şimdi zamanı mıdır... sonra geç kalır mıyım...???

seyrantepe

Guru
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2009
210
1
316
Diğer
kızlar, yardımınıza ihtiyacım var... aslında oğluma kardeş istiyorum ama bu fikrin doğru olduğuna inandıracak birilerine ihtiyacım var...
6 yıllık evliyim, açtığım konuları az çok bilen varsa bi süre eşimin ailesiyle sorun yaşadım. ama şuan annesi ile gayet iyiyiz. yaşım 29 eşimin 35. 4 yaşında bir tane oğlum var allah uzun ömür versin. eltimin yeni bi bebeği oldu, kuzeniminde bi süre once oldu. oğlum onları gördüğünden beri hergün kardeş istiyo. ilk zamanlar insanlar kardeşi olsun dediği zaman istemiyordum. ilk doğumumda kanımdaki bi hastalıktan dolayı masada kalma ihtimalim vardı çok zor doğum yaptım. bu riskim hala var, bu arada kredi ile ev aldık onun borcunu da ödüyoruz. öyle böyle idare ediyoruz 2. bi çocuk zor olur diye düşünüyordum. ama son zamanlarda oğlumun ısrarcı hali, beni düşündürüyor. onun bebekliğinde tek başımaydım ailemden uzakta büyüttüm onu, zorlukları aklıma geliyor bazen ama tek kalsın da istemiyorum. yaşımızda var bu yıl hamile kalsam bile 30 yaşında yeniden anne olacağım eşim de yeterinde olgun yaşta. bi kaç yıl sonra diye düşünsem geç kalacağız gibi hissediyorum. nedense bikaç gündür bebek fikri beni sarmaya başladı. oğlumda mağazalara gitsek o da bebek kıyafetleri gösterip bunu kardeşime alalım diyo. eşim bu konuda kararsız. nasıl bakarız, zor olur. durumumuz ne olur bilinmez diyo... allah rızkını verir demek çok mantıklı gelmiyo ama ben istiyorum galiba... ne olur bana fikir verin.

Sen calisiyorsan kredi bitene ladar bekleyin bence. Calismiyorsan bebek dusunmek icin uygun bir Zaman

çalışmıyorum evdeyim şuanda. bende diyorum eğer çok zorlanacak olursam çalışırım en azından evdeyken biraz büyütmüş olurum...

Rabbim nasip ederse inşallah ikinci çocuk için çıldıran biriyim
Benim kızım da yalvarıyor, 3,5 yaşında
Evimizi aldık Allahın izniyle, seneye teslim olacak...
Taşınır taşınmaz istiyorum, hem de öyle istiyorum ki..
Sürekli rüyalarımda

Anlaşılacağı gibi yorumum "Asla beklemeyin"den yana olacaktır :))
Rabbim hayırlı zamanda, hayırlı ve sağlıklı bir evlat nasip eder inşallah...

Bebegin masrafindan korkmayin. Onemli olan ilerisi. Ilerde de tek cocuk dusunmuyosaniz ertelemek anlamsiz.

kardeşimle aramda 11 yaş var, berbat bir duygu, paylaşacak hiçbirşeyimiz olmadı,
aramızda 2-3 yaş olsaydı keşke,siz anlayın gerisini...

ben eşimle sorunlarımdan bu kadar ara verdim ,şimdi istiyoruz.Senin böyle kaygıların yoksa bence yavruyu kardessiz bırakma...Yıllarca kızımla bebeklere iç gecirip durduk...Berbat bi duygu..

Bence calismalara baslayin tam zamani diye dusunuyorum ben :)
Her bebek kismetiyle rizkiyla dogar :)

Hayirli saglikli evlat versin Rabbim inss :)

ben eşimle sorunlarımdan bu kadar ara verdim ,şimdi istiyoruz.Senin böyle kaygıların yoksa bence yavruyu kardessiz bırakma...Yıllarca kızımla bebeklere iç gecirip durduk...Berbat bi duygu..

her evde olan sorunlardan var bizde de... anlaşamadığımız da oluyor.kardeşimde diyor anlaşamadığınız konularda varken ne cesaret düşünebiliyorsun diye... ama biz birbirimizi seviyoruz. ayrıca neyin garantisi var ki bu hayatta...

durumunuz iyiyse bakabilecekseniz yapın bence..ben tek çocugum we o kadar zor geliyorki..omzuna basımı koyup aglıyacgm,dertlesebilecegm onun derdni dinleyecegm bi kardsim yok..annemle babam birlesse hala sansları var yapın derim.o minigi tek bırakmayn.gözlerim doldu inanki yazarken..çok zor çok

iki kız kardeşim var yaş farkımız biriyle 1 diğeriyle 7 ikisini de çok severim ve hayatımın merkezindeler diyebilirim, annemi kaybettikten sonra birbirimize tutunup acıları atlattık hala da öyleyiz ben evlendim kardeşlerim babamla ve üvey annemle yaşar ama sürekli konuşuruz tatilleri iple çekeriz birlikte geçirmek için, tek çocuk olsam ve aynı şeyler başıma gelse sorumluluk duygusunu yaşamasam çok farklı yerlere giderdi hayatım, genç yaşta çok acı yaşadım çünkü ama bir umudum ve benden güç alan kardeşlerim var herşey daha güzel onlarla, gerçek sevgi de o biliyorum eminim bundan, inşallah bir bebeğiniz olur diyorum, masrafları konusunda bebekken sıkıntı çekeceğinizi düşünmüyorum ama okula başlayınca, çalışmanız gerekebilir belki fakat o zamana da borçlarınız biter herhalde; birde yaş ilerledikçe engelli bebek sahibi olma riski artıyor ne yazıkki bence çok doğru bir zamandasınız.

çok üzüldüm canım ama allah sana sağlık versin... benimde bir tane kızkardeşim var. ama daha çok kardeşim olsun.

benim bir kardesşim var o da erkek keşke bi de kız olaydı da ,derdimi tasamı anlatabilseydim.Kardes gibi var mı...

Benim de oglum cok zor bir cocuktu
Esimle, oglum 4 yasina gelene kadar asla 2. dusunmedik bile
Ben hala istemiyordum Sonra oglum, esim israr ettiler
Tam da senin gibi simdi mi olsa seneye mi olsa diye dusunurken
hic de beklemedigimiz sekilde hamile kaldim

Kizim dogdu, ogluma nazaran bebekligi o kadar rahatti ki :) Esimle boyle olacagini bilsek daha onceden yapardik dedik

Bence sen de istiyorsun ,
yas araligi da musait
calismalara baslayin :))

Son düzenleme:
Konu, içeriği sebebiyle ilgili başlığa taşınmıştır.

ah ah bende aynı dertten muzdaribim
kızım 4 yaşında ben 28 eşim 30
evimiz kira ev alma gibi bir durumumuz yok maalesef
az biraz borcumuz var kaynanam destek oluyor sağolsun
birikim filan kapıda bir araba var okadar allaha şükür
çalışmıyorum babam rahatsız ona bakıyoruz annemle
ben çok istiyorum aşırı derecede ama eşim pek istekli değil
beklesem hem yaş geçiyor hemde ilerde okul dönemine denk gelirse bebekliği zor olur gibi geliyor
zaten 5.5 yaşında başlıcak bide yeni bebek olursa çok zorlanırız bu sene çok ideal aslında tabi mevlam nasıl yazarsa öyle olur
ama ben hemen korunmayı bırakmak istiyorum aralarında çok yaş farkı olmasın diyorum ama kocayı ikna edemedim bir türlü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…