''Sen zaten ailemize bir katkıda bulunamazsın!''

Merhabalar. O kadar üzgünüm ki şuan nasıl anlatayım bilmiyorum, ağlamak bile hafifletmiyor. Bu yıl üniversite sınavına hazırlanıyorum, lise son sınıftayım. Okul, ygs, lys derken zaten büyük bir stres içerisindeyim. Sürekli yapamayacağım korkusuyla yine de elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Bu akşam canım çok sıkkındı yine. Yapamayacağımı falan düşünüyorum diye ablama bahsettim. Evet belki de bahsetmemeliydim, onun bu kadar anlayışsız bir insan olduğunu unutuverdim, ya da iyi bir şeyler söyler sandım her neyse. Bana söylediği söz: '' Aman sen zaten ailemize bir katkıda bulunamazsın, senin bir işe yarayacağın yok, bir şey olmaz senden böyle dediğine göre, başaracak insan başarır ve böyle konuşmaz, iyi bir yere gelemezsin sen zaten'' oldu. Belki buraya yazınca farklı oluyor ama bana bunları söylediği an içim öyle acıdı ki. Sanırım kendi konumuna güvenerek böyle konuşuyor. Kendisi öğretmen, iyi bir üniversite kazanmıştı sevinmiştik, başarılı sayılır yani. Ama tüm bunların bir işe yaradığını düşünemiyorum şu an, beni o kadar üzdü ki. Bir de ygs ye hazırladığı benim gibi öğrencileri var bir sürü. Eminim onlara da ümitli konuşmalar sergiliyordur. Aslında beni en çok yaralayan da ''ailemize katkıda bulunamazsın zaten!!'' lafı oldu. Çünkü gerçekten şu an maddi sıkıntılar da var. Çok fazla bir sıkıntımız yok çok şükür ama ayağımızı yorgana göre uzatıyoruz, idare etmeye çalışıyoruz. Ve benim de içten içe en çok istediğim şey iyi bir meslek sahibi olup ailemi rahatlatmak, beni okuttukları günlerin hakkını biraz olsun ödemek...Belki de haklıydı söylediklerinde, işi var, eve katkısı oluyor, bense öyle değilim. Zayıf noktamdan vurdu, durup durup ağlayasım geliyor. Okuduğunuz için teşekkürler, içimi dökmek istedim. Ne ailemden beni anlayan biri var ne de arkadaşlarımdan. İnsanlar en zor zamanlarında yakınlarından güç almaz mı?

Kardeşlerim arasında hiç. sekteye uğramadan ünv.e gidip bitirp atanan bir ben varım.
Daha bir kere böyle demedim demem. Günah ya, kıyamam ben kardeşlerime.
Sanki biz çalışıyoruz da ailemize katkı için mi?
Ancak kendi karnımızı doyuruyoruz.

cok uzuldum gercekten :KK43: bende lise sondayim iyi bir lise kazanmis olmama ragmen lise hayatimda hic calismadim 11de biraz gayret ettim bi de simdi gayret etmeye calisiyorum ayrica gec kalmis olabilirim biliyorum

ablanizin boyle konusmasina hic anlam veremedim hemde sinava hazirlanan bi ogrenci icin bu cok kotu, bide ablaniz ogretmen.. sakin moralinizi bozmayin hedefiniz ne tam olarak bilmiyorum ama universite kazanmak o kadar zor degilmis( hocalarin yalancisiyim) mesele iyi universite kazanmakmis, ki ayrıca temeliniz varsa ve calisiyosanuz iyi bir yere gideceginizi dusunuyorum. Çok sahit oldum çünkü bende, umutsuzluga kapilmayn gerçekten, aileniz çalışıp cabaladiginizi görse bile yetiyor, kendinizi sıkın çalışın bence :) verilen emek boşa gitmiyor

