SİLİKON MEME UCUNU BIRAKTIRAMIYORUM. İMDAAAAAT!

Meryemin annesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2015
11
3
86
43
BEBEĞİM 50 günlük ve daha ilk gün meme ucunu tutamıyor diye elime verdikleri günden beri onunla emiyor beni. yalnız bir göğsümü ilk beş gün tutmuştu sonra onu da reddetti. çabuk yoruluyor ve beni emerken hemen uykuya dalıyor. uyandırsamda çok almıyor. silikondan kaynaklandığını düşünüyorum. ne olur yardım edin. tecrübesi olanlar varsa lütfen yazsın.

büyük ihtimalle silikondan kaynaklanıyor canım.Silikonu çıkar.meme ucu çıkarcılar var canım onlarla meme ucunu çıkarabilirsin.Bebek emdikçe zaten meme ucu büyüyor büyüme se benimki büyümezdi.öncelikle meme ucunu dediğim aparatlarla çıkar.Bebeğin uyurken almıyor olabilir henüz küçük onun için biraz sabır gerekiyor.Ben meme ucunu hissettiğinde emeceğini düşünüyorum,uykuluyken memeye al ve uynadırmak için boynunun altını ıslak pamukla sil bebeğim küvözde kalırken hemşireler öyle yapıyordu

dediğim gibi canım meme ucunu çıkarırsan, memeyi tuttuğu anda zaten emecektir.Diyelim ki emmedi biraz sakin ve sabırlı olup acıkmasını bekleyeceksin acıktığında alır.

birkeresinde3 saat bekledim tutması için ama çok ağladı en sonunda verdim. sütümü böyle çekemiyor sütüm azalacak diye çok üzülüyorum

Arkadaşlar şnanmayacaksınız ama silikonsuz içiyor şuan. Dün yazdım bu mesajı. Bugün sabahtan bir arkadaşın yardımıyla silikonsuz iki mememide tutturmayı başardık. Ben üç günü bulur diyordum. Ama elhamdulillah çabuk bıraktı. Şimdi emziroyorum. O kadar mutluyumki hemen paylaşmak istedim.

Benim de 5 günlük bebeğim var, göğsümü o kadar çok acıtıyor ki, silikon uç kullanmayı düşünüyorum... Çünkü çok acıyor :( bebek emiyor, ben emzirmiycem bu gidişle...

Canim ilk günler nasıl bir emme olayı varsa ilk günlerde yara vs. Oluyo zaten 40 i çıkarmak olayı varya anneler içinde geçerli. Çok da canın yansa bu acı yüzünden emzirme yi bırakma. Silikon ucu sende dene. Ise yaramazsa başka marka silikon üç dene. Çok fayda görürsün buarada da göğsün iyileşir :) bebisinle güzel zamanlar geçirirsin, annesutunden mahrum etme onu...

Benim kızım silikona alıştı ve bıraktıramadım. O kadar külfetliki dezenfekte edeceksin, gittiğin her yere götürmek zorundasın eğer unutursan bebek seni emmediğinde çatlayıncaya kadar ağlıyor geceside ayrı dert. Bir gece uyurken verdim bende uzanıyordum yanında öyle bir 10 dk emzirdim. Bir ara baktım göğüs ucumdan kaymış meğersem kızım boşluğu yani havayı çekmiş o an o kadar üzüldümki

Sonrada bıraktırdım bugün ikinci günüm hala çok iyi değiliz ama öğrenecek. Bide silikon uç cocuğu yoruyor. Benimkızım hep göğsümde yorgunluktan uyuya kalıyordu. Ve kilo almadı. Artık zorlada olsa bıraktırdım

Bir not daha göğüsteki yaralar için süper biley var. Bir syvanın çekirdeğini yarım çaybardağı suya koyun ve bir gün buzdolabında bekletin. Jöle gibi olacak onu sür hemen etkisini göreceksin. Çünkü ben gördüm. Mucize gibi.

Benim de 5 günlük bebeğim var, göğsümü o kadar çok acıtıyor ki, silikon uç kullanmayı düşünüyorum... Çünkü çok acıyor :KK43: bebek emiyor, ben emzirmiycem bu gidişle...
Oo canim sakin.sakin.oyle.bisey yapma.ne.olursa olsun bebegini.emzirmek.icin.diren.hepp emmemesi coook.daha kotu ilk.bi hafta mutlaka yara oluyor zaten gececek ve zamanla.emerken ne aci ne bisey hic bisey hissetmiceksin o.seni.emdikce mutlu olacaksin.bebegin sana.sen.bebegine cok.baglanacaksin :) yara icin de krem.falan hic biseyle ugrasma bnm.goguslerim de dogumdan sonra iki.hafta yaraydi.kaniyordu cogu zaman.hungur.hungur aglayarak emziriyordum emzirmeden onc ve sonra sutunu sık gogsune sur iyice cabucak iyilesir merak etme :) emzirmek dunyanim.en guzel.seyiiiii :)

