sıkıntılaaaar...sıkıntılaaar

Aooov aşkitoşkom en nefret ettiğim kelime.
YA adam 2 gündür yazmiyor. Önce kalayı basmam gerekmiyor mu? Ben hamile bir kadınım bu kadar habersiz birakiliyorum
Aşkım ve türevlerini ben de kullanmıyorum espri olsun diye dedim :D
Evet ama carlayarak yapma duygusalsan ara ağla beni neden aramıyorsun hamileyim falan de duygusal mode on

Aşkım ve türevlerini ben de kullanmıyorum espri olsun diye dedim :KK70:
Evet ama carlayarak yapma duygusalsan ara ağla beni neden aramıyorsun hamileyim falan de duygusal mode on
Bebeksi gururum ağır basıyor desem inanır mısın?
Tükürdüğümü yalayıp zaten özür dilemişim ona rağmen naza çekiyor kendisini. Erkek adam bu kadar naz yapmamalı o kız kardeşiyse bende evinin hanımı çocuklarının anasıyım. :P

Bebeksi gururum ağır basıyor desem inanır mısın?
Tükürdüğümü yalayıp zaten özür dilemişim ona rağmen naza çekiyor kendisini. Erkek adam bu kadar naz yapmamalı o kız kardeşiyse bende evinin hanımı çocuklarının anasıyım. :p
daha büyümesin bence mevzu çünkü yüzeysel bakınca haksız görünüyorsun kocan da şu an seni baya baya haksız görüyor
tekrar bu konu üzerinden konuşmadan en uygun olan nazlanmak
özür diledim nedir bu tavrın gibi bir muhabbet olursa eğer adam tekrar başa dönecek başa dönmeyin bence hiç

daha büyümesin bence mevzu çünkü yüzeysel bakınca haksız görünüyorsun kocan da şu an seni baya baya haksız görüyor
tekrar bu konu üzerinden konuşmadan en uygun olan nazlanmak
özür diledim nedir bu tavrın gibi bir muhabbet olursa eğer adam tekrar başa dönecek başa dönmeyin bence hiç
O zaman yazmaya veya aramaya gerek yok kuzum ya. Eşim de olsa tanrı dağlarına çıkarmanın manası yok.
Beni tanıyor az çok neden öyle dedigimi de kolay kolay özür dilemeyecegimi de bilmiş olması gerekiyordu.

Herkesin arefesi mübarek olsun.
Dimdirek konuya dalacağım.

Bayağıdır kendi memleketimdeyim. Eşim de kurban dolayısıyla kendi memleketine gitti. Bu detayı vermemin sebebini ilerleyen dakikalarda anlayacaksınız.

Görümcem eşiyle bayadır sıkıntılar yaşıyordu. Zaten geçimsizdir kendisi. Lüksü,yemeyi,içmeyi,gezmeyi sever. En çok da bende soluklanırdı bir çoğunuz eski konulardan bilirsiniz. ( Neyse ki ayağını biraz kesmiştim.)

Herkesten habersiz boşanmış eşinden. Aniden memlekete gitmiş oda. Ben burada olduğum için sonradan duydum. Eşim telefonda söyledi.
Benim bulunduğum şehirde yaşamaya devam edecekmiş. Kocası varken kimse zaptedemiyordu bu kadını. Artık boşandı ya kimse zaptedemez.

Neyse eşime dedim ki 2 çocukla nasıl yapacak koskoca şehirde ? İş yok güç yok. O çocukların bir sürü ihtiyacı olacak.
Eşim de kimseye ihtiyacı yok onun. Ben bakarım. Çocuklarına baba da olurum,abi de,dayı da :)))))))
Bende dayanamayıp dedim ki hiç de bana güvenip gelmesin bu taraflara inan uğraşamam kimseyle.
Beni ilgilendirmez ne yaparsa yapsın. Bunca zaman yaptıklarım yeter dedim.

Eşim şok geçirdi. Sen ne diyorsun ağzından çıkanı kulağın duyuyor mu? O benim kardeşim farkında mısın, abisi olarak tabiki de ben sahip çıkacağım. Sen ne saçmalıyorsun. Demek ki ben ölüp gitsem sana muhtaç olsalar sen böyle yapacaksın öyle mi yazık sana ıçindeki merhameti de öldürmüşsün dedi.

Bende boşanırken bana mı sordu. İki de bir onlarla mı uğraşalım bizim kendimize ait bir hayatımız yok mu? Dedim.
Oda bu dediklerini sakın unutma olur mu yazıklar olsun sana dedi telefonu yüzüme kapattı.

Neyse aradan biraz zaman geçti. Biraz fevri çıkıştığımı düşünüp arayıp açıklama yaptım. Kusura bakma hormonlarında verdiği etkiyle öyle konuştum dedim. Neyse kapattık telefonu 2 gün oldu ne arıyor, ne mesaj atıyor.

