sıkıntılaaaar...sıkıntılaaar

Çekilir tarz da bir görümce profili değil gibi görümceniz o nedenle ben sizin kaygılarınızı anladım fakat ortada bir maduriyet var.Bu durumlarda duygusal iletisim degil de telkin edici iletisim çok önemlidir bana göre.Yani maduriyeti kabul eden fakat karşınızdaki için yapabileceklerinizin sınırlarını anlatabilen bir iletisim.Bu da zaman alır öyle dümdük söylemekle olmaz,ince ince anlatırsın,kırmadan dökmeden,elinizden geleni yaparak..Görümcenizin işi gücü yokmuş anlaşılan ve 2 çocuk var.Büyük ihtimalle abisine dayayacak sırtını dolayısıyla size.Abi bu noktada kardesi için vicdan yapıyordur ama siz eşinize ve görümcenize çalışması gerektiğini vs telkin etmelisiniz yoksa evliliginiz çokkk zarar görür.Uzun vadede evliliginiz adina yapıcı olmak istiyorsanız anlayışlı bir eş olup telkinlere başlamalısınız bir an evvel.
Valla geçmişte yaşadığım bazı sıkıntılardan dolayı tutamadım kendimi. Normalde hislerimi hep icimde yaşarım. Bu sefer Allah ne verdiyse saydım sayistirdim.
Evet telefonda konusmak olmadi ama eminim benim yerimde kim olsa o tedirginlikle aynı şekilde davranırdı.

Kendi evi var ama sözde kendi evi var :) Rahata erişti ki tutabilene aşk olsun abisi annesi falan da Tam destekkk oooohhh
Görümcem eminim şuan ohhh be atımı rahatca kosturrucam artık istediğim kadar yer içer gezerim ben özgür kadınım rollerine bürünmüştür. Vallahi ona gezme olsun da hiçbir şeyi kafaya takmıyor.
Benim yanımda bile kocasına her kavgada seni boşayacağım dediğini duydum kaç kez..
Sabah geliyordu akşama kadar yiyordu içiyordu. Akşam kocası gelip evine götürüyordu. :)
Akşama kadar yiyip içeceğim hiçbir iş yapmayacağım ev olsa ben de her gün giderim

Yani eşinizinde bi ailesı var insanlar yuva kurmak ıcın evlenırler .Başkalarına bakmak ıcın degıl.Merhamet tabıkı car hepımızde ama ne kadarbakılabılırkı?Aldıgımız zaten kemdımıze zor yetıyo.Ama kendılerınde ole bı ozguven varkı herkese bakabılırız sanıyo.Aslında ıstedıgımız sadece bızı bıze bırakmaları.Telefonla konuşman evet uygun olmamış ama ınsanız yapıoruz boyle hatalar.Başkası yuzundensızın aranız bozuluyor.Allah yardımcınız olsun.Kendını supermen sanan bi koca daha.
Her yükü sirtlanacakmiş kimseye gerek yokmuş aslanım benim. Babasından yadigârmış yegane kardeşiymiş...

Bence sen haklısın kimse gorumcesiyle beraber yaşamak zorunda değil. Her gittiği yere götürmek, yemekleri beraber yemek zorunda değil. Fakat çok fevri davranmışsın bu kadar açık konuşmamak gerekiyo. Eşinin yaptığı iyiliklere ya da ikili ilişkilerine karışamazsın gerisini de alttan alta halletmen gerekiyo mesela sana geleceklerse bahane bul kabul etme çat kapı gelirlerse hastayım kötüyüm de odanda yat
Hastalık kötülük yüz vermeme tarzı şeyleri anlayacak bir insan değil Görümcem. Abimin evi nasıl olsa edalarında takılır

Bu şekilde olursa çok saçma, ne demek çalışmaz, sinir bozucu bir durum. Umarım az hasarla atlatırsınız bu süreci
Kadın hemşireliği bırakmış. Sırf rahat rahat gezmek için. Kocası battığında herkes çalış ayaklarının üzerinde dur demişti de bu yırtınmıştı çalışmam şu saatten sonra falan diye.

Akşama kadar yiyip içeceğim hiçbir iş yapmayacağım ev olsa ben de her gün giderim
Ya sen gel eşime sor. Şuanda dünyanın en mağdur insanı görümcem. Cok cekmis bu zamana kadar. Hastalık hastası olmuş.
Kuran çarpsın hiç alakası yok. Sırf koca parası bitti diye..
Bundan sonra rahat bir yaşamı hakediyormuş bilmem ne

Kadın hemşireliği bırakmış. Sırf rahat rahat gezmek için. Kocası battığında herkes çalış ayaklarının üzerinde dur demişti de bu yırtınmıştı çalışmam şu saatten sonra falan diye.
Allah yardımcınız olsun. Kardeş diye kimse kimseyi sırtında taşımak zorunda değil, zor günde destek olunur tabi ki ama kimseye keyfi bakılmaz.

