Similac mama

pelikan832

Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2024
1
0
6
29
Merhabalar benim kızım 2480 doğdu 37+1 de. Şuan 6 aylık kilosu 5600 2 aydır doğru düzgün kilo alımı yok diye doktor similac sıvı mama önerdi, raporla aldık. Ancak benim kızım asla biberondan içmiyor ek gıdaya da yeni başladık ek gıda da iyi gitmiyor kaşığı görünce ağzını kapatıyor direkt yani ek gıda ile karıştırıp da içiremiyorum. Yani anlayacağınız nasıl içireceğimi bilmiyorum. Önerisi olan var mı nasıl içirebilirim?

Allah yardımcın olsun kuzum. Benim kızım da öyleydi ve hala öyle. 38+3 te 2600 olarak doğdu. 6.ay kilomuz bizim de 5840 tı. Aynı gitmişiz… bize de vermişti doktoru ve ben de hiçbir sekilde verememiştim. Kimisi suyla irmiği pişirip ılıdıktan sonra mamayı ekliyor hafif kıvamlı olarak vermeyi deniyor. Veya pirinç unuyla… irmik b12 olarak zengin diye öncelik onunla deneyebilirsin. Direk almayan bebeklere kaşıkla hafif püre kıvamında denenebilir. Almazsa son çare pirinç unu düşünebilirsin. Önemli olan ikisinde de önden su ve irmik/ pirinç ununu pişiriyorsun. Karıştırarak ılıtıp, ılıkken mamayı ekliyorsun. Kıvamı açmak için eklediğin su da kaynamış soğumuş su olsun… her şeyinin içine zeytin yağı veya tereyağ ekle. Kalorisini arttırır. Az da yese besin içeriğini yükseltmeye bak. Mamalarının biberonlarının içine de eklemen iyi olabilir. Sindirimi de kolaylaştırır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…