• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şimdi Ne Kaldı ki Beni Bu Hayata Bağlayacak?

Dün gece...

Ağlayarak üstümü giyindim, cüzdanımı aldım sadece bir kol çantası içine. Dönmeyecektim. Saat gece 2.30 filandı sanırım. Yolda yürümeye başladım. Gidecektim de nereye bilmiyordum. Belki bir otobüs firmasından ilk şehire ilk bilet. Belki havalimanı. Belki bu denizi olmayan şehirde deniz kenarına gidip hüngür hüngür ağlamak istedim inanın bilmiyorum.

Herkesin en derin uykusunda olduğu saatte sokaklarda tek başına yürüyen umutsuz vakaydım. En sevdiğim geldi aklıma. Küçük bir mesaj attım ona, elveda... Ne kadar gittim bilmiyorum ama artık dizlerimde bağ kalmadığını kaldırıma oturup sessizce ağladığımı biliyorum. Yanımda duran onlarca araba ve atılan lafları saymadım cevap bile vermedim. Sadece ağladım.

Bir sonraki taksiden o indi. Beni nasıl buldu ki? Gece gece ne işi vardı burada. Arkamı dönüp koşmak istedim yapamadım. Yanıma çöktü soru sormadı hiç birşey yapmadı. sadece oturdu. Bir saat sonra artık halim kalmadığında "gidelim mi" dedi. Ne kadar salak olduğumu o an anladım sanki. Karşı koymadım evime geri geldim. Kapıdan girdim kendimi koltuğa bıraktım. Yanıma oturdu yine aynı sessizlikle. "Bu gece ile ilgili sana söyleyeceğim tek birşey var. Bir daha asla konuşmayacağım, ikimiz de bu geceyi unutacağız" dedi. ve ekledi:" Allah onların belasını versin!"

Sanki içimde yıllardır patlamak üzere bekleyen bir bombanın pimi çekildi. Beynimin paramparça olduğunu ruhumun dağıldığını hissettim. Sanki elimdeki son umudum söndü, sanki teslim ettim canımı. İçimdeki patlayan bombanın etkisiyle 25 yılın acısını, hıncını, hüznünü üstümü parçalaya parçalaya, kendimi erite erite çığlık ata ata döktüm gözlerimden. Durdurmadı beni. Ben dağılırken paramparça sadece sessizce eşlik etti gözyaşlarıma. İçimdeki tüm zehri kustuğumda ne sövmediğim kimse kaldı hayatımda ne etmediğim küfür. Hiç bu kadar alçalmamıştım hiç bu kadar dağıtmamıştım.

Artık halim kalmadığında beni kolumdan tutup yatağıma götürdü. Ne kadar daha çıkardım o içini alamamanın sebep olduğu tuhaf sesleri bilmiyorum, ne ara gitti yanımdan, ne ara daldım uykuya... Yanımda küçük bir not buldum bozuk el yazısı ile. "Vazgeçmeyeceksin" Yanında ikimize ait bir fotoğraf...

Doğruldum yataktan burayı okudum elime çayımı aldım ve yazıyorum. Ölmeyeceğim kızlar. Dağılmayacağım. İzin vermeyeceğim. Güçsüzüm biliyorum, ama güçleneceğim. İçimdeki pamuk kalbi benim bile bulamayacağım yerlere gömeceğim. Beni öldürmeyen kin güçlendirecek. İntikam alacağım, ALLAH ŞAHİDİM! Acımayacağım ve VAZGEÇMEYECEĞİM!

Dün gece benim o hale gelmemden sorumlu olan her insan evladının tek tek karşımda ağlyışını görmeden vazgeçmeyeceğim...

Hayat yasamaya deger canim kimse icin hayatina son vermeye degmez.Psikoterapi al hayatina yeni sayfa ac neyle mutlu oluyosan onu yap hepimiz cok degerliyiz...

