• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şimdi ufacık 6 7 yaşındakiler okula mı başlıyor?

bi çocuk ateşlense nerden bilinecek covid mi grip mi?
öksurse normal hastalık mı covid mi nerden bilinecek?
velev ki öğretmen covid oldu sınıfına ne olacak?
şimdi çoğu çocuğa anneanne babaanne bakıyor ve ulkemizde kronik rahatsızlığı olmayan yaşlı yok gibi, onlar okuldan virus taşırsa ne olacak?
bilmiyorum herşey muallak.
yeğenimi kreşe vermeyi duşunuyorlardı bu yıl ama bu şartlar altında vazgeçti annesi.
Çok mantıklı bir karar almışsınız. Seminer döneminde bile öğretmenler birbirine bulaştırdı hastalığı, 6-6,5 yaşındaki çocuklar nasıl bulaştırmasın, üstelik cocuklarda ve gençlerde de az da olsa hastalığın seyrinin kötü gittiği oluyormuş, çok küçük de olsa bu riski hangi anne-baba alabilir?
Dediğiniz gibi çocuklara anneanne-babaanneler bakıyor, hangi evlat anne-babası için bu riski alabilir?
Okullara girişte yığılma olmaması için ateş ölçülemeyecekmiş, ya ilgisiz sorumsuz bir veli çocuğunu ateşi olduğu halde okula gönderirse, ne yapacağız?
Hastaneler tıklım tıklım, acil durum dışında hastanelere gelmeyin diye açıklamalar bile yapıldı bazı illerde. Kışın mevsimsel griple Corona birbirine karışınca durum ne olacak?
Grip aşısı, zatüre aşısını parasını ödeyerek bile yaptıramıyoruz, bireysel olarak korunmak için aşı bile bulamıyoruz.
Sıralamaya kalksak bitmeyecek bir cevapsız sorular silsilesi varken bize nasıl çocuklarınızı okula gönderin diyebiliyorlar? Siz gönderin de kervan yolda düzelir diyorlar resmen. Pes diyorum ben de !

Üniversitelerin acilmayip 1. Sınıfın açılması cok mantiksiz olur.
Sürekli söylediğim cümle bu.
Ama bana yapılan karşıt savunma ‘onlar toplu taşıma kullanacaklar, daha riskli’ oluyor.
E riskli de arkadaşım, kendini koruma konusunda 6 yaşla 18 20 yi nasıl bir tutabiliriz ki...

Çok mantıklı bir karar almışsınız. Seminer döneminde bile öğretmenler birbirine bulaştırdı hastalığı, 6-6,5 yaşındaki çocuklar nasıl bulaştırmasın, üstelik cocuklarda ve gençlerde de az da olsa hastalığın seyrinin kötü gittiği oluyormuş, çok küçük de olsa bu riski hangi anne-baba alabilir?
Dediğiniz gibi çocuklara anneanne-babaanneler bakıyor, hangi evlat anne-babası için bu riski alabilir?
Okullara girişte yığılma olmaması için ateş ölçülemeyecekmiş, ya ilgisiz sorumsuz bir veli çocuğunu ateşi olduğu halde okula gönderirse, ne yapacağız?
Hastaneler tıklım tıklım, acil durum dışında hastanelere gelmeyin diye açıklamalar bile yapıldı bazı illerde. Kışın mevsimsel griple Corona birbirine karışınca durum ne olacak?
Grip aşısı, zatüre aşısını parasını ödeyerek bile yaptıramıyoruz, bireysel olarak korunmak için aşı bile bulamıyoruz.
Sıralamaya kalksak bitmeyecek bir cevapsız sorular silsilesi varken bize nasıl çocuklarınızı okula gönderin diyebiliyorlar? Siz gönderin de kervan yolda düzelir diyorlar resmen. Pes diyorum ben de !
Artik olen olsun kalan saglarla devam diyolar bence

Üniversitelerin acilmayip 1. Sınıfın açılması cok mantiksiz olur.
Üniversiteye giden öğrenciler online eğitimden verim alabiliyor ama küçük çocuklar uzaktan eğitimden pek bir fayda sağlayamıyor maalesef. Yine de en azından bir dönem daha açmasalar keşke

Ben de anlamıyorum üniversite açılmıyor ama ünv.sinavi yapılabiliyor !? Lise açılmıyor ama LGS yapilabiliyor !? Anasınıfları ne alaka diyor insan
Çünkü büyükler evde tek başına kalabilir ama küçüklere bakacak kimse olmazsa işler aksar.

