Sınıf annelerinin bana tavır alması

reyhan 2004

...Men Dakka Dukka...
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2015
936
1.306
113
Ankara
Arkadaşlar iyi akşamlar.
Benim ana sınıfına giden çocuklarım var. Devlet okulu. Bir tane de sınıf annemiz var sınıfların temizliği, çocukların lavaboya götürülüp getirilmesi vs. gibi işlerle ilgilenen. Sınıftaki velilerin bazıları bu kadınla biraz problem yaşadılar, sürekli sınıflara, tuvaletlere vs. girip kontrol etmekten dolayı sürtüşme yaşandı. Kadın doğal olarak içeri kimseyi alamam, herkes girmek ister sizin çocuklarınız sıkıntı yaşar güvenlik açısından diye müsade etmedi girmelerine. Ama bunlar bunu kabul etmediler ve watsapp grubunda imza toplayacaklarını ve kadını göndereceklerini söylediler. Ben kesinlikle imza atmayacağımı, kadının yanlış bir hareketini görmediğimi söyledim.

Şaka gibi bana tavır aldılar. Ben gerekçelerimi söyledim, imza atmam diyerek tartışma filan yaşanmaması adına gruptan çıktım. (Ek bilgi olarak resmen dedikodu kazanına çevirdiler, hocamız bu grupta yok onun bile gıybetini yaptılar) . Ben çıktıktan sonra arkamdan ne konuşuldu bilmiyorum ama çocukları bırakırken ve alırken dik dik bakmalar, fısır fısır konuşmalar başladı. Sinirlerim bozuldu.

Ek bilgi olarak sınıfımız 20 kişilik ve bu şekilde davrananlar özellikle 7-8 kişi. Ama çok konuşuyorlar ve diğerlerini de etkilemeye çalışıyorlar. Ben kendi halindeyim. Çocukları bırakıp çıkıyorum, onlar kapı önünde yarim saat bekleşiyorlar
Sizce ne yapıp nasıl davranayım?
 
Yarın gidip müdüre guvenlik ve mahremiyet ihlali nedeniyle velilerle ilgili sikayetinizi yapın derim ben. Yani orda sizin çocuklarınız da var her kafası esen girip wc ye ya da sınıfa mudehalede bulanamasın. Hem doğrudan destekte olmuş olursunuz, bırakın tavır alsınlar daha iyi kımıl zararlıları.
 
Yarın gidip müdüre guvenlik ve mahremiyet ihlali nedeniyle velilerle ilgili sikayetinizi yapın derim ben. Yani orda sizin çocuklarınız da var her kafası esen girip wc ye ya da sınıfa mudehalede bulanamasın. Hem doğrudan destekte olmuş olursunuz, bırakın tavır alsınlar daha iyi kımıl zararlıları.
Yaptık. Biz yardımcı ablanın tavrının doğru olduğunu söylüyoruz bir kaç arkadaşla öğretmene müdüre, bunlar daha kalabalık bir şekilde gidip istemiyoruz değişsin diyorlar. Müdür de bıktı heralde imza toplayın demiş son olarak.
 
Nefret ediyorum şu bi b.k biliyor gibi her şeye maydanoz olan işgüzar velilerden. Bu kara cahil modeller de yeni çıktı. İnsanların ekmeğiyle oynamak ne kadar kolay.
Kesinlikle. Bir de bizi haksız çıkarmaya çalışıyorlar. İki defa uğraştı attıramadılar. Bu sefer işin içine yalan yanlış iftiralar atmaya başladılar. Kadının temizliğine filan laf ediyorlar.
 
Kız haklı valla bende kimseyi içeri almazdım . Ama sizin yerinizde olsam gruptan çıkmazdım açıkcası
 
Veli milleti bazen çok tehlikeli olabiliyor gerçekten. Acaba siz de yardımcı ablanın gitmemesi yönünde imza toplasanız işe yarar mı?
 
Hiç aldırmayın. Gruptan çıkarak iyi yapmışsınız. Fikrinizi belirtmişsiniz gerisi için dert etmeyin. Muhatap olmayın. Size aksi yönde konuşurlarsa da senin fikrin sana benim fikrim bana, keyfimin kahyası mısınız? deyin olay çözülür. Böyle tiplerle 3 yolla mücadele edilir: 1- Paranın gücü ( şu an buna ihtiyacınız yok gibi)
2- Ağzınız iyi laf yapar sözünüzü sakınmaz gerekirse daha ileri de gidebileceğinizi hissettirirsiniz.
3- Mesafe koyar ve dolaylı yoldan gelen dedikodulara da kulak tıkarsınız.
Gereksiz ve sizin için değeri olmayan insanlar için yormayın kendinizi. Sinirinizi bozduğunuza değmez.
Not: Eğitim sürecinde her kademede çıkacak böyle tipler maalesef 😞
 
Back
X