• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sıkıntılı bir evlilik huzursuz bir hayat...

I3ahar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2011
55
1
36
Bartın
Merhaba kızlar
Her evlilikte oluyor mudur bu tarz sorunlar bilmiyorum ama hiç hayal ettiğim gibi çıkmadı evlilik.Gayet soğukkanlı,güçlü,duygusuz denecek boyutta bir insanken sulugözün teki oldum,doğru dürüst konuşamıyorum gözlerimden yaşlar süzülmeye başlıyor hemen=( Eşim sinirlendiğinde söylediği sözlerle karşısındakinin canını yakmaktan zevk alan biri ve bu huyundan nefret ediyorum,sürekli sigara kokmasından da aynı şekilde...
İkimiz de çalışıyoruz,ben ondan da ev işlerine yardımcı olmasını bekliyorum ama o ailesinde görmediği için her seferinde tartışmayla sona eriyor konuşmalarımız.İnanın bıktım huzursuz bir evde yaşamaktan.ayrılmayı düşünüyorum ama küçük bir ilçede çalışıyoruz,sosyal baskıdan çekiniyorum yoksa şimdiye kadar çoktan ayrılmıştım.Kimseye de anlatamıyorum,tek çarem buraya yazmak kaldı=(

ah ah sen yıne şanslısın benım esım ın işi yok kafayı yıcem hergun maddıyat gelıyor ortaya cıldıracam benımde calısmama ızın yok ustelık hamıleyım onumu goremıyrum sen sanslısın yıne eve para gırıyor bence bıraz ılımlı davran

ortada cok büyük bir problem göremiyorum, tabiiki yasayan bilir.

sigarasini falan önceden, yani evlenmeden önce bilmiyormuydunuz?

arkadasin dedigi gibi biraz ilimli davranabilirsiniz

Canım her zaman şükretmeyi bilen biriyimdir ama hayat müşterek,herkes üzerine düşeni yapmalı,fazla bir beklentim yok ki.Bu arada işsizken bebek cidden kötü olmuş
=(umarım en yakın zamanda bir iş bulur eşin

ortada cok büyük bir problem göremiyorum, tabiiki yasayan bilir.

sigarasini falan önceden, yani evlenmeden önce bilmiyormuydunuz?

arkadasin dedigi gibi biraz ilimli davranabilirsiniz

Bırakıcam dedi hatta o dönem içmedi...Evet ortada çook büyük bir durum yok ama bana olan etkisi büyük,strestan kanser olucam kına yakarsın artık diyorum olur diyor bana,iyi bir kına bulurum...bu nasıl?saygı önemli iki insan arasında,sanırım biz bunu kaybettik.

canım sen evliliği nasıl bişey zannediyodun ki? ev işlerine yardım eden adam bulursan bana da haber ver. millet sinek kadar kocam olsun başımda olsun der, evlenemedim diye dertlenir durur, sen bulmuşsun bunuyosun. boşanıp ne yapacaksın? başkasını mı bulacaksın? bulduğun daha mı iyi olacak? yoksa ömrünün sonuna kadar yalnız yaşamayı mı düşünüyosun? iyi düşünmek lazım...

Bence evlilikten biraz fazla şeyler bekliyoruz gözümüzde büyütüyoruz...en azından baba evinden daha iyi olmayacagını anlamamız zaman alıyor...çok büyük sorunların yok,benm eşimde sinirlenince kalbimi kırmak için elnden geleni yapar.ilk başlarda sadece ağlardım ama artık bende aynı şekilde karşılık veriyorum böylece kendisi üzülmemek için benide üzmüyor..bende çalışıyorum gelip yemek yapmayla ev toplamayla ugraşıyorum eşim hayatta yardım etmez...bide gelir acıktım der çok gıcık :) ama alıştım onada,belki o bana yardım etse daha güzel beslenecek ama yardım etmediği için salataya talim ediyor :))

bu bebek olmasa zaten ya ıntıhar etmıstım yada arılmıstım ama en zor gunlerımdeyken hamıle oldumu ogrndm aldırmadım ne olursa olsun dogrucam yasatacam onu dedım onu hıssetttıkce

canım sen evliliği nasıl bişey zannediyodun ki? ev işlerine yardım eden adam bulursan bana da haber ver. millet sinek kadar kocam olsun başımda olsun der, evlenemedim diye dertlenir durur, sen bulmuşsun bunuyosun. boşanıp ne yapacaksın? başkasını mı bulacaksın? bulduğun daha mı iyi olacak? yoksa ömrünün sonuna kadar yalnız yaşamayı mı düşünüyosun? iyi düşünmek lazım...