Sevgilin mi buldu seni Harmoni?
Cok sevindim duzelmene. Kimse icin bu hayattan vazgecmeye degmeyecegini bil. Eski konularindan biliyorum seni, hic yakistiramadim o yuzden intihari da sana:KK20:

Canım insanlar her zaman aidiyet duygusunu hayatlarını yaşamak için en önemli dayanak noktası yaparlar çünkü bize öğretilen hep budur bir yerlere birilerine ait olmak gerektiğidir ama hayır gerçeği şu ki insan önce rabbine sonra kendine aittir gerisi teferruat güçlü ol kendin için mücadele et gördüğüm kadarıyla yeterli yada yetersiz kendini sana yol arkadaşı yapan bir sevgilinde var hayatta herşey bizler için
Dünya bir sınav yeri herkesin çeşit çeşit derdi sınavı var seninkide buymuş demek ki ben bunu aşacağına inanıyorum sende kendine inan intikam duygusundan kendini kurtarmaya çalış çünkü çok daha önemli hedeflerin olmalı hedefin yaşamak mutlu olmak olmalı o yüzden bu duygunun enerjini emmesine izin verme ALLAH'a havale et canım inan o ne yapacağını çok iyi bilir
İnşallah bundan sonra ki hayatında herşey gönlünce olur ALLAH kalbine göre verir sen yeter ki ona inan ona güven...

Güçsüz kadin yoktur. Gücünü ortaya cikaracak olaylar yasamamis ve savaşmak için ugrasmamis kadin vardir. Gucunuzun farkina varin... bir anda değil ama zamanla her şey duzelecektir.

Sen kendine sahip çıkmazsan, sen kendine destek olmazsan,sen içindeki gücü farketmezsen kimse bunu başaramaz... Herkese söylüyorum her zaman söylüyorum... Dimdik dur ne yaşarsan yaşa dimdik dur hayata karşı. kendinden emin,canın yansa da canımı yaktınız diyerek bellli etmeden karşı tarafa...

Konuna çok üzüldüm harmoni, toparlanmaya olan inancınaysa sevindim. Sen ölünce seni üzenlere hiçbir şey olmayacak, güçlü ol.

Oooff inan ben olarak yaşamanın ne kadar zor olduğunu, bütün matemlerimi, utançlarımı, çekindiklerimi, sakladıklarımı bir söylesem sana... Defalarca, defalarca dibe vurdum. Hepsinde de geri çıktım diyemeyeceğim. Dipte de yaşamayı öğrendim.
Şu anda da tek başımayım. Ne bir dost, ne bir sevgili, ne aile desteği. Hiçbiri yok biliyor musun?
Ve her kimse senin yanında olan birisi var. Benim o bile yok.
1 ay kadar önce şu durumumu bile yüzüme vuran, bir şerefsize dost diyordum ben. Ondan da kurtuldum şimdi. Bütün yüklerimden kurtuldum ama yapayalnız kaldım. Rehberimde naber diyebileceğim kimse yok biliyor musun?
Şikayet etmiyorum, bunu ben istedim çünkü. Çünkü kurduğum bütün ilişkiler eninde sonunda bitiyor. Biteceğini bildiğim bir şeye emek vermek istemiyorum artık. Sonunu gördüğüm bir şey için artık uğraşmıyorum. Bütün ilişkiler yumağı oyun, kimi kısa sürede, kimi uzun sürede bitiyor. Ama illa ki bitiyor. Ve ben bu oyunu artık oynamayı reddediyorum.
Artık çok net anladım, materyalist bir dünyada yaşıyoruz. Bunu duygularla, değer vermek denen aslında olmayan bir şeyle süslemeye gerek yok.
Diyeceğim o ki, zaten hayal kırıklığına uğramışsın, bir de seni hayal kırıklığına uğratanlar için ölecek misin? Gerçekten onlar için bir şey daha yapacak mısın?