Merhabalar. O kadar üzgünüm ki şuan nasıl anlatayım bilmiyorum, ağlamak bile hafifletmiyor. Bu yıl üniversite sınavına hazırlanıyorum, lise son sınıftayım. Okul, ygs, lys derken zaten büyük bir stres içerisindeyim. Sürekli yapamayacağım korkusuyla yine de elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Bu akşam canım çok sıkkındı yine. Yapamayacağımı falan düşünüyorum diye ablama bahsettim. Evet belki de bahsetmemeliydim, onun bu kadar anlayışsız bir insan olduğunu unutuverdim, ya da iyi bir şeyler söyler sandım her neyse. Bana söylediği söz: '' Aman sen zaten ailemize bir katkıda bulunamazsın, senin bir işe yarayacağın yok, bir şey olmaz senden böyle dediğine göre, başaracak insan başarır ve böyle konuşmaz, iyi bir yere gelemezsin sen zaten'' oldu. Belki buraya yazınca farklı oluyor ama bana bunları söylediği an içim öyle acıdı ki. Sanırım kendi konumuna güvenerek böyle konuşuyor. Kendisi öğretmen, iyi bir üniversite kazanmıştı sevinmiştik, başarılı sayılır yani. Ama tüm bunların bir işe yaradığını düşünemiyorum şu an, beni o kadar üzdü ki. Bir de ygs ye hazırladığı benim gibi öğrencileri var bir sürü. Eminim onlara da ümitli konuşmalar sergiliyordur. Aslında beni en çok yaralayan da ''ailemize katkıda bulunamazsın zaten!!'' lafı oldu. Çünkü gerçekten şu an maddi sıkıntılar da var. Çok fazla bir sıkıntımız yok çok şükür ama ayağımızı yorgana göre uzatıyoruz, idare etmeye çalışıyoruz. Ve benim de içten içe en çok istediğim şey iyi bir meslek sahibi olup ailemi rahatlatmak, beni okuttukları günlerin hakkını biraz olsun ödemek...Belki de haklıydı söylediklerinde, işi var, eve katkısı oluyor, bense öyle değilim. Zayıf noktamdan vurdu, durup durup ağlayasım geliyor. Okuduğunuz için teşekkürler, içimi dökmek istedim. Ne ailemden beni anlayan biri var ne de arkadaşlarımdan. İnsanlar en zor zamanlarında yakınlarından güç almaz mı?
ablan yanlıs mesleği secmis canim sen bir ogrencisin ve o bir ogretmen eğiteceği ögrencilerin geleceği cok sıkıntı ona boyle soyle

İyi de siz şu an bu tavrınızla kendi mesleğinizi düşürüyorsunuz yahu.
Karşınızda bir genç var, henüz neyin ne oldupunu bilemeyecek, sınavdan sınava koşmaktan canı çıkmış, gelecek kaygısı duyan bir genç. Böyle mi davranmak lazım? Ya da aldığınız eğitim size böyle davranılması gerektiğini mi öğretti?
Yapmayın allah aşkına.
Bir mezun vardır 50 ortalamayla mezun olmuştur, gözü işte değildir, sırf para kazanmak için çalışır, mesleğin içine eder bırakır. E bu kişi başarılı sayılmaz elbette. Bir başkası vardır makul bşr ortalamayla mezun olmuştur. Çiçek gibi yapar işini. O kişi de başarılıdır.
İşin iç yüzünü bilmeden, el kadar çocuğun sınav stresini getirip nerelere bağladınız.
Çok kişi gördüm eğitim fakültesini kazandığı için oturup ağlayan ve kendini başarısız sayan ve yine kazandı diye göbek atan da gördüm.
Her meslek önemlidir her meslek değerlidir. Toplumsal bir zincirdir bu.
En aşağı görülen çöpçüler işlerini yapmasalar hastalıktan gözümüzü açamayız. En beğenmediğiniz reçberler ürün yetiştirmeseler açlıktan beton kemiririz.
Allah aşkına diyorum. Kimsenin mesleğinize laf ettiği yok makul olun biraz.
bakın kıza yaklaşma modeli yanlış ama öncesinde ne yaşandığını bilemeyiz. Ayrıca tüm öğrencileri öğretmenlerinden memnunMuş. ben burada olaya takılmıyorum. cümleyi aynen tekrarlıyorum. kendisi öğretmen oldu başarılı sayılır yani. öğretmen olmuş bir kişiye başarılı sayılır ne demek. Bizler bu devirde sınavı kazanıp öğretmen olabilmek için nelerden ödün veriyoruz. kaç gece uykusuz kalıyoruz. bizde sınavdan sınava koştuk ve hala koşuyoruz. Bu kadar zor kazanılan bir mesleğe tutupta öğretmen oldu başarılı sayılır demek büyük bir hadsizliktir. Ayrıca kibar cevabınız için çok teşekkür ederim zira kaba cevap veren insan sıfatını taşımayanlara cevap vermiyorum

bakın kıza yaklaşma modeli yanlış ama öncesinde ne yaşandığını bilemeyiz. Ayrıca tüm öğrencileri öğretmenlerinden memnunMuş. ben burada olaya takılmıyorum. cümleyi aynen tekrarlıyorum. kendisi öğretmen oldu başarılı sayılır yani. öğretmen olmuş bir kişiye başarılı sayılır ne demek. Bizler bu devirde sınavı kazanıp öğretmen olabilmek için nelerden ödün veriyoruz. kaç gece uykusuz kalıyoruz. bizde sınavdan sınava koştuk ve hala koşuyoruz. Bu kadar zor kazanılan bir mesleğe tutupta öğretmen oldu başarılı sayılır demek büyük bir hadsizliktir. Ayrıca kibar cevabınız için çok teşekkür ederim zira kaba cevap veren insan sıfatını taşımayanlara cevap vermiyorum

