Sınavlardan daha zor bir dönem.. Boyun eğmeli miyim?

Aynı sıkıntıyı ben de yaşıyorum şuan. Ben daha iyi üniversitelerde okumak istesem de ailem uzakta okutmak istemiyor biricik kızlarını... Maddi problemlerden değil maddi durumumuz yeterince iyi çok şükür ama işte artık ailelerde hep güvensizlik var. Onlara da hak veriyorum. Hakkımızda hayırlısı neyse o olsun

canım, bu süreçten ben de geçmiştim zamanında. rahmetlik babacığım istanbulu yazarsan ben okutmam seni, gidip ne halin varsa görürsün demşti. sadece ankara ve konyayı yazmama izin vermişlerdi. çok üzülmüştüm başta puanım yeterken neden konya fln diye. ama sonradan rahat etmiştim. yine de hala derim ki keşke yazsaymışımistanbulu senin yazacağın bölüm öğretmenlık veya hemşirelik vs. gibi bir meslek olsa tamam derim. üniv. neresi olduğu çok fazla fark yaratmaz, sonuçta işe atanırken hangi üniv.değil kpss puanına bakarlar. ama anladığım kadarıyla sen özel sektör fln düşüneceksin. bunda da bir ege, ankara üniv. ile elazığ bence çok fark eder. en kötüsü ailenle konuş konya yaz bence ama puanın iyiyken elazığı bu bölümde bence okuma.

Konyada niye okumuyorsun ??
Hem üniversitesi iyi, hemde ailenin yaninda kalirsin masraf cok olmaz
cok rahat edersin inan bana
niye illa baska sehir olsunki, tutar puanin iyise

Konyada niye okumuyorsun ??
Hem üniversitesi iyi, hemde ailenin yaninda kalirsin masraf cok olmaz
cok rahat edersin inan bana
niye illa baska sehir olsunki, tutar puanin iyise

Belirtmiştim ailem elazığa dönmek istiyor..bu yüzden işte..

ben ankarayı önerebilirim istanbuldan daha uygun fiyatları evlerin yurtların vs. çok iyi okullar var orda kyk bursu ya da kredisi alırsın başka yerlerden de burs buldun mu çok sıkıntı olmaz bence aileni ikna edip iyi bir üniversitede okumalısın. artık üniversitenin adı önemli

Tüm sayfaları okudum.Yaşadıklarımız çok benzer.Şu sıralar maddi durumumuz pek iyi değil.İlk lys'ye çalışırken EGE kimyada olcam diye hayaller kurmuştum.Ailem de dinlemişti inşallah filan.İstedigimi başardım Şimdi ne oldu ? Benim ailem de yakın diye Edirne istiyor.Ki puanım Ankara-İzmir kimya bölümlerine yeterken.Meslek lisesindeyim ben.Sıralamam kötü değil
Gideceğim okul sıralamamın altında.Pek istemiyorum açıkçası.Umudumu da kestim hevesim filan kalmadı.
Senin de istedigin yere gitmeni istedim.Anlıyorum seni.Elazığ kötü bir şehir değil, imkanları daha az ama ailen böyle istemiş.
Hakkında hayırlısı olsun canım.Sanırım ailenle beraber Elazığ'da kalacaksın.Kendini geliştirdigin ölçüde iş bulabilirsin aslında.En azından ailenin yanında olacaksın.Yemeğin,ütün,herseyin hazır olacak.

Haklısın cnım..
Allah'ta gönlüne göre versin inşallah..
En azından motivasyon bakımndan tam olurum die avuntu işte benimkide..
Kendimi geliştirmek için herşeyi yapacğım baakalımm..

İstanbula puanın yetiyorsa gel derim.Ama aileninde rızası önemli tabiikide ve istanbulda yaşamak kiraydı veya yurt masraflı olacaktır tabiiikidee :S hayırlısı olsun

Kızlar gönlünüzden geçeni yazın ailenizi tamamen gözardı edin demiyorum ancak bu hayatı yaşayacak olan sizsiniz. Başkalarının seçimleriyle pişman olmaktansa kendi seçimlerinizin sonuçlarının sorumluluğunu üstlenmeyi bilin. Nereden mi biliyorum aynılarını tercih döneminde çok yaşadım ailemle ama inat ettim ben ve şimdi çok mutluyum. Eğer gönül koymuşsanız bir işe zaten pişman da olmazsınız

