Simdi bunlar normalmi benmi abartiyorum..lutfen bir fikir bir bakis acisi😑

Hayir onunla yasamiyorum 3 4 ayda bir evime gelir 2 3 gun kalir.dogum gunune davet icin aradik iste.genel olarak bahsetmem zaten gordugu de bisey de yok bi kurutma bi robot birkac ay once almistik yani oyle luks icinde yasayan birisi degiliz ama gozune niye batyor anlamadim
Bazi Kaynanalar bazı gorumcelwr hatta bazı arkadaşlıklar
Başkalarının iyi biseyi olunca on gün depresyona giriyorlar işte..
Kayinvalideniz de hasedinden çatlayan kuduruklardan biri

Bence catlatmaya devam 😍

Bence cok cok zor durumda kalmadikcada sakin kendisinden para almayin. GEnelde para verdiklerinden hadleri olmayan mevzulara karisma hakki görüyorlar kendilerinde. Ben ceyiz olarak verdiklerini bile degistirdim. Birtek perdeleri kaldi onlarida ev alinca aticam.
Yani nasil anlatayim bilemedm zaten evimizde hicbiseyi yok.bugune kadarda 1 tl ver demedik hicbir sekilde soz konusu bile olamaz zaten oyle birisi degil 😂

Bence bu kadar büyütmeyin. Size masraf olmasın diye öyle söylemişlerdir. Tabi bir miktar kıskançlık, fesatlık olabilir içinde. Ben de açıkçası gereksiz görüyorum, 2 yaş henüz doğum gününü bilmiyorlar. O yaşlarda büyükler kendileri için yapıyor bence. 20-25 kişi ile dışarıda yemek en az 1000-1500 TL. Bir tanıdığımız bebeğinin doğumgününü bir cafede kutladı, kuru pasta ve çay ikram ettiler, sonra pasta üflendi pastanın yanına da cola ve fanta. Tabi çok ucuza gelmiştir.

Bence bu kadar büyütmeyin. Size masraf olmasın diye öyle söylemişlerdir. Tabi bir miktar kıskançlık, fesatlık olabilir içinde. Ben de açıkçası gereksiz görüyorum, 2 yaş henüz doğum gününü bilmiyorlar. O yaşlarda büyükler kendileri için yapıyor bence. 20-25 kişi ile dışarıda yemek en az 1000-1500 TL. Bir tanıdığımız bebeğinin doğumgününü bir cafede kutladı, kuru pasta ve çay ikram ettiler, sonra pasta üflendi pastanın yanına da cola ve fanta. Tabi çok ucuza gelmiştir.
Iyi niyetle soyleseler bana derle'r diyorum'gorumcem bizde'yapalim diye
Sadece esime diyor
isteyken ariyor.bu ne demek benim hoslanmayacagimi bildiginden arkadan is yani bence.hos boylesi daha can sikici sonucta ben istesem evimde yaparim.bana deseydu bu kadar koymazdi

Duymayın kv nizi gönlünüz nasıl istiyorsa öylen yapın. Adresi saati telefonla bildirin. İnadına abartırdım gibi yorumlar var. Bu kv nizle yarışa girdiğinizi gösterir. Gerek yok bence.Kendi çocuğumun Doğum gününü kendim planlarım sadece tarihi hafta içidir aileler şehir dışında filan onlara göre planlarım.

Bu iyiydi 😂isin ilginc tarafi yani kayinvalidem boyle kavgaci bi tip degildir arkadan konusma huyu vardi bildigim cok takilmazdim ben yani neye guvenip boyle biseyler yapiyor desem ki seni ne ilgilendirir sanane yada olay cikarsam nolucak eline ne gecicek yani.3 oglu 1 kizi var kotu olmayan bir tek benim yani hepsinin farkli dertleri tabi beni ilgilendrmez hic ama sira bana geldi sanirim onlardan cekinir cogu zaman demekki bendende cekinmesi gereklim
birisi gaza getirmistir o zaman

Iki erkek kardeşim var birisi kendi yağıyla kavrulur ama, yeri geldi mi gezerler her istediklerini yaparlar.

