Şimdiden çocuklarını geride bıraktı bile

Esrin mine

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2015
1.823
4.607
133
Evet, derdim malumunuz. Lanet bir adamdan boşanmaya çalışıyorum. Pratikte iş bitti ama kağıt üzerinde çook uzun bir yol var. Ben tüm yaşananlara rağmen çocuklarla babaları arasına asla bir engel koymadım. Rahat görüşebilmeleri için yakından ev tuttum. İlk birkaç hafta götürüp getirdim, çocuklar baba özlemi çekmesin diye sürekli arayıp görüşmesi için ricada bulundum. Ama son bir haftadır çocukları istemediğini belli ediyor. Küçük çocuğum arayıp çok özlediğini, onunla oynamak istediğini söylediği halde defalarca reddedip telefonu aceleyle kapattı. Bahanesi de gezmeye gidiyormuş. Çocuğum "bizi de götür babacım" dediği halde "olmaz arkadaşlarla gidicez" deyip kapattı. Buralarda hep okurdum, çocuğuyla ilgilenmeyen babaları. İçim acırdı ve korkardım. Korktuğum başıma geldi. Onun canı cehenneme ama işte çocuklar babalarını özlüyor. Ben her ne kadar üzerime düşeni yapmış olsam da yine çocuklarıma üzülen, acı çeken benim. Bir yanım tırnaklarını bile görmeye layık olmadığını biliyor bir yanım yine de uğraş görüştür diyor. Şimdiden böyle yapan adam evlenip çocuk yapınca tamamen unutur. Nasıl büyüyecek bu çocuklar Ne zor işmiş bu böyle.
 
Son düzenleme:
Neden arayıp görüşmelerini rica ediyorsunuz ki ? Karşı tarafın totosu biraz daha kalksın diye mi ?
Gelmek isteyen gelir ve görür siz neden heba ediyorsunuz kendinizi. Elbette sizin düşündüğünüz tek şey çocuklarınızın mutluluğu.. Ama çocukların ilgileri başka yöne çekilebilir. Herhangi bir etkinlik veya bir film izleme açık hava da piknik gibi oyalayıcı şeylerle durumu kurtarabilirsiniz. Kimsenin eksiğini yamamaya çalışmayın. Madem ki kurtuldunuz bu insandan biraz daha uğraşmayın.
Adam gezmek istiyor ise defolsun gitsin o zaten baba olamamış demektir. Çocuklar çok iyi gözlemcidir ve bu anları bilincaltlarina kaydediyorlar. Ileride karşı taraf bunun bedelini ödeyecektir. Siz neden ödemesin diye bu kadar uğraş veriyorsunuz.
Elbette sağlıklı ilişkileri olan bir anne babanın çocuğu olmaları daha iyi olurdu ama maalesef her zaman bu koşul sağlanamıyor. Babalarına aşıkta olsalar nefret de etseler bu karşı tarafın ektiği tohum olur
Kendinizi lütfen yıpratmayın. Imkaniniz varsa cocuklarınızla bir kaç gün vakit geçirebileceğiniz bir yerlere gidin
 
Çocuklarınızı bir uzmana götürün. Babaları içinde ısrar etmeyin. Onlarla siz iyi vakit geçirirseniz onu aramazlar bile. Bu beklentinizi hissedip daha çok üzülecekler. Evliyken çok vakit geçirir miydi şimdi onu özlesinler. Bu tabloda kötü bir baba görüyorum siz anneleri olarak onlara sahip çıkın
 
Rahmetli anneanneciğim derdi ki;
Analar hayattayken babalar çocuklarına tek gözleriyle bakar, analar öldü mü babaların o tek gözü de kapanır...
İlgili babaları tenzih ederim ama bu sözde haklılık payı var bence.
 
