Sil baştan başlamak mı gerek bazen..

Dream Theater

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2018
1.190
2.382
133
Aydın
Merhaba hanımlar... 22 yaşında Türkiye'de iyi bir üniversiteden 3.sınıfta mühendisliği bırakıp tekrar sınava hazırlanıp 23 yaşında tıp okumaya başlamak ne kadar mantıklı? Bu süreçte sevgili ile ilişkiyi ne gibi zorluklar bekler. Mühendislik gerçekten ülkede çok mu kötü durumda okumaya değmez mi? Yurtdışında çalışabilmek çok mu zor mühendislikte?Lütfen fikirlerinizi paylaşır mısınız..

Mühendislik hayalinizde ki meslek değil diye mi istemiyorsunuz ,yoksa iş bulamam diye mi ?
Öyleyse eğer mühendis çok fazla ama başarılı olan her zaman bir adım öndedir.
Ha sadece okumak için mühendislik okuyorsanız bırakmalısınız.
Peki tıp kazanacak kadar puan alabilir misiniz ?
Disiplinli çalışabilir misiniz ?

Hem puanları çok yüksek hem de bölüm son derece disiplinli çalışma gerektiriyor.

Turkiye sartlarinda hersey zor ne yazikki. İtu elektronik muhendisi 9 yil tecrubeli insan issiz suan forumda gormussunuzdue konuyu. Oyle bir egitimin ardindan hala issiz geziyorsa bir insan ulkenin hali icler acisi demektir.

Tip kazanabilir ve okuyabilirseniz belki daha kolaylsie is imkanlariniz. Ama tip cok fazla emek ve zaman da istiyor. İkili iliskiye vakit ayirabilirmisiniz bilmiuorum.

Turkiyede sayili meslekler arasindadir muhendislik. Ben de tekstil muhendisiyim,ogrenciligimde cok fazla arkadasim vardi baska dallarda okumak isteyen. Kimse muhendisligi birakmadi,yan dal aldilar,cift ana dal yaptilar. Bitirdikten sonra siz de tip okuyabilirsiniz eger istiyorsaniz.

Acayip kiziyorum muhendisligin ,ogretmenligin,doktorlugun ayak alti bir seymis gibi bahsedilmesine. Begenmeyen arkadaslar once bir kazansinlar,sonra gelip okusunlar,is bulsunlar ,para kazansinlar da gorelim.

Hangi üniversite ve hangi bölüm.
Hiçbir zaman hiçbirşey için geç değildir yeterki isteyin. Daha baharında bile değil en en en başındasınız hayatın. Bırakmak değilde dondurup sınava girip eğer hedefinize ulaşamazsanız devam edersiniz eğer böyle bir şık varsa

Turkiyede sayili meslekler arasindadir muhendislik. Ben de tekstil muhendisiyim,ogrenciligimde cok fazla arkadasim vardi baska dallarda okumak isteyen. Kimse muhendisligi birakmadi,yan dal aldilar,cift ana dal yaptilar. Bitirdikten sonra siz de tip okuyabilirsiniz eger istiyorsaniz.

Acayip kiziyorum muhendisligin ,ogretmenligin,doktorlugun ayak alti bir seymis gibi bahsedilmesine. Begenmeyen arkadaslar once bir kazansinlar,sonra gelip okusunlar,is bulsunlar ,para kazansinlar da gorelim.
Mühendisliği öğretmenliği ayak altı eden insanlar değil ki , şartlar ,ülke , ekonomi. Yukardaki üyenin de dediği gibi 9 yıllık tecrübe ile itü mühendisi işsizse eğer kahrolsun bazı şeyler , Allah kimsenin emeğini zayetmesin

Mühendislik hayalinizde ki meslek değil diye mi istemiyorsunuz ,yoksa iş bulamam diye mi ?
Öyleyse eğer mühendis çok fazla ama başarılı olan her zaman bir adım öndedir.
Ha sadece okumak için mühendislik okuyorsanız bırakmalısınız.
Peki tıp kazanacak kadar puan alabilir misiniz ?
Disiplinli çalışabilir misiniz ?

Hem puanları çok yüksek hem de bölüm son derece disiplinli çalışma gerektiriyor.
Erkek arkadaşımın çevresindeki birçok arkadaşı bu sene mezun oldu ve herkes işe alımların çok kötü oldugunu söylüyormuş. Kendisi aslında alanıyla ilgili çeşitli kurslara gitmiş, çok iyi bir firmada bu sene staj yapmış birisi ancak arkadaşları o kadar işsizliği kafasına sokmuş ki kendi potansiyelini hiçe sayıyor ve daha garanti iş diye tıp mı okusam diye söyledi. Kendisine çok güveniyor kazanabilme konusunda ancak sonuçta 3 4 yıl geçti üzerinden illaki konuları unutmuştur. Korkuyorum açıkcası yanlış bir karar almasından ve ilişkimizin çıkmaza girmesinden.