Çok mu büyük bir şey istiyorum anlamadım ki?ben ondan çok çalışıyorum ve de yoruluyorum,sadece bir iki işin ucundan tutmasını istemek bulup bunamak mı oluyor.Yenisini bulmak gibi bir derdim yok,huzurum olsun yeter.

evlilikte bu sorunlar oluyor evet .iki taraf çalışıyorsa erkek yardım etmek zorunda ev işlerinde .kadın hem dışarda çalış ,hem gel ev işi yap hem kocayı memnun et çok zor yardımcı olmalı bir erkek .kendilerini sahip gibi görüyorlar evlendikten sonra bence .

bu bebek olmasa zaten ya ıntıhar etmıstım yada arılmıstım ama en zor gunlerımdeyken hamıle oldumu ogrndm aldırmadım ne olursa olsun dogrucam yasatacam onu dedım onu hıssetttıkce

Bazen bir bebeğim olsa hayata daha umutla bakabilirdim diyorum,sonra bunun bencillik olacağını düşünüyorum,huzursuz bir ortamda büyüyen bir çocuk yetiştirmek istemiyorum.Ama hamileysen eğer iyi tarafından bakman lazım,senin hissettiklerin çocuğun psikolojik durumunu şekillendiriyor,kendine dikkat etmelisin,sadece maddiyatsa sorun eşin iş bulunca her şey düzelir.

Bence evlilikten biraz fazla şeyler bekliyoruz gözümüzde büyütüyoruz...en azından baba evinden daha iyi olmayacagını anlamamız zaman alıyor...çok büyük sorunların yok,benm eşimde sinirlenince kalbimi kırmak için elnden geleni yapar.ilk başlarda sadece ağlardım ama artık bende aynı şekilde karşılık veriyorum böylece kendisi üzülmemek için benide üzmüyor..bende çalışıyorum gelip yemek yapmayla ev toplamayla ugraşıyorum eşim hayatta yardım etmez...bide gelir acıktım der çok gıcık :) ama alıştım onada,belki o bana yardım etse daha güzel beslenecek ama yardım etmediği için salataya talim ediyor :))

salata yapmak yemekten daha zor geliyor bana iyi mi?=)Ben yalnız yaşadım hep üni.de okurken çalışırken...sanırım onun için senin kadar ılımlı bakamıyorum 2 kişinin birden sorumluluğunu almaya.

kaç tane koca, ev işlerini görev edinip, eşine yardım etmiş acaba?
bir yaparsa 10 yapmaz..
işler,alışveriş, evi çekip çevirmek kadına kalıyor malesef..:31:

çoğu çalışan kadının ortak derdi bu..

bi de eşlerine sormadan misafir davet edenlerde var..:30:

yalnız kalmaycağım diye kanser olmayın lütfen....ve çalışan bir bayansınız sinek kadar koca size yetmez...ha boşanın diyemem ama mutsuzsanız, çocuk da yoksa sosyal baskı yüzünden azap çekmeyin.... yaşadıklarınızı kendiniz bilirsiniz ama emin olun evlilik güzel bişey ve olmalı....(aman yalnız kalmayayım derdinde olmayanlar için)

yürekten dua edin ve Yaradan doğru için size yol göstersin güç vesin...

kaç tane koca, ev işlerini görev edinip, eşine yardım etmiş acaba?
bir yaparsa 10 yapmaz..
işler,alışveriş, evi çekip çevirmek kadına kalıyor malesef..:31:

çoğu çalışan kadının ortak derdi bu..

bi de eşlerine sormadan misafir davet edenlerde var..:30:

Yani burdan sonra gidip eşime sarılmalı ve artık kendimi ev işlerine mi adamalıyım=))İlahi kızlar başım ağrıdan ve sinirden çatlıyor şu an ama yine de beni güldürdünüz=)

erkek yardım etmez diye bir şey yok, yaptıramayan kadın vardır diyebiliriz.