Daha dün, kızım ve eşimle kovuldum. Sığıntı gibi hissediyorum kendimi şimdi. Gerçi bundan öncede sığıntıydık da. Ne yapacağımı bilmiyorum ama asla aklıma getirmedim intiharı

Dün gece...

Ağlayarak üstümü giyindim, cüzdanımı aldım sadece bir kol çantası içine. Dönmeyecektim. Saat gece 2.30 filandı sanırım. Yolda yürümeye başladım. Gidecektim de nereye bilmiyordum. Belki bir otobüs firmasından ilk şehire ilk bilet. Belki havalimanı. Belki bu denizi olmayan şehirde deniz kenarına gidip hüngür hüngür ağlamak istedim inanın bilmiyorum.

Herkesin en derin uykusunda olduğu saatte sokaklarda tek başına yürüyen umutsuz vakaydım. En sevdiğim geldi aklıma. Küçük bir mesaj attım ona, elveda... Ne kadar gittim bilmiyorum ama artık dizlerimde bağ kalmadığını kaldırıma oturup sessizce ağladığımı biliyorum. Yanımda duran onlarca araba ve atılan lafları saymadım cevap bile vermedim. Sadece ağladım.

Bir sonraki taksiden o indi. Beni nasıl buldu ki? Gece gece ne işi vardı burada. Arkamı dönüp koşmak istedim yapamadım. Yanıma çöktü soru sormadı hiç birşey yapmadı. sadece oturdu. Bir saat sonra artık halim kalmadığında "gidelim mi" dedi. Ne kadar salak olduğumu o an anladım sanki. Karşı koymadım evime geri geldim. Kapıdan girdim kendimi koltuğa bıraktım. Yanıma oturdu yine aynı sessizlikle. "Bu gece ile ilgili sana söyleyeceğim tek birşey var. Bir daha asla konuşmayacağım, ikimiz de bu geceyi unutacağız" dedi. ve ekledi:" Allah onların belasını versin!"

Sanki içimde yıllardır patlamak üzere bekleyen bir bombanın pimi çekildi. Beynimin paramparça olduğunu ruhumun dağıldığını hissettim. Sanki elimdeki son umudum söndü, sanki teslim ettim canımı. İçimdeki patlayan bombanın etkisiyle 25 yılın acısını, hıncını, hüznünü üstümü parçalaya parçalaya, kendimi erite erite çığlık ata ata döktüm gözlerimden. Durdurmadı beni. Ben dağılırken paramparça sadece sessizce eşlik etti gözyaşlarıma. İçimdeki tüm zehri kustuğumda ne sövmediğim kimse kaldı hayatımda ne etmediğim küfür. Hiç bu kadar alçalmamıştım hiç bu kadar dağıtmamıştım.

Artık halim kalmadığında beni kolumdan tutup yatağıma götürdü. Ne kadar daha çıkardım o içini alamamanın sebep olduğu tuhaf sesleri bilmiyorum, ne ara gitti yanımdan, ne ara daldım uykuya... Yanımda küçük bir not buldum bozuk el yazısı ile. "Vazgeçmeyeceksin" Yanında ikimize ait bir fotoğraf...

Doğruldum yataktan burayı okudum elime çayımı aldım ve yazıyorum. Ölmeyeceğim kızlar. Dağılmayacağım. İzin vermeyeceğim. Güçsüzüm biliyorum, ama güçleneceğim. İçimdeki pamuk kalbi benim bile bulamayacağım yerlere gömeceğim. Beni öldürmeyen kin güçlendirecek. İntikam alacağım, ALLAH ŞAHİDİM! Acımayacağım ve VAZGEÇMEYECEĞİM!

Dün gece benim o hale gelmemden sorumlu olan her insan evladının tek tek karşımda ağlyışını görmeden vazgeçmeyeceğim...
bazı insanlar intikam almaya bile değmez biliyormusun harmoni?
ahiretteki hesaba gönülden inan..bil ki zerre kadar hakkın kimsede kalmayacak.

