Sınav Depresyonu =(

serdemyavuz

Delinin Biri
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2013
196
2
66
İstanbul
Önümüzdeki haftasonu benim için hayati öneme sahip bir sınava gireceğim arkadaşlar.

Yaklaşık 6 aydır geceli gündüzlü deliler gibi hazırlandım.Çok da iyi hazırlandım ama tüm sosyal hayatımı sıfırladım.

Amma martın 24ünden beri çalışamıyorum. =((

Tekrar yapmam lazım, elim notlarıma gitmiyor. =((

Yüreğim darlanıyor, üzüntülüyüm,uyuyamıyorum, uyusam da sabaha kadar zihnim konuşuyor sanki =(

Sürekli uyumak yahut yemek yemek istiyorum ve bunları aynen uyguluyorum =(

Tüm motivasyonum çöktü. İki gündür kimseyle konuşmuyorum. Markete gitmek dışında evden çıkmak istemiyorum.

Nasıl toparlayacağım arkadaşlar.

Sakin ol.Yürüyüşlere çık nefes egzersizleri yap.Sınav çok önemlidir belki ama sağlığından önemli olmadığı aşikar.
Kendini gerdikçe dahada sıkıntı yaşayacaksın kısır döngü olacak.

Kıyamam ya
Seni anlayamıyorum çünkü bugüne kadar girdiğim hiç bir sınavda stres heyecan yaşamadım
Çünkü anlam yüklemedim çünkü sınavlar son değil başlangıçtır
Olmazsa herşey bitecekmiş gibi düşünmek başarısızlığa neden olur.
Tamam önemse ama bu kdr değil
Amannn demeyi biraz bilmek gerek:)
Tabi bunları sende biliyorsun:)
Beyninde bitiyor olay...
İnş sınavın olumlu sonuçlanır

Geçende ygs sınavına girmiştim sınav esnasında bir kız sinir krizi geçiriyordu sesi binayı inletti
Çok irkilmiştim tuhaf geldi...
Sonuçta bugün olmazsa yarın olur hayatı karartmaya gerek yok

=(

Her sabah erken kalkıp yürüyüşe çıkacağım diye şartlıyorum kendimi ama bir türlü kaldıramıyorum kendimi. =(

Bu geceden nefes egzersizlerine başlayayım bakalım. Kendime telkin vereceğim bu gece yatarken bakalım işe yarayacak mı?

İstersen işe yarar.Azimli olman lazım.Böyle gidersen sağlığından olursun.Stresini anlıyorum.Fakat bunun hayatını karartmasına izin verme her şey dozunda güzel.

Keşke senin kadar genç olsam =)))

Üniversite bitip de yine yeni yeniden genel sınavlara hazırlanınca, bir de yaş geçmeye, aile artık düzenli bir işin olsun diye gözünün içine bakmaya başlayınca ve ne kadar yüksek olursa olsun sınavlardan alınan not yetmemeye başladıkça sanırım böyle panik bozukluklar geçirmeye başladım ben.
Allah yardımcım olsun.
Çok çalıştım, çok emek verdim. Yine olmazsa artık kolay kolay toparlanamam ben.

aynı sınava iki yıl önce girmiş biri olarak sana tavsiyelerim şunlar
1)öncelikle bu sınavın dünyanın sonu olmadığına inanmalısın
2)2-3 saat senin hayatını yönlendirecek bi sınav ama asla gerçek bilgini ölçecek bi sınav değil buna da inanmalısın
3)bu sınavı dert olarak değil üniversiteye kayıt yaptırabilmen için bir basamak olarak görmelisin
4)6 aydır çalışıyosun ve yapabildiğinin en iyisini yaptın buna da inanmalısın
5)arkadaşlarınla sürekli seni sıkacak sınav muhabbetleri yapma
6)şimdi geriye kalan tek şey kendine güvenmen bilgilerin,emeklerin sana yardımcı olacak
ve nasipten öteye geçilmez kendine işkence etmenin hiç bi faydası yok her şeyin hayırlısı de sınavına gir yap ve çık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…