- Konu Sahibi Dream Theater
-
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.. Belki de böyle bir süreç geçirmesi gerekiyordur umarım yanlış karar vermez ne diyeyim..Hic umursamayin. Ben siz birakacaksiniz okulu sandim da yorum yaptim. Okumus insana karsi bir dusmanlik da oldugu icin hatta o kisimdan da dem vurdum. Erkek arkadasinizin bu kadar sacma bir sebeple okulu birakacagini en basindan yazmis olsaydiniz “aha bir deli daha” der,konuyu okuyup sessizce cikardim
Saliverin arkadasi,istedigini yapsin. Muhendislik okuyup da issizlikten tirsa tirsa tip okumaya gidecek adam zaten evlenmez kimseyle. Hic o toplara girmeyin derim
Sizin hakkinizda hayirlisi olsun. Kendisi de naparsa yapsinDeğerli yorumunuz için teşekkür ederim.. Belki de böyle bir süreç geçirmesi gerekiyordur umarım yanlış karar vermez ne diyeyim..
Ben de aynısını söyledim ama çevresindekilerden çok etkileniyorkorkudan telaş yapmış olur öyle elinizde bir mal var siz o malı atıp tekrar en başa dönüp yeni birşey almak istiyosunuz alacağınzın garantisi yok en kötü senaryoda asgari ücret işe girse tıptan mezun olmak için vereceği emeğin yarısını mesleğine verse zaten iyi bir maaş alır o sırada tıp bı kazan 6 sene oku uzmanlığa gir bilmem ne yap daha çetin bir yol gibi geldi karar szin
TeşekkürlerSizin hakkinizda hayirlisi olsun. Kendisi de naparsa yapsin
Konu benim için değil, 3e yeni geçti. 2 yıl kayıp olmaz mı farklı 2 bölüm içinSadece 1 seneniz kalmış okulu bitirmek için. Okulu bitirip tekrar yazın istediğiniz bölümü bu çok daha mantıklı bir karar değil mi? İki üniversite bitirmiş olursunuz ne güzel
İnşaat mühendisliği güzel bir alan aslında. Mühendislik ve tıp her ne kadar sayısal bölümler olsa da bence çok farklılar. Başta mühendisliği bile isteye seçmiş biriyse tıp okumak istemesi de sadece meslek kaygısındansa çok saçma. Tıp okumak için yeterli bir sebep değil en azından çok zorlanır.İnşaat, ingilizcesi var
Hayır neden olsun ki? İnsanlar bir ünv bitirip tekrar tekrar yeni bölümler okuyorlar. 22 yaş o kadar genç bir yaş ki hiçbir şey için geç olmaz. Okuduğu 2 yılı çöpe atmak yerine 2 yıl daha emek verip bir üniversite bitirip sonra tekrar okumak daha daha güzelKonu benim için değil, 3e yeni geçti. 2 yıl kayıp olmaz mı farklı 2 bölüm için
Eğer iş bulabilmek açısından bakıyorsan mühendisliğinde çalışma alanı fazlaMerhaba hanımlar... 22 yaşında Türkiye'de iyi bir üniversiteden 3.sınıfta mühendisliği bırakıp tekrar sınava hazırlanıp 23 yaşında tıp okumaya başlamak ne kadar mantıklı? Bu süreçte sevgili ile ilişkiyi ne gibi zorluklar bekler. Mühendislik gerçekten ülkede çok mu kötü durumda okumaya değmez mi? Yurtdışında çalışabilmek çok mu zor mühendislikte?Lütfen fikirlerinizi paylaşır mısınız..
