Sınav stresi

infinityqueen

İstanbul'u dinliyorum gözlerim kapalı.
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
118
14
48
Burdaki herkes benden yaşça çok büyük o yüzden sizden tavsiye istiyorum 10. sınıf öğrencisiyim sınavlardan önce çok stres yapıyorum sanki içimde bir şey sıkışıyor gibi oluyor biliyorum bu hepinize çok küçük bir sorun gibi geliyor ama ne olur yardım edin durmadık yerde ağlayasım geliyor ağlıyorum ygsde ne yapıcam hiç bilmiyorum stresten. ne olur yardım edin :(

Aynı durum bende de ama ben çalışmadığım için oluyo :) açıköğretim okuyorum

Ben çalışıyorum ama neden böyle oluyor bilmiyorum. Sınavlara çalısasım gelmiyor artık stres yüzünden korkuyorum soru felan yapamayınca hemen stres oluyorum :( Kafayı yedim heralde

internetten arastir nefes terapisi yap evde kendi kendine stresinde bi nebze azalma olacaktir.
Henuz 10. sinifsin normal bir denemede strese girecek hicbir durum yok. Sinava girmeyide hayatin bir gerekliligi olarak dusun.
Aklina kotu bir dusunce geldiginde baska seyler dusun.
Sinavda heycanlandiginda farzet evde odanda test cozuyosun.
Kendini surekli telkin et.
Basarilar.

Burdaki herkes benden yaşça çok büyük o yüzden sizden tavsiye istiyorum 10. sınıf öğrencisiyim sınavlardan önce çok stres yapıyorum sanki içimde bir şey sıkışıyor gibi oluyor biliyorum bu hepinize çok küçük bir sorun gibi geliyor ama ne olur yardım edin durmadık yerde ağlayasım geliyor ağlıyorum ygsde ne yapıcam hiç bilmiyorum stresten. ne olur yardım edin :KK43:
Aha benim bir fotokopim daha :KK53:
Bak düzenli calıstıktan sonra gerisini bosver
Sen elinden geleni yap
Geriye baktığında pisman değilim, az calısmadım cünkü diyecek kadar cok calıs
Gerisini allaha bırak :anneadayı:

internetten arastir nefes terapisi yap evde kendi kendine stresinde bi nebze azalma olacaktir.
Henuz 10. sinifsin normal bir denemede strese girecek hicbir durum yok. Sinava girmeyide hayatin bir gerekliligi olarak dusun.
Aklina kotu bir dusunce geldiginde baska seyler dusun.
Sinavda heycanlandiginda farzet evde odanda test cozuyosun.
Kendini surekli telkin et.
Basarilar.

Çok sağ olun inşallah azaltabilirim stresimi. :)

Burdaki herkes benden yaşça çok büyük o yüzden sizden tavsiye istiyorum 10. sınıf öğrencisiyim sınavlardan önce çok stres yapıyorum sanki içimde bir şey sıkışıyor gibi oluyor biliyorum bu hepinize çok küçük bir sorun gibi geliyor ama ne olur yardım edin durmadık yerde ağlayasım geliyor ağlıyorum ygsde ne yapıcam hiç bilmiyorum stresten. ne olur yardım edin :KK43:
Deneme sinavlarini sinavdaymis gibi coz yani bi saat tut 1 saat sonra sinav bitiyomus gibi davran, bu sorun sana sene kaybettirir her kazanamadigin sene de istegin ölür erken zamandasin tedbirini al

Hırs yaptığın biri falan var mı ?
Veya hocalarından durmadan seninle ilgili beklentilerini falan mı duyuyorsun ?
Bu tip şeyler insanı cidden rahatsız ediyor.Belli bir müddetten sonra ''sen yaparsın'' denilmesi bile sinir bozucu gelmeye başlamıştı bana.Ya yapamazsamlar aklımda dolaşır dururdu.Sonra baktım ki düşündükçe daha kötü oluyor.Aman ne olursa olsun diyorum şimdi.Bir de olaya şu açıdan bak.Sen çalıştın.Yapsan da yapmasan da vicdan azabı çekmen için bir sebep yok.Gerisi kısmet artık.

Benim iş arkadaşım kızını sınav stresi yüzünden psikoloğa götürdü. Terapi konuşma vs (ilaç kullanımı yok)
Çok işe yaradığını söylemişti.
Ailene söyle istersen.