Siz birlikteyken sorumluluk alan seven öpen oynayan iyi bir baba miydi peki ?
 
taşıma suyla degırmen mi döner , babaya zorla çocuk mu sevdirilir?

birakin kendi alsin babalik sorumlulugunu.

mesela Cocugun dogum gunu mu var? arayip davet etmeyin , gel ilgilen hediye al filan demeyin, kendisi bilecek dusunecek bunlari.

cocuklar da sorarsa unuttu heralde filan deyin, kötuleyip dolduruş da yapmayin, babanin ayibini da örtmeye calismayin.

boyle babalar cocuklar büyuyüp de az buçuk yetiskin olduklarinda kendileri yaşlanıp da el'den hayir gormemeye basladiginda cocuklarinin peslerinden koşmaya baslarlar.

güya vicdan yaparlar affettirmeye calisirlar kendilerini.

Simdi cocuklarin "bakim, büyütme" zamani, bu zaman annede kalsin yük , artik " cocuktan bakim alma zamani" geldiginde (hele bi de adam oldularsa cocuklar ) hop baba cikar ortaya, cocuklarim beni arasin sorsun bana baksin vs vs.

babalar annelere gore kat kat bencil ve cikarci malesef.
 
biz babasiz buyuduk uzun bir sure boyle babayla cocuklarinizi heba edeceginize birakin zamanla gercekleri kendileri gorsun.
siz sadece sizi suclayacaklari ortam yaratmayin şişirmeyin kötülemeyin.
buda bizlerin sınavı maalesef bazi gercekleri cigerimiz sökülerek ögreniyoruz.
siz okadar iyi bir anne olun ki bu berbat yolda kendilerine başka kurtuluş (sandiklari) yollari aramasinlar.
 
Aynı süreçten geçiyoruz maalesef ki malesef .1 aydır arayıp sormuyor.Bir iki tel de konuştu tamam .ama gelmiyor.sizden farkım kusura bakmasın çocuklarını görmek istiyorsa görür asla götürmedim .Herkesin bi sınavı var çocuklar gerçekleri görmeli bence.Şöyle söyleyim küçük kızım çok ağladı ilk başta ama bu haftalarda iyi ama çok geziyoruz biz.Etkinlikler evde ve dışarda unuttu .Arada bi hala söylüyor ama alıştı gibi gibi.Allah yardımcınız olsun ama karşı tarafa sensiz yapamam msnı verip şımartıyorsunuz haberiniz olsun.
 
Filler tepişirken çimenler ezilirmiş
Bu deyim benim konuma hiç uymuyor. Ben her adımımı çocuklarımı düşünerek atıyorum. Hayatımın başrolü onlar. Onlar için her türlü pisliğini gördüğüm adamla, artık evli olmadığım halde bağımı koparmıyorum. Ben bu hikayedeki fil değilim. Tepişen hiç değilim. O çimenler için hayatımı ortaya koydum.
 
Sanki babaları normalde çok mu ilgiliydi? Hiç sanmıyorum. Ne bekliyordunuz?
Aslında ilgiliydi. İlgisiz biri olsa çocuklar da bu beklentiye girmezdi. Ama günlerdir kalplerini o kadar çok kırıyor ki. Küçük çocuğum pencereden sesleniyor "babacığım hani top oynayacaktık, nerede kaldın" diye bağırıp hayali konuşmalar yapıyor. Şu çocukların ahından can veremesin inşallah.
 
Kararım kesin. Bir daha görüştürmek için bir çaba harcamayacağım. Malesef benim sürekli gezmekle, oyunla, aktiviteyle geçirecek vaktim yok. Günün çoğunu iş ile geçiriyorum. Tüm gün yanlarındayım, günde bir kez dışarı da çıkarıyorum ama yetmiyor işte
 
Çocuklar kaç yaşında bilmiyorum ama belli bi yaşa geldiklerinde neyin ne olduğunu anladıklarında onlar en doğru kararı verirler bence. Şahsen yaşadığın durumu çok yaşadım hep bi bahane uydurup cocukla vakit gecirsin diye uğraşırdım ama şimdi diyorum ki öyle birini baba bileceğine hiç bilmesin baba olsaydı başlarında olurdu. Sen onlara hem anne hem baba olursun rabbim yardımcın olsun..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…