sıkıntı büyük

cenkeri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2017
63
10
88
38
ben 30 yaşındayım ve 1.5 yaşında oğlum var yaklaşık 2 ay önce gömleğimi giyerken elime gelen sertlikten şüphelenip hastaneye gittim Dr ilk muayenede anladı ama bana söylemedi memografi ultrason biyopsi yapıldı kötü huylu kanser tesisi koydular 2 gün içerisinde amaliyat oldum 3 tane lenf bezi alındı 1 tanesinde 0.3 mm çıktı gogus teki kitle 2.5 cm pat sonuçlarım hercb+++ tümör grand3 hormonlarla %60 %30 pozitif Dr um 4 kur kemoterapi 21 günde bir ardından 4 kemoterapi daha ama bu ilkinden farklı herceptin akıllı molekul denilen ilaçla birlikte verilecek onlardan sonra 9 kur herceptin sade verilecek Allahtan onun yan etkisi yokmuş 1 yıl bu şekilde ardından 10 yıl boyunca hormon hapı kullancakmisim şu an 2.kemoterapi aldimi tedavim nasıl ilerliyor bilgi verirmisiniz bilen biri var mı ya da aynı şeyleri yaşamış biri

canım lütfen öncelikle sakin ol. erken teşhis edilmiş bak ne güzel. benim annem de aynı hastalığı atlattı. 38 yaşındaydı eline kitle geldiğinde. hemen biyops, ardındn ameliyat ardından kemoterapi...şimdi 10 yılı geçti atlatalı. Allah a şükür çok iyi. tabi kemik erimesi kan sulandırıcı ilaçlar kullandı. evet zor süreçler ama bak iki tur kemoterapiyi atlatmışşın bile. şimdi şükür çok çok iyi annem.manopoza girdi zorunlu olarak ama maşallah taş gibi hala. öyle erken yaşlanma çökme falan hiçbir şey yok. çok geçmiş olsun Allah şifa versin

canım lütfen öncelikle sakin ol. erken teşhis edilmiş bak ne güzel. benim annem de aynı hastalığı atlattı. 38 yaşındaydı eline kitle geldiğinde. hemen biyops, ardındn ameliyat ardından kemoterapi...şimdi 10 yılı geçti atlatalı. Allah a şükür çok iyi. tabi kemik erimesi kan sulandırıcı ilaçlar kullandı. evet zor süreçler ama bak iki tur kemoterapiyi atlatmışşın bile. şimdi şükür çok çok iyi annem.manopoza girdi zorunlu olarak ama maşallah taş gibi hala. öyle erken yaşlanma çökme falan hiçbir şey yok. çok geçmiş olsun Allah şifa versin
değerleri her2 pozitif miydi anneniz pozitif olan tekrarlama riski yüksek demekmis

Çok geçmiş olsun.Hastalığın adı kötü ama artık çaresiz değil.

Etrafımda bir sürü insan var.Yıllar olmuş tedavileri biten ve hayatını kontrollere giderek sürdüren.

Güçlü olun.Sabır.Bitecek.
öyle ama benimki biraz farklı işte çok araştırdım okudukça insanın morali bozuluyor artık çok fazla doktor yazısı okumuyorum

Cok gecmis olsun Allah sifa versin cocugunuzu düsünerek enerjinizi yüksek tutarak en kisa zamanda bu kötü günleri atlatirsiniz insallah Allah yardimciniz olsun.

ben 30 yaşındayım ve 1.5 yaşında oğlum var yaklaşık 2 ay önce gömleğimi giyerken elime gelen sertlikten şüphelenip hastaneye gittim Dr ilk muayenede anladı ama bana söylemedi memografi ultrason biyopsi yapıldı kötü huylu kanser tesisi koydular 2 gün içerisinde amaliyat oldum 3 tane lenf bezi alındı 1 tanesinde 0.3 mm çıktı gogus teki kitle 2.5 cm pat sonuçlarım hercb+++ tümör grand3 hormonlarla %60 %30 pozitif Dr um 4 kur kemoterapi 21 günde bir ardından 4 kemoterapi daha ama bu ilkinden farklı herceptin akıllı molekul denilen ilaçla birlikte verilecek onlardan sonra 9 kur herceptin sade verilecek Allahtan onun yan etkisi yokmuş 1 yıl bu şekilde ardından 10 yıl boyunca hormon hapı kullancakmisim şu an 2.kemoterapi aldimi tedavim nasıl ilerliyor bilgi verirmisiniz bilen biri var mı ya da aynı şeyleri yaşamış biri
Allah şifa versin.

