• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şimdi Ne Kaldı ki Beni Bu Hayata Bağlayacak?

harmoni_

:) احلي حسوني بلدنيا
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2010
870
86
73
Bu akşam ömür defterinizin son günü olsun istediniz mi? Ben istiyorum...

Nefretle yüzüme bakarak tükürükler saçarak bağıran abim gözümün önünde, "Bu evin huzurunu kaçırıyorsun!"...
Abimin yaptığı onca terbiyesizliğe rağmen ve yaptığım onca fedakarlığa rağmen yüzüme aynı nefretle bakan babam "Evet haklı, huzurumuzu bozuyorsun!"

Ayrılırken arkamdan yaşlı gözlerle bakan çaresiz annem gözümün önünde, ve telefondaki hıçkırıklarımın hıçkırıklarıyla kesilmesi.... "Benim ailemde senden başka kimse kalmadı anne" derken öndeki yolcunun yaşlı gözlerime acıyarak bakması...

Kendi baba evimden kovulurken 20 yaşlarında genç bir muavinin "Ağlama be abla, hayat değmez" deyişi. Hayat değmez....

Sığınabileceğim tek insanın ya da en azından beni dileyebilecek tek insanın tam da yerinde ve zamanında bencil olması...

Kafamın içine sığmayan şey beynim değil, acılarım...

Gözlerim kararıyor... Balkona çıksam ölürmüydüm düşüp? Ya da en güzel kıyafetlerimi giyip evimin önündeki tren raylarına uzanıp koca yük treni gelmeden en sağlam fotoğrafımla mı süslemeliyim benim değerli "insanlarım"ın telefonlarını. Bir avuç ilaç? Gereğinden fazla acı verici. Bu kadar acı yeter..

Bu akşam hayatımdaki tutunduğum her değerimi kaybettiğim akşam olarak geçsin kayıtlara. Annemi, babamı, abimi, dostumu, sevdiğimi, inancımı, umudumu ve hala inatla kullandığım iyelik eklerinin anlamsızlığını....

Ne durdurabilir ki şimdi beni? Ne alıkoyabilir tavana astığım ipte sallanmaktan? Kaç günde kokar cesedim bu sıcak havalarda? Ne ifade eder ya da bu insanlara?

Ben bu akşam hiç iyi değilim. Ama ne kaldı ki zaten beni bu hayata bağlayacak?

Ağlayarak okudum...Ama ne yazıkki tek değilsiniz bu acıları yaşayan....Ben de o kadar şeyler yaşadım ki kaldıramıyorum yarın hastaneye gidicem yatışımı isticem sanırım benim de beynim yandı artık..

En karanlik gecenin bile bir sabahi var. Bu da geçecek sende biliyorsun. Yitip gitmek kolay. Kendine bunu yasatman reva mi? Geleceğini kendi ellerinle mi alacaksin kendinden. Babandan abinden bile daha gaddarca bu.
Gelecek için, annen için, hatta belki doğacak çocukların için kendini toplamali toplayana kadar da sadece aglamalisin.

Nefretle yüzüme bakarak tükürükler saçarak bağıran abim gözümün önünde, "Bu evin huzurunu kaçırıyorsun!"...
Abimin yaptığı onca terbiyesizliğe rağmen ve yaptığım onca fedakarlığa rağmen yüzüme aynı nefretle bakan babam "Evet haklı, huzurumuzu bozuyorsun!"

Ayrılırken arkamdan yaşlı gözlerle bakan çaresiz annem gözümün önünde, ve telefondaki hıçkırıklarımın hıçkırıklarıyla kesilmesi.... "Benim ailemde senden başka kimse kalmadı anne" derken öndeki yolcunun yaşlı gözlerime acıyarak bakması...

Kendi baba evimden kovulurken 20 yaşlarında genç bir muavinin "Ağlama be abla, hayat değmez" deyişi. Hayat değmez....

Sığınabileceğim tek insanın ya da en azından beni dileyebilecek tek insanın tam da yerinde ve zamanında bencil olması...

Gözlerim kararıyor... Balkona çıksam ölürmüydüm düşüp? Ya da en güzel kıyafetlerimi giyip evimin önündeki tren raylarına uzanıp koca yük treni gelmeden en sağlam fotoğrafımla mı süslemeliyim benim değerli "insanlarım"ın telefonlarını. Bir avuç ilaç? Gereğinden fazla acı verici. Bu kadar acı yeter..