Ya sen gel eşime sor. Şuanda dünyanın en mağdur insanı görümcem. Cok cekmis bu zamana kadar. Hastalık hastası olmuş.
Kuran çarpsın hiç alakası yok. Sırf koca parası bitti diye..
Bundan sonra rahat bir yaşamı hakediyormuş bilmem ne
Mesajlarınızı okudukça, eşinizden özür dilemenizi bile gereksiz buldum. Söylediklerinizi haketmiş. Eşiniz nerde nasıl bakıyorsa baksın ama siz artık evinize gelmesi konusunda yüz vermeyin asla. Bir cinnete bakar. Çekilir türden değil görümceniz.

Allah yardımcınız olsun. Kardeş diye kimse kimseyi sırtında taşımak zorunda değil, zor günde destek olunur tabi ki ama kimseye keyfi bakılmaz.
Bundan sonra herkes onun keyfi icin calisacak. Çünkü çok çile çekmiş:))))))
Ya vallahi kadın kocasını bile takmıyordu. O kadar yoklugun içerisinde hergün alıp alıp karısını gezdiriyordu bize getiriyordu falan yine de memnun edemiyordu. 2 lafindan biri seni bosayacam biktim senden erkek değilsin falandı. Bizim yanımızda bile yapıyordu
Abilerinin yanında eşini küçük düşürücü konuşmalar hareketler yapıyordu falan...
Neler neleeeer

Bundan sonra herkes onun keyfi icin calisacak. Çünkü çok çile çekmiş:))))))
Ya vallahi kadın kocasını bile takmıyordu. O kadar yoklugun içerisinde hergün alıp alıp karısını gezdiriyordu bize getiriyordu falan yine de memnun edemiyordu. 2 lafindan biri seni bosayacam biktim senden erkek değilsin falandı. Bizim yanımızda bile yapıyordu
Abilerinin yanında eşini küçük düşürücü konuşmalar hareketler yapıyordu falan...
Neler neleeeer
Adam görümcenizden kurtulmuş, onun adına iyi olmuşta, sizin adınıza hiç iyi olmamış

Valla geçmişte yaşadığım bazı sıkıntılardan dolayı tutamadım kendimi. Normalde hislerimi hep icimde yaşarım. Bu sefer Allah ne verdiyse saydım sayistirdim.
Evet telefonda konusmak olmadi ama eminim benim yerimde kim olsa o tedirginlikle aynı şekilde davranırdı.
Haklısınız ben de aynı şekilde davranabilirdim ama haklıda olsanız bu noktada eşinizin tepkisi büyük sorun ve bundan sonrası sizin icin zor olacak gibi geldi bana.Ben o nedenle bu saatten sonra ne yapılabilir ile ilgili fikrimi yazmıştım.Insallah gönlünüze göre olur ,güzel gelismeler olur ,stressiz atlatırsınız bu süreci.

Herkesin arefesi mübarek olsun.
Dimdirek konuya dalacağım.

Bayağıdır kendi memleketimdeyim. Eşim de kurban dolayısıyla kendi memleketine gitti. Bu detayı vermemin sebebini ilerleyen dakikalarda anlayacaksınız.

Görümcem eşiyle bayadır sıkıntılar yaşıyordu. Zaten geçimsizdir kendisi. Lüksü,yemeyi,içmeyi,gezmeyi sever. En çok da bende soluklanırdı bir çoğunuz eski konulardan bilirsiniz. ( Neyse ki ayağını biraz kesmiştim.)

Herkesten habersiz boşanmış eşinden. Aniden memlekete gitmiş oda. Ben burada olduğum için sonradan duydum. Eşim telefonda söyledi.
Benim bulunduğum şehirde yaşamaya devam edecekmiş. Kocası varken kimse zaptedemiyordu bu kadını. Artık boşandı ya kimse zaptedemez.

Neyse eşime dedim ki 2 çocukla nasıl yapacak koskoca şehirde ? İş yok güç yok. O çocukların bir sürü ihtiyacı olacak.
Eşim de kimseye ihtiyacı yok onun. Ben bakarım. Çocuklarına baba da olurum,abi de,dayı da :)))))))
Bende dayanamayıp dedim ki hiç de bana güvenip gelmesin bu taraflara inan uğraşamam kimseyle.
Beni ilgilendirmez ne yaparsa yapsın. Bunca zaman yaptıklarım yeter dedim.

