sıkıntılaaaar...sıkıntılaaar

Yüz yüzeyken ,daha sakin bir şekilde, konuşmanız çok daha iyi olurdu ,telefon da olmamış çok sert konuşmuşsunuz Zaten ,kardeşi neticede boşanmış yanında olmak isteyebilir ,sizin görümcenize olan düşüncelerinizin kendinizce doğruluk payı var ,fakat yanlış zaman yanlış ortam da yapmanız hata olmuş ,gönlünü almaya çalışın eşinizin ,eğer Kardeşine ,destek konusun da abartırsa ,o zaman gereken konuşmayı yaparsınız
Kendimce baştan önlem almaya çalıştım. Ama ters tepti doğal olarak.
Gönlünü almaya çalıştıktan sonra da zaten arayıp sormadı. Tekrarına gerek var mı ki?

Herkesin arefesi mübarek olsun.
Dimdirek konuya dalacağım.

Bayağıdır kendi memleketimdeyim. Eşim de kurban dolayısıyla kendi memleketine gitti. Bu detayı vermemin sebebini ilerleyen dakikalarda anlayacaksınız.

Görümcem eşiyle bayadır sıkıntılar yaşıyordu. Zaten geçimsizdir kendisi. Lüksü,yemeyi,içmeyi,gezmeyi sever. En çok da bende soluklanırdı bir çoğunuz eski konulardan bilirsiniz. ( Neyse ki ayağını biraz kesmiştim.)

Herkesten habersiz boşanmış eşinden. Aniden memlekete gitmiş oda. Ben burada olduğum için sonradan duydum. Eşim telefonda söyledi.
Benim bulunduğum şehirde yaşamaya devam edecekmiş. Kocası varken kimse zaptedemiyordu bu kadını. Artık boşandı ya kimse zaptedemez.

Neyse eşime dedim ki 2 çocukla nasıl yapacak koskoca şehirde ? İş yok güç yok. O çocukların bir sürü ihtiyacı olacak.
Eşim de kimseye ihtiyacı yok onun. Ben bakarım. Çocuklarına baba da olurum,abi de,dayı da :)))))))
Bende dayanamayıp dedim ki hiç de bana güvenip gelmesin bu taraflara inan uğraşamam kimseyle.
Beni ilgilendirmez ne yaparsa yapsın. Bunca zaman yaptıklarım yeter dedim.

Eşim şok geçirdi. Sen ne diyorsun ağzından çıkanı kulağın duyuyor mu? O benim kardeşim farkında mısın, abisi olarak tabiki de ben sahip çıkacağım. Sen ne saçmalıyorsun. Demek ki ben ölüp gitsem sana muhtaç olsalar sen böyle yapacaksın öyle mi yazık sana ıçindeki merhameti de öldürmüşsün dedi.

Bende boşanırken bana mı sordu. İki de bir onlarla mı uğraşalım bizim kendimize ait bir hayatımız yok mu? Dedim.
Oda bu dediklerini sakın unutma olur mu yazıklar olsun sana dedi telefonu yüzüme kapattı.

Neyse aradan biraz zaman geçti. Biraz fevri çıkıştığımı düşünüp arayıp açıklama yaptım. Kusura bakma hormonlarında verdiği etkiyle öyle konuştum dedim. Neyse kapattık telefonu 2 gün oldu ne arıyor, ne mesaj atıyor.

Öncelikle bunları uzaktayken konuşmakla hata mı ettim acaba? Yüz yüze konuşsaydım daha mı iyi olurdu ?
Yoksa gerçekten çok mu ağır konuşmuşum. Haksızlık mı ettim yoksa ?
Öncekini de okumuştum git bence kocanı yalnız bırakma doldurur doldurup duracaklar belli boşandıysa demek ki kendine göre güvenmiş ki boşanıyor her abi yardım eder korur kollar çoçuklaruna sahip çıkar ama senin görünce abarttı amacı arasında senin düzenini de bozmak var onalrın Eline bırakma

Herkesin arefesi mübarek olsun.
Dimdirek konuya dalacağım.

Bayağıdır kendi memleketimdeyim. Eşim de kurban dolayısıyla kendi memleketine gitti. Bu detayı vermemin sebebini ilerleyen dakikalarda anlayacaksınız.

Görümcem eşiyle bayadır sıkıntılar yaşıyordu. Zaten geçimsizdir kendisi. Lüksü,yemeyi,içmeyi,gezmeyi sever. En çok da bende soluklanırdı bir çoğunuz eski konulardan bilirsiniz. ( Neyse ki ayağını biraz kesmiştim.)

Herkesten habersiz boşanmış eşinden. Aniden memlekete gitmiş oda. Ben burada olduğum için sonradan duydum. Eşim telefonda söyledi.
Benim bulunduğum şehirde yaşamaya devam edecekmiş. Kocası varken kimse zaptedemiyordu bu kadını. Artık boşandı ya kimse zaptedemez.