Ben de anlamıyorum üniversite açılmıyor ama ünv.sinavi yapılabiliyor !? Lise açılmıyor ama LGS yapilabiliyor !? Anasınıfları ne alaka diyor insan
O hic alaka zaten ama kalan isci annelere fon yok ondan.
Gecen haber gordum arabada maske takmayana ceza yazmislar bin tllerce esleriyle cocuklariyla e zaten evde de beraberler. Ama gecen gun dugun icin aradim sosyal mesafe yok ve 2 saatten uzun sürdü diye 1 saatt sonra gelip gittiler bir sey yapmadilar. O alaka bunlar.

Aylardir okullar acik degildi. Acik olmadigi halde bu noktaya gelindi. Demek ki aldiklari onlemler,tum yasaklar bilmem neler bosunaymis. Okey okullar hadi acilmasin diyelim. Vakalarin azaltilmasi icin ne yapacaklar sizce? Koskoca bir hic yapacaklar ben soyleyeyim. Bunca zamandir oturup gercekten ise yarayacak seyler dusunebilirlerdi. Devlet acmasin okullari ozeller acsin diyorum ben. Gereken onlemleri alarak elbette. Herkes becerisini gostersin,baska turlu olmayacak cunku.

Turizmci batmasin diye “havuzdan bulasmiyor alin size tatil kredisi tatile gidin” dendi
Hizli tuketim sektoru batmasin diye “restoranda yemekten,paket servisten bulasmiyor,alin yiyin icin micin gezin” dendi
İyi madem ozel okullar da batmasin,acilsin. Devlet de gereken onlemi ne zaman alacaksa o zaman acsin kendi okullarini. Biktirdilar cunku celiskileriyle.

Üniversiteye giden öğrenciler online eğitimden verim alabiliyor ama küçük çocuklar uzaktan eğitimden pek bir fayda sağlayamıyor maalesef. Yine de en azından bir dönem daha açmasalar keşke
Gecen gun konusurlarken duydum. Sınavlara tuttuklari hocalar gireceklermis eger online olursa diyorlardi bi iki ogrenci kisi.😀🤔 Hic verim yok valla hic gelismedi uzaktan egitim. Parasi olan hoca tutuyor o kadar

Merhabalar
Haberi okuduğumda beri sanki üzeme bi öküz oturdu. Cumhurbaşkanın açıklamasına göre kesinleşmiş mi oldu yani 1. Sınıfların okula gitmesi? Şimdiye kadar nede olsa açılmaz düşüncesiyle rahatmışım aslında. 1 yaşında bebeğim de var. Nasıl olacak hep birlikte nasıl gidip geleceğiz? Ay ne düşüneceğimi şaşırmış durumdayım. Beni biraz rahatlatır mısınız?
Benimde kızımın birinci sınıfa başlaması gerekiyor ama bu yıl göndermeyi düşünmüyorum

Aylardir okullar acik degildi. Acik olmadigi halde bu noktaya gelindi. Demek ki aldiklari onlemler,tum yasaklar bilmem neler bosunaymis. Okey okullar hadi acilmasin diyelim. Vakalarin azaltilmasi icin ne yapacaklar sizce? Koskoca bir hic yapacaklar ben soyleyeyim. Bunca zamandir oturup gercekten ise yarayacak seyler dusunebilirlerdi. Devlet acmasin okullari ozeller acsin diyorum ben. Gereken onlemleri alarak elbette. Herkes becerisini gostersin,baska turlu olmayacak cunku.

Turizmci batmasin diye “havuzdan bulasmiyor alin size tatil kredisi tatile gidin” dendi
Hizli tuketim sektoru batmasin diye “restoranda yemekten,paket servisten bulasmiyor,alin yiyin icin micin gezin” dendi
İyi madem ozel okullar da batmasin,acilsin. Devlet de gereken onlemi ne zaman alacaksa o zaman acsin kendi okullarini. Biktirdilar cunku celiskileriyle.
Onlem ve yasak 3 haftagi toplasan gecmez. Kademeli acacagiz dediler ama alakasi bile olmadi bardaktan bosanir gibi saldilar her seyi. Bu saatten sonra bende bir sey olcagini dusunmuyorum

Önlem olmadığı gibi hazırlık da yok.
Canlı dersler konusunda nisan ayında ne sıkıntı yaşadıysak aynı sıkıntıyı yaşıyoruz.
Çocuklar Eba'dan "Buralar kalabalık, sonra gel." uyarısı alıyor.
El insaf. Dünya kadar rapor hazırladık, öneri sunduk. 6 ayda sistem alt yapısı bile güçlendirilmez mi?
İşin içinden bildiriyorum: Hasta öğrencisini/ öğretmenini saklayan özel okullara da önlemlerimiz süper, diye gezen devlet okullarına da inanmayın, güvenmeyin.