Yapmayın bunu hiç birşeyi önemsemiyorsaniz bile anneniz var ondan çok kim sevebilir sizi dua edin Allah kimseye taşıyamayacagi bi yük vermez

Harmoni sen yaz yahu.. şaka yapmıyorum çok ciddiyim yaz.. hem deşarj olursun, yazmak iyi gelir hem de derler kitap yaparsın ileride.. burada çok konu okudum ama cümleleri senin kadar iyi kullanana az rastladım..

her şey geçiyor sevgili Harmoni, hiç bir sıkıntı baki değil.. rabbim kaldıramayacağımız veremesin.. umarım bu yaşadıkların ileride yaşayacağın güzelliklerin habercisidir..

umarım şimdi iyisindir... bu dünya eninde sonunda son bulacak, bu yaşadığın acılar unutulacak, sadece zaman ve sabır gerekli.ahiretinin güzel olmasını istiyorsan canına kıyma sakın... sabret,biraz daha sabret...

Kendinin farkına var sen çok iyi birisin dünyanın senin gibi duygularını gözyaşlarını samimiyetini kaybetmemiş insanlarina ihtiyacı var.çek bir LA HAVLE VELA KUVVETE İLLA BİLLAHİ ALİYÜL AZİM .

Bende son 10gündür neler neler düşünüyorum..
Duyduğum küfürler..
Si.. git bu evden demeler..
beni eksiltip beni şu kadar çocuğum var demeler..
Benim CatlakB'ye babalığım kalmadı demeler..
Gebersende gebermesende bu odada sigara içicem demeler (Astım hastasıyım)
ALLAH aşkına dinle dediğimde Başlatmayın ALLAHınıza demeler.
Bela okumalar..
...
...
...
....

Onca şey..
En çok içimi acıtan şey ise
Beni eksiltip benim şu kadar çocuğum var...
Babalığım kalmadı...
Demesi..

Bana kalan şeyde kalbimde günlerdir geçmek bilmeyen acı..
Kalpteki yangınım..
İçimdeki ahlar..

Size yemin ediyorum suçsuzdum yemin ederim yemin ederim suçsuzdum...
Hiç haketmedim..

O beni sildi, ben onu...

İlerde ne elime düşsün ne eline düşeyim..

ALLAH'a havale ettim o herşeyin en iyisini bilir..

ALLAH büyük..

Tek güvendiğim sadece ALLAH..

Konu açmak istemiştim ama ifşa olmaktan korktum..
Bu anlattıklarım hiç bişey değil..
Hakkımda helal değil..
Bana yaşattıklarını yaşaması dileğiyle.. Bana benden kardeşlerimden annemden abimden hariç başka bi şekilde yaşasın bana yaşattıklarını..

Yaşarken ölen ebeveynler çok kötü..

İyelik eklerini kullanmıyorum ben mesela..
Telefondaki ..
..m
o m harfi yok sadece sıfatı yazıyor..
Sadece dua et..

Ben onun yanında ettiğim dua şuydu ;
-Bu evde bu kadar çektiriyor ya ilerde evlendiğimizde inşALLAH çekmeyiz..

Sevmiyorum..
Psikolojimde iyi değil..

Öz baba unu yaparsa elin oğlu...

Neyse başım ağrımaya başladı..

Sakın intiharı düşünme emin ol ölmek çokta iyi bişey değildir..
Bu dünyada çektiğimiz acılar mutluluğumuz olarak bile her 2 dünyadada döner inşALLAH....

Mazlumsan ahın yerde kalmaz..
Ben buna çok inanıyorum...

Müslümansan dua et değilsen sabret..
Ben senin için bile dua ederim..
Herkes için ederim ama sakın intihar etme..

Ofofff evlat ne yaparsa yapsin ondan vazgecilmez.kotude olsa vazgecilmz.
Yasamak icin neden gerek yo.mecbursun.eger inaniyorsan allahha.
Ama nanneni unutma.ona evlat acisi yasatma. Bir anne icin cok zor.

