Sınavlardan daha zor bir dönem.. Boyun eğmeli miyim?

Rapella

Sonsuz Aşk İloveS..
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2012
1.001
3
88
Konya
Merhaba arkadaşlar bu konu yüzünden bir sürü konu açtım ama her gün yeni bir sıkıntı oluyor ne yapsam bilemedim..
Tercihlerimin son günü yaklaşıyor..Bizde hala bi kararsızlık var..
Halkla ilişkiler bölümünü düşünüyorum..Sıralamam iyi..
Ege üniversitesi,Gazi üniversitesi,Ankara Üniversitesi,Akdeni üniversitesi,İstnbul Üniversitesi oluyor..
Aslında bende istiyorum büyük şehirleri özelliklede istanbul ve izmir'i..
Şuanda Konya'da yaşıyoruz ama aslen Elazığ'lıyım..Gerçi 10 yıldır filan görmüyorum o şehri ama..
Kısacası ailem orada okumamı istiyor..
Özelliklede annem..Durumlarının oralara yetmeyeceğini bahane ediyor..
Ben onlardan fazla birşey istemiyorum ki gerekirse hep çalışırım..Ama onada babam razı olmuyor..
Sizce ne yapsam..
Elazığ'ı istiyordum önceden ama sıralamamın yettiğini öğrendikten sonra diğer üniversiteler daha cazip gelmeye başladı..
Yine de onları kırmayıp Elazığa gitsem sizce başarılı olabilir miyim ? :43:

ailen konya da deil mi neden elazıga gidiceksin? bi de bence hangi üniversiteden mezun olduğun iş bulma asamasında çok önemli..iyi düşün ve kararını ona göre ver

ailen konya da deil mi neden elazıga gidiceksin? bi de bence hangi üniversiteden mezun olduğun iş bulma asamasında çok önemli..iyi düşün ve kararını ona göre ver

Şuan konyadayız evet ama babam bu yıl işten çıktı benim lisemin bitmesi için yarım yıl daha katlandılar..
Elazığ'a dönmek istiyorlar..
Hangi üniversite olduğu çok önemli ama.. işte..

Merhaba arkadaşlar bu konu yüzünden bir sürü konu açtım ama her gün yeni bir sıkıntı oluyor ne yapsam bilemedim..
Tercihlerimin son günü yaklaşıyor..Bizde hala bi kararsızlık var..
Halkla ilişkiler bölümünü düşünüyorum..Sıralamam iyi..
Ege üniversitesi,Gazi üniversitesi,Ankara Üniversitesi,Akdeni üniversitesi,İstnbul Üniversitesi oluyor..
Aslında bende istiyorum büyük şehirleri özelliklede istanbul ve izmir'i..
Şuanda Konya'da yaşıyoruz ama aslen Elazığ'lıyım..Gerçi 10 yıldır filan görmüyorum o şehri ama..
Kısacası ailem orada okumamı istiyor..
Özelliklede annem..Durumlarının oralara yetmeyeceğini bahane ediyor..
Ben onlardan fazla birşey istemiyorum ki gerekirse hep çalışırım..Ama onada babam razı olmuyor..
Sizce ne yapsam..
Elazığ'ı istiyordum önceden ama sıralamamın yettiğini öğrendikten sonra diğer üniversiteler daha cazip gelmeye başladı..
Yine de onları kırmayıp Elazığa gitsem sizce başarılı olabilir miyim ? :43:

başarılı olmaktan kastın derslerdeki başarı ise Anadolu üniversitelerinde eğitimin büyük ünilerdekınden (Gazi, Ankara vb.) daha zor olmayacağını baz alırsak... daha basarılı olabilirsin bnce...

başarılı olmaktan kastın derslerdeki başarı ise Anadolu üniversitelerinde eğitimin büyük ünilerdekınden (Gazi, Ankara vb.) daha zor olmayacağını baz alırsak... daha basarılı olabilirsin bnce...

Başarıdan kastım dersleri geçip,sınıf atlamak değil..
Mezun olunca çalışabileceğim bir iş ortamı :14:

Başarıdan kastım dersleri geçip,sınıf atlamak değil..
Mezun olunca çalışabileceğim bir iş ortamı :14:

tabi ki ne kadar büyük o kadar iyi... ama ben iş olayının hep kısmet olduğuna inanırım yani küçük üni. lerden mezun olanlar daha iyi iş imkanlarına sahip olabilir buyuk uni.lerden mezun olanlardan ya da tam tersi olabilir...

gerçi büyük küçük kavramlarını üni. için pek sevmiyorum ama hadi neyse :)

Son düzenleme:
tabi ki ne kadar büyük o kadar iyi... ama ben iş olayının hep kısmet olduğuna inanırım yani küçük üni. lerden mezun olanlar daha iyi iş imkanlarına sahip olabilir buyuk uni.lerden mezun olanlardan ya da tam tersi olabilir...

