Sınıf buluşması

selly64

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
20 Mart 2021
527
276
53
Merhaba konuyu nereye açsam tam emin olamadım ama burayı buldum. Ben geçen sene liseden mezun oldum şimdi mezun senemdeyim sınava bir daha hazırlanıyorum ve lisedeki arkadaşlarımı bir sene boyunca hiç görmedim. Geçenlerde sınıfça buluşma kararı alındı ve 20 kişinin hepsi gelecek ben de gelmek istiyorum ama bir yandan da ben sınıfta hiç sevilen biri olmadım. Sınıfta hep 5-6 kişilik gruplaşmalar vardı ve benim yakın arkadaşlarım başka sınıflarda olduğu için ben de onlarla birlikteydim daha çok. Çok fazla benimsenemedim ve biraz da sosyalleşme problemlerim var galiba çok kasıyorum yanlarında. Böyle olmak istemiyorum gitmek istiyorum ama nasıl davranıcam bilmiyorum sizce böyle toplu buluşmalarda nasıl rahat hissedebilirim? Mesela herkes beni görünce hakkımda olumsuz şeyler düşünecek gibi hissediyorum. 1 yıl içinde herkes kendine bir şeyler katmışken ben ilerleme kaydedemedim gibi fiziksel olarak veya giyim tarzı vs. Bu konularda çok yetersiz hissediyorum ne yapmalıyım sizce?

Korona zamani cidden buluşma mı ayarladilar?
Çok mu elzemmiş.
Meetten toplaşın.
burda önlemler yeni yeni kalktı o yüzden fırsat bulunca ayarlayalım demişler şimdiye kadar buluşulmamıştı hiç

Merhaba konuyu nereye açsam tam emin olamadım ama burayı buldum. Ben geçen sene liseden mezun oldum şimdi mezun senemdeyim sınava bir daha hazırlanıyorum ve lisedeki arkadaşlarımı bir sene boyunca hiç görmedim. Geçenlerde sınıfça buluşma kararı alındı ve 20 kişinin hepsi gelecek ben de gelmek istiyorum ama bir yandan da ben sınıfta hiç sevilen biri olmadım. Sınıfta hep 5-6 kişilik gruplaşmalar vardı ve benim yakın arkadaşlarım başka sınıflarda olduğu için ben de onlarla birlikteydim daha çok. Çok fazla benimsenemedim ve biraz da sosyalleşme problemlerim var galiba çok kasıyorum yanlarında. Böyle olmak istemiyorum gitmek istiyorum ama nasıl davranıcam bilmiyorum sizce böyle toplu buluşmalarda nasıl rahat hissedebilirim? Mesela herkes beni görünce hakkımda olumsuz şeyler düşünecek gibi hissediyorum. 1 yıl içinde herkes kendine bir şeyler katmışken ben ilerleme kaydedemedim gibi fiziksel olarak veya giyim tarzı vs. Bu konularda çok yetersiz hissediyorum ne yapmalıyım sizce?
zamanında arkadaşlığından keyif almadığım insanlarla görüşmeye gitmem açıkçası.

çünkü o buluşmalar geçmişi ve ortak anıları yad etmek için yapılır,sizin pek bir paylaşımınız olmamış.

bence kendinizi zorlamayın gitmek için, diğer sınıftan olan arkadaşınızla görüşün eğer çok istiyorsanız :)

*******covid'ten artık bahsetmeyeceğim yeterince söylenmiş zaten ve çok yoruldum :KK1:

Istanbul sözleşmesi bugun feshedildi biliyor musunuz
Evet biliyoruz. Bugün açılan her konuya bunu yazmak zorunda değilsiniz.

Merak etmeyin herkes bu konuyla ilgili gergin ve üzgün zaten ama bir yandan da gündelik yaşama devam etmek zorundayız. Anladığım kadarıyla sosyal medyada insanların bunun dışında bir şey konuşmasından rahatsız oluyorsunuz. Olabilir, tamam. Peki neden siz Bdv'de açılan her konuyu okuyorsunuz böyle bir günde?

Ben de size şöyle sorayım hatta o zaman: Bugün İstanbul Sözleşmesi feshedildi biliyor musunuz, neden insanların gündelik hayattaki dertlerini paylaştığı foruma giriyorsunuz? Sinirinizi neden Twitter'da bu kararı alan insanların paylaşımlarının altında çıkarmak yerine burada hemcinslerinize sataşarak çıkarmaya çalışıyorsunuz?

Burası adından da belli olduğu üzere kadınların olduğu bir site. Sizin kadar herkes olumsuz etkilendi bu karardan. Yanlış kişilere hesap sormayın.

Gidin şöyle sıkı sıkı sarılın birbirinize. Yasaklar bunun için gevşedi zaten. 1 senedir buluşmadık ne demek zaten mezun olalı 9 ay olmadi mı? Gerçekten gençlerdeki rahatlığı anlamıyorum.

Gidin şöyle sıkı sıkı sarılın birbirinize. Yasaklar bunun için gevşedi zaten. 1 senedir buluşmadık ne demek zaten mezun olalı 9 ay olmadi mı? Gerçekten gençlerdeki rahatlığı anlamıyorum.
Biz gençlerin üzerine biraz fazla gidiliyor bence bu konuda :110:

Büyüklerin iyi kötü bir iş hayatı, mecburi de olsa sosyalleşecek daha fazla imkanı oluyor ama 20 yaş altının hayatı 1 yıldır gerçek anlamda durdu. Tüm dünyada öyle elbette ama gençlerin üstündeki baskı daha fazlaydı bence. Bu yaşlar zaten insanın enerjisinin yoğun olduğu zamanlar ve psikolojik buhranlara da en açık olunan dönem. Kaç aydır dışarı çıkabileceğimiz saatler çok kısıtlıydı, toplu taşımaya binmemiz yasaktı. Herkesin üzerindeki baskının iki katı vardı yani.