Ve aileniz size neden boyle davrandi.bunuda paylasirmisin?

3 yıl önce işe başladığımda annemin ve babamın ömürlük hayalleri olan evi yapabilmek için bankadan yüklü bir kredi çektim. Borcu ödüyorum bir şekilde ama maddi olarak beni çok zorladı.

Ekonomik durumumun çok kötü olduğunu gırtlağa kadar borca battığımı anlattım. (bunların hiç birini bilmiyorlardı) Hatta icralık oldum onu da söyledim. Bizim her sene fındığımız olur aşağı yukarı 5-6 bin civarı para bırakır. Benim derdimi çözmez ama en azından icradan kurtulurum deyip o paranın 2bin TL sini istedim. Haziran ayında konuşuldu ve tamam denildi.

Parayı bana verecekler diye ben de güç bela iki hafta izin alıp köye gttim ki fındık toplanırken yardım edeyim diye. İki hafta güneşin altında çalıştım gıkım çıkmadı. Bir kez olsun evi ben yaptım demedim, bir kez olsun sizin yüzünüzden demedim. Anlatmadığım çok şey oldu bugüne kadar para mvzusuyla ilgili hiç sesimi çıkarmadım.

Benim abim seneye yazın evlenecek, baştan fındık mevzusunu kabul etmesine rağmen ben köye gittikten sonra anneme babama sürekli baskı yapmaya başladı. işte ben evleneceğim o paranın tamamını bana vereceksiniz ona vermeyeceksiniz diye. Bu benim kulağıma geldiğinde gerçekten sinirlenmedim sadece üzüldüm. 4 bin TL az geldi ona tamamını alacağım diye tutturdu. İnsan yerine koyup konuşmaya çalıştım. Benim maşımdan başka gelirim olmadığını, bu şehirde yalnız yaşadığımı, borçlarımı, hesabımı herşeyimi anlattım ve ekledim, sizinle konuştuğumda neden kabul ettin o zaman dedim. o para bana lazım sana veremeyiz demedin de şimdi mi böyle oldu dedim. bağırmaya ve hakaret etmeye başladı. ben açgözlüymüşüm onu hiç düşünmüyormuşum. abi dedim 6 bin gibi bir rakam var ortada hepsini almıyorum 2 bin tl istedim gerisi senin olsun dedim. hakaretlerine devam edince ben de çileden çıktım. benim olan ve yarı yarıya paylaşmamız gereken maldan feragat ediyorum sana hakkından fazlasını veriyorum bana teşekkür edeceğine bu lafları mı ediyorsun dedim. ortalık karıştı. Bu arada ben ömrüm boyunca bildim bileli her sene oraya gider fındık toplarım ve toplasanız bunca yıldır cebime 300 tl ya girmiştir ya girmemiştir o paradan hep anne babama kalır abime kalır. ilk kez o parayı istedim. bir de eski konularımda da vardı, abim önce ben evlenmeyeceğim bu kızla siz ev yapın dediği için biz bunca borca girdik bir sürü şey var. biz kredi çekince pat diye geldi ben evleniyorum dedi. vs vs....

bağırışmaya başladık sonra. ben vurdum kapıyı bir odaya girdim. kendi yaptığım evde bana ait oda olmadığı için... Abim dışarıdan bağırmaya devam etti. evin huzurunu kaçırdın filan diye. ağladım biraz içeride o arada abim vurdu kapıyı çıktı. babam ve annemse olayı komple seyrettiler ağızlarını bile açmadan. o arada ben odada abimin telefonunu gördüm bırakıp gitmiş. yapmamam lazımdı biliyorum ama açtım ve nişanlısıyla whatsapptaki konuşmalarını okudum. yıkıldım! Meğer kız sürekli abimi dolduruyormuş. işte ailen seni hiç sevmiyor her fırsatta harmoni ye destek oluyorlar (ki geçen sene btün fındık parası ona verildi, ben hayatımda ilk kez onlardan yüklü para istedim, öğrenciyken bile kendi burslarımla hallettim herşeyimi) işte harmoniye sahip çıkcaz diye seni görmezden geliyorlar, dilenciye sadaka mı veriyorlar o kadarcık para bizim ne işimize yarayacak vb. saatlerce yazmış kız. sonucu da kavga oldu tabi...

