Şimdi 19 yaşında olsaydım

19 yaşım en güzel yaşımdı pisman oldugum bisey yok allaha sukur ama keske bende universite icin daha cok çalişıp mimarlik okusaydim cok isterdim şuan teknikerim yardimci mimar gibi calisiyorum ..çalışan degil imzayi atan daha cok kazaniyor maaelesef tabikiii diploma almanin hakkiyla daha cok kazaniyorlar bende alsaydim o diplomayi keşkeeeee

Erken yaşlarda edinilen arkadaşlıklar çok keyifli ve kalıcı oluyor arkadaşlarıma daha çok vakit ayırmaya, daha anlayışlı ve ince davranmaya çalışırdım. Hemen pozitif düşünce konusunu araştırmaya ve pratiğe dökmeye başlardım. Bir enstrüman çalmayı öğrenirdim ve bunu birilerine öğretebilecek kadar ilerletmeye çalışırdım. Bir de spor dalına vakit ayırırdım. Bunların dışında şu anki hayatımda büyük farklar yaratabilecek birşey yapmazdım. Enstrüman çalamasam da seviyorum şimdiki hayatımı:)

daha çok insan tanır
Gruplarda daha faal olurdum
Daha çok gezer
Daha çok okur
Daha çok öğrenirdim
Yeni yeni hobiler bulur daha çok yaşamın tadına varmaya çalışırdım.
Siz de kendinize bir şeyler katmaya bakın , hayata dar bir pencereden bakmayın daha çok sorgulayın daha çok öğrenin.

Günlerdir doğru yaptığına kendini inandırmaya çalışıyorsun kendine destek arıyorsun artık yapma. Burada herkes sana yardımcı olmaya çalışıyor kimseyi dinlemiyorsan açılan diğer konuları oku bak bakalım kaç kişi kocasına güvenip çocuğuyla sokakta kalmış, okumadığına pişman.
İçim parçalanıyor göz göre göre pişman olacaksın elimden gelse babanla görüşür ikna etmeye çalışırım ama kolay yol sana cazip geliyor biliyorum.
Tüm karar senin ama 19 yaşına dönmek isteyen herkes kendini önce üniversitede hayal eder.

19 yaşında neler yaptımsa yaptım.

Pişman olduklarım oldu, iyi ki yapmışım dediklerim oldu, bana vakit kaybettirdiğini düşündüklerim oldu, bana bir şeyler öğrettiklerini düşündüklerim oldu, yaptıklarım oldu, yapmadıklarım oldu... Pek çok şey oldu.
Dönüp ardıma baktığımda da hepsi geçmiş oldu, anı oldu; toplandı geldi şimdiki ben oldu.
Şimdiki halime baktığımda, evet daha iyi olabilirdim de/daha kötü olabilirdim de diyorum.
İyi-kötü ben oldum, daha kurcalamaya gerek var mı?
Çok beğendiğim ve doğru düşünce yapısı içeren bir yorum bence sizinki. Geriye dönüp şunu böyle yapsaymışımdan ziyade deneyimlerin insana ne öğrettiği önemli öteki türlü geçmiş insanı depresyona sokabilecek kadar güçlü bir duyguya bürünebiliyor insan için. Şimdi 19 yaşında olsaydım yine 19 yaşımdaki gibi davranır ve muhtemelen yine aynı şeyleri yapardım(ki kariyerim için hiç doğru şeyler yapmadığım yıllardı). Çünkü şu anki bize yılların birikimi ile geldik ve 19 yaş da buna dahil.

Şimdi 19 yaşında olsaydım şunları yapardım dediğiniz ister pişmanlık ister iyikilerinizi benimle paylaşır mısınız lütfen önceki yazılarımı okuyup bana tavsiye vermeyin varsa kendi hayatınızdan dersler noktalardan anlatın
Şimdi bana kaybolan yillarimi verseler🤣🤣🤣🤣asdasfasdadsfsds

Şimdi 19 yaşında olsaydım başkaları beni sevsin diye uğraşacağıma önce kendimi sevmeyi denerdim. Saçma hatalar yapmamış olurdum ve liseden sonra o işe girmez lise sonda üniversite sınavina çok iyi hazirlanir İngilizce öğretmenliği,Psikoloji bunlardan birini okur ve güçlü bir kadın olurdum :)

Kendimi geliştirmek için iki kat daha fazla çalışırdım içi dolu güzel dostluklar kurardım ailemle çok çok çok vakit geçirirdim 19 yaş daha yolun başı . Yolun başında ne yapılması gerekiyorsa onu yapardım

