Mutfak Püf Noktaları silikon kalıba sinen koku

fatto

DÜNYAYI KURTARAN KIZ
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2007
1.788
8
641
gayet kaliteli bir marka olan silikon kek kalıplarıma kötü bir koku sinmiş bu koku nasıl çıkar :44:

ne kokusu sinmis?

sirkede bekletebilirsin belki, ama emin degilim...ya da sade suda bekletsen bir gun filan? :26:

Silikon kalıbamı sinmiş yoksa o kalıpta kek yapınca keke mi geçiyor koku ? çünkü önceden bizde silikon kalıpta kek denemiştik kekin tadı çok kötü olmuştu kalıbın kokusu geçmişti :26: o günden sonra bir daha da kullanmadık.

galiba bulaşık makinesinden sinmiş deterjanlı suda beklettim bikaç gün ama fayda etmedi

evet maalesef keke de koku geçiyor asıl sorun o zaten kalıptaki kokuyu gçirmek şart

galiba bulaşık makinesinden sinmiş deterjanlı suda beklettim bikaç gün ama fayda etmedi

Allah iyiligini versin, kalibi bulasik makinasina mi attin

ben plastik ve tahta olan hic birseyi atmam makinama...mesela teflon tavalarimida atmam..

bu kalibi bana kalirsa cope atmak gerekir, artik kullanilmaz sanki...

Silikon kalıp kalitesizse oluyor böyle ama bulaşık makinesinde yıkadım demişsiniz yıkadıktan sonra mı oldu hep mi vardı bence artık geçmez o koku

koku makineden sonra oldu yanılmıyorsam

Allah iyiligini versin, kalibi bulasik makinasina mi attin

ben plastik ve tahta olan hic birseyi atmam makinama...mesela teflon tavalarimida atmam..

bu kalibi bana kalirsa cope atmak gerekir, artik kullanilmaz sanki...

makineye atmak yanlış olsaydı üstünde bulaşık makinesine uygundur yazmazdı heralde diye düşündüm ayrıca belimden ameliyatlıyım 16 tane küçük kek kalıbını elimde tek tek yıkayarak yağlarını ovacak durumda değilim o yüzden aldığım ürünün üstünde bulaşık makinesinde yıkanabilir yazmazsa almam.. çöpe de atmam heralde bi şekilde başka şekilde değerlendiririm..

neyse tecrübesi olan paylaşırsa beklerim

Bende atıyorum makıneye kalıpları bazen de elde yıkıyorum,muhtemelen bulasık mak. olmus bırde bulasık mak. kokusu varsa oluyor.ıcıne kaynar su dökup bekletırsenız ve sonradan guneste havalandırırsanız gecme ıhtımalı var dıye dusunuyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…