Sürekli söylediğim cümle bu.
Ama bana yapılan karşıt savunma ‘onlar toplu taşıma kullanacaklar, daha riskli’ oluyor.
E riskli de arkadaşım, kendini koruma konusunda 6 yaşla 18 20 yi nasıl bir tutabiliriz ki...
Kel alaka korunma yöntemleri.
Tek yöntemimiz var korona virusten korunmak icin yakalanmamak :KK53:

Gecen gun konusurlarken duydum. Sınavlara tuttuklari hocalar gireceklermis eger online olursa diyorlardi bi iki ogrenci kisi.😀🤔 Hic verim yok valla hic gelismedi uzaktan egitim. Parasi olan hoca tutuyor o kadar
Yok artık 😯 Sınavlarda zaten büyük haksızlıklar oluyor, whatsapp grupları kurup oradan birlikte yapıyorlar sınavı kaç kişiden duydum böyle. İnternetten zaten ulaşıyorlar her bilgiye sınav esnasında. Ama hoca tutup sınava sokmak da ayrı bir seviyeymiş

Halkın çoğu kesimi öğretmenler yatarak para kazanıyor dediği için seminerler oldu. Birsuru okul karantinaya alındı. Şimdi okullar acilmasa çocuklar iyice koptu eğitimden, açılsa ayrı dert. Ben şahsen devlete de acıyorum ne yapacaklarını şaşırdılar. Ben de birinci sınıf okutacagim bu sene. Oğlum da birinci sınıfa gidecek ama onu göndermeyi düşünmüyorum. Elimden geldiğince ben dikkat ederim ama çocuk edemez. Birkaç arkadaşın dediği gibi tek derdim de anne babama virüs getirme ihtimali. Babam kronik rahatsiz. Aylarca görüşmedik o kadar dikkat ettik. Şimdi diyorum eşim evden anlatırsa çocuklar da evde kalır ben mecbur okula giderim 🙄 her şey karma karışık. Tavsiyem içinize sinmiyorsa okula göndermeyin, uzaktan izlesinler siz de destek olun .

Benimde kızımın birinci sınıfa başlaması gerekiyor ama bu yıl göndermeyi düşünmüyorum
Böyle kesin net nasıl karar veriyorsunuz bende göndermek istemiyorum ama bu durum ne zaman bitecek o bile belli değil hadi bu yıl göndermedik seneye ne olacak seneye de mi göndermeyeceğiz 1 yılı kaybolup gidecek kafam çok karışık aklım ve mantığım arasında kaldım kesin net karar veremiyorum

Son düzenleme:
Bende sizle aynı durumdayım kızım 1. Sınıf olacak bebeğimde var 6 aylık getir götür işi nasıl olacak okulumuz çok yakın ama bilmiyorum yaa
Malesef bizim okul da uzak 25 dakikadan fazla sürecek 2 çocukla gitmek. Hakkımızda hayırlısı olsun diyeceğiz başka da yapılacak birşey yok gibi gözüküyor. Çarşambayı bekliyordum bir umut ertelenir diye ama bugünkü açıklamadan sonra azçok belli oldu.

Halkın çoğu kesimi öğretmenler yatarak para kazanıyor dediği için seminerler oldu. Birsuru okul karantinaya alındı. Şimdi okullar acilmasa çocuklar iyice koptu eğitimden, açılsa ayrı dert. Ben şahsen devlete de acıyorum ne yapacaklarını şaşırdılar. Ben de birinci sınıf okutacagim bu sene. Oğlum da birinci sınıfa gidecek ama onu göndermeyi düşünmüyorum. Elimden geldiğince ben dikkat ederim ama çocuk edemez. Birkaç arkadaşın dediği gibi tek derdim de anne babama virüs getirme ihtimali. Babam kronik rahatsiz. Aylarca görüşmedik o kadar dikkat ettik. Şimdi diyorum eşim evden anlatırsa çocuklar da evde kalır ben mecbur okula giderim 🙄 her şey karma karışık. Tavsiyem içinize sinmiyorsa okula göndermeyin, uzaktan izlesinler siz de destek olun .
Hocam bende 1. Sınıf annesiyim göndermek istemiyorum ama göndermediğimde çocuğumun 1 yılı gitmesin okulun öğretmenin yerini tutamam ama okuma yazma işini evde uzaktan eğitimle öğretmenle iletişim kurarak halledebiliriz diye düşünüyorum

Back
X