sıkıntılara boğuldummmm

bussraster

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2010
150
9
116
merhaba kızlar... derdimin neresinden başıyım bilmiyorum geçtiğimiz hafta üye oldum foruma pek bi etkinliğim olamadı ama baya bi okudum takip ettim sizleri vericeğiniz yanıtlarıda hemen hemen tahmin edebiliyorum..

istanbuldan antalyaya evlenip üniversiteyi yarım bırakıptageldim bu 1. hatam
ailem hiç ama hiç istemedi bu 2. hatam
19 yaşında evlilik yaptım bu 3. hatam

ve şimdi bedellerini teker teer ödüyorum...

eşim otelci dolayısıyla aşk ilişkileri evlenmeden öncesi için biraz karışık yaklaşık ayrıl barış 4 sene bi birlikteliğimiz oldu evlendikten sonra ise beni evlenmemize 1 ay kalaya kadar aldattığını evlendikten 2 ay sonra bilgisayar kayıtlarından resimlerden öğrendim bunu yüzüne vurdum diye itildim kakıldım,,evlenmemizden 1,5 yıl sonra hiç yoktan bir sebepten tekme tokat olmasada bariz bi şiddet gördüm kayınvalidemin yanında 3 ay onlarla beraber yaşadım zaten (doğulu zihniyeti işte) daha sonra ise hemen hemen haftada bir 2 kere sert kavgalar başladı sebepleri ise genelde ayrı eve çıkmak gezelim demem veya onda gördüğüm bi hatayı yüzüne vurmam oluyodu genelde. duvarlara tabak çanak fırlatmalar hem o hem ben saygısızca konuşmaları ettiği küfürler en ufak bir fikir ayrılığında salaksın sen der kafan almıyomu der anlatsam böyle uzarda gider.

şimdi 3 senelik evliyim ve onun kişiliği gittikçe bozulmaya başladı.. yerde yemek yemeler salatayı elle yemeler, çevresi sadece erkeklerden oluşuyo onların yanında beni terslemeler, aynı yerde çalışıyoruz aynı ofisi paylaşıyoruz personelimizin yanında bile bana hakaret ettiği olmuştur ufak tefek sebepler yüzünden,, bana davrandığı gibi kendi kardeşlerinede psikopatça tavırlar sergiler benle bi derdi yok kişiliği böyleymiş ama tabi bazen insanın gözü kör olur ya bendekide o durum... 1 2 kere bana yaptığı haksızlığı anladıktan sonra otwlin çatısına çıkıp intiharada kalkıştığı oldu.. antalyada hiç bir akrabam yok onun iş maddi manevi problemlerimiz yüzünden çevrede edinemedim kışın arada anneme gider 1 ay falan kalıyorum istanbulda anca o. birlikte paylaştığımız sosyal çevremizde yok,, annem bukadarını bilmediği halde kızım ayrıl gel sen onlarla yapamazsın diyo maddi manevi şartlrının tamamını önüme seriyo ama işte bu amasına takılıp kaldım çokkk kötü durumdayım uazma ihtiyacı hissettim çünkü gerçek anlamada çok yalnızım burda bişeyleri paylaşabiliceiğim 1 tek insan bile yok yapılması gerekenin farkındayım ama bitürlü yapamıyorum... güzel günlerimiz geçmedimi elbette geçti mutluluktan havalara uçtuğum anlarda oldu istese mutlu etmeyide çok çok iyi bilir aslında...
nese baya bi uzun yazdım gözlerinizi yorucağım için şimdiden özür dilerim arkadaşlar dertleşmek içimi dökmek istedim ve hertürlü yorumunazada eleştrinizede açığım...

canım evlenmeden önce aldatıldığımı evlendikten sonra öğrendim, söylediği tek şey evliliği çok kutsal bişi olarak gördüğü asla böyle birşeyi düşünmiceği oldu. ve 3 senedirde bu konuda gözüm çok açık olduğu halde hiçbirşeyini yakalamadım. zaten birrtek olumlu yanı bu oldu.

Anneni dinle babanın evine dön. Mutsuzsun ki buraya konu açmışsın. Bu zamanların bir daha geri gelmeyecek. Çocuğun yokken boşab,yeni aşklara yelken aç derim ben. Hiç bir şeyi yaşamak için geç değil.
Allah gönlüne göre versin...

Yanlışların, mutsuzlukların ve ne yapılması gerektiğinin gayet farkındasınız.
Umarım o kararı verebilecek gücü en kısa zamanda yakalarsınız.

ewet ama sanırım insan psikolojisindeki köklü değişiklikler en kötü koşullardan bile daha ağır geliyo insana. ayaklarım bağlandı derler ya. bunu bişekilde ne yapıp edip yenmem lazım yoksa düşün düşün çıldırıcam.

bence sende gayet iyi biliyorsun böyle hakaretle,şiddetle bu evliliğin yürümeyeceğini.zannedersem biraz cesaret,birazda destek bekliyorsun.3 sene çekmişsin,sence daha ne kadar devam edebilirsin,şiddet görmeye ve elalemin yanında hakaret görmeye bunları düşün canım.

ailen her anlamda arkandaymis,bu cesaretsizlik neden?
bak pismanliklarin gitgide artmis..birde bunu cocukla taclandirirsan asla adim atamazsin..iyi dusun derim..