Ben yasaklar gevşediğinden beri cesaret edip dışarı çıkamadım kendi adıma konuşmak gerekirse. Artan vakalardan dolayı korkuyorum ve bu konuda hassasım ama konu sahibi belki kaç aydır ilk defa dışarı çıkacak o yüzden direkt suçlamak doğru olmaz.

Sosyal ortamdan uzak kaldığı için ruh sağlığı gerçek anlamda bozulan arkadaşlarım var. Bir arkadaşım uzun süre evde kaldığı için stajı başlayınca anksiyete atakları geçirdi mesela. Daha önce böyle bir rahatsızlığı yokmuş. Sosyal fobisi oluşunca iş hayatı birden çok ağır gelmiş.

Hemen günah keçisi biz gençler oluyoruz, üzülüyorum 😢

Biz gençlerin üzerine biraz fazla gidiliyor bence bu konuda :110:

Büyüklerin iyi kötü bir iş hayatı, mecburi de olsa sosyalleşecek daha fazla imkanı oluyor ama 20 yaş altının hayatı 1 yıldır gerçek anlamda durdu. Tüm dünyada öyle elbette ama gençlerin üstündeki baskı daha fazlaydı bence. Bu yaşlar zaten insanın enerjisinin yoğun olduğu zamanlar ve psikolojik buhranlara da en açık olunan dönem. Kaç aydır dışarı çıkabileceğimiz saatler çok kısıtlıydı, toplu taşımaya binmemiz yasaktı. Herkesin üzerindeki baskının iki katı vardı yani.

Ben yasaklar gevşediğinden beri cesaret edip dışarı çıkamadım kendi adıma konuşmak gerekirse. Artan vakalardan dolayı korkuyorum ve bu konuda hassasım ama konu sahibi belki kaç aydır ilk defa dışarı çıkacak o yüzden direkt suçlamak doğru olmaz.

Sosyal ortamdan uzak kaldığı için ruh sağlığı gerçek anlamda bozulan arkadaşlarım var. Bir arkadaşım uzun süre evde kaldığı için stajı başlayınca anksiyete atakları geçirdi mesela. Daha önce böyle bir rahatsızlığı yokmuş. Sosyal fobisi oluşunca iş hayatı birden çok ağır gelmiş.

Hemen günah keçisi biz gençler oluyoruz, üzülüyorum 😢
Direkt gençlerin üstüne gitmedim zaten. Gençlere gelene kadar bir sürü dikkat etmeyen var ama konudaki kişi genç olunca öyle dedim. Sokağa çıkma yasağı, toplu taşımaya binme yasağı 18 yaş altına değil miydi? Hepimiz bunaldık. Biz de evden çalıştık mesela işlerde sosyallesmede yoktu. Ama vakaların her gün tırmandığı günlerde 20 kişi buluşmak hic mantıklı değil. Hadi çok sevdikleri 3-5 kişi ile bulusulsun diyelim de gerisi abartı yani

Bence gitme zaten sevdiğin kişiler değillermiş zamanını harcadığına değmez kaç soru çözersin ona vakit harcayana kadar :deli:
Şaka bi yana, keyif almayacağın hiçbir ortamda zorunlu değilse bulunma bence. Kimse kendisini geliştirmedi bu arada, kendini yetersiz hissetme. Herkes aşağı yukarı benzer şeyler yaptı. Çoğu uyduruyor karantinada aşırı geliştiğini iddia edenlerin. Hepimiz psikolojik olarak zorlandık, bunaldık. Keyifli bir şekilde evlerimizde oturup kendimizi sanata felsefeye adamadık. Ölüm korkusuyla sınandık ve yakınlarımızı kaybedenlerimiz oldu. Diğerleri ilerledi de sen yerinde saydın sanma sakın.

Ben lisede ilk başta sevilen biriyken bir anda dışlandım ve çok yalnız bırakıldım. Mezunlar gününe hatta onu bırak mezuniyete bile gitmedim. Sevmediğim insanları görme stresini niye kendime yaşatayım diye düşündüm ama bu sırada içim içimi yedi ya bir şey kaçırıyorsam diye düşündüm. Sonraki gün baktım ki hiçbir şey kaçırmamışım, sevmediğim insanlarla ilgili kaçıracağım hangi olay önemli olabilir ki zaten? Buluşup en fazla 2 saat oturup saçma sapan konuşacaklar işte. Bence gittiğine değmez. Sosyal biri olmak için kendini zorlayacağın bir dönemde değilsin bence. Zaten sınav stresi yaşıyorsun bir de kendine yüklenme sosyal değilim diye. Zamanı gelince, kendini hazır hissedince ve sevdiğin insanlarla karşılaşınca sosyalleşeceksin zaten. Bence şu an bunu bir soruna çevirip sonra aşmaya çalışmak için enerjini harcama. Yetersiz hissedeceğin bir durum da göremedim ben konunda. Kendine fazla yüklenme lütfen

Back
X