ben ev hanımıyım, çok şükür eşim işinde gücündedir. işten geldiğinde ben yemekleri ısıtırım, o salatayı yapar, sofra kurar, kaldırır. ev işlerinde yardım eder. sabahları işe giderken kahvaltıyı hazırlar, beni kaldırır vs vs.

yani yardımsever eşler de var. eşinizle açık açık konuşun, hayat müşterek diyerek belki sizi anlamasını sağlarsınız.

erkek yardım etmez diye bir şey yok, yaptıramayan kadın vardır diyebiliriz.

ben ev hanımıyım, çok şükür eşim işinde gücündedir. işten geldiğinde ben yemekleri ısıtırım, o salatayı yapar, sofra kurar, kaldırır. ev işlerinde yardım eder. sabahları işe giderken kahvaltıyı hazırlar, beni kaldırır vs vs.

yani yardımsever eşler de var. eşinizle açık açık konuşun, hayat müşterek diyerek belki sizi anlamasını sağlarsınız.

Yani eşimle konuştuğum kadar öğrencilerime anlatsam hepsi birer dahi olurdu heralde.İşte sanırım bende eksik olan şey taktik bilmemek...Veya malzemede sıkıntı var.

kaç yıllık evlisiniz bilmiyorum ama bence sabredin. tabi ki yapıyla da alakalı ama benim eşimde asla ve asla hiçbir işe yardım etmezdi. 12 yılıık evliyim. şimdi bulaşık makinesi yerleştirmeden tutun da balkon yıkamaya kadar herşeyi yapar. eskiden sofradan çekilir, ben temizlik yaparken koltuğun birinden kalkar ötekine yatar, kirlilerini asla atmaz, yemek hazırlamaya yardım etmezdi. şimdi bunların hepsini yapıyor. biraz tatlı dil, istediğinizi güzelce anlatmak işe yarayabilir. ben de yaradı.

kaç yıllık evlisiniz bilmiyorum ama bence sabredin. tabi ki yapıyla da alakalı ama benim eşimde asla ve asla hiçbir işe yardım etmezdi. 12 yılıık evliyim. şimdi bulaşık makinesi yerleştirmeden tutun da balkon yıkamaya kadar herşeyi yapar. eskiden sofradan çekilir, ben temizlik yaparken koltuğun birinden kalkar ötekine yatar, kirlilerini asla atmaz, yemek hazırlamaya yardım etmezdi. şimdi bunların hepsini yapıyor. biraz tatlı dil, istediğinizi güzelce anlatmak işe yarayabilir. ben de yaradı.

siz de çok sabırlıymışsınız maşallah,çocuktan sonra değişiyor erkekler diyorlar ama riske atamam bu konuda.Ben de tatlı dili denedim ama beni kullanmaya çalışıyorsun diyor anında...

belki de kabahat annelerdedir.

kız çocukları evi çekip çevirir, alttan alır, hep olumlu ve ılımlı olur, kocasının ve ailesinin emrine amade olur. erkek ise kocadır ya başka vasfa gerek yoktur. erkek ve koca olması ona her hakkı sağlar. höt der yemek gelir, hat der su gelir. yardım istesen erkekliğine yakıştıramaz. bir şey yapacak olsan "evin reisi benim" diye kükrer.

reislik hazıra konmak değildir, hizmet etmek demektir. kadın kocasının -ailesinin- kölesi, hizmetçisi, aşçısı, temizlikçisi değildir. kadın ailenin, yuvanın bir ferdiyse, evlilik için çabalıyorsa koca için de aynı şeyler geçerlidir. ev erkekler için otel değildir. madem evlilik çift kişilik bir müessese, sorumluluklar da mümkün olduğunca eşit dağıtılmalı. kadın yemek yapar ama erkek de yapabilir. nice ünlü erkek aşçı var. kadın temizlik yapıyorsa, erkek de yapmalı. hastanelerde bir sürü temizlik işiyle uğraşan erkek görüyoruz. kadınlar parasız yapıyor diye değersiz veya kolay bir iş olarak görülüyor bu işler. ama öyle değil. işte bunu kavratabildiğimizde belki bir şeyler değişir.

Son düzenleme:
Back
X