Sıkıcı, silik birisi olmak

Hanımlar selam,

Açıkcası dert mi dersiniz bilemedim ama bence dert. Üstelik tüm hayatımı etkileyen büyük bi dert.

Ben aşırı silik bir tipim galiba ya. Aslında galiba değil öyle. Hatta arkadaş ortamında münasebetsizin tipi en dikkat çekmeyen kişi sensin gibi dangalakça bi laf etmişti. Hatırladıkça üzülüyorum. O an düzgün bi tepki vermediğim izin sinir oluyorum.

Şu an yeni bi işe girdim. Acayip çekingen davranıyorum. Çok kasıldım, bunları fark ettikçe de daha çekingen davranıyorum. Kimseyle konuşacak bir şey bulamıyorum.
Ya şöyle anlatayım en basitinden bir arkadaşımla başımızdan bir olay geçiyor diyelim ki, o arkadaşım bu olayı belki yarım saat anlatır. Ben 5 dk anlatırım kendimi kasa kasa.

Of ben neden böyleyim, çok iyi kendimden emin olduğum konularda bile 5 dk dan fazla konuşamıyorum. Buna nasıl bi çözüm bulabilirim, ne yapabilirim sizce.

(yakınlarının yanında konuşkan ve kısmen eğlenceli birisi bile sayılırım bundan dolayı karakterim bu diyemiyorum.)
Sebebi insanlarla frekansınızın tutmaması olabilir.Ben de çok konuşkan bi insan değilim,hatta yeni ortamlarda çok da soğuk bilirler bu yüzden.
Bi konuyu anlatırken 5 dkda anlatmanız kötü bi şey değil.30 dk anlatan kişi ayrıntılara fazla giriyodur,siz detay vermiyosunuzdur sadece.herkesin kendini ifade etmesi ya da olayları yansıtma şekli farklıdır..bunun için üzülmeyin,
Yeni iş ortamında da kendinizi geri çekmeniz normal.İnsanları tanıdıkça bu sorun da kendiliğinden çözülür.zaman geçirdikçe aşarsınız bence.
Eğer silik görünmek istemiyorum diyosanız konuşurken ses tonunuzu ve beden duruşunuzu iyi ayarlarsanız çekingen izlenimini en aza indirebilirsiniz diye düşünüyorum.

Bende oyleydim 3 sene onceye kadar tanidiklarimla gayet ehlenceli konuskanim ama bilmedigim bi ortamda hic sesim cikmazdi. Universiteye basladigimda sirf o cekingenlik yuzunden 1 hafta gec gittim sonrada herkes tanismisti ben 4 ay hic laf etmeden tek basima gittim geldim hoca bi soru sorsa sesimi duymaz di bagirarak soyle diye uyariyordu ama bence silik bi insan olmadim herzman dikkat ceker benim sessizligim ne kadar havali kiz ya bizimle muhattap olmuyor diyorlarmis 😂😂😂😂neyse bunu asmak senin elinde ben artik bu kendini ortaya atip iki kelime konusamadigi halde bos yapan insanlari gordukce lan ben bunlardanmi cekiniyorum utaniyorum dedim ve kendime sinirlendim oyle dusundukce kendine geleviliyorsun ver gazi kendine devam et ilk zmanlar boyle bi konusurken boyle bi kizarma filan oluyorda zaman gectikce utanilacak hicbisey olmadigini anliyorsun. Hatta ne kadar safmisim diye kizabilirsin kendine.

Hanımlar selam.

Konuyu açtım, sonra yazamadım çok özür dilerim. Sanırım yanlış ifade ettim. Tabiatım suskun değil. Ama topluluk içine girince bir şey oluyor. Öyle bi kasılıyorum ki. Yılardır çözüm bulamadım. İnsanlarla konuşacak bir şey bulamıyorum. Üstelik kitap okumayan ya da pasif birisi de değilim. Uğraştığım bana göre güzel hobilerim de var ama iki kelime sohbet edemiyorum neredeyse.

Yazdığınız kişi benim sanki. Bunu nasıl aşacağımı da bilmiyorum. Takipteyim :)

İnsanlarla konuşacak bir şey bulamıyorum. Üstelik kitap okumayan ya da pasif birisi de değilim. Uğraştığım bana göre güzel hobilerim de var ama iki kelime sohbet edemiyorum neredeyse.

Merhaba jeehan jeehan , sanirim bahsettiginiz "small talk" denilen mevzu.
Bu konuda yabanci kaynaklar da yardimci olabilir.
"Practice small talk" diye arama yaparsaniz faydali seyler bulabilirsiniz.

Hanımlar selam.