Bu akşam hayatımdaki tutunduğum her değerimi kaybettiğim akşam olarak geçsin kayıtlara. Annemi, babamı, abimi, dostumu, sevdiğimi, inancımı, umudumu ve hala inatla kullandığım iyelik eklerinin anlamsızlığını....

Ne durdurabilir ki şimdi beni? Ne alıkoyabilir tavana astığım ipte sallanmaktan? Kaç günde kokar cesedim bu sıcak havalarda? Ne ifade eder ya da bu insanlara?

Ölüm kurtuluş değil ki.
Zamanında ben de çok diledim ama hepsi geçti şimdi.
Tekrar sorsalar o kadar hapı içer miydin diye, asla içmezdim.
Savaşmak çok güzel, yorucu ama tadı bir başka.
İçtiğim haplar vitamin çıkmasaydı ve hayatta kalmış olsaydım, bir de geçmişimdeki bu utancı yaşardım şimdi.
Bunu kimse bilmiyor, benim içimde bir utanç.
Sadece dayan, gerçekten geçiyor.

Harmoni benim yerime kendine bi'tokat at!

Tamam kolay seyler degil, tamam degersiz hissediyosun canin yaniyo ama cozum bu degil. Ben lisedeyken benzer seylerden arkadasim asmişti kendini herkes kahroldu o da ölduguyle kaldi.

Git yuzune yika bi'dua oku.

Kardes hayat cok degerli aile her sey demek gibi gorunse de bazen hicbirsey konumunda olabiliyor. Allahin sana verdigi bu guzel cani birak diledigi zaman o alsin. Buraya yaz rahatla bir cilginlik yapma lutfen

Beni babam evden kovduğunda hiç bir şey olmamış gibi kiralık ev bakmaya çıkmıştım.
Sinirle, kavgayla söylenebilir şeyler. Velev ki ailenizle anlaşamıyor olun, çok kötü şeyler yaşamış olun siz bu dünyaya onlar için gelmediniz ki onlar olmayınca siz de olmayasınız. Kendinize gelin:KK11:

Beni babam evden kovdugunda (hep kovardi da artik ben dayanamadigimda), lise ogrencisi halimle ve amcamin destegiyle tek basima eve cikmistim. Oluyor yani, hayata bir sekilde devam ediliyor. Ben de cok isyan edip cok agladim ama sakin dusundugunuzu yapmayin.

Ben baska bir sebepten oturu o dusundugunuzu yaptim. Bakin hala hayattayim. Kendime geldigimde tek dusundugum 'Olmeyi bile beceremedim' olmustu. Hicbir sorun duzeldi mi hayir. Kimsenin umrunda miydi intihar etmis olmam hayir. Kendime yaptim kendim aci cektim.

Zor biliyorum cok zor. Ben de cok hasar gordum cok uzun suren terapilerle atlatip su ana geldim. Ama o kisilerle kan baginiz olmasi mukemmel bir iliskiniz olmasini gerektirmiyor. Siz tek basiniza bir bireysiniz ve emin olun her canli gibi cok degerlisiniz. Ben kendi anne ve babamla gorusmuyorum ve o kadar huzurluyum ki.

Ailemizi kendimiz secemiyoruz, herkesin guzel hatiralarla dolu bir cocuklugu ve gencligi olmuyor. Ancak huzurlu olmayi kendimiz secebiliriz, mutlulugu secebiliriz. Inanin aslinda o kadar gucluyuz ki sadece bu gucu kesfetmek yeterli.
Inancinizi bilmiyorum ama Muslumansaniz Insirah Suresi 5.ayet okuyun bol bol. Bana cok iyi gelmisti.

tek evden kovulan kadın değilsin zannımca
zira ben üniversiteyi kazandığımda "s.ktir git evladım değilsin" diyerek kovulmuş bi insanım
ama oluyor
sonra eşimle evlenince de kovuldum ben baya alıştım ya :27:
ama dönüp gideceğin yer yine orası oluyor
aile içi kavgalar ne kadar büyüse de en son sana onlar kalıyor
malesef öyle.

konu sahibi yazıp çıkmasaydınız keşke gelin konuşalım.benimde senden farklı değil yaşadıklarım.ailem var ama yok gibi..
sonra anladımki kan bağının önemi yok bu hayatta.en çok canını onlar yaktıysa boşver gitsin.hiçkimse senden değerli değil.değil.değil.bunu unutma kendi hayatına bak.onları kaybetmenin acısı olmasın içinde.kötü şeyleri getirme aklına lütfen.

hemen herşey bitti diye düşünmeyin. daha ne mutluluklar ne hüzünler yaşayacaksın kimbilir, anne olmak çok güzel birşey mesela gerçek cennet kokusunu kokluyorsun bebeğini koklarken , ailenle biyolojik bağın var diye iyi geçinmek zorunda değilsinki. hayatını yaşa keyfine bak kendine zarar vermek nerden çıktı?