Arkadaşlar şnanmayacaksınız ama silikonsuz içiyor şuan. Dün yazdım bu mesajı. Bugün sabahtan bir arkadaşın yardımıyla silikonsuz iki mememide tutturmayı başardık. Ben üç günü bulur diyordum. Ama elhamdulillah çabuk bıraktı. Şimdi emziroyorum. O kadar mutluyumki hemen paylaşmak istedim.
merhaba benim bebeğim 1650 gr doğdu 26 gün küvözde kaldı sütümü sağıp biberonla verdiler o sürede .eve geldiğimizde 1850 gr.dı.doktor emmek için çenesi güçlü değil dedi.emzirmek için zorlarsan kilo alımı az olur 3 kilo olduktan sonra dene dediği için sağıp vermeye devam ettik.gerçi hergün zorlamadan denememe rağmen gücü olmadığı için çekemiyordu.tabi bu sürede biberona iyice alıştı.3 kilo oluncada memeyi kesinlikle kabul etmedi.ağlama krizlerine girip kendini geriye atıyordu.zorla silikon uca alıştırdım.çünkü sütü sağmak ve muhafaza etmek çok zor.kilo alımı iyi sayılır ama silikon ucu bırakmak istiyorum olmuyor.4.5 aylık oldu artık bırakır mı bilmiyorum ama siz nasıl bıraktırdınız

merhaba benim bebeğim 1650 gr doğdu 26 gün küvözde kaldı sütümü sağıp biberonla verdiler o sürede .eve geldiğimizde 1850 gr.dı.doktor emmek için çenesi güçlü değil dedi.emzirmek için zorlarsan kilo alımı az olur 3 kilo olduktan sonra dene dediği için sağıp vermeye devam ettik.gerçi hergün zorlamadan denememe rağmen gücü olmadığı için çekemiyordu.tabi bu sürede biberona iyice alıştı.3 kilo oluncada memeyi kesinlikle kabul etmedi.ağlama krizlerine girip kendini geriye atıyordu.zorla silikon uca alıştırdım.çünkü sütü sağmak ve muhafaza etmek çok zor.kilo alımı iyi sayılır ama silikon ucu bırakmak istiyorum olmuyor.4.5 aylık oldu artık bırakır mı bilmiyorum ama siz nasıl bıraktırdınız
Öncelikle kafa olarak hazırlayın kendinizi. Bide o ağladığında sizi sakinleştirecek destek olacak birini bulun. Ben öyle yaptım. Sabahtan başladık vermemeye ağladığında memeyi tuttum ağzına bekledim almadı ağladı. Bende çok ağlamasın diye ısrar etmedim sakinleştirdim. Sakinleşince yine memeyi verdim. Bu şekilde bir buçuk saat sonra az az çekmeye başladı. Bide bir yerde okumuştuk. Ten teması diye. Onu bezi kalacak şekilde soyduk bende üst bedenimi çıkarttım. Öylede denedik inanırmısn çocuk bunuda çok sevdi biraz daha uzun tutmaya başladı. Akşamında ikisinide tutuyordu. Yanlız hala başta almak istemiyor az ağzına süt sıkıyorum sonra tutuyor ve emiyor. Beneği çok ağlatmamaya gayret gösterin

merhabalar,

Göğüs ucu ile deniyorum bazen içiyor bazen içmiyor , sorunu nasıl aştınız tavsiyelerinizi bekliyorum ?
uçsuz içirme konusunda ne yapmalıyım ?=

merhabalar,

Göğüs ucu ile deniyorum bazen içiyor bazen içmiyor , sorunu nasıl aştınız tavsiyelerinizi bekliyorum ?
uçsuz içirme konusunda ne yapmalıyım ?=
Öncelikle sabırlı olun ve o gün kesinlikle biri yanınızda olsun size destek olsun. Ben bebeğimi ağlatmak istemiyordum ondan mememi verdiğimde almıyordu ve ağlamaya başlıyordu. Bende hemen bu işlemi bırakıp susturdum kolumda salladım. Susunca tekrar denedim. Sonrada iki saat sonra tuttu. Tahminimden daha çabuk aldı. Tutması için ayakta verdim sallandım her türlü şebekliği yaptım. O zamanda öyleydi şimdide kızım asla uzun emmez. Ağzını memeden çok çıkartıyor. Artık sabrediyorum sonuçta alıyor. Şimdi bebeğim 8 ayını bitirdi. Ek besine başladım. En azından açmı diye artık düşünmüyorum.

Back
X