Sınavkızı'nın Küçük Hedeflerle Zayıflama Günlüğü

yasin henüz cok genc canim, eminimki bizlere göre daha hizli kilo kaybedeceksindir.abur cuburu kestim diyorsun, bu süper,sürekli buldugun her firsatta daha fazla adim atmaya calis,üsenme hicbiseye,asansör kullanma, yakin mesafelerde tasit kullanma hatta bir iki durak önde inip kalanini yürü..ben eskiden daha hareketsizdim ve kondisyonum daha düsüktü, daha cabuk yoruluyordum ve kendimi sürekli bitkin hissediyordum..aldigim kilolari vermekte henüz basarili olamasamda yillardir kiloda almadim bunlara dikkat ederek.. ha birde canim eger gercekten cok fazla abur cubur seyler istediyse ogün, dayanamayip tükketigimde yemek yemeyerek orantiladim felan..
yasin cok genc oldugu icin cok isterim kilolarindan kurtulup özgürce giyinip davranabilen bir genc kizlik yasamani..hedefinin benim gibi kücük adimlarla olmasi ilgimi cektigi icin yazdim sana.. bende bir haftaya yakindir hergün kondisyon bisikleti sürüyorum asagi yukari 1 saat. diyet yapmiyorum ama aksam 6-7 den sonrada bisey yememeye gayret ediyorum.ayda bir kilo bile versem raziyim diye düsünüyorum, cünkü bunu bile basarsam 1,5 yil icinde hic fazla kilom kalmayacak.hic veremeyip 1,5 yilö sonunda ayni kalmaktan cok daha iyi yavasa yavasda olsa kilolardan kurtulmak..
hic pes etme ve takip edecem seni,insallah basarirsin canim,yaz gelismelerini firsat buldukca

"Sedef_79" Abla, düşüncelerin için çok teşekkür ederim... Hele hele buraya bayıldım:
"yasin cok genc oldugu icin cok isterim kilolarindan kurtulup özgürce giyinip davranabilen bir genc kizlik yasamani.."

Hakikaten de yavaş yavaş olsun ki kalıcı ve sağlıklı gitsinler. Gereken şey sadece "sabır". Bozmadan 2012 Eylül'üne kadar ne kadar gider acaba, çok merak ediyorum. :)

(vazgeçmezsem yazarım inşallah. :) )

Son düzenleme:

senin yasindaki insanlarin acimasiz diyetler yapmasi cok saglikli degil canim, meyve ve sebze yemeklerini tüket,2-3 litre su ic, zaten abur cuburu kestim diyorsun, ve mutlaka hergün yürü, her mesafeyi degerlendir..cok kolay kilo verirsin ve sen bile buna inanamazsin eminimkii..
bak ben cok kati diyetler yaptim, zayiflama haplarinin en pahalisini kullandim, hatta bi dizi ameliyatlar bile gecirdim ama bu konuda tecrübe etmis bir insan olarak diyebilecegim tek sey cok gec saatlerde yemek yeme, yeterince sivi tüket ve buldugun her firsatta üsenmeyip hareket et, yürüüü yürüüüüüü yüürüüüüüüüü
ablam iki cocuk dogurdu arka arkaya ve 82 kiloya kadar cikti dogumdan sonraki dönemde,inanmayacaksin ama abur cubura cok düskün oldugu haldee, sadece porsiyonunu biraz kücülterek, aksamlari gec vakitte yemeyip, sadece günde yarim saat kosu bandinda yürüyerek 6 ayda 10 kilo verdi.. yani hicbirsey yapmadan verdi diyebiliriz, cünküü diyetsiz ve yarim saat yürümeye spor bile demem ben aslinda....
ama ablamdan sonra aklim basima geldiii, demekki bunun anahtar sözcügü harekett ve sabirr... lütfen diyeti basaramayip biraksan bile her firsatta adim at, bir adimi bile kardan say, mutlaka faydasini göreceksin, diyet yapmasan bile hergn en az bir saat yürüü

hayatımda 1 kez diyet yapmıştım, o da aç kalmak gibi cahilce bir yöntemdi. Verdiklerimi hemen geri almıştım. Bu kez tercih ettiğim ise sadece dikkat etmek ve hareketi artırmak. Diğer türlüsüne (acımasız diyetlere) katlanamam ki. :) Bazen küçük yürümeleri küçümsüyordum ama dediklerinizden sonra önemli olabileceğini düşünüyorum. + Hiçbir şey yapmadan 10 kilo, gayet iyi bir sayı. Yaş avantajından 10 kilo 6 aydan daha kısa sürede atılabilir sanıyorum. Niyetim beslenme uzmanlarının dedikleri gibi, ayda 4 kilo falan. Eylüle kadar 10-12 gidersedünyalar benim olur!
Bir soru: arada kaçamaklar yapmak istesem nasıl yapmalıyım? Dondurma ve lahmacun çok sevdiklerim, iki haftada bir yemek kötü bir rakam mı olur? Bir de, diyelim ki dilediğim kiloya indim Sedef Abla, sonrasında ödün verdiğim yiyeceklerden ne kadar yiyebileceğim?

canim ben kilo vermeyi basaramadim ama yillardir sabit kiloda kalmayi basarabildim fazlasiyla tembel ve hareketsiz oldugum halde..nasil ayni kiloda kaldin dersen,eger canim tatli yemeyi gercekten cok istemisse yedim ama diger ögünlerde meyveyle gecistirdim..sen cok gencsin, bence ne istiyorsan herseyden ye ama tika basa yeme yanii, yeteri kadar ye,lahmacunda ye, dondurmada yee ,iki üc lahmacunu saripta yeme ama, al bir tane lahmacunu önne, koca bir bardak ayran yap yanina,yada bolca domates salatalik ye yaninda doldur migdeni düsük kaloriyle, dondurmada iki top yee.. kesinlikle ac kalma canimmmm, gencsin sen ihtiyacin var ve metabolizman hizli bizlere oranla,, hizli kilo vereceksin inanki hareketini artirdigin zaman ve porsiyonlarini kücültüp aksamlari 7 den sonra yeme, bolcada suuu...hepimizi utandir hadii bakimmm )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…