Şimdi ne yapmam gerekiyor acaba, çıldırmak üzereyim.

Öncelikle sinirlilik halinin altında ne yattığını anlamaya çalışmak lazım. CADIARZU

Genetik,fizyolojik ya da sosyokültürel nedenler olabilir.

Eşinizin sinirli hali, sadece size karşı mı, yoksa ailesine, arkadaşlarına karşı da aynı derecede sinirlimi?

laçkalaşmış mı bilmeme ama böle giderse saygı falan kalamayacağı belli az önce ofise geldi konuştuk şartlarım var dedim ve onu bir terapiye gitmesi konusunda ikna ettim öfke kontrolünü öğrenmek zorunda ve tabi tam anlamıyla barışacak değilim biraz daha mesafe olacak en azından kendini kanıtlayana kadar keşke bu erkeklerinde bir reset düğmesi olsa offf yaa bu evlilik denen şey çok zor ve bu erkekler çok yoruyor adamı malesef :sinifsinif:

evet malesef azından çıkanı kulağı duymuyor ve bu hep böle haftada bir kez mutlaka ve 1,5 senedir sabır diye diye sabır taşı oldum ve malesef çok alakasız karakteriyle ama o bir terazi .......

terazi burcu olduğunu görünce yazasım geldi bende eşimde teraziyiz kötünün kötüsü var birde bunu düşün canım... Gerçi bizde de ben daha sinirliyimden o daha sakin

İşte benim eşimin modelinden bir tane daha. Kolay sinirlenmez ama sinirlenince hemen konuşmalar argolaşır offfff. Chess üstelik eşim koç burcu.

Hadi bakalım terapiste gittikten sonra sonuçları yazarsan sevinirim canım. Belki bize de faydası olabilir.

Her seferinde özür dilemeden affettiğinizi kendiniz söylüyorsunuz.
Bence tavrınızı belli edin kesin bi şekilde. Özür dilemeden, kendini affettirmeden de barışmayın.

anaaaaaaaaaam ben bizimkinin sinirlerini helede bana karşı olanlarını bir bir kopardım aldım..
ama öyle hemen olmuyor..

birde sinir bir huy değil hastalıktır bunu unutmayın aşırı sinirlendiğiniz olmuyormu havadan sudan şeylere işte yavaştan hastalık boyutuna geçmişsinz. e tabi lastik gibide gevşek olun demiyoruz ama öfke kontrolü ve asabiyet bir hastalık ve tedavsi var..

ama ya uzman yardımı almanız gerekiyor yada sizin biraz bu konularda kendinizi geliştirerek eşinizi yavaş yavaş bu konuya alıştırıp çözüm olayına gitmeniz gerekiyor..

ben bu konularda biraz bilgiye sahibim eğitim psikolojisi ve birsürü insan psikolojisi ile ilgili ders aldım..
en azından doğru yaklaşımları seçerek eşinizi bu fikre alıştırabilirsiniz..
öncelikli ona söyleyeceğiniz şey uzman yardımı olmamalı çünkü geri teper insanlar psikoloğa gitmeyi deli olmakla hem fikir sayarlar çünkü...

dediğim gibi ağır adımlarla alabilirsin eşinin bu sinirlerini

yalnız değilsiniz kızlar bende de var o modelden bir tanesabır zordur ama meyvesi tatlıdır mı ne ona benzer bi söz geldi aklıma.ben de 2 yıllık evliyim.2 yıl nişanlılık 2 yıl da sevgililik dönemi vardı.diyeceğim o ki başlar da her seferin de sabrediyosunuz sonr apaşalar alışıyo oh "nasıl olsa karım sabrediyo"die ama sizin de sabrınızın bi sonu oldunu anladıkları zaman başlıyo özürler.benim ki zor özür dileyenlerden.ona özür dilemeyi öğrettim.ama hala zor geldiği için mümkün olduğu kadar "özür dilemesi gereken şeyler"yapmamaya çalışıyo

Çok doğru davranmışsın, keşke daha evvelde bu yaklaşımını gösterseydin bu kadar yıpranmazdın.
Hakkınızda hayırlısı olsun, inşallah aklı başına gelir.
Bir yuva kolay kurulmuyor insan her zaman dengini bulamıyor, elindekinin kıymetini kaybetmeden bilmek lazım.
İnşallah eşinizde bunu anlar.

Hemen koc burcuna atın tası dımı
Yalan degıl, ılk mesajı okudugumda ne kadar da esıme benzıyor dedım.
Ve esım koc burcudur tabıı bende

Bu konuda yanılıyorsun bence.