Neyse eşime dedim ki 2 çocukla nasıl yapacak koskoca şehirde ? İş yok güç yok. O çocukların bir sürü ihtiyacı olacak.
Eşim de kimseye ihtiyacı yok onun. Ben bakarım. Çocuklarına baba da olurum,abi de,dayı da :)))))))
Bende dayanamayıp dedim ki hiç de bana güvenip gelmesin bu taraflara inan uğraşamam kimseyle.
Beni ilgilendirmez ne yaparsa yapsın. Bunca zaman yaptıklarım yeter dedim.

Eşim şok geçirdi. Sen ne diyorsun ağzından çıkanı kulağın duyuyor mu? O benim kardeşim farkında mısın, abisi olarak tabiki de ben sahip çıkacağım. Sen ne saçmalıyorsun. Demek ki ben ölüp gitsem sana muhtaç olsalar sen böyle yapacaksın öyle mi yazık sana ıçindeki merhameti de öldürmüşsün dedi.

Bende boşanırken bana mı sordu. İki de bir onlarla mı uğraşalım bizim kendimize ait bir hayatımız yok mu? Dedim.
Oda bu dediklerini sakın unutma olur mu yazıklar olsun sana dedi telefonu yüzüme kapattı.

Neyse aradan biraz zaman geçti. Biraz fevri çıkıştığımı düşünüp arayıp açıklama yaptım. Kusura bakma hormonlarında verdiği etkiyle öyle konuştum dedim. Neyse kapattık telefonu 2 gün oldu ne arıyor, ne mesaj atıyor.

Öncelikle bunları uzaktayken konuşmakla hata mı ettim acaba? Yüz yüze konuşsaydım daha mı iyi olurdu ?
Yoksa gerçekten çok mu ağır konuşmuşum. Haksızlık mı ettim yoksa ?
Haa kocan aramasa da sen ara canımlı cicimli konuş uzaklaşmasın senden

Öncekini de okumuştum git bence kocanı yalnız bırakma doldurur doldurup duracaklar belli boşandıysa demek ki kendine göre güvenmiş ki boşanıyor her abi yardım eder korur kollar çoçuklaruna sahip çıkar ama senin görünce abarttı amacı arasında senin düzenini de bozmak var onalrın Eline bırakma
Burdan 12 saatte hamile hamile kocanın peşine gidilmez ki..
2 lafla hemen dolacaksa keyfi bilir ne diyelim. Bizde kardeşiyle mutluluklar diler çekiliriz aradan

Burdan 12 saatte hamile hamile kocanın peşine gidilmez ki..
2 lafla hemen dolacaksa keyfi bilir ne diyelim. Bizde kardeşiyle mutluluklar diler çekiliriz aradan
Tabi ki hemen değil bayramını geçirip gitsin daha sonra üzülecek olan o malesef erkekler çabuk doluyor en azından baştan önlem alıp tavrını koyup belli ederse sonradan zorlanmaz ha diyince çekilip gidemiyorsun ki

Tam da düşüncelerimi ifade eden bir yorum yapmışsınız. Teşekkür ederim
Bana da anlayamaz gibi geliyor. Kız kardeşine aşırı düşkün.
Şuan zoruma giden bir tarafta eşi ve çocuğu var ama o sanki ısrarla kardeşini tercih ediyormuş gibi. Yada saçmalıyor da olabilirim.

İlk tavsiyem eşinizi 2 arada 1 derede bırakacak, seçim yaptırmaya yönelik konuşmalar yapmayın,sizinle restleşir. Bebeğinizin, hamileliğinizin keyfini süremezsiniz. Bu dönemi rahat, mutlu ve huzurlu geçirmeniz gerekiyor, anlamsız bir savaşın içinde buluverirsiniz kendinizi
2. Tavsiyem maddi durumunuz, kardeşine yardım etmesi durumunda, sizi ve bebeğinizi etkilemeyecek kadar normal seyirdeyse biraz daha frenleyin kendinizi. Bırakın kendi farkına varsın, kendi yorulsun, kendi bunalsın. Çünkü siz onu çekip çıkarmaya çalıştıkça, kendisi bir o kadar olaylara müdahil olacak.
Şimdilik sessiz ve derinden seyredin gidişatı. Müdahil olmanız gereken konularda TATLI dilinizi kullanın. Hatta yardım etmek istediği zaman siz de yanında olun. Kontrolünüzde olabilsin.Siz ne kadar kardeşin derseniz, eşinizin aklına o kadar sokarsınız. Düşüneceği yoksa da düşünür. İşi asla inada bindirme noktasına getirmeyin. Bebeğiniz sağlıkla büyüsün. İnanın gerisi boş.

Tatlım zaten bir şey olmamış gibi konuş valla mutlu olmak sonradan sıkıntı yaşamak istemiyorsan araya soğukluk koyma derim bende problemler yaşadım eşimle soğukluk olunca daha zor oluyordu
Zaten uzaktayız o konuşmalardan sonra yeterince soğukluk girmiştir. Hatamı kabullenip özür dilemesem dediğini yapmak mantıklı olurdu ama şuan gereksiz gibi...