hiçbişey için geç değilir.bencede anneni babanı dinle ve git.demesi çok kolay ama keşke problemleriniz düzelebilcek cinsten olsa ama değil sanıırm.hayırlısı olsun Allah sabır versin

evet haklısınız bundan sonra kendileri düzlese bile kii kimse bi günde kişiliğini değiştiremez bu güne kadar yaptıkları aklıma ve kalbime kazındı

önce "doğulu zihniyeti işte" şeklindeki yorumun, yerde, elle yemek yemesini küçümsemen hiç doğru değil.. senin eşin böyle diye bütün doğululara hakaret edemezsin.. bu bir..

ikincisi de ailen istemediği halde okulunu bırakarak bir evlilik yapmışsın, hatanı sen kendin de biliyorsun zaten.. ikinci paragrafı okumaya bile gerek görmeden aldatılma olayını okuduğum anda annenin sözünü dinlemen gerektiğini düşündüm.. Aldatması, şiddet uygulaması.. hemde evlenmene bir ay kala seni düşünmesi gerekirken aldatabilecek yüzsüzlüğe sahip olması... bence anneni dinle, umarım karşına daha iyi insanlar çıkar..

sana çok söz var söylenecek ama belli ki hala seviyorsun.o halde birlikte bir psikoloğa gitmeyi teklif et.ititraz ederse ya bunu böyle çekmeyi kabul et yada aileni daha fazla üzme geri dön..
anen bunları dediğine göre kim bilir neler seziyor kadın geleceğini görüyor ama sen göremiyorsun.
çocuğun olunca başına neler geleceğini düşün.o çocuğun ne şartlarda büyüyeceğini düşün,başkalarınını yanında çekinmeden sana neler söyleyen adam çocuğunun yanında sana neler yapmaz o çocuğun gözünde sen bir anne değil hizmetçi olursun..
bunları kafana kazı git babanın evine gir bir işe çalış..
okulunu da bitir adam gibi birisiyle evlen...
bu adamları anlamak çok zor gül gibi kadına yaptıklarına bak bir dahamı geleceksin kızım hayata ..hem ailene hemde kendine bunları yaşatmaya hakkın yok.

yanlışları,normal bir evlilik hayatı yaşamadığını bildiğin halde
yinede ne yapacağını bilmediğin için
ya gerçekten çok seviyorsun yada kendini mutlu hissettiğin zamanlardan vazgeçemiyorsun
şiddet,haraket çok önemli,yutulmaması gereken şeyler
yinede biz ne kadar ayrılmalısın desekte senin yapıcağını sanmıyorum
çünkü yapmak istesen çoktan yapardın
umarım bir an önce toparlanıp,çok mutlu bir hayat sürersin

Doktor benim babamada tedavi olmasını söylediğinde ki annem o zaman çok kötü oldu ve hastaneye yattı doktor konuşmak istedi bende yanındaydım doktoru dinledi ve gittikten sonra adama hakaret etti çok istiyorsa kendi gitsin diye.Bu tür psikolojisi normal olmayan insanların doktora gideceğine inanmıyorum zaten gidecek bir tip olsa bu kadar kötü şeyleri yapmaz.Burda o kadar çok insan aile desteği göremediğ için kocasına katlanıyor senin arkan sağlam ayrılmaya cesaret edemiyorsun.

Ayrılık o kadar da kötü bişey değil ki hazır bebeğinde yokmuş.Benim kuzenimde ayrıldı başlarda zor oldu boşandım demek ama şimdi oğluyla çok süper yaşıyor keyfide yerinde istediği yerde kalıyor.Bu kadar korkulacak birşey yok, bağımlılık sizi korkutan heralde neden kötü yanlarını görüpte ayrılmıyorsunuzda iyi yanlarını görmeye çalışıp devam ediyorsunuz.Bu sitedeki en anlamadığım sorun bu?

arkadaşım bize boşa demek kolay ,önemli olan senin kalbin ,diyorsun ya istese mutlu etmeyi de bilir ,çok güzel günlerimiz de oldu v.s ,işte bu yönlerini açığa çıkarmasını sağlasan ,hiç konuşmayı denedin mi,yani o günleri istiyorum ,bu sen değilsin ,çok değiştin v.s tarzında konuştun mu hiç iyoksa konuştun da işine gelirse ben böyleyim mi dedi ,eğer öyle ise düşün taşın kararını ver ,bir ömür böyle bir adamla geçmez 22 yaşındasın ,hayatının baharı ,harcama derim ..

her ailenin diyemiceğini demiş anneniz gel demiş büyük sözü dinleyin hayatınızı bir başkası için feda etmeyin

Hala bi umudun var neden?
Seni sevdiğini söylüyor sanırım ve sen inanıyorsun..
Eğer öyleyse inancının arkasında ol yapabileceğin neler var bak bi daha , dene bi kez daha öyleyse..

''3 ay onlarla beraber yaşadım zaten (doğulu zihniyeti işte)'' Çok ayıp bu lafınızdan dolayı bence doğululardan özür dilemelisiniz. Eşinizle olan sorununuz içinde size birazcık empati kurup öyle düşünmenizi tavsiye ediyorum.

Back
X