Şimdi ne yapmam gerekiyor acaba, çıldırmak üzereyim.

melisa87

TUTUN ANNEYE MİNİĞİM
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2010
627
9
643
Adana
ben 1,5 yıllık evliyim,,
tamam eşim iyi bir adamdır yardımcıdır,ailesiyle ilişkileri hep orantılıdır yani mükemmele yakın bir erkektir ama insan bu kadar sinirli olabilir mi ?
daha 10 günlük evliyken başladı hala aynı konuştum olmadı,, kavga ettim olmadı :sinifsinif:

hepsi zaten çok basit sebebler ama ben taze taze 1 saat öncekini anlatayım :sinifsinif:

ben bir mühendislik şirketinde çalışıyorum eşimde biraz ileride çalışıyo iş yerlerimiz yakın ve patronlarım eşimin eskiden tanıdıkları bazen çok yoğun olunca onuda yardıma çağırabiliyorlar ,, bugün öğleden önce eşim geldi iki dosya hazırlıcaz kahvaltı etmemişti bende sen otur kahvaltınıyap ben hallederim dedim ahhhh demez olaydımmmm klava: başladı birden bire bağırmaya eğer yetişmesse sen laf yiceksin falan bende dedim evet ben yicem niye bu kadar abartıyosun daha beter oldu ben senin için uğraşıyorum bundan sonra karışmam tabiki bayyaaaa bağırarak ve sonu lanla biten bağımalar bende kaldıramıyorum ya ben senin karınım diyorum ama o bana sanki askerlik arkadaşı gibi davranıyo offff. neyse öğleden sonra geldi bende yüzüne bakıyorum acaba özür diler mi diye bi daha başladı bağırmaya '' tüm suç benim mi yeter artık '' diye ben pişman olmuştur derken böle yapınca sakin duran ben çıldırdım tabi

dedim bak evliliğimizi çürütüyorsun ,, 1,5 yıl oldu hala değişmiyorsun artık o kadar alışmışsın ki seni affetmeme özür bile dilemiyorsun diye haksızmıyım bilmiorum ama artık kendimi tükenmiş hissediyorum :sinifsinif:

ve eşimin bağırarak yaptığı son konuşma : ben seni almaya gelmicem sende eve gideceksin doğru yoksa boşanacakmışşş aileme sölerim sölemesine ama bu kadar çabuk koparmak istemiyorum ve böle bi adamla yaşayıp çocuk yapıp onuda mutsuz etmek istemiyorum,, hep deişicem diyor ama bir arpa boyu yol alamadık

ben napıcam şimdi siz söleyinnnnn mafoldumben

Son düzenleme:
neden bu kadar sinirli acaba, tek sorun buysa hemen boşanmak yerine nasıl halledebiliriz bu sorunu diye düşünmek lazım
bence sakin, aranızın iyi olduğu bi anda onu bi dr ye gitmeye ikna etmelisin tatlı dille
merak ettim bu arad koç burcu mu
ağzından çıkanıda kulağı pek duymuyo galiba
sempatiksalakcinni

evet malesef azından çıkanı kulağı duymuyor ve bu hep böle haftada bir kez mutlaka ve 1,5 senedir sabır diye diye sabır taşı oldum ve malesef çok alakasız karakteriyle ama o bir terazi .......

yaşlar kaç?
yaşı küçüksede böyle fevri olabilir, 20 li yaşların başındaysa mesela, yaş ilerledikçe olgunlaşır inşallah
sanırım birbirinizi seviyorsunuz, yani şu durumda bence sakin kafayla konuşup anlaşmak en mantıklısı
eğer eşin çok fevriyse alttan almak sana düşüyor, bence onun sözlerine ne kadar kırıldığını üzüldüğünü, iyi bi anında anlatmalısın suçlayıcı olmadan

İnsan degişmez.
Ya kabulleneceksin yada bitireceksin.

Yine de hersey düzelir umarm. :çok üzgünüm:

erkeklerin fıtratında yoktur özür dilemek ne yapacaksın sen sabırlı olacaksın. benim eşimde aynısı birden patalr lafları söyler bende sonunda patlarım sinirden ağlarım küserim. siniri geçince gelir öper tamam sen affettim özrünü kabul ettim der. sen özür dileyeceksin be değil desemde tmm affettim seni der. benimkininde özür dileme şekli bu işte çıldırmak mümkün değil ama ne yapayım. erkek işte.

Başka bir sorun yok sadece mesele sinirli olması ise çözüm aramak lazım bence.
Kimse 4*4 lük olamaz. Başkasıyla evli olsanız onun da başka sıkıntıları olacaktı.
Sinirli olduğu zaman üzerine gitmeyin. Yatıştığı zaman konuşmayı deneyin.
Küserseniz özür dilemeden konuşmayın.
Devam ederse öfke kontrolü terapisi aldırmayı düşünün.

yok bence ilk düşüneceğiniz şey boşanmak olmamalı...
evlenmeden önce nasıldı bu adam?
evlendikten sonra mı değişti?