* * * * * * * * * * * * *

Henuz 1,5 yıllık evlılıklerde olabılır boyle durumlar.
Alısma surecıne bırde maddı sıkıntılar eklenıyorsa,
esınız sınırlerıne hakım olamıyor olabılır.
Uzmana gıtmesı ıcın ıkna etmıs olmanız,
sızın ıcın buyuk bır ılerleme.
Sızde bu zaman zarfı ıcınde neler yapmanız gerektıgını dusunebılırsınız.
Tek taraflı yurumez bır evlılık bılıyorsunuz.

evet kızlar kusura bakmayın daha yeni girebildim internete bugün ilk terapimize gittik önce çif olarak gitmemiz gerekiyormuş daha sonra haftada 2 kez eşim gidecek ve gerekirse ben katılacağım....

terapidekileri sizede anlatayım belki burda sorunları olanlarda yararlanır..

önce sorunlarımızı konuştuk ve bunu objektif bir kişinin ve eğitimli birinin yanında konuşmak daha iyi oldu. konuşmalarımızda eşim hatalarını dahada iyi anladı ve gözlerindeki utancı unutamam hem sevindim anlamasına hemde içim acıdı bir an ....

ve çok iyi bir yol bulduk hayatımıza ödül ve cezalar koyduk.. tartışmalarımızda eğer saygı sınırı aşılırsa yada büyütülürse sebebsiz işte o zaman birbirimize ceza vericez tabi bunlar abartılmayacak cezalar, mesela eğer eşim böyle bişiler yaparsa bulaşığa yardım edecek yada yemeğini kendi hazırlıcak yada eğer çok sinirlenicek bişi olduğunda sözünü tutup sakin kalmayı başarırsa o zaman ben onun istediği bişiler yapıcam mesela ilk ödülünde o çok istediği telefon için belki bişiler yapabiliriz :))))

şimdi daha iyiyim bakalım bu sakinlik ne kadar sürecek ve bizim için bu ağır yüklü tartışmalar bitecek mi ......

Hmmmm işe yarayabilir değişik bir yöntemmiş işe yararsa haber verde bende benimkine uygulayım kaydirigubbakcemile3

cocuk yapmamisken 2 dakika bile dusunme boyle Allah in delisini senmi idare etcen.. 1 olur 2 olur sinirlilik hali bunalim falan filan.bosanirim dediginde.. kolay gelsin de !

iyi taktikmiş yapmak lazıma.s.

evet herkesin bi taktiğe bir çözüme ihtiyacı var çünkü sinirli koca çoğumuzun başında kaydirigubbakcemile

evet herkesin bi taktiğe bir çözüme ihtiyacı var çünkü sinirli koca çoğumuzun başında kaydirigubbakcemile

aynen dediğin gibi canım benim herkesin başında, o bağırdığında sus ve çık ordan oralı olma cevap verme tabi bunu yapmak çok zor ama belki sen böyle yaptıkça bu davranışı yapmaz olur hem diyosun bütün huyları güzeldir herkez dörtdörtlük değil sonuçta diğer güzel huyları için katlanıcaz ama bu tarafı kötü diye atamayız ki kocişi dimikaydirigubbakcemile

düşünüyorum da burada ayrıl kocandan boşan diyenler acaba hayatlarında kaç defa boşandılar bu insalardaki mantığı anlamıyorum ya:umursamaz:

bende senin gibi düşünüyorum . boşan gitsin diyenleri anlamıyorum canım yaa ohaoldumsmile
şunuda anlamıyorum bide boşanmak istesem heralde buraya konu açmam ,
adliyeyi sormak için kaydirigubbakcemile
bizim yapmamız gereken çözüm yolu bulmak eğer yoksa ve arkadaın desteğe ihtiyacı varsa boşanma sürecinde bunu verebilmek olumunekankayizsmile

Eşinizin bir büyüğünden nasihat alması lazım. Yani biraz psikolojiden anlayan birileri varsa etrafınızda sözü sayılır bir büyüğünüz ona durumunuzu anlatarak yardım etmesini isteyebilirsiniz. Başka türlü en fazla oturup konuşabilirsiniz ama daha önce zaten yapmışsınız. Ters tepmiş belki o zaman sizin tavrınızda sert olmuş olabilir. Eğer birinden veya bir kurumdan yardım alamayız diyorsanız uzunca duygu yüklü bir mektup yazabilirsiniz.. İŞe yarayacaktır.

evet canım bakalım değişecek mi bilmem ama
4 gündür terapiye gidiyor
öfke kontrolü sağlamak diye bir gurup terapisi bende gittim önce eşli alıyorlar güzel çözümleri var kaydirigubbakcemile
az öncee iş yerime geldi artık sinir yok diyor alsanaalsanasmile
papatyada almış beyaz beyaz şimdilik herşey yolunda gibi Şeniz

ayyyyyyyyh sevindim bee :)
uzmana gitmeye ikna etmiş olmana daha çok sevindim
daha öncesinde kabule tmez gitmez diye üzülüyordun bak paşa paşa gitti işte
isteyince neler yapabiliyoruz gördünmü canım opuyorumnanaktan
hep mutlu olursunuz bu sorununuzu da en kısa sürede söküp atarsınız inşallah
mutluluklar canımolumunekankayizsmile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…