasa.

Of ben neden böyleyim, çok iyi kendimden emin olduğum konularda bile 5 dk dan fazla konuşamıyorum. Buna nasıl bi çözüm bulabilirim, ne yapabilirim sizce.

(yakınlarının yanında konuşkan ve kısmen eğlenceli birisi bile sayılırım bundan dolayı karakterim bu diyemiyorum.)

Ben de sınıfta öyleydim cok kasılıp gerilirdim bazen saçmalardım öğrencilerle arama bi resmiyet koymaya çalışırdım baktım olmuyor huzursuz oluyorum en guzeli rahat davranmak olduğum gibi takılmak dedim ve hic takmadim aa baktım cok rahatim kendimi daha dogru ifade ediyorum o resmiyetten duvar örnekten vazgeçtim. Siz de aosyal hayatınıza uyarlayin insan tabiri caizse "hafifliyor".

kişisel gelişim kitapları var. İnsanlarla iletişim kurmak ve böyle diğer konularla ilgili. Yardımı dokunabilir. Tabi sihirli değnek değil ama bana Bazı konularda yardımı oldu kişisel gelişim kitaplarının.

etrafindaki insanlarin etkisi cok bence. ne kadar guvenli olursan ol mesela tereddut ettigin anlar oluyor. kimisi kalabalik ortama girdiginde bakislardan rahatsiz olur mesela..kimiside tam tersi guvenliyim havasi vermek icin bagira cagira davranir o durumlarda.

orta yolu bulanda cok az dogrusu..kimisi guven diye diye ukalalik yapiyor o da hos degil. bu ozguven meselesi kucuklukten olusan birsey bence. insanlarin soyledikleri degilde senin ne dusundugun onemli diye dusunursen asarsin ancak. o arkadasin oyle deyince ne oluyor yani? buarada kisisel gelisim kurslarina katil. cocuklukta boyle bir sorunu olan arkadasimda cok etkili olmus, kendisi anlatmisti. cok guvensiz bir cocukken bildigin guven patlamasi yasiyordu. dedigim gibi ukalalik degil ama..bildigin ozguven

Hanımlar selam,

Açıkcası dert mi dersiniz bilemedim ama bence dert. Üstelik tüm hayatımı etkileyen büyük bi dert.

Ben aşırı silik bir tipim galiba ya. Aslında galiba değil öyle. Hatta arkadaş ortamında münasebetsizin tipi en dikkat çekmeyen kişi sensin gibi dangalakça bi laf etmişti. Hatırladıkça üzülüyorum. O an düzgün bi tepki vermediğim izin sinir oluyorum.

Şu an yeni bi işe girdim. Acayip çekingen davranıyorum. Çok kasıldım, bunları fark ettikçe de daha çekingen davranıyorum. Kimseyle konuşacak bir şey bulamıyorum.
Ya şöyle anlatayım en basitinden bir arkadaşımla başımızdan bir olay geçiyor diyelim ki, o arkadaşım bu olayı belki yarım saat anlatır. Ben 5 dk anlatırım kendimi kasa kasa.

Of ben neden böyleyim, çok iyi kendimden emin olduğum konularda bile 5 dk dan fazla konuşamıyorum. Buna nasıl bi çözüm bulabilirim, ne yapabilirim sizce.

(yakınlarının yanında konuşkan ve kısmen eğlenceli birisi bile sayılırım bundan dolayı karakterim bu diyemiyorum.)
Merhaba, ben de anlattığınız gibiyim, hele de 5 dk. lık olayı yarım saat anlata anlata bitiremeyenlere ne sabrım ne tahammülüm var😂 Ama yaş ilerledikçe ve daha fazla ortama girip farklı farklı insanlar tanıdıkça çekingenlik azalıyor inanın, insan üzerine gittikçe ister iatemez daha rahat iletişim kurmaya başlıyor kendiliğinden.

Bu biraz yapi meselesi. Kendinizi rahat hissettiginiz ortamda guzelce konusuyosaniz bunun aslinda konusmanizla degil de ortamdan cekinmenizle alakasi var diye dusunuyorum. Ben de cekingenimdir alisinca da cok konustugum da olur hatta arkadasim sakayla karisik ne kadar cok konustun ya falan demisti bi keresinde :KK53: ama ortamda hic samimi oldugum biri yoksa ve orda geriliyosam konusamam. Bunun kokeni gerginlik. En iyisi biraz daha ozguvenli bi durus sergileyip azicik da rahat olmak. Zamanla daha da aciliyo insan eger biraz rahatlarsa.

Akşam, çok konuşan,10 dakikalık bir konuşmayı yarım saate, o konuda başka konuya atlayan iki kişi sebebiyle başı şişmiş biri olarak 💆diyorum ki en iyisini yapıyorsunuz .

