- 28 Kasım 2010
- 42.415
- 140.884
- 798
- Konu Sahibi Reyhan_98_
Hele bir kazanin,okulu bitirin de ondan sonra konusalim. 5-6 yila Turkiyede her sey degisir.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bunlar icin bu kizi suclamanin hic bir manasi yok. Oranın kendi insanı da orada tutunamayip batıya gocuyorsa batıda doğmuş büyümüş bir insanın oranın şartlarına ayak uydurmasıni beklemek fazla hayalperestlik.Bu bayrağın dalgalandığı her karış toprak ülkemizin toprağı ve üzerinde yaşayan da bizim evlatlarımız sizin gibi işe bu açıdan bakan birisi umarım cahillikten diyordur kendini düzeltir aksi halde umarım öğretmen olamazsınız.
Doğuya atanan herkes 1 sene kalıp Batı’ya gelmek istedikleri için oradaki öğrenciler ya öğretmensiz kalıyor ya da sürekli öğretmen değiştirmek zorunda kalıyor. Ama şimdi en güzeli oldu seçtiğin yerde uzun süre kalacaksınız. Mecburi hizmet süresinden sonra kadro alacaksınız. Tercihler açıklanınca seçim yapabiliyorsunuz haritada öğretmen ataması yapılacak iller çıkıyor seçiyorsunuz bazen Doğu ağırlıklı bazen batı. Ama ülkeye hizmeti Doğu Batı diye ayıranlar umarım öğretmen olmaz. Sizin gibi zihniyetler yüzünden o öğrenciler düzgün eğitim alamıyor.
Ben yazacaktım da üşendim.Bunlar icin bu kizi suclamanin hic bir manasi yok. Oranın kendi insanı da orada tutunamayip batıya gocuyorsa batıda doğmuş büyümüş bir insanın oranın şartlarına ayak uydurmasıni beklemek fazla hayalperestlik.
Ben yazacaktım da üşendim.
Öğretmensin ya aman idealist olmalısın.
İstanbul’un göbeğinde de doğu görevi yerler var söa çoğunluğu Doğuya atarlar. Kesinlikle ben her insanın Doğuda bir dönem yaşaması taraftarıyım. Böyle sana tavsiye veren insanlar kaç Doğu şehri gördü acaba çok merak ettim. Ben akdenizliyim ama kesinlikle Doğuya gitmem etmem demedim 41 i de açmıştım hatta. Hiç farketmez Hakkari’de de Edirnede de her yerde görevimi de yaparım.
Of ya o derece kotu bi durumda mi cidden? Bilemedim simdi. Tabi simdi konusmak icin erken ama ne biliyim. Gozumu korkutuyor bu dogu gorevi.Bunlar icin bu kizi suclamanin hic bir manasi yok. Oranın kendi insanı da orada tutunamayip batıya gocuyorsa batıda doğmuş büyümüş bir insanın oranın şartlarına ayak uydurmasıni beklemek fazla hayalperestlik.
Bir arkadaşım köye atanmıştı ve ciddi zorluk yaşadı, bir tanesi de köye atandı okuldaki tek öğretmen kendisiydi idareci de yok yani okul başıboş bırakılmış, sınıflar birleştirilmiş her yaş aralığı mevcuttu ve ile bir buçuk iki saate yakın bir uzaklıktaydı, soba ile ısınan ve sadece bir kişi ile dönen bir okul düşün. Yani bir arkadaş demiş ya getirisi az ve götürüsü çok fazla, ciddi fedakarlık istiyor cidden.
K.bakmayin da oranin insaninin orada tutunamamasinin sebebi maddi acidan yatirin yapilmadigi egitim konusunda yetersizliklerin oldugu icin birakip geliyorlar.egitim acisindan niye geri kalindigini da aciklamama gerek yok sanirim.Bunlar icin bu kizi suclamanin hic bir manasi yok. Oranın kendi insanı da orada tutunamayip batıya gocuyorsa batıda doğmuş büyümüş bir insanın oranın şartlarına ayak uydurmasıni beklemek fazla hayalperestlik.