Öncelikle bunları uzaktayken konuşmakla hata mı ettim acaba? Yüz yüze konuşsaydım daha mı iyi olurdu ?
Yoksa gerçekten çok mu ağır konuşmuşum. Haksızlık mı ettim yoksa ?
Bence iki taraf da hatalı kocanız kardeşini düşünsün tamam sorun yok ama sizi de düşünmeli ona bakacağını düşünebilir siz istemeseniz de yumuşak bi dille tartışmaya küsmeye çevirmeden halledebilirdi bence sizdeki hata da görümcenize karşı sanki kin besliyor gibisiniz biraz daha empati kurun akışına bırakın fevri olmadan hislerinizi belirtin ve eğer eşinizin ilgisizliğini görürseniz görümceniz gelirse ve sorunlar yaşarsanız o zaman eşinizle konuşun bi şey olmadan bitmeden kızarsanız esiniz de sizin görümcenize karşı kötü düşünceleriniz olduğunu katı olduğunuzu vs düşünebilir

Bence iki taraf da hatalı kocanız kardeşini düşünsün tamam sorun yok ama sizi de düşünmeli ona bakacağını düşünebilir siz istemeseniz de yumuşak bi dille tartışmaya küsmeye çevirmeden halledebilirdi bence sizdeki hata da görümcenize karşı sanki kin besliyor gibisiniz biraz daha empati kurun akışına bırakın fevri olmadan hislerinizi belirtin ve eğer eşinizin ilgisizliğini görürseniz görümceniz gelirse ve sorunlar yaşarsanız o zaman eşinizle konuşun bi şey olmadan bitmeden kızarsanız esiniz de sizin görümcenize karşı kötü düşünceleriniz olduğunu katı olduğunuzu vs düşünebilir
Özür diledim ama daha fazla ne yapabilirim ki şu durumda. 2 gündür küslüğü hala devam ettiren o

Bayağıdır kendi memleketimdeyim. Eşim de kurban dolayısıyla kendi memleketine gitti. Bu detayı vermemin sebebini ilerleyen dakikalarda anlayacaksınız.

Görümcem eşiyle bayadır sıkıntılar yaşıyordu. Zaten geçimsizdir kendisi. Lüksü,yemeyi,içmeyi,gezmeyi sever. En çok da bende soluklanırdı bir çoğunuz eski konulardan bilirsiniz. ( Neyse ki ayağını biraz kesmiştim.)

Herkesten habersiz boşanmış eşinden. Aniden memlekete gitmiş oda. Ben burada olduğum için sonradan duydum. Eşim telefonda söyledi.
Benim bulunduğum şehirde yaşamaya devam edecekmiş. Kocası varken kimse zaptedemiyordu bu kadını. Artık boşandı ya kimse zaptedemez.

Neyse eşime dedim ki 2 çocukla nasıl yapacak koskoca şehirde ? İş yok güç yok. O çocukların bir sürü ihtiyacı olacak.
Eşim de kimseye ihtiyacı yok onun. Ben bakarım. Çocuklarına baba da olurum,abi de,dayı da :)))))))
Bende dayanamayıp dedim ki hiç de bana güvenip gelmesin bu taraflara inan uğraşamam kimseyle.

Eşim şok geçirdi. Sen ne diyorsun ağzından çıkanı kulağın duyuyor mu? O benim kardeşim farkında mısın, abisi olarak tabiki de ben sahip çıkacağım. Sen ne saçmalıyorsun. Demek ki ben ölüp gitsem sana muhtaç olsalar sen böyle yapacaksın öyle mi yazık sana ıçindeki merhameti de öldürmüşsün dedi.

Bende boşanırken bana mı sordu. İki de bir onlarla mı uğraşalım bizim kendimize ait bir hayatımız yok mu? Dedim.
Oda bu dediklerini sakın unutma olur mu yazıklar olsun sana dedi telefonu yüzüme kapattı.

Neyse aradan biraz zaman geçti. Biraz fevri çıkıştığımı düşünüp arayıp açıklama yaptım. Kusura bakma hormonlarında verdiği etkiyle öyle konuştum dedim. Neyse kapattık telefonu 2 gün oldu ne arıyor, ne mesaj atıyor.

Öncelikle bunları uzaktayken konuşmakla hata mı ettim acaba? Yüz yüze konuşsaydım daha mı iyi olurdu ?
Eşiniz haklı kardeş bu atılmaz satılmaz,sizde boşuna çıkışmışsınız zamana bıraksaydınız keşke bu zamanda herkez kendine zor yetiyor hamilesiniz bebek olunca yükü ağırlaşacak ev iş siz çocuk derken yetemez zaten şu hayatta kim kimin yanındayım derse bi süre sonra maalesef herkes kendi hayatına bakıyor....içiniz rahat olsun.....

Kendinizce haklı taraflarınız tabi ki var.
Evet eşinizin kardeş olarak destek olması çok güzel ama görümceniz buna güvenip çalışmazsa, bütün yükü eşinizin sırtına yüklerse bu kabul edilebilir bir durum değil.
Dediğiniz gibi sürekli sizinle birlikte içli dışlı yaşaması da çekilir bir durum değil.
Boşanırken kimseye sormayıp boşanması ama sonra ki süreçte insanlardan bir şeyler beklemesi de yanlış, oturup neler olacağını nasıl bir yol çizeceğini kardeşi olarak eşinizle konuşmuş mu? Konuşmadıysa fazla beklentiye girmesi de absürt tabi ki.
Haklı taraflarınız var ama haksız olduğunuz nokta üslubunuz ve acele bir konuşma yapmanız, biraz gözlemleyip öyle konuşmanız daha doğru olurdu.

