Sinema, tiyatro, konserde insanların davranışları

Tiyatro tamam ama diğerleri çok saçma geliyor hele operaya gidenlere hayret ediyorum tabi ki zevkler tartışılmaz ama cidden anlayamıyorum nesinden keyif alınıyor.
Sinema yine para tuzağı gibi .
Ben de baya sıkıcıymışım ya. Gitmeyin benim gibi evde seyredin.

Ya operada sizin de yerinize oturanlar oluyor muydu yoksa bu sıkıntıyı çeken bir tek ben miyim? Hep gittiğimde yerimde başkasını otururken buluyordum, uyarınca da pişkin pişkin kalkıp başka bir boş yere geçiyorlardı.
Bi kere oldu ama uyarınca kibarca özür dilemişlerdi :) Ama ben zaten sayılı gitmişimdir istatistik kuvvetlendirecek kadar gitmedim ne yazık ki

Tiyatro tamam ama diğerleri çok saçma geliyor hele operaya gidenlere hayret ediyorum tabi ki zevkler tartışılmaz ama cidden anlayamıyorum nesinden keyif alınıyor.
Sinema yine para tuzağı gibi .
Ben de baya sıkıcıymışım ya. Gitmeyin benim gibi evde seyredin.

Vizyona yeni girmis filmi evde nasil seyrediyorsunuz ?
Bi de sinema para tuzagi mi ??
Ilginc ..

sinemada patlamış mısıra sinirlenmek saçma değil mi

film yerine etrafa odaklanıyorsanız dikkat probleminiz ve obsesyonunuz olabilir

ben 3d beklediğim filmler dışında evde izliyorum sinema sektörünün gereksiz pahalı olduğunu düşünüyorum

tiyatro operada rahatsız olacak bir şey görmedim ben açıkçası

sinemada çok nadir telefon ekranı açan olursa gözümü alıyor o kadar

açıkçası konu bana pek samimi gelmedi. ay ne kadar da tiyatro opera gezen ve etraftan memnun olmayan bir hanımefendi dedirtmek için yazılmış gibi.

konuşacaksak sinemanın fahiş fiyatını tekelleşmesini, operanın yaygın olmamasını, tiyatronun yabancı eser canlandırılmasının yasaklı olmasını konuşalım.

Vizyona yeni girmis filmi evde nasil seyrediyorsunuz ?
Bi de sinema para tuzagi mi ??
Ilginc ..
Bekliyorum internete düşmesini, oğlum isterse giderim sinemaya.
Bana öyle geliyor valla ailecek sinemaya gitmek baya masraflı oluyor, oraya verilen para daha faydalı yerlerde kullanılabilir.
Gerçi bu tamamen tercih meselesi, ben televizyon da seyretmiyorum. Bir iki dizi seyrederim pc den yetiyor .

Bekliyorum internete düşmesini, oğlum isterse giderim sinemaya.
Bana öyle geliyor valla ailecek sinemaya gitmek baya masraflı oluyor, oraya verilen para daha faydalı yerlerde kullanılabilir.
Gerçi bu tamamen tercih meselesi, ben televizyon da seyretmiyorum. Bir iki dizi seyrederim pc den yetiyor .

Sinema bileti fiyatlari yuksek evet
Sinema da faydali da keske biraz daha uygun olsa katiliyorum o konuda ..
Ben cogu zaman tek gidiyorum
Internete dusene kadar bekleyemiyorum
Cok mutlu hissediyorum kendimi o karanlik dev salonlarda :)

Sinema bileti fiyatlari yuksek evet
Sinema da faydali da keske biraz daha uygun olsa katiliyorum o konuda ..
Ben cogu zaman tek gidiyorum
Internete dusene kadar bekleyemiyorum
Cok mutlu hissediyorum kendimi o karanlik dev salonlarda :)

Dev salon mu kaldı which? Biz burda minnacık avm salonlarına mahkumuz. O koca perdeli yüzlerce kişilik salonların hepsi ya kapandı ya yıkıldı.

Sinemaya ben de gitmiyorum mümkün olduğunca. İzlemeyi çok istediğim bir film gelirse ancak o zaman. Sinema salonlarındaki tekelleşmeyi protesto ediyorum. Ne kadar etkili olur bilmiyorum ama keşke hepimiz yapsak, yapabilsek. Çevremdekilere anlatıyorum, birçok insanı vazgeçirdim sinemaya gitmekten.