Ben ilk üniversitemi Boğaziçinde okudum çok zordu herkes okulu uzatıyordu istisnalar hariç ama tanıdığım herkes çok iyi yerlerde.. özellikle iyi dil bilmenin avantajını gördük hepimiz. daha sonra özel bir üniversitede çalıştım oradan mezun olanlar ekstra kursa eğitimlere gidenler iyi yerlerde hemen işe girdiler ama 3-4 yıldır işsiz olanlar da var..bölüm değiştirip hukuğa geçenler de.. şimdi 2. üniversitemi okuyorum özel üniversitede 35 yaşındayım bir kurumda çalışmayı kendi isteğimle bıraktım ama hala tanıdıklar aracılığı ile iş teklifleri geliyor. şanslıym bu konuda ama okuldaki asistanlar bile torpille zorla işe girdiler ve pozisyonları garanti değil. malesef Türkiye şartları dil ve iyi programlar bilseniz de artık torpil konuluyor çoğu yerde..Erkek arkadaşımın çevresindeki birçok arkadaşı bu sene mezun oldu ve herkes işe alımların çok kötü oldugunu söylüyormuş. Kendisi aslında alanıyla ilgili çeşitli kurslara gitmiş, çok iyi bir firmada bu sene staj yapmış birisi ancak arkadaşları o kadar işsizliği kafasına sokmuş ki kendi potansiyelini hiçe sayıyor ve daha garanti iş diye tıp mı okusam diye söyledi. Kendisine çok güveniyor kazanabilme konusunda ancak sonuçta 3 4 yıl geçti üzerinden illaki konuları unutmuştur. Korkuyorum açıkcası yanlış bir karar almasından ve ilişkimizin çıkmaza girmesinden.
Kendi bölümü inşaat mühendisliği bilgisayar ve yazılım mühendisliğine göre daha spesifik bi alan oldugu için ve ekonominin inşaat sektörü üzerindeki etkisi son 1 yıldır oldukça olumsuz yönde olduğu için geleceğe dönük hayalleri yıkılmış durumda tıpa yönelmesi bu yüzden. Yoksa kendisi aksini iddia etse de ben sanmıyorum çok iyileştirme tedavi etme meraklısı oldugunuGönlünde doktor olmaya dair, insan iyileştirmeye dair ulvi amaclari yok ise hayir denemesin bile. Şu an tıbbın neredeyse tek avantajı iş bulma sorununun olmaması. Ancak hızla artan kontenjanlar sayesinde belki 10 yıl sonra bu mümkün olmayacak. Uzmanlık sınavlarındaki kontenjanlar da oransal olarak düşüyor. Uzman olmasam da olur diye düşünüyorsa da orta halli bir ilçe acilinde ayda 8 nöbet tutan bir hekimin yanına takilsin birkaç nöbette, kesin fikri degisir zaten.
Dipnot: doktorum
Siz şanslıymışsınız adınıza sevindim ama dediğiniz gibi torpil durumları insanın hayallerini söndürüyor. Yatay geçişi düşünmediğini söyledi ama tekrar bu konuyu açayım teşekkürler.Ben ilk üniversitemi Boğaziçinde okudum çok zordu herkes okulu uzatıyordu istisnalar hariç ama tanıdığım herkes çok iyi yerlerde.. özellikle iyi dil bilmenin avantajını gördük hepimiz. daha sonra özel bir üniversitede çalıştım oradan mezun olanlar ekstra kursa eğitimlere gidenler iyi yerlerde hemen işe girdiler ama 3-4 yıldır işsiz olanlar da var..bölüm değiştirip hukuğa geçenler de.. şimdi 2. üniversitemi okuyorum özel üniversitede 35 yaşındayım bir kurumda çalışmayı kendi isteğimle bıraktım ama hala tanıdıklar aracılığı ile iş teklifleri geliyor. şanslıym bu konuda ama okuldaki asistanlar bile torpille zorla işe girdiler ve pozisyonları garanti değil. malesef Türkiye şartları dil ve iyi programlar bilseniz de artık torpil konuluyor çoğu yerde..
Bir de ek olarak şunu söyleyeyim olduğum üniversitenin sayfasında yatay geçiş sonuçlarını gördüm ve azıcık inceledim pek çok öğrenci mühendislikten tıbba geçiş yapmış ama 1. sınıftan başlayacaklar doğal olarak. arkadaşınızın durumu iyi ise %50 bursla filan geçiş yapar sınava girmeden aklınızda olsun..
Çok güzel yazmışsınız teşekkür ederim. Ben de daha 2 yılı oldugu için kendini geliştirirse çok daha başarılı olacağını söylüyorum ,sıfırdan lisansa başlamaktan çok daha iyi.İnşaat mühendisliği güzel bir alan aslında. Mühendislik ve tıp her ne kadar sayısal bölümler olsa da bence çok farklılar. Başta mühendisliği bile isteye seçmiş biriyse tıp okumak istemesi de sadece meslek kaygısındansa çok saçma. Tıp okumak için yeterli bir sebep değil en azından çok zorlanır.