Son 2 gündür benim eşimde de artmaya başladı böyle davranışlar.. anlamadım mevsimden mi böyle oldu bu erkekler :) Yeni takdiğim o yokmuş gibi davranmak.. Kavga bile etmiyorum bu sefer, bagırmaya mı başladı, odadan çıkıp cevap bile vermemeye başladım ve konuşmuyorum 2 gündür. Elbet burnu sürtecek.
Sende tepkini bağırarak değil susarak ver bence, ne kadar kırıldığını, sırf herşeye alınması ve bagırması yüzünden artık onunla 2 çift laf edebilme hevesinin bile kalmadığını anlasın yavaş yavaş.. bu nedenlerle ondan uzaklaştığını görünce umarım ki olumlu yönde değişme gösterir...

bi sure ayri kalsaniz sakin kafayla bi dusunseniz daha ii olur gibi sanki...

tanıdıgından beridir hepmi sinirliydi yoksa evlilik sonrasımı sinirli davranışlar sergiler oldu canım evlilik zor kuruluyor düşünmeden hareket etme bence konuş defalarca anlat bence sabır diyorum

evlenince böyle oldu malesef susuyorum olay büyümesin diye burnu sürtüyormu evet yalvarmalar özürler ama çok değil 2 gün sonra aynı az önce telefonla aradı bide bana yine sinirli sinirli affetmen için ne yapabilirim diyo :sinifsinif: bende artık bende çözümler bitti sorunun varsada sen bul çözümün varsada sen bul ben mi sölicem hep dedim offff şuuuu erkeklerrrrr boshayallersmile

affetmen için çaba sarfediyorsa ne güzel.
fazla naz yapmamalısın çünkü o çabaları da kaybedersin benden söylemesi

ahh ahhh seni o kadar iyi anlıyorum yoruyor ama bu tür erkekler ama ben bazen kendimi kapana kısılmış gibi hisediyorum eğlencesi kalmadı artık lmaz:

affetmen için çaba sarfediyorsa ne güzel.
fazla naz yapmamalısın çünkü o çabaları da kaybedersin benden söylemesi

haklı olabilirsin tabiki bu sayılı olursa ama hiç üşenmeyip sayıyodum ya zamanında eşim benden 6 aylık zaman içinde aynı sebebten 267 kere özür dilemiş ya daha sonrasını saymadım 2 katını düşün yani akannehir

durun bakalım ne boşanması sadece eşiniz sinirli başka sorun yok sanırım öyleyse önce bi yardım alsın sonra düşünülür gerisi.

zaten ben boşanmak istemiyorum ki sadece o düzelsin istiyorum bu kadar hatayı yapıp bide boşanalım lan diyen eşim oluyor ohaoldumsmile

adamda hem suçlu hem güçlüymüş yani lmaz:yap yp sonra özür dile bi işe de yaramıyorki kaç kez özür dilediğini yazmışsında ee adam hatalarından ders çıkarmıyoki bak kaç kez özür dilemiş böyle sürmezki bi ömür

Bir davranış bu kadar kısa sürede b kadar sık tekrarlanıyorsa kolay kolay bırakılmaz.
Eşinizin tabiatı bu anlaşılan ve değişeceğe de benzemiyor bence.
Birde bazı durumlar vardır sen affettikçe tekrarlanır bu kez affetmeyi biraz ertele derim.
Bilemiyorum ama bu sebepten ötürü ben boşanmayı düşünmem ama bunu ona belli etmem.
Etkili bir konuşma yapmanız lazım, madem affedilmek için ne yapacağını merak ediyorsun
demek ki yanlış davranışta bulunduğunu kabul ediyorsun diye giriş yapın.
Ve son derece sakin bir tavırla bu davranışlarının sizi ne çok üzdüğünü ve evliliğinize zarar verdiğini anlatın.
Böyle çalkantılı bir evliliğin yeterince sağlam olmayacağını ve sizin sürekli aynı yerde sayacağınızı söyleyin.
Sağlam olmayan bir evliliğe bir de bebk getirmek istemediğinizi eğer bu davranışları düzelmezse
bir daha bu kadar anlayışlı olamayacağınızı ve bundan donra aile birliğiniz için biraz daha temkinli
hareket etmesi gerektiğini, hatta gerekirse bir aile danışmanına gidebileceğinizi belirtin.
Aslında onu çok sevdiğiniziz ama bu davranışlarıyla sizi kendisinden soğuttuğunu ve bunun aşılmaz sorunlara yol açabileceğini vurgulayıın.

zaten ben boşanmak istemiyorum ki sadece o düzelsin istiyorum bu kadar hatayı yapıp bide boşanalım lan diyen eşim oluyor ohaoldumsmile
Kusura bakmayın ama çok laçkalaşmış bir evlilik gibi geldi bana.
Sürekli onu affediyor olmanız yanlış olmuş, sizi kendisine prangalı zannediyor galiba.
Ben ne yaparsam yapayım nasıl olsa affeder benden ayrılmayı göze alamaz diye düşünüyor sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…