Burada 18 liraydı bir sinema bileti en son gittiğimde. İki kişi gidince içeceği ıvır zıvır 50 lira. Eh öncesnde ya da sonrasında yemek de yemek lazım. En az yüz lirayı cebine koymayan sinemada film izleyemez. Bir de bunun üç, dört kişilik aile versiyonunu düşünelim. Ayda bir bile gidemez orta direk aileler sinemaya.

Konudaki soruna gelince, sinemada mısır yenir. Buna yapacak bişey yok.

Opera çok ilgi alanım değil ama birkaç kez gittiğimde gülene konuşana denk gelmedim açıkçası.

Tiyatro konusuna gelirsek, izmirde müthiş bir tiyatro kültürü var. Çocuklar da dahil gayet ortama uygun davranıyor genelde herkes. Çıkıntılık yapanı zaten etrafındaki yirmi kişi birden uyardığı için sorun büyümeden çözülüyor.

Evet popcorn bi sinema kültürü benim nazarımda.Ben ağzım kapalı yiyorum kim nasıl yiyor diye ağızlarına da bakmadım bilmiyorum açıkçası.
Operaya ankara da gittim inanmadınız pek sanırım gittiğime ama :KK48:Ve oldukça sakin bi ortam vardı size denk geliyordur belki hassas olduğunuz için.
Ben de insanların ağzına bakmıyorum. Sanırım siz sinemada hep mısır yiyorsunuz , o yüzden gereksizce alındınız.
Ben de Ankara'dayım . inanmadığımdan sormadım. Orda da bir alınganlık gereksizce... Sadece istanbul ya da belki izmirde durum farklıdır diye sormuştum.

Sinemaya gidiyoruz , yanımda oturan kişi ağzını ayıra ayıra, haşır huşur mısır yiyor. Operada önde oturanlar temsil boyunca konuşup sakalasiyorlar. Konserlerde de konuşma gülme, telefonla oynama , hatır hutur bir şeyler yeme..... Yahu program boyunca doğru düzgün oturup izleyen , dinleyen kimse yok mu ? Ben mi deliriyorum bilmiyorum. bir tek ben mi rahatsız oluyorum?

sinemadaki mısır mevzusu bence yanlış olmamalı o bir kültür evet dikkatli yemek lazım avuçlamamak lazım ama mısın yiyor diye kimseyi de eleştirmemeli.
tiyatro opera klasik müzik konserlerinde haklısınız baya baya görgüsüzüz o mevzuda. saygısızlık had safhada.
ama diğer çeşit konserlerde ben müzikten yanımdaki bir şey dese zor duyuyorum siz nasıl diğer sesleri duyabiliyorsunuz??

Amerika'da sinemaya gittiniz mi? Dev kova misirlarla giriyolar salona ve gilm boyunca bitmiyo o misir. Yine turkiyedekiler insani boyutta da ilk yari bitmeden misir bitiyor.
Yok gitmedim ama durumu biliyorum. Hatta bazı salonlarda üstüste 2 film gösteriliyor da.... Beni Amerika neden ilgilendirsin? Amerika'da yapılan şeyleri örnek almak mı gerekiyor? Elalemin derdi beni mi gersin :)))))

sinemadaki mısır mevzusu bence yanlış olmamalı o bir kültür evet dikkatli yemek lazım avuçlamamak lazım ama mısın yiyor diye kimseyi de eleştirmemeli.
tiyatro opera klasik müzik konserlerinde haklısınız baya baya görgüsüzüz o mevzuda. saygısızlık had safhada.
ama diğer çeşit konserlerde ben müzikten yanımdaki bir şey dese zor duyuyorum siz nasıl diğer sesleri duyabiliyorsunuz??
1. mısır yenmesini eleştirmiyorum. kıtlıktan çıkmış canavar gibi şap şup hatır hutur yiyenlerden rahatsız oluyorum.
2. Sanırım ilk mesajımı değiştirmem lazım . klasik müzik konserinde konuşulmasi rahatsız ediyor.
3. Chess Chess 'in dediği gibi emekli albayın karısı sendromu mu yaşıyorum acaba diye actim konuyu . Başka insanların da muzdarip olduğunu gördüm

Sinemanın kendi gürültüsü o kadar fazla ki ben kimseyi duyamıyorum. Tiyatroda hiç etrafını rahatsız edenlere denk gelmedim. Elbette ki ev sessizliğinde değil, ama o kadar kalabalık bir ortamda illa biraz ses olacaktır.
Siz gittiğiniz mekanları mı değiltirseniz acaba? Ya da odaklanmada sorun yaşıyor olabilir misiniz?

