Şimdiden çocuklarını geride bıraktı bile

Ben de bosandim 6 yasinda bir oğlum var.babası haftasonu gorus hakki oldugu halde gecen yil tam 2 ay oğlumu görmedi .hic de birsey yapmadim.asla aramadim.haber gondermedim.oglum sormadi mi çok sordu.ben üzülmedim mi oglum üzüldüğü için çok üzüldüm.ama uzuntumu ona belli etmedim.oğlumu mutlu etmek için elimden geleni yaptım .arkadasin dediği gibi iyi bana olsaydı cocigundam uzak kalmamak icin karısına iyi davranir yuvasının kıymetini bilirdi.varlığı artı değer olmayan bir insanın yokluğu da eksiklik oluşturmuyor..

Şu an akraba olma ihtimalimizi düşündüm. Aynı mesajı yazacakken yorumlara baktım ve bunu gördüm.

pedagoga götürün çoçuklarınızı baba sevgisi eksikliği hisettmemeai için yelkinde bulunacaktır, baba sevgisizliği ilerde boşluk yaratır ve bunu sadece şimdiden uzman yardımı ile çözersiniz.

Ben çocuk gözüyle bir yorum yapmaya çalışayım. Ben küçükken babam eve hep geç gelirdi çoğu zaman gelmezdi hatta. Onu arayıp babacım eve gel diye ağladığımı hatırlıyorum. Geceleri uyanınca babam geldi mi diye bakardım gelmemişse kapının önünde yerde yatardım ki eve gelince haberim olsun, beni görsün. Şimdi bunları hatırladığımda diyorum ki keşke o küçük halime sımsıkı sarılsam ve babamın beni görmemesinin benim hatam olmadığını anlatabilsem.
Burdan yola çıkarak şunu söylemek istiyorum, çocuklarınıza bunun onların suçu olmadığını bir şekilde anlatın bence. Bir de yaşları ilerleyince neyin ne olduğunu siz anlatmadan anlayacaklar zaten. Sadece bu dönemi psikolojileri açısından iyi yönetmeye çalışın. Babalarına da allah akıl versin boşanınca babalık bitiyor sanıyor galiba yazık.

Sizin çabanızla olacak iş değil bu adam bağımsız bir hayat yaşamak istiyor sanırım ayak bağı olarak goruyor cocuklarini.Boyle insanlar seneler sonra cikip evladim diye arayip aglamiyor mu birde sinir oluyorum. Yazık uzuldum yavruların haline Allah yardimciniz olsun.

Yapmayin.
Dediginiz ev işi ise yapmayin.
Önceliğimiz sadece evde yemek bulunmasi olsun, sonra mümkün oldugunca çok ve eglenceli vakit geçirin çocuklarla.
Ev darman duman olsun hiç önemli degil çocuklar icin alisma asamasindasiniz çünkü özellikle erkek cocugunun babayla vakit gecirmeye beraber top oynamaya vs. ayri bir ihtiyaci var, yasiti çocukla oynamasını saglayin ve de siz oynayin bol bol çocuklarla..
Ayriyetten bir uzmandan yardim alin.

Allahım kolaylıklar versin inşAllah arkadaşım.. Yavrularının içine su serpsinde bu kadar üzülmesinler.. Aynı problemi bizde yaşıyoruz bazen.. Bazen sabah akşam geliyor bazen bir hafta kayboluyor diğer çocuğunun yanında ama bu çocuklarında onların çocukları olduğunu idrak etmeleri zor oluyor bazen.. aramaları için ısrar etme.. Senin arattığını sanabilir.. Ben Evimin yakın yerde olmasını Asla istemezdim çocuklar yakın olduğunu bilip gelmeyince daha çok üzülüyor.. E n iyi Çözüm pedagog.. Ve beklentilerini azalt canım onlar boşanınca Bazen çocukları sadece hırpalamak için varoluyorlar.. Allah içlerine merhamet versin inşAllah

Ayrılınca mahkeme kararında olağan şartlarda 15 te bir görüş olur

İlk günler sıkıntılı olsa da alışılır

O kararlardaki süreler birinin aklına esti diye belirlenmemiş yıllarca süren araştırmalar ile belirlenmiş

Günümüzde değişen iletişimin sadece yüz yüze olmaması yani telefon internet görüntülü görüşme vs

Örneğin baba arkadaşları ile çıkacaksa evliyken de çıkar söyler ve çıkar çocuk da mızıldanır ama kabul eder

Ayrılınca baba ile bağ kopmasın deyip olağanın dışında görüşme çocukta hep bir araya gelineceği hissi yaratır

Örneğin babası ile top oymamak isteyen muhtemelen okul öncesi çağdaki çoçuğunuzu ertesi gün elinizle topla hadi parka diye çağırmalısınız

Baba ile yapılır şeklindeki kodları yıkmalı her şeyi birlikte yapabileceğinizi hissettirmelisiniz

Baba işe gidiyorsa zaten günün çoğu zamanı evde yok uyku vs bir süreç aslında çoğu çocuğum babasız saati 3-4 saat

Fiili olarak bu süreçleri ilk aylarda geçirirseniz yeni düzene alışırlar

Mesela arkadaşlarla gezeceğim dedi çocuk üzüldü mü siz de hemen bir seferinde de baban şuraya gitmişti biz de şunu yapmıştık hatırladın mı deyip bir başka şey yapın hatırlamadım derse de küçüktün vs dersiniz yani insanların ayrı olmasalar da çocuksuz olarak bir yerlere gittiği gerçeğini unutturmayın çocuklara

Yalnız değilsiniz. 4 aydır ayrıyız sadece 2 kez aldı oğlumuzu. Ve 2 aydır hiç görmüyo, arayıp sormuyo bile. Bense kahroluyorum oğlum adına ama asla aramıyorum, aratmıyorum. Çünkü olmayan babalık duygusunu zorla pompalayamam kimseye. Ben söyledikten sonra yapacağı babalığın hiçbir kıymeti yok. Böyle insanlarda babalık duygusundan ziyade merhamet ve vicdan yok, Allah korkusu yok. Rabbim kimine verir kıymet bilmez. Kimi de olsun diye kendini paralar. Hayat bu işte.

Ev işi değil. Geçim için evden çalışıyorum. Ama kendimce bulduğum bir çözüm, malzemelerimi yanıma alıp çocukları sitenin bahçesine çıkarmak. İşimi bir kenarda oturarak da yapabilirim. Başka çocuklarla oynamak, bisiklet sürmek vs kafalarını dağıtır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…