Görümce olarak beni, kv olarak annemi ilgilendiren bir durum var mı? Bize ne ? Herkesin kendi hayatı, koyun mu bunlar güdelim?

Diğeri ayran bulamaz içmeye ....... hiç bir seyde geri kalmazlar sonra "Anne gecinemiyoruz bize şunu al" "ıblınlırın mılı fızlı pırısı çık"

Görümce olarak beni ilgilendirir mi? Evet çünkü ye iç mıç gel bizim kazancımızı hesapla, annemlerden çocuk gibi para iste (tek maaş emekli) bu durum bizi rahatsız ediyor tabi. Paraları cidden olmasa tabi yardım edilirde bunların ki b***nu çıkarmak.

Kimseye yükünüz yoksa kv. Görümce sana karışamaz. Koskoca insanlarsınız isterki daha kapsamlı birsey yapın cefasıda sefasıda sizi bağlar.

Sanki oglu alakasiz kisilere para harciyor. Kendi coluguna cocuguna, evine harciyor parasini. Annesi bu durumda dis kapinin dis mandali oluyor. Hicte normal degil.

Iyi niyetle soyleseler bana derle'r diyorum'gorumcem bizde'yapalim diye
Sadece esime diyor
isteyken ariyor.bu ne demek benim hoslanmayacagimi bildiginden arkadan is yani bence.hos boylesi daha can sikici sonucta ben istesem evimde yaparim.bana deseydu bu kadar koymazdi
Ben arkadan iş çevirme gibi algılamadım. Sadece teklif etmiş, zorla kabul ettirecek hali yok size. Ayrıca kendi başına iş çıkartacak hazırlığı, temizliği, o kadar kişiyi evinde ağırlayacak yani kendisine bir katlısı yok ki. Bazı ailelerde dışarıda böyle bir organizasyon yapmak sanki evinde yapamıyormuş gibi gelir, eşinizin ailesi de onlardan bizde yapalım sen yorulma demek istiyorlar.

Siz simdi calismiyorsunuz onun gozunde cocuk bakmaniz onemli degil oglusu calisip didiniyor karisi gereksiz seyler aliyor bosver ya daha cok inadina aldiklarindan bahaet bisey derse bizim hayatimiz sanane dersin

Merhabalar kk uyeleri.10 yillik evliyim ikiz 2 yasinda kuzularim var.konu kayinvalidem.evimizde yapilan butun harcamalardan rahatsiz oluyor oglunun parasi gidiyor diye.en sonuncusunu belirteyim kizlarima dogum gunu yapicam nasipse coronadan dolayi yapamadik ne mevlut ne bisey hicbisey dedikki bir yere gidelim 20 25 kisi onden yemek yiyelim yani isim veremiyorum reklam mi olur bilmiyorum uygun fiyatli biyer arkadan pasta keseriz hep birlikte oluruz.kendisi soyledgimde kem kum etti anladim.sesimi cikarmadim.gevtigimiz gunlerde evimize robot ve kirutma aldik 2 3 laf soktu sesimi cikarmadim.ama anliyorum oglunun parasi gidiyor diye yapiyor.bu arada daha onceden calisiyordum tup bebek ile ikizlerimiz olunca ara verdim.esim memur.dunde gorumcem arayip bizde yapin falan demis esime esimde biz boyle ozendik demis ama hazmedemiyorim.bu arada ondan 1 kurus beklentimiz hicbizaman olmadi daha cok biz yapmisizdir sorun etmezdim hic ama artik sorun edecegim sanirim cok uzuldum niye boyle yapiyor diye.sorum su sizcce tepki vermelimiyim yoksa bisey olmamis gibi devammi etmeliyim.
Benim anladığım; parti parti değil de kimsenin keyfi yoktu coronadan salgından kimse gözünü açamadı, bir araya gelip güzel bir gün geçirelim hem de çocuklar için bir pasta keselim demek istemişsiniz.