Sinemanın kendi gürültüsü o kadar fazla ki ben kimseyi duyamıyorum. Tiyatroda hiç etrafını rahatsız edenlere denk gelmedim. Elbette ki ev sessizliğinde değil, ama o kadar kalabalık bir ortamda illa biraz ses olacaktır.
Siz gittiğiniz mekanları mı değiltirseniz acaba? Ya da odaklanmada sorun yaşıyor olabilir misiniz?
Her film bangır bangır olmuyor ki. Son gittiğim film mesela : The Arrival. Çok ağır tempolu bir bilimkurgu idi.
Sinemayı evde izleyeceğim artık zaten. klasik müzik ve opera icin de zaten mekan sayısı belli. Kısmet :)

Ooff oofff ben de uzunlardan çekiyorum bu tür yerlerde :KK43: Hep mi denk gelir ya!
Kola mısır olayına ben de gıcığım, zaten yeme içme sesi çıldırtıyor beni. Hayır orası ev mi ya? Topla atıştırmalıkları, yığ kucağına, aç haşır huşur bir de çatır çatır ye... Zaten karanlık ortam, ne yediğini bile görmüyorsun yani ne bileyim şart değil yemek.
Klasik müzik konserine bir kere gitme şansım oldu. Onda da gürültü sorunu vardı. Ne kadar sıkıldığını ifade eden bireylere denk geldim. Sanki silah zoruyla getirdiler, kalk gitsene be adam!
:mad::mad::mad:

Her film bangır bangır olmuyor ki. Son gittiğim film mesela : The Arrival. Çok ağır tempolu bir bilimkurgu idi.
Sinemayı evde izleyeceğim artık zaten. klasik müzik ve opera icin de zaten mekan sayısı belli. Kısmet :)

Ankarada tiyatro ve operA kültürü diğer illere göre daha fazla, belki o yüzden sorun yaşıyorsunuzdur.

Ankarada tiyatro ve operA kültürü diğer illere göre daha fazla, belki o yüzden sorun yaşıyorsunuzdur.
Operada şöyle bir durum var. Premier gecesine bilet bulunmuyor. herhalde sadece 'seckin' insanlara ayrılıyor biletler. Sonraki temsillerde ise boş koltuklarda köşe kapmaca oynayan gençler , iki dakikada bir öfleyen sevgililer ya da sanatçılarla dalga geçen munasbetsizlerle çevrili oluyor insanın etrafı. Ankara 'da durum vahim. Ben çok mu negatifim her şey benim başıma mı geliyor diye düşünüyordum ama diğer üyelerin yazdıklarını da görünce...

Şunu eklemem lazım. Baştan sona mikemmel bir deneyim yaşadığım konser salonu Bilkent Üniversitesi'ndekiydi. Birçok nedeni olabilir bunun... Öncelikle diğer salonlara göre daha merkeze uzak, Bilkent tarafındaki yaşam formu zaten apayrı bir de :)))) Alys Alys

Salona geç gelip ışıkla yer arayanlara,
Sürekli telefona bakıp dikkat dağıtanlara,
Telefonun sesini açık bırakanlara,
Daha da abartıp o telefonu açıp sohbet edenlere,
O acayip sesleri çıkararak mısır yiyenlere,
Ayağını sallarken koltuğumu tekmeleyip duran dengesizlere,
Acayip gıcık oluyorum ve içimden sövüyorum.
Sırf bu yüzden böyle etkinliklere gitmeyi bıraktım.
İnsanların amacı film veya tiyatro değil sosyal medyada check in yapmak olduğundan kimse görgü kurallarına dikkat etmiyor.

Back
X