İlk tavsiyem eşinizi 2 arada 1 derede bırakacak, seçim yaptırmaya yönelik konuşmalar yapmayın,sizinle restleşir. Bebeğinizin, hamileliğinizin keyfini süremezsiniz. Bu dönemi rahat, mutlu ve huzurlu geçirmeniz gerekiyor, anlamsız bir savaşın içinde buluverirsiniz kendinizi
2. Tavsiyem maddi durumunuz, kardeşine yardım etmesi durumunda, sizi ve bebeğinizi etkilemeyecek kadar normal seyirdeyse biraz daha frenleyin kendinizi. Bırakın kendi farkına varsın, kendi yorulsun, kendi bunalsın. Çünkü siz onu çekip çıkarmaya çalıştıkça, kendisi bir o kadar olaylara müdahil olacak.
Şimdilik sessiz ve derinden seyredin gidişatı. Müdahil olmanız gereken konularda TATLI dilinizi kullanın. Hatta yardım etmek istediği zaman siz de yanında olun. Kontrolünüzde olabilsin.Siz ne kadar kardeşin derseniz, eşinizin aklına o kadar sokarsınız. Düşüneceği yoksa da düşünür. İşi asla inada bindirme noktasına getirmeyin. Bebeğiniz sağlıkla büyüsün. İnanın gerisi boş.
Güzel tavsiyelerinden,temennilerinden ötürü teşekkür ederim canım.
Haklısın. Şuan dediğin gibi yapmayı düşünüyorum.
Ama itiraf edeyim mi bir yanım da sen ne yapmaya çalışıyorsun diye mesaj at diyor. Yapmamalı mıyım ki ?🤭

Güzel tavsiyelerinden,temennilerinden ötürü teşekkür ederim canım.
Haklısın. Şuan dediğin gibi yapmayı düşünüyorum.
Ama itiraf edeyim mi bir yanım da sen ne yapmaya çalışıyorsun diye mesaj at diyor. Yapmamalı mıyım ki ?🤭
Rica ederim. Hayır yapmayın 😊 Sonra roller değişiyor. Hamile olmayan bir adamın tripleriyle, suratsızlığıyla uğraşırsınız üstelik sebep olanların ruhu duymaz.

Canım ya hakkında hakkınızda hayırlısı olsun sende içinde zamanında birikenleri bi sinirle enişteye patlamıssın fakat oda bi abi evin buyugu ve buzamana kadar bekarolup ayakları üstünde duran aileye her sekilde kol kanat geren biri olarak oda ben hersey olurum demesi cok dogal ve normal hali ile ikinizde tepkinizi vermissiniz yapman gereken tek sey aciklamanı yapmissin bekle sabret kendi. Haline bbırak biraz sakinlessin cünkü kim olursa olsun haklida olsa haksizda olsa gecmiste ne yaparsa yapsın aile uyesini helede böle durumda daha cok korumaya alir bilirsin ki.. O suan hali ile gergindir ve ondan cevap vermiyordur ve bosanmada şok bi sekilde kimsenin haberi olmadan oldugu için üstüne bide senden tepki görmek dengeyi biraz sarsmis. Sen suan yapacagın tek sey kendine dikkat etmek canımsın bacım ❤

Ben sizin yazdiklarinizdan merhametsiz olduğunuzu düşünmüyorum direk Fevzi cikismak yerine yüz yüzeyken ' bak hayatım sen onun abisisin tabiki kardeşine sahip çık Bu çok güzel bir şey ama aile duzenimizin de bozulmasına izin verme sürekli bizde kalmasına gönlüm razı gelmez senin en iyi şekilde her iki tarafı da mağdur etmeyeceğini biliyorum güveniyorum sana ' tarzı bir konuşma yapsanız adam şekerpare olurdu direk kestirtip atmak iyi olmamış sevgiyle kalın inşallah aranızda düzelir üzülmeyin 😊

Biraz fevri çıkmışsınız, eşiniz onun kardeşi iyi de olsa kötü de olsa mutlaka ilgilenmesi gerekir. Eşinizin ailesi hayattaymış peki neden görümceniz o şehirde değıl de sizin olduğunuz şehirde yaşamak istiyor

Haklısınız ama görümcem zaten benden çıkmayan bir insandı.
Bir anda tedirgin oldum. Bana yerleşse eşim gık demez.
Gecmisin birikimide var seni anlıyorum sen suan canımsın geride dur bisey olsa zaten herseyde seni ortaya atacak potansiyele sahip bi görümce sen diyecegini dedin enişteye birak oda kafasını toplasın.

Maalesef görümcenizin eski konulardan düşüncesiz olduğu gerçeğiyle çıkışınız fevri değil ama kocanızı nasıl zaptedersiniz bilemiyorum ,kendi boşandı sizi de boşatır ,net olun sert olun geri adım atmayın

İnsan 7 kat el olsa sahip çıkar. Abisi tabi ki sahip çıkacak. İnsan düşmeye görsün. Bunun adı hormon falan değil. Dupeduz merhametsizlik. Yarın çocuğun doğduğunda size birsey olduğunda ilk sahip çıkması gereken onlar. Kimin kime muhtaç olacağı bilinmez. Boşanmış kadınlara yapmayın şu eziyeti. Sizde kadinsiniz

Back
X