ertesi gün tarlaya gidecektik sabah kalktık benim suratım bin parça tabi. babam sabah hiç birşey yok gibi geldi yanıma ne oldu filan dedi. ben de dayanamadım başladım ağlamaya. gördünüz dedim ne olduğunu herhalde siz de aynı fikirdesiniz ki hiç sesiniz çıkmadı baba dedim. ben bu lafları hakettim mi saygısızlık ettim mi huzursuzluk çıkardım mı dedim. hiç cevap vermedi boşver o öyle işte filan dedi geçiştirdi. sonra öğleden sonra ben artık yola çıkacağım çarşıya gittik hep beraber. babamla fındık parasından biraz avans çekelim diye. gittik 2 bin tl yi aldıkben de parayı banka ya yatırayım o kadar yüklü parayla gezmeyeyim dedim. makinelerin oraya giderken babam bi anda sana 1500 yetiyo dimi dedi. be nde baba açıkladım ya durumu 2000 den aşağısı yetmiyo bana dedim. 2000 yetene 1500 de yeter dedi. ben de hayırdır baba sana mı lazım dedim. kredi kartından harcama yapmış borca girmiş o para bana lazım filn dedi. ma hiç haberimiz yok biz bir sanıyoruz 3 tane kredi kartı varmış. ne ldın ki o kadar dedim. aldım işte bişeyler sen karışma dedi. iyi dedim o zamam ne yapalım sen şimdilik 1500 ver sonra 500 daha yollarsın. hazır parayı çekmişken gel kartlarını da yatıralım dedim. yok parayı cebine alcakmış onun kartlarından bananeymiş hesap mı soruyormuşum bi başladı bağırmaya ama çarşının orta yerindeyiz ve tüm esnaflar bize bakıyorlar. 25 yaşında genç kızım ben gururum çok incindi ben de başladım bağırmaya babane dedim şimdi ben sen ne yapıyorsun çarşının ortasında diye. sonra bir ara sokağa girdik artık kayışım koptu. ne var ne yoksa saydım. çocuk muyum ben ne yaptım da beni bu kadar küçük düşürüyorsun bilmem ne diye. en sonunda o da abin haklı sen bizim huzurumuzu kaçırıyorsun gelme lan bir daha buraya diye bağırdı. dona kaldım. allahım dedim bana fırsat ver şu parayı kafasına atacak fırsat..... sustum sadece. dona kaldım. eline kartımı verdim şifresi şu dedim ben seni terminalde bekliyorum. gitmiş parayı yatırmış tırış tırış geldi. bir kelime etmeden yabancı uğurlar gibi yalandan uğurladı beni. o gün telefonda annemle uzun uzun konuştuk hem ağladım olanı biteni anlattım hem o ağladı. abimin nişanlısının yaptıklarını, ababamın dediklerini... helallik aldım ondan. gelmeyeceğimi söyledim bir daha. beni görmek isterse ankaradaki evime her zaman gelebileceğini söyledim. ankaraya geldiğimde de bunlar oldu işte....

uzun oldu değil mi...

Son düzenleme:
çok güçlü durmanın tam zamanı şimdi...
hayatta herşey gelip geçici..
bigün bunlar geçecek sabırlı ol...
ölme düşüncelerinide at kafandan hemen...
zamanla herşey unutulur sende öldüğünle kalırsın...
sakın sakın böyle şeyle bırak yapmayı düşünmeye bile kalkma...

Back
X