[QUOTb9="hasatvakti, post: 44776063, member: 711756"]Rica ederim, bölümün ne, ne olmayı düsünüyorsun :KK51:[/QUOTE]

bölüm 11sinifta artik ben tm secmeyi dusunuyorum psikoloji okumak istiyorum :)

[QUOTb9="hasatvakti, post: 44776063, member: 711756"]Rica ederim, bölümün ne, ne olmayı düsünüyorsun :KK51:

bölüm 11sinifta artik ben tm secmeyi dusunuyorum psikoloji okumak istiyorum :)[/QUOTE]
Canım hakkında hayırlısı olsun
Sakin olmaya bak sadece sen yaparsın
Basarılar :KK66:

Bak sınavlarına hiç çalışmayan insanlar çok kaygısız ,rahattırlar sınavlara girerken.Ama sınavına çalışıp giren insanlar tedirgindir genelde.Çalıştım ama yeterli mi acaba vs. diye.
Senin sınav notların nasıl?
Sakin olmaya çalış.Çok korku da çok rahatlık da iyi değildir.Ama sınavda biraz rahat olmaya bak.Heyecan yaparsan soruları anlayamazsın,zaten kısıtlı bir süren var.Onu da heyecandan kaybedersin.
Ben ygs'de heyecandan ölüyordum.Türkçeyi çok iyi yaparım normalde.Ama heyecandan ilk 4 soruyu(bir de en zorlarını koymuş pislikler:KK48:) okuyup anlayamadım,tekrar tekrar derken 20 -25 dakikam gitti.Ve zaman kaybettim.
Bu hata yani ,fazla heyecan .Yapma.Hiç yararı yok.Ucunda ölüm de yok.
Bak benim arkadaşların çoğu tekrar hazırlanıyor.Utanılacak bir şey değil.Öyle düşün.Şimdiden çalış ki son sene sıkışma.Okul notlarını yüksek tut.Denemeler çöz.Zamanını ayarlamaya çalış.
Başarılar tatlım.:KK68:
2-3 sene sonra yazarsın buraya tutturduğun bölümü.:KK14:

Bak sınavlarına hiç çalışmayan insanlar çok kaygısız ,rahattırlar sınavlara girerken.Ama sınavına çalışıp giren insanlar tedirgindir genelde.Çalıştım ama yeterli mi acaba vs. diye.
Senin sınav notların nasıl?
Sakin olmaya çalış.Çok korku da çok rahatlık da iyi değildir.Ama sınavda biraz rahat olmaya bak.Heyecan yaparsan soruları anlayamazsın,zaten kısıtlı bir süren var.Onu da heyecandan kaybedersin.
Ben ygs'de heyecandan ölüyordum.Türkçeyi çok iyi yaparım normalde.Ama heyecandan ilk 4 soruyu(bir de en zorlarını koymuş pislikler:KK48:) okuyup anlayamadım,tekrar tekrar derken 20 -25 dakikam gitti.Ve zaman kaybettim.
Bu hata yani ,fazla heyecan .Yapma.Hiç yararı yok.Ucunda ölüm de yok.
Bak benim arkadaşların çoğu tekrar hazırlanıyor.Utanılacak bir şey değil.Öyle düşün.Şimdiden çalış ki son sene sıkışma.Okul notlarını yüksek tut.Denemeler çöz.Zamanını ayarlamaya çalış.
Başarılar tatlım.:KK68:
2-3 sene sonra yazarsın buraya tutturduğun bölümü.:KK14:

Ya en çok korktuğum ders matematik matematik sınavlarından önce hiç uyuyamam neden bilmiyorum yapım böyle heralde stres oluyorum. Ygsde ne yaparım heyecandan Allah bilir

Yapabildiğimin en iyisini yapabilirim? Olabilecek en kötü şey ne? Dünyanın sonu değil, telafisi var. Bunda başarısız olmam her zaman olacağım anlamına gelmez. Başarırsam hayatımın önemli bir dönüm noktasını aşacağım. Başarısız olmam tembel ve beceriksiz olduğumu göstermez. Daha fazla çalışmam gerektiği anlamına gelir gibi gibi düşün...

Yapabildiğimin en iyisini yapabilirim? Olabilecek en kötü şey ne? Dünyanın sonu değil, telafisi var. Bunda başarısız olmam her zaman olacağım anlamına gelmez. Başarırsam hayatımın önemli bir dönüm noktasını aşacağım. Başarısız olmam tembel ve beceriksiz olduğumu göstermez. Daha fazla çalışmam gerektiği anlamına gelir gibi gibi düşün...

Çok teşekkür ederim :)

Hırs yaptığın biri falan var mı ?
Veya hocalarından durmadan seninle ilgili beklentilerini falan mı duyuyorsun ?
Bu tip şeyler insanı cidden rahatsız ediyor.Belli bir müddetten sonra ''sen yaparsın'' denilmesi bile sinir bozucu gelmeye başlamıştı bana.Ya yapamazsamlar aklımda dolaşır dururdu.Sonra baktım ki düşündükçe daha kötü oluyor.Aman ne olursa olsun diyorum şimdi.Bir de olaya şu açıdan bak.Sen çalıştın.Yapsan da yapmasan da vicdan azabı çekmen için bir sebep yok.Gerisi kısmet artık.

kusura bakmayın dün cevap yazamadım. Hayır hırs yaptığım biri falan da yok ama stres oluyorum çabuk anlayamıyorum artık çok sıkıldım bende herkes gibi rahat olmak istiyorum

Back
X