Şuan 20 yaşındayım ilerde pişman olur muyum bilmiyorum ama hiçbir şey yapmıyorum ben daha çok ileri zamanlara gitmek istiyorum işim eşim çocuklarımın olduğu zamanlara şimdi eksik gibiyim
Yaaa neden şaşırdınız Coronadan dolayı gezme yok iş yok aşk meşk yok ders çalışmaktan başka aktivitem yok tabi ileri ki zamana gitmek isticem monotonluktan sıkıldım ben

Otomobil sürmeyi bu yaşta öğrenmek isterdim yaşlandıkça insan hantallaşıp cesareti kırılıyor
Ben motor sürüyorum şu an

Ben 19 yaşındayken dolar 1,3tü, bugün 29 yaşındayım dolar 8,3
Şimdiki aklım olsaydı öğrenciyken üç ay waikikide çalışır , kazandığimla work and travel yapardım.
Benim okulumda Erasmusa basvuran giderdi,öyle çok başvuru şartlarını tamamlayan olmazdı zaten. Şimdiki aklım olsaydı Erasmusa giderdim.
Erasmus plus gibi seni bir haftalik ücretsiz eğitimlere gönderen kuruluşları daha gençken keşfedip değerlendirirdim, hatta zamanında bildiğim ama bir türlü başvuru yapmadığım Avrupa gönüllü hizmetleri 'ne kabul alana kadar başvuru yapar dururdum.
Keşke bir ablayla tanissaydim,beni gaza getirseydi azıcık...
Onun dışında değiştirmek istediğim bir şey yok. Çok güzel bir yasti 19 yaşım. Kendi evim vardı, bol bol şehir gezerdim, kitap okurdum, tegv'de ,akut'da aktif gönüllülük yapardım,kaliteli bir çevrem vardı,gerçekten sevdiğim arkadaşlarım vardi
Şimdiki hayatımdan daha iyi durumdaydım🙄🙄🤪

Sana gerçekten üzülüyorum.
Hayatının baharında takmışsın evliliğe.

Çok mu mutlu aşk dizileri izliyorsun
İnan ki hayat o diziler gibi değil.
Annen olabilecek yaştayım. Lütfen, rica ediyorum kendine yatırım yap.

Bu kafayla devam edersen. hayatına çok yazık edeceksin gibi görünüyor

Şimdi 19 yaşında olsaydım şunları yapardım dediğiniz ister pişmanlık ister iyikilerinizi benimle paylaşır mısınız lütfen önceki yazılarımı okuyup bana tavsiye vermeyin varsa kendi hayatınızdan dersler noktalardan anlatın
1. Ailemle ne olursa olsun tartışmaz, hiçbir şey için hiç kimse için kalplerini kırmaz, onlarla ters düşmezdim.
2. Üniversiteye deli gibi hazırlanırdım.. İstediğim bölüm olmadı mi yine hazırlanırdım, istediğim sağlam bir bölüm olana kadar hazırlanırdım ki sonra kpss ile uğraşmazdım.
3. Asla ama asla dedikodu yapmazdım / laf taşımazdım ( çünkü bu konuda uzman değilim millet yardırıyo, ben iki cümle kuruyorum olay oluyo suç bana kalıyor 😄😄 )
4. Sevgilimin ailesiyle aileler tanışana kadar tanışmazdım.
5. Belkide evlenmezdim 30uma gelene kadar.
6. 30umdan önce zengin olmaya bakardım..
7. Arkadaşlarımı çok ama çok iyi seçerdim.. Aman o çok iyi biri diye değil, bu çok aklı başında beni de ileri götürür diye kurardım dostluklarımı.
Şimdilik bu kadar tüm genç arkadaşlara hayatta başarılar 😃🤣

Ben evleneceğim sen kendi varoşluğuna yan. Aday olmasaydı zaten avukat biriyle birlikte olmayı sormazdım. Yan yana gelsek iki düzgün cümle kuramayacak sen bana akıl veriyorsun he he aynen en kültürlü sensin Bi git işine 😁😁
Özür dilerim kardeş ben 3 üniversite mezunu mühendisim haddimi bilemedim kusura bakma.

😂😂😂 ( Yazar burada sesli güldü )

O yaşa dönsem okuduğum bölümü bırakır tekrar sınava hazırlanır bayanların rahat çalışabilceği bir bölümü okurdum, arkadaşlarımla saçma sapan küsmek yerine hepsini dost olarak birktirirdim, ailemle daha çok vakit geçirirdim, sevdiğim adamı üzmek yerine değer verir eğlenmeye bakardım, çoçuk a küsmezdim her seferinde ki şuan o adamla evliyim 😀✔️ne bilim aslında bunları yapmak isterdim ama yaptıklarım ve yaşadıklarım içinde asla pişman değilim, çokda güzel günlerim geçti belkide bu şeçimlerin tersini yapsaydım mutlu olmıcaktım, çokda mutluydum ✔️

Back
X