Sınava Sayılı Günler Kala... Kafam Çok Karışık Yardım

Ratinin Hisleri

Hayatafransızkadın.
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2011
1.126
74
363
Merhaba kk kuzucukları.
Ben üni 2. sınıftayım Türk Dili Edebiyatı okuyorum. Fakat zaten istemeye istemeye gittiğim bölümden iyice soğudum ve bu sene sınava tekrar hazırlandım.
Şimdilik iyi gidiyor belki bilenlerınız vardır üni sınavına sayılı günler kaldı.
Fakat etraftan cok kafamı karıstıranlar var ve bu beni deli etme aşamasına getırdı.
Ben şuan 22 yaşındayım. İstediğim bölüm 4 senelik bir bölüm Basın Yayın.
Mezun oldugunda 25-26 yasında olacaksın hayata gec atılacaksın işte ne aman evleneceksın de çocuk sahıbı olacaksın ne gerek var diye söylenıp duranlar var etrafımda.
Resmen son bıkac haftadır beynımı yıyorum sizce de geç bir yaş mı üniye girmek için ya da mezun olmak için ? Bu ileride bana sıkıntı yapar mı
İstedıgım bölümü okumak ıstıyorum resmen bütün hevesımı yerle bir edıyorlar ya.

Bu durumu yaşayan var mı aranızda düşünmekten günlük hayatta yaptıgım işe kendımı veremez oldum off yardım edin

Bence hiçbir şey için geç değil. İstemediğin bir bölümü bitirip hayatı kendine zehir etmektense birkaç sene kayıp olmasının bir önemi yok bence. Tabi neye göre, kime göre kayıp bilemem ama bana kalsa istediğim bölümü okurdum. Başarılar canım bu arada :)

Ya saçmalama lütfen ben bu sene hazırlığı bitirdim inanır mısın yan sınıfımda 54 yaşında bir amca vardı aftan yararlanmış yani anlayacağın klişe ama 'okumanın yaşı yok' hem sen en fazla 2-3 sene kaybetmiş olacaksın. Mesela benim sene kaybım yok(hazırlıgı saymazsak) ama bitirince master falan derken benim de iş hayatına atılmam uzayacak gibi. Yani demek istediğim 2-3 sene için sakın hayallerindeki bölümden vazgeçme.. Çünkü 2-3 sene kaybedicem diye sevmediğin bölümü okursan, hayatının geri kalanını istemediğin bir meslekle uğraşarak geçirirsin.. Bu en büyük ceza bence..

Son düzenleme:
Ben gazetecilik mezunuyum 23 yaşında mezun oldum.
Arkadaşım istediği bölüm için benden çok sonra girdi üniversiteye hala 2 yılı var mezun olduğunda 25-26 olacak.
İnsanlar artık bu yaşlarda okuyo, yüksek lisans yapıyo.
Evlilik yaşı artık eskisi gibi 20lerin başında değil ki çok takılma bence o duruma.

Gerçekten böyle mi düşünüyorsunuz ? Evet ben de dıyorum sızın bıldıgınız gıbı eskısı gıbı millet 20lerinde evlenmıyor ki artık onlar eskıdeydı yanı ama kımseye anlatamıyosun biri çıkıyor bütün moralını yerle bir ediyor.

Yani arkadaş da demiş zaten kimse 20li yaşların başında ortasında veya sonunda evlenmek zorunda değil, yani kişi kendini ne zaman hazır hissediyorsa şartlar ne zaman el veriyorsa o zaman evlenir.. Bence bu evlilik mevzusuna takılma bu kadar..

O millet hep konuşuyo.
O yüzden millet için yaşama, sen nasıl mutlu olucaksan ona göre yaşa.
Sonuçta mutlu olacak olan da sensiz, mutsuz olacak olanda...

25-26 yaş hayata atılmak için geç miymiş? Mezun olur olmaz da hemen işe giriliyordu zaten. Ne istiyorsanız onu okuyun, başkalarına bakmayın. Onların dediğini de yapsanız bir kulp bulacaklar zaten.

Mezun olur olmaz işle başlayan çok az.
Burada kaybedecegım 2 sene ama ıstemedıgım bır bolumle kalırsam omur boyu ukte olarak kalacak malesef

Merhaba aman onlar hiç susmazlar zaten gençsin asıl univ. Gitmezsen hayatın daha zor olur boşver okumana bak sınavına odaklan. Bizim univ. De sınıfta 40 yaşında amcalar vardı bee :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ben de turk dili ve edebiyati mezunuyum. 4 sene oldu mezun olali. Formasyon, kpss derken seneler gecmis. Keske baska bir bolum okusaydim diyorum. Kpss gercekten omur tuketiyor. Hala hazirlaniyorum ve artik yasim 26 oldugu icin gercekten baska bir bolum icin gec kaldim. Iyi dusun, ben keske 4 sene onceye gidebilsem diyorum.

geç kalmak gibi bir durumun yok. hatta böylesini daha saglıklı buluyorum ben.

17 yaşındayken, daha dogru düzgün kendi kararlarını veremiyorken, üniversitedeki bölümlerin tam olarak ne ögrettiginden ne işe yaradıgından bile bihaberken seçim yapmak insanı mutsuz edebilir. çünkü dershane ögretmenlerinin yönlendirmeleriyle popüler, ismi tabu haline gelmiş bölümlere yönelmiş oluyorsun sadece. ya da puanın nereye yetiyorsa...

şu anda ise ne istediginin daha bi farkındasın bu yüzden istedigin bölümü eger iyi araştırdıysan, yapacagın seçim daha aklı başında bir seçim olur. zaman kaybetmiş falan da olmazsın.

hatta bana göre, bu egitim sistemine bakınca, üniversiteye giriş yaşı minimum 20-21 olsa daha iyi.

her şeye ragmen yine de zaman kaybı olarak görüyorsan, giden 3-4 yıla mı üzülmen daha mantıklı yoksa ömrünün geri kalanı için istedigin yönde bir egitim almak mı buna karar vermen lazım.

2-3 yıl kaybınız olsa bile yıllarca sevmediğiniz bir mesleği yaparak neleri kaybedeceğinizi düşündünüz mü? Önemli olan sizin mutluluğunuz.

ne geç kalması canım. sen milletin lafına ne bakıyorsun. onlara göre hayat evlilik çocuk zaten takma.

çoğu kişi üniversiteden 23-24 yaşında mezun oluyor. ingilizce hazırlıktır falan.

eh bir de üstüne yüksek lisans yapıyorsun ya da hemen istediğin işi bulamıyorsun tam anlamıyla hayatını oturtması çoğu kişinin zaten 25-26 yaşında denk geliyor.

zaten erken evlenmeye ben hiçbir şekilde sıcak bakmıyorum.

milleti boşver hayalini gerçekleştir derim.

ama basın yayın iş alanı az olan bir bölüm. bir tek o nokta şüphe uyandırdı bende.

Benim dusuncem bazi seyleri geç yasasak da olur her seyi zamaninda yasicaz diye birsey yok ki kendin icin nasil mutlu olucaksan o yolu seç :)

~Böğürtlen Kışı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…