Sebebi insanlarla frekansınızın tutmaması olabilir.Ben de çok konuşkan bi insan değilim,hatta yeni ortamlarda çok da soğuk bilirler bu yüzden.Hanımlar selam,
Açıkcası dert mi dersiniz bilemedim ama bence dert. Üstelik tüm hayatımı etkileyen büyük bi dert.
Ben aşırı silik bir tipim galiba ya. Aslında galiba değil öyle. Hatta arkadaş ortamında münasebetsizin tipi en dikkat çekmeyen kişi sensin gibi dangalakça bi laf etmişti. Hatırladıkça üzülüyorum. O an düzgün bi tepki vermediğim izin sinir oluyorum.
Şu an yeni bi işe girdim. Acayip çekingen davranıyorum. Çok kasıldım, bunları fark ettikçe de daha çekingen davranıyorum. Kimseyle konuşacak bir şey bulamıyorum.
Ya şöyle anlatayım en basitinden bir arkadaşımla başımızdan bir olay geçiyor diyelim ki, o arkadaşım bu olayı belki yarım saat anlatır. Ben 5 dk anlatırım kendimi kasa kasa.
Of ben neden böyleyim, çok iyi kendimden emin olduğum konularda bile 5 dk dan fazla konuşamıyorum. Buna nasıl bi çözüm bulabilirim, ne yapabilirim sizce.
(yakınlarının yanında konuşkan ve kısmen eğlenceli birisi bile sayılırım bundan dolayı karakterim bu diyemiyorum.)
Bi konuyu anlatırken 5 dkda anlatmanız kötü bi şey değil.30 dk anlatan kişi ayrıntılara fazla giriyodur,siz detay vermiyosunuzdur sadece.herkesin kendini ifade etmesi ya da olayları yansıtma şekli farklıdır..bunun için üzülmeyin,
Yeni iş ortamında da kendinizi geri çekmeniz normal.İnsanları tanıdıkça bu sorun da kendiliğinden çözülür.zaman geçirdikçe aşarsınız bence.
Eğer silik görünmek istemiyorum diyosanız konuşurken ses tonunuzu ve beden duruşunuzu iyi ayarlarsanız çekingen izlenimini en aza indirebilirsiniz diye düşünüyorum.