Ya aslında böyle davranmamın nedeni de görümcem.
Kadın 1 yılın yarısını benim evimde geçirdiği için ön yargılı olmaya başladım ona karşı. Bu sefer komple bana yerleşir korkusuyla öyle çıkıştım.
Hiç bir şey yapmayayım şuan değil mi?
Diğer yorumlarda da dedim ya Görümcem rahat bir insandır. Ev çoluk çocuk kaygısı pek yok.
1 yılın yarısından fazlasını benim evimde geçirdi. Tedirginlikle böyle dedim.
Netice de geldikleri zaman eşim onlara yemek yapıp,hizmetlerini görmüyor.

Evliyken yılın yarısında sizde olan birisi bosaninca ayri eve mi yerleşcek yani?

Çekilir tarz da bir görümce profili değil gibi görümceniz o nedenle ben sizin kaygılarınızı anladım fakat ortada bir maduriyet var.Bu durumlarda duygusal iletisim degil de telkin edici iletisim çok önemlidir bana göre.Yani maduriyeti kabul eden fakat karşınızdaki için yapabileceklerinizin sınırlarını anlatabilen bir iletisim.Bu da zaman alır öyle dümdük söylemekle olmaz,ince ince anlatırsın,kırmadan dökmeden,elinizden geleni yaparak..Görümcenizin işi gücü yokmuş anlaşılan ve 2 çocuk var.Büyük ihtimalle abisine dayayacak sırtını dolayısıyla size.Abi bu noktada kardesi için vicdan yapıyordur ama siz eşinize ve görümcenize çalışması gerektiğini vs telkin etmelisiniz yoksa evliliginiz çokkk zarar görür.Uzun vadede evliliginiz adina yapıcı olmak istiyorsanız anlayışlı bir eş olup telkinlere başlamalısınız bir an evvel.

Yani eşinizinde bi ailesı var insanlar yuva kurmak ıcın evlenırler .Başkalarına bakmak ıcın degıl.Merhamet tabıkı car hepımızde ama ne kadarbakılabılırkı?Aldıgımız zaten kemdımıze zor yetıyo.Ama kendılerınde ole bı ozguven varkı herkese bakabılırız sanıyo.Aslında ıstedıgımız sadece bızı bıze bırakmaları.Telefonla konuşman evet uygun olmamış ama ınsanız yapıoruz boyle hatalar.Başkası yuzundensızın aranız bozuluyor.Allah yardımcınız olsun.Kendını supermen sanan bi koca daha.

Bence sen haklısın kimse gorumcesiyle beraber yaşamak zorunda değil. Her gittiği yere götürmek, yemekleri beraber yemek zorunda değil. Fakat çok fevri davranmışsın bu kadar açık konuşmamak gerekiyo. Eşinin yaptığı iyiliklere ya da ikili ilişkilerine karışamazsın gerisini de alttan alta halletmen gerekiyo mesela sana geleceklerse bahane bul kabul etme çat kapı gelirlerse hastayım kötüyüm de odanda yat

Kendinizce haklı taraflarınız tabi ki var.
Evet eşinizin kardeş olarak destek olması çok güzel ama görümceniz buna güvenip çalışmazsa, bütün yükü eşinizin sırtına yüklerse bu kabul edilebilir bir durum değil.
Dediğiniz gibi sürekli sizinle birlikte içli dışlı yaşaması da çekilir bir durum değil.
Boşanırken kimseye sormayıp boşanması ama sonra ki süreçte insanlardan bir şeyler beklemesi de yanlış, oturup neler olacağını nasıl bir yol çizeceğini kardeşi olarak eşinizle konuşmuş mu? Konuşmadıysa fazla beklentiye girmesi de absürt tabi ki.
Haklı taraflarınız var ama haksız olduğunuz nokta üslubunuz ve acele bir konuşma yapmanız, biraz gözlemleyip öyle konuşmanız daha doğru olurdu.
Görümcem asla çalışmaz maddi olarak da annesinden abilerinden destek alır. Yalnız kalmayayım diye de hergün olmasa da haftanın bir kaç günü bana yıkılır. Diğer kalan günlerde de eşim onu hayatta yalnız bırakmaz. Yani biz kendimizi bırakıp Görümceme odaklanır bir hayat yaşarız.

Görümcem asla çalışmaz maddi olarak da annesinden abilerinden destek alır. Yalnız kalmayayım diye de hergün olmasa da haftanın bir kaç günü bana yıkılır. Diğer kalan günlerde de eşim onu hayatta yalnız bırakmaz. Yani biz kendimizi bırakıp Görümceme odaklanır bir hayat yaşarız.
Bu şekilde olursa çok saçma, ne demek çalışmaz, sinir bozucu bir durum. Umarım az hasarla atlatırsınız bu süreci

Back
X