Eşim şok geçirdi. Sen ne diyorsun ağzından çıkanı kulağın duyuyor mu? O benim kardeşim farkında mısın, abisi olarak tabiki de ben sahip çıkacağım. Sen ne saçmalıyorsun. Demek ki ben ölüp gitsem sana muhtaç olsalar sen böyle yapacaksın öyle mi yazık sana ıçindeki merhameti de öldürmüşsün dedi.

Bende boşanırken bana mı sordu. İki de bir onlarla mı uğraşalım bizim kendimize ait bir hayatımız yok mu? Dedim.
Oda bu dediklerini sakın unutma olur mu yazıklar olsun sana dedi telefonu yüzüme kapattı.

Neyse aradan biraz zaman geçti. Biraz fevri çıkıştığımı düşünüp arayıp açıklama yaptım. Kusura bakma hormonlarında verdiği etkiyle öyle konuştum dedim. Neyse kapattık telefonu 2 gün oldu ne arıyor, ne mesaj atıyor.

Öncelikle bunları uzaktayken konuşmakla hata mı ettim acaba? Yüz yüze konuşsaydım daha mı iyi olurdu ?
Yoksa gerçekten çok mu ağır konuşmuşum. Haksızlık mı ettim yoksa ?
Valla siz haksızsınız. Kardeşi bu öyle denir mi🙄 kimse isteyerek boşanmaz. Yardıma ihtiyacı olan bir kadın ve 2 çocuk söz konusu olan. Sizde bakın hamilesiniz ilk çocuğunuz mu bilmiyorum. Eğer öyleyse göreceksiniz bebek küçükken nasıl insan lazım oluyor. 3 aylık bebeğim var tuvalete gidemiyorum kimi zaman. Bu kadar sert olmayın derim.

Valla siz haksızsınız. Kardeşi bu öyle denir mi🙄 kimse isteyerek boşanmaz. Yardıma ihtiyacı olan bir kadın ve 2 çocuk söz konusu olan. Sizde bakın hamilesiniz ilk çocuğunuz mu bilmiyorum. Eğer öyleyse göreceksiniz bebek küçükken nasıl insan lazım oluyor. 3 aylık bebeğim var tuvalete gidemiyorum kimi zaman. Bu kadar sert olmayın derim.
Böyle olmamdaki en büyük etken Görümcem zaten. İnsan evladı olsaydı böyle mi konuşurdum ben..

ben seni haksız bulamadim kuzu. Perşembeni gelişi Çarşambadan belli olduğu için sinirlerin ziplamis.

biraz fevri davranmis olabilirsin ama yaşadıklarını sen biliyosun. onları sen taniyosun. hamileliğin başından sonuna doğumdan lohusalıga burnundan gelecekse pesin pesin tepkini koymus olmussun 🙄🙄

Allah yardımcın olsun. inşallah düşündüğün gibi şeyler olmaz

ben seni haksız bulamadim kuzu. Perşembeni gelişi Çarşambadan belli olduğu için sinirlerin ziplamis.

biraz fevri davranmis olabilirsin ama yaşadıklarını sen biliyosun. onları sen taniyosun. hamileliğin başından sonuna doğumdan lohusalıga burnundan gelecekse pesin pesin tepkini koymus olmussun 🙄🙄

Allah yardımcın olsun. inşallah düşündüğün gibi şeyler olmaz
Yaaa inşallah beni şaşırtırlar. Hic sanmıyorum ama.. :(

Yaaa inşallah beni şaşırtırlar. Hic sanmıyorum ama.. :KK43:

valla rahat insanlar beni de kasar. sen şimdiden tepkini koydun hamilesin. onlar da belli sınırlar içinde yardimlassin birbirine destek olsun. ne demek yılın 6 ayı abisinde kalmak falan. ya da sürekli koca aşağılamak...

biraz dilini yumusatmalisin ama. baktin care değil o rahat sen de ondan daha rahat ol...

valla rahat insanlar beni de kasar. sen şimdiden tepkini koydun hamilesin. onlar da belli sınırlar içinde yardimlassin birbirine destek olsun. ne demek yılın 6 ayı abisinde kalmak falan. ya da sürekli koca aşağılamak...

biraz dilini yumusatmalisin ama. baktin care değil o rahat sen de ondan daha rahat ol...
Sürekli kalmıyordu hakkını yiyemem:D sabah gelip akşam yatmaya evine gidiyordu Allah var :))))))))))
Ahhh kuzummmm miniminnacık bir insanlık görseydim gerekeni zaten yapardım o kadar düşüncesiz değilim ama haketmiyor haketmiyor...

Hastalık kötülük yüz vermeme tarzı şeyleri anlayacak bir insan değil Görümcem. Abimin evi nasıl olsa edalarında takılır
Tamam abisi ağırlasın o zaman başım ağrıyor de git yat mesela onlar varken ya da temizlik mi yapacaksın yap onlar yokmuş gibi davran ikram vb yapma

Back
X