Konuyu açtım, sonra yazamadım çok özür dilerim. Sanırım yanlış ifade ettim. Tabiatım suskun değil. Ama topluluk içine girince bir şey oluyor. Öyle bi kasılıyorum ki. Yılardır çözüm bulamadım. İnsanlarla konuşacak bir şey bulamıyorum. Üstelik kitap okumayan ya da pasif birisi de değilim. Uğraştığım bana göre güzel hobilerim de var ama iki kelime sohbet edemiyorum neredeyse.
Sosyal fobi olabilir mi

Hanımlar selam.

İnsanlar genelde günlük konulardan,hayat akışından ya da ortak yaşadığı şeylerden konuşurlar. Kitap okumak çok güzel hitabeti güçlendirir akıcı konuşursunuz kendinizi iyi ifade edersiniz ama konu bulmaya yardımcı değildir çünkü insanlar kitaplar hakkında konuşmuyorlar ki. Ortak bir şeyler bulmanız lazım ya da hayatınızda bir olay yoksa stabilse konuşmak zor oluyor çünkü herkesin anlatacağı bir şeyler oluyor ama stabil bir hayatta konuşacak malzeme de çıkmıyor

İnsanlar genelde günlük konulardan,hayat akışından ya da ortak yaşadığı şeylerden konuşurlar. Kitap okumak çok güzel hitabeti güçlendirir akıcı konuşursunuz kendinizi iyi ifade edersiniz ama konu bulmaya yardımcı değildir çünkü insanlar kitaplar hakkında konuşmuyorlar ki. Ortak bir şeyler bulmanız lazım ya da hayatınızda bir olay yoksa stabilse konuşmak zor oluyor çünkü herkesin anlatacağı bir şeyler oluyor ama stabil bir hayatta konuşacak malzeme de çıkmıyor

Aslında şöyle mesela bi olay yaşadık aynı olayı arkadaşım ballandıra ballandıra anlatırken ben sesim içime kaçmış gibi he evet ya öyle bi şeyler oldu modunda anlatıyorum.

Aslında şöyle mesela bi olay yaşadık aynı olayı arkadaşım ballandıra ballandıra anlatırken ben sesim içime kaçmış gibi he evet ya öyle bi şeyler oldu modunda anlatıyorum.
Mizahi yönünüz mü zayıf? Ya da olayları yorumlama gücünüz mü? Eğer yok aslında öyle değil diyorsanız takıldığınız kişilerden negatif elektrik alıyor olabilirsiniz yani size uygun kişiler olmayabilir.

Böyle konularda her seferinde kitap okuyun tavsiyesi geliyor ama bunun kitap okumakla hiç ilgisi yok.
Konu sahibi siz kendi yakın çevrenizde öyle degilmişsiniz zaten bence işe yeni başladıysanız ondan olabilir bu çekingenlik. Kendinize biraz zaman verin. Normal bence. Yaşanan aynı olayı bazıları çok komik şekilde anlatıyor böyle etrafındaki herkes dinliyor falan o da yapı meselesi herkes öyle değil, öyle olmamak da eksiklik değil bence.

Kitap okuyun. Kitap okumak kelime bilgisi ve algı kapasitesini arttırır. Olaylara ve kişilere karşı sizi yukarı çıkarır ve daha uzaktan gören, olay ve kişilere derinlik katan bir gözlük verir. Tanıdığınız roman kahramanları empati gücünüzü arttırır. Ve en önemlisi bildikçe kendinize güvenirsiniz. Özgüvenini bilgisinden değil güzelliğinden, yeteneğinden, parasından alanlardaki güven değil bu.
Çalışmanın verdiği gücün kazandırdığı bir özgüven.
Vurduğunda boş ses verenler değil, dolu bir tını bırakanların yolu hep kitaplardan geçmiştir.
Kitap okuyun

Mizahi yönünüz mü zayıf? Ya da olayları yorumlama gücünüz mü? Eğer yok aslında öyle değil diyorsanız takıldığınız kişilerden negatif elektrik alıyor olabilirsiniz yani size uygun kişiler olmayabilir.

Aslında mizahi yönün zayıf değil. Ama evet ortamda negatif birileri varsa ya da ben öyle hissediyorsam baya kasıyorum. Hatta bazen bir şet mi oldu diye sorunlar bile oluyor ciddi ciddi

Kitap okuyun. Kitap okumak kelime bilgisi ve algı kapasitesini arttırır. Olaylara ve kişilere karşı sizi yukarı çıkarır ve daha uzaktan gören, olay ve kişilere derinlik katan bir gözlük verir. Tanıdığınız roman kahramanları empati gücünüzü arttırır. Ve en önemlisi bildikçe kendinize güvenirsiniz. Özgüvenini bilgisinden değil güzelliğinden, yeteneğinden, parasından alanlardaki güven değil bu.
Çalışmanın verdiği gücün kazandırdığı bir özgüven.
Vurduğunda boş ses verenler değil, dolu bir tını bırakanların yolu hep kitaplardan geçmiştir.
Kitap okuyun

İnanın okuyorum. :)

Back
X