KIZLAR!
Önce sakin olun ve lütfen kendi içinizi bu kadar karartmayın.
İlk lafım maddi açıdan durumu iyi olmayan arkadaşlara. Lütfen bu konuda ailenize saygı gösterin(eminim gösteriyorsunuzdur ama azıcık daha gösterin) çünkü emin olun onlar sizin daha iyi şartlar altında okumanızı sizden daha çok istiyorlar. Taş taşırım size yük olmam muhabbetine sakın girmeyin çünkü inanın o işler hiçte o kadar kolay olmuyor. Ben yeri geldi barda yeri geldi mağazada çalıştım. Ve inanın ne derse dermanınız kalıyor nede okumaya hevesiniz. (Ki benim durumum kötüde değildi tatil paramı çıkarayım diye çalışıyordum.)
Maddi durumu olupta ailesi göndermeyenlere gelince sizin işiniz daha zor! Alın karşınıza konuşun, gerekirse yanınızda en azından ilk sene bir aile bireyi olmasını kabul edin. İnanın karşılarında küçük kızlarını değilde hayat amacını gerçekleştirmek isteyen bir birey gördüklerinde sizleri çok çok fazla ciddiye alacaklar.

Konu sahibine ise şunu söyleyeceğim. Tatlım ben büyükşehirde doğdum büyüdüm ve sonrasında tabiri caizse tam bir taşra üniversitesinde okudum. Not ortalamam süper olmadı (3.21 ile mezun oldum) ama okulumda öyle işler yaptım ki büyük firmaların ceo ları bana referans oldu! İnsanların özel sektör düşünüyorsan üni önemli demelerine lütfen aldanma! Ben okurken kulüp vasıtasıyla getirdiğim insanlar ve onlara olan yaklaşımım sayesinde bir yerlere gelebildim ben. İşe alınırkende ODTÜ Ankara ve Gazi üni mezunlarını eledim deneyim sahipleri olmalarına rağmen!
Sen üniden mezun olduğunda öyle bir network sahibi ol ki, tüm kapılar ardına kadar açılsın sana! Birde yabancı dil öğren, AB projeleriyle yurt dışına git(tüm masrafları AB ye ait) ben o zaman şaşarım seni işe almayacak şirkete! (ama hepsinden önce utangaçlığını yen

Çok teşekkür ediyorum tavsiyeleriniz için.
Dediğiniz gibi onların elinde olsaydı km bilirr neler neler yaparlardı benim için..ama imkanlar sınırlı..
Bende öyle karşı gelmek istemiyorum zaten..Önce öğretmenlkleri yazdım sonra halkla ilişkleri..
Ben sadece kendi ekmeğimi kazanıp 2-3 kuruş katkı sağlamak istiyorum gözüm hiçde yükseklerde değil..
Bna umut oldunuz

elbette okuduğunuz üniversite önemli ama daha önemlisi imkanlarınız nerede okumanıza el veriyorsa orada okumanız olacaktır..parasızlık içinde okumaya çalışmak sizin derslerinizde başarısız olmanızı sağlayacaktır,zamanında bitiremediğiniz okulunuz içinde hangi üniersitede okuduğunuz değil başarınız önemli olacaktır.ayrıca meslek seçimi çok önemli iyice irdeleyip,ona göre kararınızı verin.hakkınızda hayırlısı...

canım son bir şey daha eklemek isterim. öğretmenlik çok kutsal bir meslek ve bende iki öğretmenin kızıyım; ancak günümüz Türkiye şartlarında öğretmenlik (hele ki sınıf öğretmenliği,yanlış anlamadıysam bu alanı düşünüyorsun) bana göre ciddi anlamda delilik. Devlet bu işi öğrenmiş hatta okulunu okumuş öğretmenlerimizi çalıştırmak yerine sözleşmeli olarak bir işletme mezununu bile alabiliyor. Çünkü sözleşmelinin maliyeti düşük. Birde alan dersi de demiyorsun, alan dersi desen belki dershanede çalışabilirsin diyeceğim.
Nihai karar elbette senindir ama bunca atama bekleyen öğretmen varken bir daha düşün derim ben. Hayatına yön vermek üzeresin çünkü