Kayınvalideniz harcadığınız her kuruşa karışma haddini eşinizden alıyor. Bir söylenir iki söylenir üçüncüde eşinizden gereken cevabı alır susup oturur. Uyarıyor mu eşiniz annesini? Ben kendi annemi uygun bir dille uyarmıştım. Heves ediyor alıyor, çalışıyor kazanıyor beni rahatsız etmiyor demiştim. Annem bir daha da ses çıkarmadı alınana verilene.

İstediğinizi yapın arkadaşım, eminim rahatsız olduğunuz kısmı sonrası. Yani şimdi surat yapacak, ters bir şey söyleyip huzurumuzu kaçıracak diye düşünüyorsunuz. Yapsın söylesin, ilkinde ikincide değil ama üçüncüde umursamamayı başarırsınız. Kadının ruh halini düzeltmek zorunda değilsiniz. Kendi çalıp kendi söylesin arkada bir yerde.

Böyle üzüleceğinize kayınvalideniz her laf soktuğunda izah edin. Kocamla ikimiz böyle istedik böyle uygun gördük, size gelip aksini mi söyledi deyin. İstiyorsan kendisiyle konuş deyin çekilin aralarından. Hatta mümkünse aynı ortamda çaktırmadan yüzleştirin ikisini. Canım annen senin istemediğini düşünmüş, istersen kendisine sen söyle beraber plan yaptığımızı deyin.

Senin kv yaptigi ne biliyomusun aba altindan sopa göstermek ben sana o parayı harcatmam ve benim dedigim yerde yapilir dogum gunu. Ben sana soyleyim arkadasim kendi dese hayir cevabi alcak ve kötü olcak. Gorumceye söyletiyor ki güya teklif edilmiş olunacak ne munasebet kendi evim varken gorumce evinde kutlamak? Bu bile bir saygısızlık. Sen kac yasinda kadınsın kimsenin seni yonlendirmesine izin verme bence artık. Kaynanan ile kotu olmak istemiyorsan da esini tehdit et. Annenin bu hareketleri benim hosuma gitmiyor kendim mudahale etmek istemiyorum sen edersen sevinirim aksi halde ben tepki vermek zorunda kalicam de. Baktin ki esin seni dinliyor ve ağızlarını kapatiyor geride dur sen hicbisiy deme hep eşine soylet soylemek istediklerini. Ama baktin ki esin arada kalamayanlardan sen devreye gir ve gerek yok biz planimizi yaptık, esimle görüştük hu sekilde kutlucaz de ve hemen eşinle görüş ertelemeden onlar iletisime gecmeden de ki ben boyle söyledim plan bu dogum gununu bu sekilde kutlucaz dedim de ve oda dönmesin yoksa seni takmazlar bacim.

Memur maasiyla bilemedim sizi dusunmusler bence.gelin bizde yapalim biz hazirlayalim.siz harcamayin bile denmis.iyi niyetli buldum.acikca soylenen bi sey de yok.esiniz annesinden para alir mi mesela?sizin haberiniz olmadan vs.
Icinizde kalmasin yapin tabi de onlar da kotu niyetli gelmedi bana.duymamazliktan gelirdim sanirim

Ben arkadan iş çevirme gibi algılamadım. Sadece teklif etmiş, zorla kabul ettirecek hali yok size. Ayrıca kendi başına iş çıkartacak hazırlığı, temizliği, o kadar kişiyi evinde ağırlayacak yani kendisine bir katlısı yok ki. Bazı ailelerde dışarıda böyle bir organizasyon yapmak sanki evinde yapamıyormuş gibi gelir, eşinizin ailesi de onlardan bizde yapalım sen yorulma demek istiyorlar.
Aunen bence de kotü niyet yok.bizin geline ben de diyebilirdim mesela cunku biliyorum maddi olarak zordalar.memur maasi,ikiz bebek zor yani gecinmek.