Turkiye sartlarinda hersey zor ne yazikki. İtu elektronik muhendisi 9 yil tecrubeli insan issiz suan forumda gormussunuzdue konuyu. Oyle bir egitimin ardindan hala issiz geziyorsa bir insan ulkenin hali icler acisi demektir.

Tip kazanabilir ve okuyabilirseniz belki daha kolaylsie is imkanlariniz. Ama tip cok fazla emek ve zaman da istiyor. İkili iliskiye vakit ayirabilirmisiniz bilmiuorum.
Erkek arkadaşım için sormuştum o da işsizlik yüzünden böyle bi fikir sundu. Bende eğitimi uzun bir süreç oldugu için korkuyorum açıkçası, değer mi bunca yıl beklemeye

Mühendisliği öğretmenliği ayak altı eden insanlar değil ki , şartlar ,ülke , ekonomi. Yukardaki üyenin de dediği gibi 9 yıllık tecrübe ile itü mühendisi işsizse eğer kahrolsun bazı şeyler , Allah kimsenin emeğini zayetmesin
Yoo burada ne uyeler goruyorum ellerinden gelse meslek sahibi kadinlari bogacaklar. Ulke sartlari apayri bir konu,ulkedeki issizligi kimse inkar edemez zaten,ama biraz da sans faktoru vardir. Benim hic issiz muhendis arkadasim yok mesela. Bahsettiginiz uyenin esinin sanssiz oldugunu dusunuyorum bu yuzden. Muhendis oldugu icin issiz degil yani.

Son yazdıgınız paragrafta çok haklısınız. Gerçekten mühendislik zor bir bölüm ancak iş bulma konusunda sıkıntısı da bir o kadar fazla. Söz konusu kişi erkek olunca ister istemez daha da stres yapıyor işsizlik meselesini.

Hangi üniversite ve hangi bölüm.
Hiçbir zaman hiçbirşey için geç değildir yeterki isteyin. Daha baharında bile değil en en en başındasınız hayatın. Bırakmak değilde dondurup sınava girip eğer hedefinize ulaşamazsanız devam edersiniz eğer böyle bir şık varsa
Konuyu erkek arkadaşım için açtım. Ben şuanda 4.sınıfa geçtim seneye okulum bitiyor. O ise işsizlik korkusundan ne yapacagını şaşırmış aklı çok karışmış durumda. Benim korkum kazanamazsa şuanki bölümü uzayacak, kazanırsa neredeyse 30 yaşında mezun olacak ve bende 30 yaşında olacagım o süreç gözümde çok büyüyor ve korkuyorum ister istemez

Son yazdıgınız paragrafta çok haklısınız. Gerçekten mühendislik zor bir bölüm ancak iş bulma konusunda sıkıntısı da bir o kadar fazla. Söz konusu kişi erkek olunca ister istemez daha da stres yapıyor işsizlik meselesini.
İssizlikten stres yapip da gideyim tip okuyayim diyen birini ilk defa gordum inanin. Erkek arkadasinizin baska problemleri var herhalde. Saglikli bir dusunce yapisi degil cunku.

İnanın bana da çok saçma geliyor kafasının içine girebilsem keşke
Hic umursamayin. Ben siz birakacaksiniz okulu sandim da yorum yaptim. Okumus insana karsi bir dusmanlik da oldugu icin hatta o kisimdan da dem vurdum. Erkek arkadasinizin bu kadar sacma bir sebeple okulu birakacagini en basindan yazmis olsaydiniz “aha bir deli daha” der,konuyu okuyup sessizce cikardim ;)

Saliverin arkadasi,istedigini yapsin. Muhendislik okuyup da issizlikten tirsa tirsa tip okumaya gidecek adam zaten evlenmez kimseyle. Hic o toplara girmeyin derim

korkudan telaş yapmış olur öyle elinizde bir mal var siz o malı atıp tekrar en başa dönüp yeni birşey almak istiyosunuz alacağınzın garantisi yok en kötü senaryoda asgari ücret işe girse tıptan mezun olmak için vereceği emeğin yarısını mesleğine verse zaten iyi bir maaş alır o sırada tıp bı kazan 6 sene oku uzmanlığa gir bilmem ne yap daha çetin bir yol gibi geldi karar szin

Back
X