gerçi büyük küçük kavramlarını üni. için pek sevmiyorum ama hani neyse :)

Çok haklısınız..
Kimseyi kırıp üzmek istemiyorum..Zor durumda bırakmakda istemiyorum..
Durumumuzu görüyorum,şımarıklık yapmak istemiyorum..Ama içimdende geçiyor işte..

ailen bildikleri bir yere gitmeni istiyorlar hem maddi açıdan hemde çoçuğu üniversiteye gidecek her aile de acaba yalnız nasıl yapar oralarda kokusu olduğundan.. bu açıdan haklılar tabiki
ama... okuduğun bölümden mezun olduğunda özel sektörde iş bakacaksın ve gazi ankara istanbul gibi üniversitelerden mezun olmak kesinlikle çok çok avantaj sağlayacaktır sana.. inan bana üniversite adı önemli işe girişte..
he bu elazığ üniversitesi kötüdür demiyorum asla her üniversite kendince iyidir..
ama dediğim gibi işe girişte üniversite adı BENCE çok çok önemli
son karar tabiki ailen ve senin :34:

Çok haklısınız..
Kimseyi kırıp üzmek istemiyorum..Zor durumda bırakmakda istemiyorum..
Durumumuzu görüyorum,şımarıklık yapmak istemiyorum..Ama içimdende geçiyor işte..

anlıyorum seni cnm.. şimdi şöyleki ist. de özellikle okumak çok zor... ama yky bursu/kredisi oluyor bunları arastırabilirsin ek gelir saglar belki bir yerlerden özel burslar bulursun... bilemıyorm işte ama ögrencıyken hersey para ailenin yanında degılsen... ailenin yanında okumak rahat gercekten de son derece rahat .. okul basarın ,verimin artar çünkü evini temızleyen esyalarını yıkayan vs vs senınle ılgılennen bır annen vardır .., şöyle düşünebilirsin daha iyi bir bölüm ama daha küçük bir üni seklınde düsunebilirsin... ama ıstedıgın bölüm net olarak belliyse o zaman hayırlısı neyse o olsun diyeyim :)

anlıyorum seni cnm.. şimdi şöyleki ist. de özellikle okumak çok zor... ama yky bursu/kredisi oluyor bunları arastırabilirsin ek gelir saglar belki bir yerlerden özel burslar bulursun... bilemıyorm işte ama ögrencıyken hersey para ailenin yanında degılsen... ailenin yanında okumak rahat gercekten de son derece rahat .. okul basarın ,verimin artar çünkü evini temızleyen esyalarını yıkayan vs vs senınle ılgılennen bır annen vardır .., şöyle düşünebilirsin daha iyi bir bölüm ama daha küçük bir üni seklınde düsunebilirsin... ama ıstedıgın bölüm net olarak belliyse o zaman hayırlısı neyse o olsun diyeyim :)

Sözel bölüm olduğum için öğretmenlikler var..(sosyal bilgiler öğretmenliği filan..)
Eşitağırlıktanda girdim oradanda Sınıf öğretmenliği tutuyor..
Ama öğretmenlerin atamasının çok zor olduğunu biliyorum..

Sözel bölüm olduğum için öğretmenlikler var..(sosyal bilgiler öğretmenliği filan..)

ben sayısalcıydım cnm... :S sözel bölümleri bilemıycem ama sınıf ogretmenlerının ataması çok oluyor dıye biliyorum...

ben sayısalcıydım cnm... :S sözel bölümleri bilemıycem ama sınıf ogretmenlerının ataması çok oluyor dıye biliyorum...

Rehber öğretmenimle konuştum sınıf öğretmenliğinin 2. öğretimini filanda kaldırmışlar demekki ihtiyç yok artık diyor..
Ama yinede yazmayıda düşünüyorum bi nevi..Öğretmenlik yapabilir miyim bilmiyorum ama benim tek derdim okuduktan sonra bir iş bulabilmek..

Okudugun bölüm için üniversite önemli. Sen iş başvurusu yaptıgın okudugun üniversite önemli bir krater olacak. Ailene bundan bahset. Şimdi 4 yıl için ailen destek olmazsa (maddi anlamda, sonra iş hayatında hep sıkıntı olacak. Hem maddi durumunuz da iyi degilse devlet yurdunda kalırsın, belki burs da çıkar. Arkadaşlarınla kendini yarıştırmazsan çok da farketmez Elazıg ya da İstanbul, Ankara.