Geçmiş olsun

Yaşınız genç tüp ilerliyor

Birisi ile tanıştım

Kv si yıllar önce atlatmış böyle bir hastalığı onunkine çok ileri aşama vs demişler ama kadın yıllardır gayet iyi imiş

Çok geçmiş olsun. Kuzenim geçen yaz kanserin en hızlı yayılan türüne yakalandı. İyileşti çok şükür. Ama uzun süre kemoterapi aldı. Şimdi işine dönmüş, hayata kaldığı yerden devam ediyor. İnşallah sizde iyi olacaksınız. Moralinizi yüksek tutun. Kuzenim doktor. Hastalığı anlaşılınca rapor aldı. Ama tedavi boyunca boş durmadı evde rengarenk amigurumiler ördü. Çocuk yakınlarına hediye etti. Balığa çıktı. Hastaneye kemoterapi almaya gidiyordu oradan çıkıp doğruca balığa.. Birde kızda öyle bir şans var ki günlük öğünleri çıkıyordu da dondurucuya da atıyorlardı. Hatta iyileş artık yoksa ege de balık bırakmıyacaksın diye takılmıştık. Sende kuzenim gibi moralini yüksek tut. Meme kanseri tedavisi zaten çok güzel sonuçlar veriyor. Tekrar geçmiş olsun.

Çok geçmiş olsun.
Annem meme ca. Teşhis 8 yıl önce konuldu.
Başlangıçta 6 kür kemoterapi aldı sonra kemoterapi ilacının ağızdan alınandan devam etti bir süre, bu süre zarfında herceptine hep devam ettik hala da devam ediyoruz çok şükür hiç bir sıkıntı problem yaşamadık... hala devam etmesinin sebepleri var elbet kanserinin türü yaşının gereği falan gibi... ama herşey güzel gitti bizim için...
Herceptinin size kemoterapi gibi sıkıntıları olmayacak 21 günde 1 alacaksınız bu süre zarfında bu ilaç kanda dolaşacak ve oluşabilecek kanser hücreleri Yok edecek.

Canı gönülden inanıyorum ki çok iyi olacaksınız... :)

Çok çok geçmiş olsun. Atlatan bir sürü tanıdığım var. İnsallah sizde hiç olmamış gibi atlatırsınız.
Tek bir tavsiyem internetten okumayın. Çünkü saçma sapan yanlış bilgiler.

Konu hakkinda hic bir bilgim yok malesef ama Rabbim size şu mübarek gunlerde Şafii ismiyle şifa nasip etsin sizi evladiniza bagislasin. Rabbim tüm hastalara sifa dermansiz dert vermesin.

öyle ama benimki biraz farklı işte çok araştırdım okudukça insanın morali bozuluyor artık çok fazla doktor yazısı okumuyorum

Bakun etrafımda çok doktor var.Onlardan edindiğim bilgilere dayanarak söylüyorum.İnternetten hiçbirşey

okumayın en büyük hata.İnternetten doğru edinebileceğiniz bilgiler okumanız gerekenler tıbbi yayınlar.

Onlardan da bilgiyi alabilmak için tıbbi terimlere hakim olmak lazım.

Çok geçmiş olsun.
Annem meme ca. Teşhis 8 yıl önce konuldu.
Başlangıçta 6 kür kemoterapi aldı sonra kemoterapi ilacının ağızdan alınandan devam etti bir süre, bu süre zarfında herceptine hep devam ettik hala da devam ediyoruz çok şükür hiç bir sıkıntı problem yaşamadık... hala devam etmesinin sebepleri var elbet kanserinin türü yaşının gereği falan gibi... ama herşey güzel gitti bizim için...
Herceptinin size kemoterapi gibi sıkıntıları olmayacak 21 günde 1 alacaksınız bu süre zarfında bu ilaç kanda dolaşacak ve oluşabilecek kanser hücreleri Yok edecek.

Canı gönülden inanıyorum ki çok iyi olacaksınız... :)
çok teşekkür ederim herceptin 1 sene kullanılıyor diye biliyorum

Back
X