Mutfak Püf Noktaları silikon kek kalıbı ve evde yapabileceğiniz gıda boyası zehirlenmeyin!

FashionbyHatis

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2008
1.926
9
0
İstanbul
arkadaşlar cupcakeyi cok sevdiğim ıcın bi sürü çeşit deniyorum.
neyse ilk olayı anlatayım silikon cupcake kalıbında pişirdim makinaya attım cıkardım
2.3. defa pişirdiklerimin hepsinde deterjan tadı var:(veşuan hepsini çöpe atmak üzereyim cok pişmanım ...

2.olay ise size bir tavsiyem var.gıda boyaları zehirli zararlı dendiği ıcın bende nelerden boya renk uretebilrim diye dusundum...
geçen gün krem şantiyi vişne renginde yapmak ıcın vişneleri ezdim mesela 10tane vişneyi ezdim çırptım tekrar ve vişne rengi oldu...

cupcake yapacaktım pembe yapmak istedim .. kuşburnulu oralet kattım ıcıne tadıda acayip bir mayhoş oldu nişanlım bizimkiler bayıldılar...
krem şantisinede hafif kattım oda uçuk pembe oldu.
tavsiye etmek istedim;) silikon kek kalıbı olayı ıcınde çare bilen varsa lutfen yazsın.
yeşil yapmak istenirse hafif ıspanak katılabilir ıspanak pastaya tad vermez bilen bilir.
nardanda renk üretebilirsiniz.
limonlu oraletten vs vs bu yelpaze genişleyebilir.
hadi selametle hayırlı geceler.

gıda boyasının organiğini düşünüyorsun da bacım o silikon kek kalıpları sağlıklı mı sence?plastik bir kabın içinde gıda maddesi[ pişirmek ne kadar doğru?asla öyle bişey kullanmam.keklerimi bile borcamda pişiririm.varsın öyle şekilli şüküllü olmasın ama ne yediğimi bileyim yeter:50:/B]

gıda boyasının organiğini düşünüyorsun da bacım o silikon kek kalıpları sağlıklı mı sence?plastik bir kabın içinde gıda maddesi[ pişirmek ne kadar doğru?asla öyle bişey kullanmam.keklerimi bile borcamda pişiririm.varsın öyle şekilli şüküllü olmasın ama ne yediğimi bileyim yeter:50:/B]

arkadaş da sağlıksız olduğundan bahsetmiş ya zaten :26:

Adı üstünde cupcake.. Sıcağa dayanıklı fincanlarda pişirebilirsiniz belki de. Forumun yemek tarifleri köşesinde çok güzel fincanda yapılan kek tarifleri görmüştüm. Plastik kullanmayın, sağlığınızı riske atmayın :26:

Doğal renklendirme içinde benim bildiklerim : kırmızı için pancar, turuncu için havuç, mor için mor lahana, yeşil için ıspanak 'ı ufacık ufacık doğrayıp,ufak tencereye koyuyoruz.Üzerlerini geçmeyecek kadar su ve 1 kaşık şeker ile kaynatıyoruz. Sebzelerimiz iyice yumuşadıktan sonra blendırdan geçiriyoruz. Hamurumuzla karıştırabiliyoruz, kıvamı çok vıcık olursa biraz pudra şekeri de ekliyoruz..Hamurun tadını da bozmuyorlar :)

Yazdıklarınıza katılıyorum bende.. Pratik bilgiler, teşekkür ederim.

Metal cupcake kalıpları var onlardan kullanılabilir.

Silikonlar, sözde plastik olmayan ! bazı markaların plastik kapları bunların hepsinin zararlı olduğu kanıtlandı.

Son düzenleme:
anladık herhalde ama başta niye almış ki?bi de deterjan tadını aldığı halde 3 kez deneme yapmış.170-200 derecelerde ısıya maruz kalan plastikten ne hayır gelir:20:

Bir açıklamada ben yapayım, dayanamadım. :)

İki üç defa deneme yapmamış, ikinci üçüncü kullanışından sonra deterjan tadı vermeye başlamış.

gıda boyası yerine oralet koymak saçma değil mi? onun içinde de gıda boyası ve çözünürlüğü sağlamak için katkı maddsi mevcut zaten.

evet oralettede boya var ama gıda boyası kadar zararlı değil.
silikon kalıpların zararlı oldugunu bılmıyordum hepsinin çaresine bakacagım demirler yer kaplıyor diye yenilerini almıştım

bende pişirmek için borcam kullanıyorum içim ancak onunla rahat ediyo teflon bile zararlı

ben ikeadaki kek kağıtlarını kullanıyorum hamuru koyunca yayılmıoylarda
Yeniden Yönlendirme Bildirimi

ben kağıtlara koyup tepsiye dizdim yayılmada olmadı.
ayva çekirdeğini kaynattığınızdada harika bi renk oluyo tavsiye ederim :34:
Yeniden Yönlendirme Bildirimi
burdaki ayvanın rengini ayva çekirdeğini suya atarak elde ediyolar aklınızda olsun kızlar :52::56::56:

peki bu kek kağıtları bir seferlik mi ? sonra tekrardan kullanılmıyor tabi dimi

Back
X