Canım benim aylardır haldır haldır iş arayan ve şu sıralarda Allah izin verirse işe başlayacak birisi olarak sana iş ararken gördüğüm bir şeyleri söylemek isterim.
Artık eleman ilanlarında okuldan çok kişisel gelişime ve tecrübeye önem veriliyor..
Hangi üniversitede okursan oku, mutlakaki dil kurslarına, bilgisayar kurslarına ve halkla ilişkiler uzmanlık kurslarına katıl. İllaki paralar saçmanız gerekmiyor, belediyelerin halk eğitim merkezleri çok uygun fiyatlara veriyor bu hizmeti. İngilizcem çok iyi seviyede ve bunu kursta öğrendim dediğinde de kimse sana sormuyor hangi kursa gittin diye.
Hı demiyorum ki Elazığ'a git.. Çünkü üniversite eğitimin esnasında çalışman, bir yerde staj yapman çok çok önemli ! Bu açıdan İzmir, İstanbul senin için çok daha avantajlı olacaktır..
Hakkında hayırlısı olsun. :)

sınıf öğretmenliği seç.kpss ye kasarsın olmaz bişi.diğerleri boş geliyo bana.iş bulma olanağı çok yok iletişim,halkla ilişkiler falan yok yani.

Arkadaşlarınla kendini yarıştırmazsan çok da farketmez Elazıg ya da İstanbul, Ankara.

Burayı iyi anlayamadım,,hangi bakımdan yarıştırmak acaba :26:

Canım benim aylardır haldır haldır iş arayan ve şu sıralarda Allah izin verirse işe başlayacak birisi olarak sana iş ararken gördüğüm bir şeyleri söylemek isterim.
Artık eleman ilanlarında okuldan çok kişisel gelişime ve tecrübeye önem veriliyor..
Hangi üniversitede okursan oku, mutlakaki dil kurslarına, bilgisayar kurslarına ve halkla ilişkiler uzmanlık kurslarına katıl. İllaki paralar saçmanız gerekmiyor, belediyelerin halk eğitim merkezleri çok uygun fiyatlara veriyor bu hizmeti. İngilizcem çok iyi seviyede ve bunu kursta öğrendim dediğinde de kimse sana sormuyor hangi kursa gittin diye.
Hı demiyorum ki Elazığ'a git.. Çünkü üniversite eğitimin esnasında çalışman, bir yerde staj yapman çok çok önemli ! Bu açıdan İzmir, İstanbul senin için çok daha avantajlı olacaktır..
Hakkında hayırlısı olsun. :)

Çok haklısınız dilin önemli olacağını Allah'tan çok erken farkettim ingilizce kurslarım bitti öyle paralı filan değildi zaten okulumuzda çok şükür baya üstüne düşmüşlerdi yabancı dilin..
Almancamda var,ilerletebilecek fırsatım olduğunda değerlendireceğim hemen..
İnternette ki dil sitelerinden çıkmıyorum zaten..
belediynin halk eğitim merkezleri çok iyi fırsatllar sunuyor bilgisayar kurslarını kaçırmadım bu yaz ona devam ediyorum..
Ve dediğiniz gibi staj çok önemli diyorlar diğer konumda bunu sormuştum zaten..Acaba elazığ'da okuyup çevredki daha büyük illerde staj yapabilir miyim ki :26:
Fazla yakın değil ama Erzincan ile Diyarbakır var.. :26:

sınıf öğretmenliği seç.kpss ye kasarsın olmaz bişi.diğerleri boş geliyo bana.iş bulma olanağı çok yok iletişim,halkla ilişkiler falan yok yani.

Çok mantıklı aslında ama sınıf öğretmenliğinin gelme ihtimali %80 ..
Sosyal bilgiler tam tutuyor acaba kpss'de fazla çalışsam atanma ihtimali olur mu ? Geçen ki milli eğitimin açıkklamasında en fazla açıkta kalan öğretmenin sosyal bilgiler olduğunu okudum..

seni anlıyorum çünkü bende kafayı yemek üzereyim çok sancılı bi dönem. Edebiyat ve gazetecilik arasında gidip geliyorum ..
Senin duurmda ise yukardada sölemişer özel sektör olduğu için bilinen üniversiteler daha yarar sağlıcaklardır sana.. İnşaalllah olur gönlünden geçeen :)

seni anlıyorum çünkü bende kafayı yemek üzereyim çok sancılı bi dönem. Edebiyat ve gazetecilik arasında gidip geliyorum ..
Senin duurmda ise yukardada sölemişer özel sektör olduğu için bilinen üniversiteler daha yarar sağlıcaklardır sana.. İnşaalllah olur gönlünden geçeen :)

İnşa'Allah canım ya sınava girerken bile bu kadar stres yaşamamıştım :43:

Hiç söyleme sonuçlar açıklandığından bile sıyırıcak gibiyim yok yanlış hesaplama bilmem ne sonra tercih kararsızlıklar.. Sonuç açıklanana kadar hzur yok :(

Back
X