Sinav stresi ve anksiyete

Sinavlardanbiktim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2022
3
1
1
22
Biraz uzun olabilir kusura bakmayin icimi dokup bir fikir almaya ihtiyacim var. Ve konuyu doğru yere mi açtım emin değilim ilk kez kullanıyorum bu siteyi.
Yks ye hazırlanıyorum. Mezunum. Lisede çok iyi bir öğrenciydim hedeflerim çok yüksekti ama geçen sene sınava hazırlanırken özel Hayatım da bazı sorunlar yaşadım ve çok ağır bir depresyon geçirdim. O dönemde derslerle tüm alakam kesildi. Sinava girdim ama hiçbir beklentim yoktu zaten ve mezuna kaldım.
2 senedir anksiyete ve depresyon tedavisi görüyorum. Depresyonu atlatabildim şu an o konuda daha iyiyim ama anksiyete beni mahvediyor. Sınav zamanı yaklaştıkça krizler daha sık ve daha şiddetli olmaya başladı. Sık sık terapistine görüşüyorum görüşmelerden sonraki bir kaç gün daha iyi oluyorum ama sonra yine kötüleşmeye başlıyorum. Bu kadar dersin sınavın arasında da sürekli gidemiyorum haliyle.
Bu seneki calismalarim bu son bir aya kadar istediğim gibi gidiyordu aslında netlerim çok güzeldi hedefime yakındım ama sınav zamanı yaklaştıkça stresim artmaya ve netlerim düşmeye başladı. Daha doğrusu netlerimde dalgalanmalar olmaya başladı bir sınav çok iyi geçiyor bir sınav çok kötü. Hangisini baz almam gerektiğini bilemiyorum.
Siz böyle bir sey yasadınız mi hic nasil toparlandiniz şu an başka birinin tecrübelerine çok ihtiyacım var

Daha az önce bi kriz yaşadım çok yoruldum artık. Çok az kaldı biliyorum ama dayanacak gücüm kalmadı sınava çalışmak yormuyor beni bu krizler yoruyor. Ilaç kullanıyorum bir süre uyuşturuyor ama sonra yine aynı. Terapistimden çok memnunun ama dediğim gibi her seferinde ona gidemiyorum vaktim olmuyor bazı nefes egzersizleri sakinleşmek için taktikler vs öğretti bana ama bazen onlar bile ise yaramıyor

lisedeyken bende psikiyatriste gidiyodum. hayatımda çok önemli şeyler olmuştu ve hayatım dağılmıştı. 3 defa mezuna kaldım. hatta ilk girdiğimde 2015te; mat2 sınavında uyumuştum uyandığımda geometri kitapçığı veriliyordu (ilaçlardan dolayı uyuyakalmıştım). ikinci girdiğimde ağır depresyon geçirdim yine yapamadım. üçüncüsünde çok iyi bir dereceyle üniversiteye yerleştim :)
sınav zamanı yaklaştıkça daha da stresiniz artabilir ama zaten uzman yardımı alıyorsunuz. hayatın sonu değil. banada öyle geldi hep... hayatın sonu gibi... ama inanın siz daha değerlisiniz bunlar gelip geçiyor.
umarım başarırsınız :) unutmayın her şey olacağına varır siz yeter ki gerekli çabayı gösterin

Teşekkür ederim içimi rahatlattiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…