• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sınıf içinde aşağılanmanın karşılığı yardım edin lütfen

firam

ömrüm o benim...
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2009
235
0
116
Kocaeli
merhaba arkadaşlar bir tanıdık çıkar diye konuyu cok acık yazamayacağım ancak bir vakıf üniversitesinde burslu okumaktayım ve bir hafta sonra mezun sayılırım bitti yani okulum bir hoca ile dışarıdaki tartışmamı hoca sınıf ortamına taşıdı ve alanen sınıf ortasında aşağılayıcı sözler sarfetti ben de ağlayarak ( sinirden ) dekana gittim böyle bir şey kabul edilemez dedi hocayla konusacağım dedi ancak ben bu işin savsaklanacağını düsünüyorum.dekandan sonuç alamazsam nasıl bir yol izlemeli nereye basvurmalıyım ? bu bana uyguladığı psikolojik şiddetin ilk örneği de değil dayanamıyorum artık

eğer hocan gerçekten canını acıtmak istemişse başarmış. ağlayarak çıkmışsın sınıftan. onun kötü niyetli biri olduğunu düşünüyorsan istediğini elde etmesine izin verme. umrunda olmuyormus gibi ve aynı şekilde sende ona davran. Haklısın şikayet asla işe yaramaz. zaten burslu okuyosun. Cebi dolu bi öğrenci şikayet etseydi dikkate alırlardı ama seninkini almazlar canım. kimseye muhtaç olma kendini ezdirme

dekana şikayet etmişsin, bence bi geri bildirim alır o hocan.
ama zaten senin bundan haberin olamaz, bu nedenle işten atmazlar kimseyi.
en azından bir haberleri olmuş oldu.
vakfa birşekilde ulaşmaya çalış, dilekçe mi yazarsın, gidip mütevelli heyetinden biriyle mi görüşmeye çalışırsın bilemem.

cevapladıgınız için teşekkür ederim . evet mezun olucam ancak bunu sınav sonucuma yansıtacagından korkuyorum bunu dekana da söyledim
ayrıca ben bunu kendime yediremem yani amann mezun olucam zaten diyemem çünkü çok gururum kırıldı, küçük düşürülmeye çalıştım

Derdi neydi ki? Tartışma sınıf ortamına nasıl taşındı?

mezun olduktan sonra sende türlü tuzaklar kurabilirsin ona.... lisedekiler gibi... aklıma bin türlü intikam planı geliyor ama sen nasıl yapmak istersin bilmiyorum.... ama ben olsam çok pis rezil ederdim onu mezun olur olmaz...

Ağlayarak çıkıp gitmeseydin keşke ...
Mezun olunca, tenhada sıkıştırırdım ben olsam. Başka adalet yolu yok, içindeki hıncın çıkması için.

egosunu genç insanlar üzerinde tatmin edenler kadar iğrenci yok. ilk yapacağınız şey tabii ki önce dekana, olmazsa rektöre şikayette bulunmak. o da olmazsa gerçekten ciddi bir durum olduğundan eminseniz YÖK'e de şikayet edebilirsiniz.

mezun olduktan sonra sende türlü tuzaklar kurabilirsin ona.... lisedekiler gibi... aklıma bin türlü intikam planı geliyor ama sen nasıl yapmak istersin bilmiyorum.... ama ben olsam çok pis rezil ederdim onu mezun olur olmaz...

Mezun olunca, tenhada sıkıştırırdım ben olsam. Başka adalet yolu yok, içindeki hıncın çıkması için.

Ne guzel akillar vermissiniz kanim dondu

konu sahibi cnm seni çok iyi anlıyrum çünkü benmde üniversitede bi hocayla aram iyi değildi küçük bişe için beni rezil etmşti çok cnm sıkılmıştı böyle insanlar varr malesef öğretim görevlisi olmak ona beni rezil etme hakkını tanımıyor ama o kendini bişe sanınca sonuç bu....

aglayarak cıkıp gitmedim derse ara verdiğinde çıktım sınıftan ordan itibaren dekanın odasında da tutamadım kendimi
ama bunu yapmaya hakkıı yok cezasız kalmamalı kaç gündür midem agrıyo bnm

aglayarak cıkıp gitmedim derse ara verdiğinde çıktım sınıftan ordan itibaren dekanın odasında da tutamadım kendimi
ama bunu yapmaya hakkıı yok cezasız kalmamalı kaç gündür midem agrıyo bnm

Hı, öyleyse iyi o zaman canım :) Cezasız kalmaz, uyarı alır ama atılacağını sanmıyorum :/

Bence hem dekana hem de bölüm başkanınıza gidip durumu anlatmalısınız. Birden fazla kişi bilirse (tüm sınıf şahit zaten) sizin için durum daha iyi olur.

Kuzum ben de universitede asistanim. Boyle egosu yuksek sacma sapan bir suru hoca var maalesef, akillari sira boyle ego tatmin ediyorlar.

Hocanin atilmasi soz konusu olmaz bence ama uyari veya ceza alir, akli basina gelir.

Bence bolum baskanligina sikayet et. Bolum baskani durumu dikkate alip gereken uyariyi yapacaktir. Dekanliga da sikayette bulunabilirsin ama maalesef bu meselyi ufak bir mesele olarak gorup fazla ustune gideceklerini sanmiyorum.

Baska bir oneri soyle olabilir: Mesela benim eski bolumumde diger hocalarin hem saygi duydugu hem de sindigi yasli bir hoca vardi. Siz de de boyle biri varsa gidip ona dert yanabilirsin.

1 haftan kalmış zaten.

Artı yapacağını yapmışsın dekana şikayet ederek.

Arkadaşların da dediği gibi bölüm başkanına da şikayet et.

Dahasını yapamazsın zaten.Elinden bu kadarı gelir.

Yaptığı ayıp nedeniyle okuldan atılmasa da uyarı alır.

Böyle insanlar nasıl eğitimci olabiliyor şaşıyorum.

Dekanın muhtemelen umurunda olmayacaktır.
At atı çiftelemez.

Ama doğrudan rektörlüğe dilekçe ile yazılı başvurabilirsin.

Başka bir ihtimal de, arkanda bir bakan, milletvekili v.s gibi sağlam bir tanıdığın varsa onu devreye sok.
Bırak sınıf ortasında öğrenci aşağılamayı, öğrencilere "a" diyebiliyor mu bak bakalım.

Arzu edilen, her türlü yazılı ve sözlü şikayetin olması gerektiği gibi sonuçlanmasıdır.
Ama bu ülkede maalesef bu imkansız.

Son düzenleme:
üniverstelerde mobbing departmanları oluyor ona başvurabilirsiniz ayrıca psikolojik şiddet suçtur. İşyerlerinde böyle durumlara maruz kalanlar alo mobbin hattı 170 i arıyabilirler.

ben olsam once mezun olurdum sonrada gidip suratina tukururdum :1:

cevaplayan ,yardımcı olmaya calısan herkese teşekkür ederim.bugün dekan bey beni çağırdı görüşmeye ve gittim hoca da oradaydı iki taraflı sindirme politikasıyla hoca = ( haşa) peygamber oldu yani hoca ne yapsa ne dese haklıdır o hocandır olayı.
hoca cıktıgında dekan sunu dedi = ben ona agır sözler söylerdim ama senin yanında bunu yaparsam sınav zamanı bunun hıncını alabilirdi,bak az zamanın kalmış fln dedi

ben daha fazla yıprandıgımla kaldım...

herkese tekrar tşkler.

Back
X