• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şimdi ufacık 6 7 yaşındakiler okula mı başlıyor?

Sudansebepler

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2018
131
100
33
Merhabalar
Haberi okuduğumda beri sanki üzeme bi öküz oturdu. Cumhurbaşkanın açıklamasına göre kesinleşmiş mi oldu yani 1. Sınıfların okula gitmesi? Şimdiye kadar nede olsa açılmaz düşüncesiyle rahatmışım aslında. 1 yaşında bebeğim de var. Nasıl olacak hep birlikte nasıl gidip geleceğiz? Ay ne düşüneceğimi şaşırmış durumdayım. Beni biraz rahatlatır mısınız?

Yüz yüze eğitim ve uzaktan eğitim beraber yürütülecekmiş. Okula gitme işi de ailelerin isteğine bağlı olacakmış doğru anladıysam.
Oradaki cümleye benim de kafam takıldı. Anasınıfları için isteğe bağlı demek istemiş galiba. 1. Sınıflar için de kronik rahatsızlıktan dolayı sadece göndermem durumu var sanırım.

Oradaki cümleye benim de kafam takıldı. Anasınıfları için isteğe bağlı demek istemiş galiba. 1. Sınıflar için de kronik rahatsızlıktan dolayı sadece göndermem durumu var sanırım.
Ben iki kademeyi de isteğe bağlı diye anladım. Bu hafta bilim kurulunun gündemi eğitim olacakmış geçen hafta öyle demişlerdi. Bu hafta netlik kazanır tam olarak.

Vakalar 1700ü bulmuşken bende aynı fikirdeyim. Demekki yalnız değilim.

Yahu eğitim tabiki çok önemli ama sağlık olmadan hiçbir şey olmuyor.. ve çember okadar daraldı okadar covitten ölen ve pozitif duyuyorumki.. bu kadar öğretmen, öğrenci ve ailesi nasıl riske atılabilir bilmiyorum..

Ben gitmesi taraftarıyım sınıflar bolunup gerekli önlemler alınırsa en azından okumayı öğrenene kadar gitmeleri iyi olacaktır. Zaten çocuklara çok etkisi olmuyor evde yaşlı ve kronik hasta olmadigi sürece sıkıntı olmaz inşallah. Hergun ben ve eşim ise gidiyoruz ben yaklaşık 40-50 kişiyle muhattabim eşimde en az 20-30 kişi goruyorbu durumda ben gondermeyecegim demekte mantıksız. Dikkat edilmesi gereken tüm kuralları anlatıp Allah'a emanet edip yollacagim.

Ben gitmesi taraftarıyım sınıflar bolunup gerekli önlemler alınırsa en azından okumayı öğrenene kadar gitmeleri iyi olacaktır. Zaten çocuklara çok etkisi olmuyor evde yaşlı ve kronik hasta olmadigi sürece sıkıntı olmaz inşallah. Hergun ben ve eşim ise gidiyoruz ben yaklaşık 40-50 kişiyle muhattabim eşimde en az 20-30 kişi goruyorbu durumda ben gondermeyecegim demekte mantıksız. Dikkat edilmesi gereken tüm kuralları anlatıp Allah'a emanet edip yollacagim.
Merhaba, pratikte öyle olmuyor ki maalesef, geçen sene oğlum 1. sınıfa başladı ve bütün yıl ailece hastalıklarla cebelleştik, kendimizce üst düzey tedbir almamıza rağmen. Gripte bile durum bu, minicik çocuklar nasıl dikkat edecek, devlet okullarında maalesef sabunu zor buluyoruz nerede hijyen kurallarına dikkat edilecek, sınıflar Aralık ayında buz gibi havada nasıl havalandırılacak mesela, en çok takıldığım noktalardan biri bu, nereden baksanız ilk dönem okulları açmak risk, sağlık en mühimi.

Merhaba, pratikte öyle olmuyor ki maalesef, geçen sene oğlum 1. sınıfa başladı ve bütün yıl ailece hastalıklarla cebelleştik kendimizce üst düzey tedbir almamıza rağmen. Gripte bile durum bu, minicik çocuklar nasıl dikkat edecek, devlet okullarında maalesef sabunu zor buluyoruz nerede hijyen kurallarına dikkat edilecek, sınıflar Aralık ayında buz gibi havada nasıl havalandırılacak mesela, en çok takıldığım noktalardan biri bu, nereden baksanız ilk dönem okulları açmak risk, sağlık en mühimi.

bi çocuk ateşlense nerden bilinecek covid mi grip mi?
öksurse normal hastalık mı covid mi nerden bilinecek?
velev ki öğretmen covid oldu sınıfına ne olacak?
şimdi çoğu çocuğa anneanne babaanne bakıyor ve ulkemizde kronik rahatsızlığı olmayan yaşlı yok gibi, onlar okuldan virus taşırsa ne olacak?
bilmiyorum herşey muallak.
yeğenimi kreşe vermeyi duşunuyorlardı bu yıl ama bu şartlar altında vazgeçti annesi.

Okulları şimdi açıp kışa doğru kapatmak zorunda olacaklarını düşünüyorum en az 1 1 buçuk ay çocuklar biraz da olsa bişi öğrenir öğretmen ilk temeli okulda verdikten sonra aileler olarak bizlerinde öğretmene yardımıyla bu iş yürütülecek açılmazsa çocuklar 1 sene geri kalacak üstelik virüs seneye bitecek mi bu gidişle hayır o zaman bununla yaşamaya alışmalıyız

Okulları şimdi açıp kışa doğru kapatmak zorunda olacaklarını düşünüyorum en az 1 1 buçuk ay çocuklar biraz da olsa bişi öğrenir öğretmen ilk temeli okulda verdikten sonra aileler olarak bizlerinde öğretmene yardımıyla bu iş yürütülecek açılmazsa çocuklar 1 sene geri kalacak üstelik virüs seneye bitecek mi bu gidişle hayır o zaman bununla yaşamaya alışmalıyız
Bende aynen böyle düşünüyorum. iki kızım var küçük 1 hazirandan beri kreşe gidiyor ve sınıfı 15 kişi herkeste yolluyor. Belkievde yaşlı ve kronik hasta olsa yollamazdim ancak bu durumda ne zaman biteceğini bilmediğimiz bir virüs yüzünden kızımın 1 yıl kaybetmesini istemiyorum. En azından okuma yazmayı öğrensin istiyorum

Üniversitelerin acilmayip 1. Sınıfın açılması cok mantiksiz olur.
Ben de anlamıyorum üniversite açılmıyor ama ünv.sinavi yapılabiliyor !? Lise açılmıyor ama LGS yapilabiliyor !? Anasınıfları ne alaka diyor insan

1. Ve 2.siniflar , Yanlış hatırlamıyorsam da 9.ve 12.sınıflar örgün diğerleri uzaktan. En son Ziya Selcuk böyle demişti. Bunu disinda okul öncesi hicbir zaman zorunlu eğitim kapsamında olmadı. İsteyen gönderir istemeyen göndefmez.

Ben 2 yaştan küçük çocuğumu kreşe gönderiyorum malesef. Ama okulların durumu daha farklı. Taşımalı eğitimi var, 50 kişilik sınıfı olanı var, yatılısı var.... Zaten çocuklar taşıyıcı olarak kendileri hasta olmadan gelip öğretmene bulaştırsalar öğretmen hasta olunca bitti gitti zaten. O yüzden bence açılmamalı. Sürdürülebilir görmüyorum, daha seminer döneminde kaç kişi hastalandı..

Back
X