Şimdi napayım ben?

catherinee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2012
354
249
103
Kizlar simdi ben iktisat okuyorum ama bitiremiyorum bir türlü 6.sınıf olacağım bu sene. 4 tane birinci dönemden + 2 tane de ikinci dönemden dersim var. Eğer ilk dönemki derslerimin 3 tanesini verebilirsem subatta bitire sinavina girmeye hak kazaniyorum ikinci doneme kalmiyor yani.
Bu konu beni deresyona sokuyor herles mezun oldu ara veren arkadaslarim bile bitirdi ben bitiremedim. Zaten bölüm pek işe yarar bir bölüm değil 6 senem boşa gitti gibi düşünceler geliyor aklıma çalışamıyorum ders sinirlenip ağlıyorum. Sağlık meslek lisesine puanım yetiyordu gitmedigime çok pişmanım ya hep geçmişi düşünüp üzülüyorum. Keske yillari geri getirebilsem. Doktora gittim majör depresyon teşhisi koydu. Mutlu olmayi bir türlü beceremiyorum hiç mutlu değilim hayatım ellerimden kaymış gibi hissediyorum yaşım 24. Polislik düşünüyorum ama 2.75 miyobum var almazlar yani. Diyorum artik polislik tehlikeli falan ama böyle yasayacaksam öleyim yani korkmuyorum. Thy hosteslik sinavina girdim ingilizcede elendim. O da olmadı e okulu da bitiremiyorum ne yapayim simdi ben?
Gecen senenin basinda cagri merkezinde calismaya baslamistim sonra finallere gitmeme izin vermediler ayrilmak zorunda kaldim. Simdi diyorum tekrar mi baslasam okulu dondursam mı diyorum ya da cagri merkezinde satis baskisi var biraz stresli lcw gibi bi yerde mi baslasam o da bedenen cok yorucu. Ingilizce kursuna baslasam da acaba thy yi tekrar mi denesem. Ya da özel sektörde bütün iyi isler ingilizce istiyor. Kendimi gelistirmeliydim ama aile durumumda kötü zaten önceki konumda var. Acaba okuldan dolayi mi boyleyim bitse duzelir miyim yoksa mutsuzluk benim genel karakterim mi ? Ahh ben o sağlık meslege nasil gitmedim yaa nasil aglaakk

Kizlar simdi ben iktisat okuyorum ama bitiremiyorum bir türlü 6.sınıf olacağım bu sene. 4 tane birinci dönemden + 2 tane de ikinci dönemden dersim var. Eğer ilk dönemki derslerimin 3 tanesini verebilirsem subatta bitire sinavina girmeye hak kazaniyorum ikinci doneme kalmiyor yani.
Bu konu beni deresyona sokuyor herles mezun oldu ara veren arkadaslarim bile bitirdi ben bitiremedim. Zaten bölüm pek işe yarar bir bölüm değil 6 senem boşa gitti gibi düşünceler geliyor aklıma çalışamıyorum ders sinirlenip ağlıyorum. Sağlık meslek lisesine puanım yetiyordu gitmedigime çok pişmanım ya hep geçmişi düşünüp üzülüyorum. Keske yillari geri getirebilsem. Doktora gittim majör depresyon teşhisi koydu. Mutlu olmayi bir türlü beceremiyorum hiç mutlu değilim hayatım ellerimden kaymış gibi hissediyorum yaşım 24. Polislik düşünüyorum ama 2.75 miyobum var almazlar yani. Diyorum artik polislik tehlikeli falan ama böyle yasayacaksam öleyim yani korkmuyorum. Thy hosteslik sinavina girdim ingilizcede elendim. O da olmadı e okulu da bitiremiyorum ne yapayim simdi ben?
Gecen senenin basinda cagri merkezinde calismaya baslamistim sonra finallere gitmeme izin vermediler ayrilmak zorunda kaldim. Simdi diyorum tekrar mi baslasam okulu dondursam mı diyorum ya da cagri merkezinde satis baskisi var biraz stresli lcw gibi bi yerde mi baslasam o da bedenen cok yorucu. Ingilizce kursuna baslasam da acaba thy yi tekrar mi denesem. Ya da özel sektörde bütün iyi isler ingilizce istiyor. Kendimi gelistirmeliydim ama aile durumumda kötü zaten önceki konumda var. Acaba okuldan dolayi mi boyleyim bitse duzelir miyim yoksa mutsuzluk benim genel karakterim mi ? Ahh ben o sağlık meslege nasil gitmedim yaa nasil aglaakk

İş imkanı oldukça geniş bir bölüm iktisat. Ama mezunu çok. O mezunların arasından sıyrılmak için kendinizi geliştirmeli fark katmalısınız. Bu iyi bir ingilizcenin yanında ikinci yabancı dil olabilir, katıldığınız seminerler, kurslar olabilir. Kendinize kattığınız değerler çok önemli.

Bankaların sınavlarına mutlaka girin, kpss'ye iyi hazırlanın, yabancı dilinizi geliştirin, yeni bir yabancı dil öğrenmeye başlayın, bulduğunuz her iş ilanına başvurun, her sınava girin. Birinden biri olur mutlaka.