durumunuz gerçekten kötüyse,baban işsizse falan zaten KYK'dan yurt çıkar ki sana.3 ayda 300 lira sadece,illere göre değişiyo bu fiyat ama çok fazla olacağını sanmıyorum..Ayrıca bu devlet yurtlarında sana günlük 8 lira mı ne fiş veriyorlar,kahvaltını akşam yemeğini bisküvini çayını bu fişlerle alıyorsun.Ayıca hemen hemen bütün devlet üniversitelerinde yemek bursu var.Başvuruları takip ediyorsun,ve yemek bursu çıkarsa haftalık 7-8 lira olan ,hergün 4 çeşit yemeği bütün bir sene ücretsiz olarak alabiliyorsun..
bak yeme içme ve barrınma sorunu nasıl da kalktı bi anda
Ocak ayından itibaren de burs çıkarsa geri ödemesiz,çıkmazsa mezun olduktan sonra ödemeli 260 lira para alıyorsun her ay-her sene kırkar kırkar artıyor,bu sene 300 olur belkim-he zaten dönemin başında yatırılan harcı da o burs katkı kredisi olarak ödüyor,cok cüzi bir ücret ödüyorsun dönem başına.Fen edebiyatta 48 lira gibi...
durum böylerken ailene yük olmazsın di mi tatlım?

hem küçük şehirde az para harcama meselesi yalan,benim arkadaşım bilecikte okuyor,ve şehirden çıkmadan her ay bir bütün emekli maaşı harcıyor mesela..Ben de küçük bi şehirde okuyorum ve tüm kalbimle söylüyorum ki küçük şehirde okuyan daha az para harcamaz,tutumlu olan daha çok para harcar:))) Eski ev arkadaşımla aynı kirayı-faturaları ödüyorduk mesela,ama ben aylık 400 harcarken o 600 harcıyordu...

bence ne yap et elazığa gitme..İstanbul dışında bir büyükşehire gitsen daha ekonomik olabilir aslında,mesela eskişehir-bursa ya da izmir gibi.Benim ailem de istanbulda yaşıyorr,nefes almak para :)
Ayrıca bi öğrencinin iş bulması bir mezunun iş bulmasından daha kolaydır çünkü aza kanaat ederiz.Çünkü hiçbir üniversite mezunu aylık 300 liralık işe tenezzül bile etmez ama öğrenciysen havada kaparrsın:) ben palyaçoluk yapıyorum mesela,birrsürü arkadaşım garsonluk yapıyor,okulda santralde-kütüphanede falan çalışıyorrlar..
ne yap et diret bence,şimdiden kolay gelsin...

Son düzenleme:
ayrıca ne bulaşık ütüymüş arkadaş,herkes niye bu kadar dert etmiş?
öğreninin bulaşığından ne olacak,ütüsünden ne olacak:)
hem kız çocuğu dediğin türkiye şartlarında yata yata büyümüyo ki mutfakta temizlikte annesine yardımla geçiyor zamanı:) öğrenci evinde dışarıya çıkmadan önce bi tişörtünü ütülersin anne evinde makina makina çamaşır ütülersin yani:))
bence aile yanında üniversite okumak büyük bir kayıp...

Hpinize teşekkür ederim arkadaşlar..
Şu 4+4+4'le ediğiniz gibi branş öğretmenlerinin atamaları çok fazla artacakmış..
Bende Türkçe Öğretmenliği ve sosyal bilgiler öğretmenliğini yazdım..
Seneyede bir daha girip Açık öğretimden halkla ilişkileri yazıp okuyacağım(araştırdığım kadarıyla o 2 üni. aynı anda okunabiliyormuş.)
Şu 4 yıl içinde elimden ne gelirse herşeyi yapacağım bakalım..
Umarım doğru karardır..

umarım doğru karardır ama ben kaçırdım,istanbul mu yazdın elazığ mı?

İstanbul üniversitesi olursa Selçuk'ta olur canım.Düşünmez misin aynı şehirde okumayı?

en başa öğretmenlik yazmana sevindim bende.
özelden çok devleti istediğini düşündüm.
iyi kötü çalışır sonuçta öğretmen olursun ama
halkla ilişkileri duymadım ben kpss alımlarında
bu bölümü bitirince nerelerde çok alım oluyor bilmiyorum ama sınıf öğretmenliği
tutarsa senin için süper olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…