Kayinvalidenizin oglu ile iliski bankadan kasaya yapilan virman gibi.
Yahu dekont,ekstre vs.. kayinvalidenize mi gidiyor ki bu kadar endise ediyor :)
Ne gunlere kaldik.
Siz siz olun araba veya daha buyuk meblaglarda duran varlik almayin.
Allah korusun inme gelir kayinvalidenize.

Merhabalar kk uyeleri.10 yillik evliyim ikiz 2 yasinda kuzularim var.konu kayinvalidem.evimizde yapilan butun harcamalardan rahatsiz oluyor oglunun parasi gidiyor diye.en sonuncusunu belirteyim kizlarima dogum gunu yapicam nasipse coronadan dolayi yapamadik ne mevlut ne bisey hicbisey dedikki bir yere gidelim 20 25 kisi onden yemek yiyelim yani isim veremiyorum reklam mi olur bilmiyorum uygun fiyatli biyer arkadan pasta keseriz hep birlikte oluruz.kendisi soyledgimde kem kum etti anladim.sesimi cikarmadim.gevtigimiz gunlerde evimize robot ve kirutma aldik 2 3 laf soktu sesimi cikarmadim.ama anliyorum oglunun parasi gidiyor diye yapiyor.bu arada daha onceden calisiyordum tup bebek ile ikizlerimiz olunca ara verdim.esim memur.dunde gorumcem arayip bizde yapin falan demis esime esimde biz boyle ozendik demis ama hazmedemiyorim.bu arada ondan 1 kurus beklentimiz hicbizaman olmadi daha cok biz yapmisizdir sorun etmezdim hic ama artik sorun edecegim sanirim cok uzuldum niye boyle yapiyor diye.sorum su sizcce tepki vermelimiyim yoksa bisey olmamis gibi devammi etmeliyim.
Kendi paranız,ondan size ne?ama işte anlamıyor bu kaynana milleti.genelde zamanında yokluk çekenler böyle yapıyor ne yazık ki.

Açıkçası ben bu konularda kayinvalide ya da dışardan birine kızmıyorum sorun tamamen siz de.
Bu ne cesaret yahu evinize aldığınız şeylere dışardan birini nasıl konusturuyorsunuz . Planlarınızı anlatmayın yapın davet edin .
Görümcenin ne hadle bende yapın doğum gününü diyor mesela o-na-ne ? Çok iç icesiniz laf sokarsa aldığınız şeye anne sen niye her alınan yeni şeye laf sokuyorsun kendi paramızla alıyoruz deyin açık ve sakin bir şekilde .
Hayat sizin kimseyi karıştırmayın

Inanin hic takilmam oyle seylere onada verebilir simdiye kadar hic rahatsiz olmadim esimin annesine yaptiklarindan daha cok yapsin derdim annesi.ama eger bi savas basladiysa haberim olsun salak olmayayom daha fazla 😂
Işte sorun burda size harcanan her parayı kendine harcanan eksik para olarak görüyor .

Aunen bence de kotü niyet yok.bizin geline ben de diyebilirdim mesela cunku biliyorum maddi olarak zordalar.memur maasi,ikiz bebek zor yani gecinmek.
Maddi olarak olmasa da küçük bebekle evde hazırlık yapmak zor, bana teklif edilse size zahmet olmasın derdim ama bozulmazdım. Mesela benim büyük görümcem çocuğunun doğum gününü kayınvalidemlerde yapmışlar, bekar iki kız kardeşi var, hazırlık yapmışlar. Kayınvalidesi de niye orada yapıyorsun diye söylenmiş, bana anlatırken o zaman kendisi deseymiş bizde yapalım diye demişlerdi. Benim büyük oğlumda ilk doğum gününde kendileri hiç yardım edelim mi diye sormadılar, üstüne davet beklediler biz çekirdek ailemiz ile kutladık, bozuldular aldıkları hediyeleri bile vermediler. Beterin beteri var. Bizimkiler bir de kendilerini çok iyi sanırlar.

Back
X