Ben anlıyorum hassas davrandığınız noktayı ama karşıdaki çocuk sayılacak yaşta. O derinliği kazanmış olmasını bekleyemezsiniz.
Öğretmenliği önemsiz görüyor da olabilir, ablanın tavrı yüzünden öyle bir cevap vermiş olabilir ya da aklımda bir şey yoktur gelişine yazmıştır.
Veya ablası zorla kazanmoştır eğitim fakültesini, başarısız bir öğrencidir, zor bela okulu bitirmiştir vs vs
O kadar çok sebep var ki bunun için.
Yoksa konu sahibesinin ne öğretmenlik ne de başka bir meslek için art niyetli olduğunu düşünmüyorum. Yaşı ufak henüz. İşin içine girince anlar zaten nedir ne değildir.

kendisi öğretmen başarılı sayılır yani... ne bu ya şakamı. öğretmenlik mesleğini bu kadar ayaklar altına almayın. ablan Öğretmen olmuş ve çok başarılı. o başarılı görmediğin ablanı örnek al ve buraya yazacağın yere otur soru çöz. ablan tabiki haklı sen kazanamazsın

Bu nedir ya sizin gibiler de mi öğretmen olabiliyor...
Über süper başarılı derece yapmış vs. biri değil diye öyle yazmış.
Çok başarılı olsaydı kendini beğenip başkasını küçük görmezdi.

ablanız aslında size karşı en anlayışlı olması gereken insan çünkü o da bu sıkıntılardan geçip bir meslek sahibi olmuş ama o sınav stresini çok iyi biliyorum iki sene yaşadım ben o stresi ve insanın gerçekten desteğe ihtiyacı olduğu en önemli zaman dilimlerinden biri. ablanızın kalkıp da bu lafı etmesi doğru olmamış ama böyle demesi bence sizi daha çok hırslandırmalı bence siz zaten geleceğe dair düşüncelerinizi oturtmuşsunuz bırakın ne derse desin boş tenekeden çok ses çıkar. sizde ailenizi rahatlatmak istemek gibi bu kadar naif düşünceler varken, ablanıza kapatın kulaklarınızı ve devam edin eminim bir süre sonra ablanızın dedikleri sizi daha da çok hırslandıracaktır. şimdiden başarılar :)

Sizin abla doğmamış çocuğa don biçiyor.. Takmayın üzülmeyin, inadına çalışın daha iyi olun.. Daha iyi yerlere gelin..

Bu konuya biraz açıklık getirmek istiyorum izninizle. Daha önceki mesajımda yazmıştım o ifademin taşıdığı anlamı, ama her neyse. Çok haklısınız öncesinde ne yaşadığını bilemiyorsunuz lakin bilmediğiniz şeyi de istediğiniz gibi savunuyorsunuz. Ablamın ömründe doğru düzgün ders çalıştıgını görmedim. Kendisi de söylüyor zaten nasıl buralara geldim diye. Tabi yine de hakkını yemiyorum kazandı, başardı, henüz kpss ye başlamadı, inşallah onu da kazanacak. Ben kimseyi küçümsemiyorum. Artık her meslekten insanlar iyi yerlere gelmek için bir sürü sınava tabi tutuluyor. Kime, neye göre başarılı diyeceğiz? Bazıları için bir sınavdan geçmek başarıyken bazıları için bir soru kaçırmak bile başarısızlık olabiliyor örneğin. Ayrıca 'ayaklar altına alma ve küçümseme' konularında bu kadar hassas olmanıza karşın ablamın beni küçümsemiş olduğunu görmüyorsunuz sanırım. Değişik..

Bu konuya biraz açıklık getirmek istiyorum izninizle. Daha önceki mesajımda yazmıştım o ifademin taşıdığı anlamı, ama her neyse. Çok haklısınız öncesinde ne yaşadığını bilemiyorsunuz lakin bilmediğiniz şeyi de istediğiniz gibi savunuyorsunuz. Ablamın ömründe doğru düzgün ders çalıştıgını görmedim. Kendisi de söylüyor zaten nasıl buralara geldim diye. Tabi yine de hakkını yemiyorum kazandı, başardı, henüz kpss ye başlamadı, inşallah onu da kazanacak. Ben kimseyi küçümsemiyorum. Artık her meslekten insanlar iyi yerlere gelmek için bir sürü sınava tabi tutuluyor. Kime, neye göre başarılı diyeceğiz? Bazıları için bir sınavdan geçmek başarıyken bazıları için bir soru kaçırmak bile başarısızlık olabiliyor örneğin. Ayrıca 'ayaklar altına alma ve küçümseme' konularında bu kadar hassas olmanıza karşın ablamın beni küçümsemiş olduğunu görmüyorsunuz sanırım. Değişik..
haklısın canım mesela sen öğretmenliği kazansan bile başarılı sayılmazsın. senin lafın buraya geliyo. hala öğretmen olmuş ablanı kıskanıyosun. demekki ablan zeki insanlardan. ayrıca ablan öğrencileriyle çok iyiymiş demekki sende bir sıkıntı var. ablanı kıskanmayı bırak ve otur ders çalış

Ablanın söylediklerine karşı çok güzide bir cevap cümlesi var bence onu kullan => "yav he he" :21:

Back
X