Diğer yorumlarda okuduğuma göre de bir an önce mezun olup iş sahibi olup evlenmek istiyor gibisiniz. Bu kadar ileriye dönük iş planı yapar gibi plan yapmak beklentilerinizi arttırır ve sizi uzun vadede üzer.
Sevgilinizi seviyorsanız kararını desteklemek düşer size. Kendiniz için geç mezun olur şeklinde düşünmeniz yanlış. Ama yine de bu şartlar altında da tıp okuması da mantıklı değil.
Kendine güvensin. Sıfırdan lisansa başlamak yerine ikinci bir yabancı dil öğrensin. Çevre yapsın.
Çok haklısınız birkaç gün sonra 2.yılımızı dolduracağız ve ister istemez gelecek hayalleri kurmaya başlamıştım. Biranda böyle bir şey söylemesi beni de yıktı. Sonuçta tıp eğitimi çok uzun bir süreç nereden baksak 10 yıl gibi bir zaman ve bencillik ediyor olabilirim belki ama ben onca yıl bu ilişki için çabalayabilirmiyim bilmiyorum ve korkuyorum kendisine de söyledim 'kararlarını etkilemek istemem ama çok uzun bi süreç ilişkimizin sağlıklı olacagını düşünmüyorum' diye. o da hak veriyor ve üzüldüğünün farkındayım çünkü sevgisinden hiç şüphem yok. Sanırım en doğrusu akışına bırakmak..Diğer yorumlarda okuduğuma göre de bir an önce mezun olup iş sahibi olup evlenmek istiyor gibisiniz. Bu kadar ileriye dönük iş planı yapar gibi plan yapmak beklentilerinizi arttırır ve sizi uzun vadede üzer.
Sevgilinizi seviyorsanız kararını desteklemek düşer size. Kendiniz için geç mezun olur şeklinde düşünmeniz yanlış.
Kesinlikle biraz akışına bırakmak gerek.Çok haklısınız birkaç gün sonra 2.yılımızı dolduracağız ve ister istemez gelecek hayalleri kurmaya başlamıştım. Biranda böyle bir şey söylemesi beni de yıktı. Sonuçta tıp eğitimi çok uzun bir süreç nereden baksak 10 yıl gibi bir zaman ve bencillik ediyor olabilirim belki ama ben onca yıl bu ilişki için çabalayabilirmiyim bilmiyorum ve korkuyorum kendisine de söyledim 'kararlarını etkilemek istemem ama çok uzun bi süreç ilişkimizin sağlıklı olacagını düşünmüyorum' diye. o da hak veriyor ve üzüldüğünün farkındayım çünkü sevgisinden hiç şüphem yok. Sanırım en doğrusu akışına bırakmak..
Söylediğiniz gibi incitmeden destek olmaya çalışacağım çok teşekkür ederim yorumlarınız içinKesinlikle biraz akışına bırakmak gerek.
Lisans programını değiştirmese bile beraber geleceğinizin bir garantisi yok.
O da kendi açısından geleceğini garanti almak istiyor. Hatta belki de evlenmek istediği için maddi kaygı duyuyor.
Sevgilinizi belli bir yere yönlendirmeden artılarını eksilerini konuşarak destek verin. Zaten mantıklı biriyse önceden söylediğim gibi ikinci bir yabancı dil öğrenip kendini geliştirmesi daha akılcı olacaktır.
yani istediğin alanda yürümelisin bence.Merhaba hanımlar... 22 yaşında Türkiye'de iyi bir üniversiteden 3.sınıfta mühendisliği bırakıp tekrar sınava hazırlanıp 23 yaşında tıp okumaya başlamak ne kadar mantıklı? Bu süreçte sevgili ile ilişkiyi ne gibi zorluklar bekler. Mühendislik gerçekten ülkede çok mu kötü durumda okumaya değmez mi? Yurtdışında çalışabilmek çok mu zor mühendislikte?Lütfen fikirlerinizi paylaşır mısınız..
Hiçbir şeyin garantisi yok tabiki teşekkür ederimyani istediğin alanda yürümelisin bence.
Hayat standartlarını soruyorsan zaten hep harika giden birşey yok ki
Ozamanın dengesine göre herşey bir ileri bir geri gidip duruyor.
Hakkınızda hayırlısı olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?