Kesinlikle zor degil karadenizde bi koye gittiginizde de ayni seyi yasayacaksinzi.ayrica buranin halki disardan gelenlere ekstra iyi davraniyor.okulumuzda batidan gelen ogretmenler var.zorunlu hizmetleri bitmesine ragmen burda kalmayi tercih ediyorlar.Of ya o derece kotu bi durumda mi cidden? Bilemedim simdi. Tabi simdi konusmak icin erken ama ne biliyim. Gozumu korkutuyor bu dogu gorevi.
Bunlar icin bu kizi suclamanin hic bir manasi yok. Oranın kendi insanı da orada tutunamayip batıya gocuyorsa batıda doğmuş büyümüş bir insanın oranın şartlarına ayak uydurmasıni beklemek fazla hayalperestlik.
Kesinlikle zor degil karadenizde bi koye gittiginizde de ayni seyi yasayacaksinzi.ayrica buranin halki disardan gelenlere ekstra iyi davraniyor.okulumuzda batidan gelen ogretmenler var.zorunlu hizmetleri bitmesine ragmen burda kalmayi tercih ediyorlar.
Haklısınız. Mardin, diyarbakir, gaziantep vs boyle yerlerdeki insanlar çok misafirperver oluyor diyolar.Merhaba ben öğretmen değilim ancak doğu ilinde zorunlu hizmet yapan bir akademisyenim. Bildiğim kadarıyla açıklayayım.
Sınıf öğretmenliği ile ilgili olarak şöyle bir çıkmaz oluştu. İlkokul düzeyi 5 yıl sürerken 4+4+4 sistemiyle birlikte 4 yıla indi. Böylelikle sınıf öğretmenlerine olan ihtiyaç biraz daraldı. Ancak bu ihtiyaç asla bitmez.
Sınıf öğretmenine köy-ilçe-il bazında her yerde ihtiyaç var. Sözleşmeli öğretmenlikten önce yani yer değiştirmeden bir süre görev yaptıktan sonra kadroya alınma durumu olmadan önce, birçok öğretmen gibi sınıf öğretmenleri de bir iki sene içinde evlenip batı illerine ya da il merkezlerine geliyordu. Branş öğretmenlerinde sınıf öğretmenlerine oranla az sayıda köylerde az çalışan vardır. Köylerden kaçmak için evliliğini iyice öne çeken ya da düşüncesizce (ani kararlar/formalite) evlenen çok insan oldu . Bu durum o kadar yoğundu ki il merkezleri kadroya doymuştu. Eş durumu yapsalar dahi il merkezine değil çevre ilçelere ve köylere görevlendirildiler. Ancak Doğudan kurtulup (!) diğer branşlar gibi evlerine yakın bir okulda üç saat derse girip kendilerini sefa süremediklerini (!) görünce bu iyice bir isyana dönüştü. Evet sınıf öğretmenleri için il merkezine gelmek hala zor. Ancak sözleşmeli öğretmenlik ile bu düzen biraz kırılacaktır. Zorunlu hizmet affı yapılmadığı sürece ve ufak düzenlemeler ile birlikte siz mezun olup atanıp batıya ya da il merkezine gelmek istediğinizde daha yumuşak bir ortam olacaktır.
Doğu görevini zevkle yapıyorum ve yapacağım. İstediğim mesleği yapabiliyor hem bilimsel çalışma yapabiliyorum hem de insanların geleceğine dokunabiliyorum. Doğu görevini öcü gibi görenler, zorunlu hizmet affını döra
Kesinlikle zor degil karadenizde bi koye gittiginizde de ayni seyi yasayacaksinzi.ayrica buranin halki disardan gelenlere ekstra iyi davraniyor.okulumuzda batidan gelen ogretmenler var.zorunlu hizmetleri bitmesine ragmen burda kalmayi tercih ediyorlar.
Merhaba ben öğretmen değilim ancak doğu ilinde zorunlu hizmet yapan bir akademisyenim. Bildiğim kadarıyla açıklayayım.