Herkes aynı olacak diye birşey yok. Çekimser bir yapınız olabilir. Bende ilk girdiği ortamlarda çok rahat olan insanlardan hoşlanmam mesela. İşyerine de zamanla alışırsınız. Bunun yanında kelime haznesinin genişliği dolayısıyla kitap okumanın da kendini ifade etmede çok yardımcı olduğunu düşünüyorum.

Ben bunun psikolojik yanıyla birlikte kelime haznesi ile de alakalı olduğunu düşünüyorum. Kitap okudukça konuşmam gelişirdi tüm çocukluğum ve gencligimde. Yeni öğrendiğim kelimeleri kullanırdim konuşurken ve çok hoşuma giderdi bu.

Her insan farklıdır, sizin yapınız da bu. Kendinizi olduğunuz gibi kabullenin. Kimsenin dediğini de takmayın, isteyen istediğini düşünsün bahsettiğiniz kişi sizin çok eğlenceli olduğunuzu düşünse bu neyi değiştirecek ki? Bazı insanlar ilk anda açılır, rahat rahat konuşur sanki yıllardır tanışıyormuş gibi. Kimisi baştan soğuk durur sonradan açılır, sizin gibi, kimisi de her zaman soğuktur. Bunların hiçbiri de garip değil.

1- yaşınız kaç
2- yeni bir işyerine başlarken emin olun hepimiz öyleyiz
3- bence az ve öz konuşmak gereksiz konuşmaktan çok çok daha iyidir
4- ilgi alanlarınıza gire kurslara gidin o da sosyellesmenize katkı sağlar
5- ailede ve kendi arkadaş cevrenizde böyle degilmissiniz önemli olan zaten orası
6- iş ortamı için ise söyle düşünün herkes 9 aylık, yani herkes esit ve aynı aslında kimse kimseden üstün değil, iş gereği üst konumda olanlar da dâhil, saygısızlık vs.gibi bir durum olmadığı sürece yanlış yapmaktan yanlış birşeyler söylemekten çekinmeyin çünkü bu hayatta ölümden başka herşeyin telafisi vardır, ayrıca yanlış yapmak hiçbirşey yapmamaktan ıyidir (iş anlaminda) böylece doğrusunu daha çabuk öğrenebilirsiniz ve aynı hatayı bir daha yapmazsiniz
7- isyerindekilerle mesafeli olmak da en güzeli daha az zarar görürsünüz
Kendinizi ve işinizi sevin pozitif düşünün ❤

Sen ne kadar iyi niyetli olursan ol , bazi insanlar enerjini calmak icin elinden geleni yapar.

Hatta arkadaş ortamında münasebetsizin tipi en dikkat çekmeyen kişi sensin gibi dangalakça bi laf etmişti. Hatırladıkça üzülüyorum. O an düzgün bi tepki vermediğim izin sinir oluyorum.

Bir kere bunu diyen insanla iliskini kokten keseceksin.

Bence sen az konusmuyorsun , arkadaslarin cok konusuyor.:deli:

+ Bos teneke cok ses cikarir derler. Cok konusan ama bos konusan bir suru insan varken sen az ama oz konus.:KK51:

Aynen bende böyleyim içimdeki ben dışa vurmuyor sanki bir türlü insan konuşmaktan utanır mı kendi kendime bu kadar yeter sussam iyi olur diyorum :KK16:

Ayna karşısında konuşma provaları yapın.
İşe yarayacaktır.

Ama yaş ilerledikçe ve daha fazla ortama girip farklı farklı insanlar tanıdıkça çekingenlik azalıyor inanın.

Evet buna katiliyorum.

Bir de mesela 5 dk'lik bir olayi anlata anlata bitirememek normalde ne kadar sacma.
Bu iyi bir ozellik mi?

Aslinda cok konuskan olmak degil de icerik onemli.
Nitelikli iletisim onemli bence.

Ben de bazı ortamlarda öyle olduğumu düşünüyorum kendimi rahat hissetmediğim ortamlarda özellikle
Kendinizi bulabileceğiniz ortamlarda daha iyi ifade edebilirsiniz kendinizi bence

Hanımlar selam,

Özgüven eksikliği deniyor galiba buna yada sadece güven bende özgüven yüksek ama herkesle herşeyi konuşmam her muhabbete ortak olmam her espiriye saatlerce gülmem her olayı günlerce konuşmam herkexle herşeyi paylaşmam kimisi bi çorap alır saatlerce konuşur sokakta kedi tıslasa anlatır gereksiz konuşmalar geliyor bunlar bana bu tarz davranışlarımdan dolayı da klas birisin ketumsun derler sıkıcılık eziklik değil bu yapı ve tarz meselesi ....

Boş yere sıkma canını kimseyle uzun uzun sohbet etmek veya kimseyi eğlendirmek zorunda değiliz... bende çok konuşmam yeni ortamlarda kim ne derse desin

Back
X