Ben onu ilacla denemistim. Rabbim yanlisimi devam ettirmedi de olmek icin yattigim yataktan gecenin yarisinda mide bulantisiyla uyandim ve ne yuttuysam aynen geri cikardim. Benim de sorunum ailemdi. Inan bana hic bir sey icin degmez. Gerekirse herkesten biraz uzak dur, ailen, arkadaslarin, sevgilin vs. olmadan da yasaniyor. Zaten ben bunu ne zaman yaptim hemen millet pervane oldu ama is isten gecti tabi. Bazi seyleri haketmemis olmaniz olumunuze sebep olmamali.

zamanla her şey geçiyor harmonı..tabi senin için önemli olan bu süreçin nasıl gececegı..
zamanında kendıme zarar vermeyı cok denedım
2 kere ıntıhar, bir kere motor kazası. sonuc; ölemedim bir türlü:d
bende bari yaşayarak ıntıhar edeyım dedım ..

hayat sadece sana zor degıl yanı bunu bil.

Herkesin binbir türlü derdi var ah ah anlatsam sayfalar sürer. benimde ailemle süper bir ilişkim yok üstelik benim senin gibi başımı alıp gideceğim bir evim bir işimde yok. Allaha sığın ve bu düşüncelerin için tevbe et. sonuçta buda bir imtihan. ( tabi inancını bilmiyorum). hep düşünürüm neden mutluyken ben neden mutluyum demeyiz de en olmaz şeylerde isyan bayrağını çekeriz? bu kadar güçsüz olmamalısın. kendi kendine yetemezsen, umut etmezsen olmaz

merhaba, bak bana ben bile yasiyorum..ailem yok, ugruna herkesi silip evlendigim it yok, baskasiyla kaliyor, ben ailemi kaybettigimle kaldim, kardesimin nisani oldu yoktum, el oldum onlar icin..kac defa gittim kapilarina..sen öldün dediler, huzurumuzz bozuyorsun gelme dediler..kimsesiz..yapalniz.hala tutunmaya calusiyorum hayata..seni cokkk iyi anliyorum ama ölmek yok..birak dogal yollardan olsun ölümüm

Hayattan vazgeçmek yerine sıkıca tutunmayı deneyin. İntihar girişimi en kolay yoldur.
Önemli olan bununla başa çıkmaktır.

seni çok iyi anlıyorum, benzer şeyler yaşıyorum şükür ki yanımda sevdiğim var.
şöyle düşün, senin saygınlıgın var, yaşamayı hakediyorsun, mutlulugu hakediyorsun..
kimseye ihtiyacın yok aslında...
inan o aile saadetleri, akrabalık, komşuluk bir işe yaramıyor...
hepsi aynı b.k!
insan tek başına durabilmeyi öğrenmeli..
kötü insanlar bize iyi dersler veriyor aslında..
bu derslerin farkında olmak lazım...
pes etme.. pes ettiğin an ölürsün..

Sen varsın yetmez mi? Yaşadıklarınız kötü ama siz kötü değilsiniz niye bir de siz kendinize kötülük hem de en büyük kötülüğü başkalarına kızarken kendi kendinize yapacaksınız? olan kime olacak bir düşün en fazla kaç gün arkandan ağlarlar? seni bu boşluğa itmiş bu kimseler için göz yaşlarını bilehak etmezlerken hhayatının onlar yüzünden bitmesine mi izin vereceksin?
hadi bu dünyanı kararttilar onlar yüzünden ebedi hayatını da mı mahvetmelerine vesile olmalarına izin vereceksin?

Silkelen kendine gel kendine bunu sakin yapma sadece bu dünya da pişman olmak güzeldir, aynı hatayi tekrarlamazsan. ..bedeninin nefes almasını engellersen ruhun buna çok pişman olur ve yapmış olduğun hatayi tekrarlama Şansın olmaz:(

Back
X