Sınıf öğretmenliği ile ilgili olarak şöyle bir çıkmaz oluştu. İlkokul düzeyi 5 yıl sürerken 4+4+4 sistemiyle birlikte 4 yıla indi. Böylelikle sınıf öğretmenlerine olan ihtiyaç biraz daraldı. Ancak bu ihtiyaç asla bitmez.
Sınıf öğretmenine köy-ilçe-il bazında her yerde ihtiyaç var. Sözleşmeli öğretmenlikten önce yani yer değiştirmeden bir süre görev yaptıktan sonra kadroya alınma durumu olmadan önce, birçok öğretmen gibi sınıf öğretmenleri de bir iki sene içinde evlenip batı illerine ya da il merkezlerine geliyordu. Branş öğretmenlerinde sınıf öğretmenlerine oranla az sayıda köylerde az çalışan vardır. Köylerden kaçmak için evliliğini iyice öne çeken ya da düşüncesizce (ani kararlar/formalite) evlenen çok insan oldu . Bu durum o kadar yoğundu ki il merkezleri kadroya doymuştu. Eş durumu yapsalar dahi il merkezine değil çevre ilçelere ve köylere görevlendirildiler. Ancak Doğudan kurtulup (!) diğer branşlar gibi evlerine yakın bir okulda üç saat derse girip kendilerini sefa süremediklerini (!) görünce bu iyice bir isyana dönüştü. Evet sınıf öğretmenleri için il merkezine gelmek hala zor. Ancak sözleşmeli öğretmenlik ile bu düzen biraz kırılacaktır. Zorunlu hizmet affı yapılmadığı sürece ve ufak düzenlemeler ile birlikte siz mezun olup atanıp batıya ya da il merkezine gelmek istediğinizde daha yumuşak bir ortam olacaktır.
Doğu görevini zevkle yapıyorum ve yapacağım. İstediğim mesleği yapabiliyor hem bilimsel çalışma yapabiliyorum hem de insanların geleceğine dokunabiliyorum. Doğu görevini öcü gibi görenler, zorunlu hizmet affını dört gözle bekleyenler ve doğu yüzü görmeden bu mesleği icra edenler(hakkıyla yüksek puanlarla iyi şartlardaki il-ilçe merkezlerine atananlar hariç) olduğu için adalet duygusu zedeleniyor. Köy şartları bazen çok ağır olabiliyor o kişileri de anlıyorum kesinlikle. Ancak ülkemiz böyle böyle değişecek güzelleşecek. Önemli olan insanlar arasındaki bu adaletsizliği kaldırmak bence.
*** Doğu kavramı daha çok, imkanların yetersizliğini anlatmaktadır.
hayır birde karşımızdaki 18 yaş altı bir çocuk. normal korkması..
Ben sınıf öğretmeniyim. Doğu görevi diye bir şey yok. Zorunlu hizmet var. En batıda bulunan bir ilde de zorunlu hizmet bölgesine giren okullar vardır. Ancak ilk atamada çoğunlukla doğuda bulunan illerde ve İstanbul’da çok açık olduğu için oralara daha çok atama oluyor. KPSS puanınız yüksek olursa batıya da atanabilirsiniz elbette. Ben şu an kendi memleketimde görev yapıyorum. Eş durumuyla gelebildim. Eğer eş durumu ya da başka bir özür durumu yoksa yer değiştirmek zor bunu da belirteyim.
Günümüzde öğretmenlerin hali içler acısı.
Atama bir dert, maaşları bir dert, özel sektör ayrı dert.
Ama bence bu meslekte en iyi kazanıma sahip olanlar doğu bölgelerde ya da köy kasaba gibi küçük okullarda öğretmenlik yapanlardır.
Evinde yaptığı tarhanayı çocuğunun öğretmenine yollayanını, sizi gördüğünde önünü ilikleyen velileri, bir kalem hediyesine bile gözbebeklerine kadar gülen bir öğrenciyi başka yerde bulamazsınız.
Öğretmene hakiki ve layığıyla değerini verenler, o kimsenin gitmek istemediği yerdeki dağ başı köylüsüdür.