Ama önce şu derslerinizi verin ve okulunuzu bitirin. İktisat zor bir bölüm evet ama 6 seneye uzayacak kadar da zor değil.

Hangi dersleriniz kaldı?
Bende iktisat mezunum o yüzden merak ettim.
Ayrıca iktisat stres yapılacak kadar zor bir bölüm olduğunu düşünmüyorum.
Şu anda stres düzeyiniz baya yüksek
Okulunuzu bitirin. Kpssye hazırlanın.

Sende bence biraz ayran gönül var. Yani İngilizcenden elendiysen ve hayalim hostes olmaksa mutlaka İngilizceyi ana dilin kadar öğrenmen lazım. Liseye geri dönemeyeceğine göre zaten liseye dert yanman mantıksız. Bölümden bu kadar rahatsızsan açıköğretimden istediğin bi bölüm oku yada sınava tekrar gir. Gözünün lazer tedavisi oluyorsa yaptır polisliği öyle dene lazer olmuyorsa zaten polislik diye dertlenmek gereksiz. 4 dersi verip üni mezunu olmak yerine LCW da falan çalışmayı istemen saçma biraz. Yani bitir okulu iş bulamazsan yine oraşarda çalışırsın ama 6 yıl olmuş artık hırs yap bitir yanı

Hangi dersleriniz kaldı?
Bende iktisat mezunum o yüzden merak ettim.
Ayrıca iktisat stres yapılacak kadar zor bir bölüm olduğunu düşünmüyorum.
Şu anda stres düzeyiniz baya yüksek
Okulunuzu bitirin. Kpssye hazırlanın.
Ekonometri 1 ve 2.
İşletme finansi
Mat1 ve 2
Makro 1

Ekonometri 1 ve 2.
İşletme finansi
Mat1 ve 2
Makro 1

İstatistik dersini gördüyseniz bu size ekonometri temelini verecektir.
Buradan hareketle ekonometriye çalışabilirsiniz. Sınav sisteminiz nasıl bu derste? Yaz okulu yapma sansınız yok muydu?
İşletme finansmanında bol formül var ben o dersi geçmek için her formülü küçük renkli not kağıtlarına yazarak ezberlemiştim. Önemli olan formüllleri ezberlemek. Makro 1 için bir şey diyemiycem bende onu 2. alttan almamla vermiştim. Mat 1 ve 2 dede iktisadi işlemler mi görüyordunuz yoksa normal matematik mi?

İstatistik dersini gördüyseniz bu size ekonometri temelini verecektir.
Buradan hareketle ekonometriye çalışabilirsiniz. Sınav sisteminiz nasıl bu derste? Yaz okulu yapma sansınız yok muydu?
İşletme finansmanında bol formül var ben o dersi geçmek için her formülü küçük renkli not kağıtlarına yazarak ezberlemiştim. Önemli olan formüllleri ezberlemek. Makro 1 için bir şey diyemiycem bende onu 2. alttan almamla vermiştim. Mat 1 ve 2 dede iktisadi işlemler mi görüyordunuz yoksa normal matematik mi?
Yok bizim okulda yaz okulu yoktu baska yerden almamiza da izin vermiyorlardi olsaydi simdiye bitirirdim. :(

ben iktisat mezunuyum memur oldum kit 'te iyide maaş alıyorum ne yap ne et bu bölümü bitir memur olamazsan bile özelde önün çok açık sürekli yükselme imkanı veren bir bölüm

Bence artik bi noktaya odaklanman gerek. Sen o mu bu su mu dyorsun gordugum kadariyla. Yasin gecmis falan degil. Sana sunu soyleyim.. muhendislik mezunuyum,issizm.kpss olmadi olmuyor. Yas 26.. tekrardan hemsirelik falan mi okusam hemen atanirim diye dusunuyorum. Ha evliyim ve bebek beklyorum. Sen bence bu okulu bitir okadar gelmissn.
Sonra istedgin bi yeri gene.okursun nolacak..

Bence artik bi noktaya odaklanman gerek. Sen o mu bu su mu dyorsun gordugum kadariyla. Yasin gecmis falan degil. Sana sunu soyleyim.. muhendislik mezunuyum,issizm.kpss olmadi olmuyor. Yas 26.. tekrardan hemsirelik falan mi okusam hemen atanirim diye dusunuyorum. Ha evliyim ve bebek beklyorum. Sen bence bu okulu bitir okadar gelmissn.
Sonra istedgin bi yeri gene.okursun nolacak..
Canım bende evli olsam keşke :( ne biliyim eşin ne iş yapiyor ne mühendisinin

Canim sen once ne istedigine karar ver. Okulu da son 6 ders kalmis bence bitir gitsin. Eger istiyorsan baska bolum icin de tekrar sinava gir. Ama once ne istedigine karar ver

Allah rizasi icin iibf yi kapatsin devlet cikan issizlikten yakinior 3 kisimden 2 si iibf li en azindan bi 5 sene mezun vermesin belki ortalik ferahlar...

Back
X