• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sınır bilmeyen görümce

Çocuk Türkçe bilmiyor. Özel okul bile olsa çocuklar kendi aralarında Türkçe konuşuyor. Anlamadığı anlaşılmadığı için dışlanıyordur. Baba vefat etmiş, anne bırakmış başkasıyla evlenmiş, abiler okuyor çalışıyor, kızın kendi dilinde anlaşabileceği kimse yok etrafında. Sadece büyük abiyle iletişim halinde. Onda da biz yeni evliyiz sevişirken bile arıyor diye şikayet eden yenge var.
Sevişmek önemli 🙂 telefonu kapatıp sevişmek akıllarına gelmediyse demek 🤔

Karı koca tepki gösteriyorlar diye iyice yapışmış olabilir, çocuğun davranışlarını sağlıklı bulmadım ancak çözüm yolu bu değil..
.
Aldığı tepkiyle iyi kötü bi ilgi aldığı için bile yapıyor olabilir 🤷🏻‍♀️ ama evetözüm yolu bu değil

Aldığı tepkiyle iyi kötü bi ilgi aldığı için bile yapıyor olabilir 🤷🏻‍♀️ ama evetözüm yolu bu değil
Onu demek istiyorum. Arıyor, arıyor ee tamam da nasıl bir çözüm bulunacak! Abi de doktor üstelik, o doğru yolu hepimizden iyi biliyor olmalı.. En azından yol yordam doğrultusunda mantıklı hareket edecek eğitim seviyesinde.. Bir de kadın sürekli söyleniyorsa abinin kardeşine yardım edeceği varsa da soğutur.. Adamlar eşlerinin etkisinde çok çabuk kalıyor. İyi yönde de etkileyebilir kocasını ama işine gelmiyor, uğraşmak istemiyor..

Onu demek istiyorum. Arıyor, arıyor ee tamam da nasıl bir çözüm bulunacak! Abi de doktor üstelik, o doğru yolu hepimizden iyi biliyor olmalı.. En azından yol yordam doğrultusunda mantıklı hareket edecek eğitim seviyesinde.. Bir de kadın sürekli söyleniyorsa abinin kardeşine yardım edeceği varsa da soğutur.. Adamlar eşlerinin etkisinde çok çabuk kalıyor. İyi yönde de etkileyebilir kocasını ama işine gelmiyor, uğraşmak istemiyor..
Bi kaç yorum üstte bana kızın kendisini istemediğini dair şeyler anlattı da ona da dedim kaç yaş insanlar yapıyor bunu küçücük çocuğun kıskançlığı en masumu. Bu sebeple kız muhtemelen kadının yardımını istemiyor, ona da açılmıyor olabilir. Bu konuda her şeyde %100 haksız tek kişi kızın annesi gerçekten

Ya ben sizi anladım inanılmazzz kötü niyetlisiniz, yorumlarınızdaki üslubunuz korkunç. İyi ki hayatımda sizin gibi biri yok, şükrettim bir kez daha:) Ben asıl abiye şok oldum. Ben evliyim, beni zırt pırt arama öyle mi... Birkaç ay önce babasını kaybetmiş, başka ülkeden gelmiş, sosyal hayatı olmayan 14 yaşındaki kız kardeşine bunu yapan size neler yapmaz bi düşünün bakalım.

Kaynananız süper diyen de yok zaten. Kaynananız da zaten mide bulandırıcı biriymiş ama siz de ondan aşagı kalır değilsiniz.

Ayrıca eski konunuzu da gördüm. Yabancı aileyi yadırgadığınızı yazmıssınız. O zaman evlenmeyecektiniz. Ben de yapamam mesela aslaaa. Kıza kininiz sırf bu yüzden bile olabilir ama işte o da sizin seçiminiz.

Anne baba kaybetmekle ilgili konu açıp babama bir şey olur diye uyuyamıyorum yazmışsınız. Bu çocuk kaybetmiş babasını, anne de bırakmış gitmiş. Bu derece empati yoksunluğu nasıl mümkün? Babasız çocuğa bırak maddi yardımı manevi yardıma bile söyleniyorsunuz.

Eşim yeri geliyor 14 yaşındaki kız kardeşiyle çok ilgilenince bile dert ediniyorum. Hele maddi bir destek yapsa mutlu olamazdık sanırım.

Baba yerine koyduğu abisinin verdiğiyle yardım amaçlı başkalarının edeceği yardım aynı mı? Siz sadece imzayla bağlısınız çocuk kan bağıyla. Dilerim gerçek yüzünüz bir gün çıkar ortaya. Sizinki aile, sizinkiler anne baba ama eşinizin aile çöp size göre. Araplar genelde uyanık olur tufaya düşmez, nasıl tongaya getirdiniz bunları merak ettim. Uluslararası çalışan firmaları varken, maddi durumları iyiyken sizin gibi birine nasıl düştüler. Abi kardeş özel mesajları ne hadle okudunuz, terbiyesizlik değil mi bu? Bilgisayarda görmüşmüş. 13-14 yaşında kıza kuma muamelesi yapan ruh hastası. Siz asla varlıklı görgülü bir aileden olamazsınız. Görmüş geçirmiş doymuş birinin değil çiğ birinin davranışları düşünceleri bunlar. Gözümün önüne cano aşireti kadınları geldi.

O kız çocuğu hep orada duracak, hep abisi olacak ilgilenecek ve siz de sinirden kudurup kudurup konu açıp bir de burada linçleneceksiniz. Eski konularınızın hepsi nefret dolu. Daha tanıştığınız anda başlamışsınız aileye kafayı takmaya. İflas edip işlerini kaybetmeseler sanki daha ılımlı olurdunuz, kız çocuk daha sevimli görünürdü gözünüze.

Günlerdir bu epistein mıdır nedir onların yüzünden yemin ediyorum uykularım kaçıyor hiç bir şey duymak izlemek okumak bilmek istemiyorum doğru değildir diyorum yok sayıyorum.
Tamam bu konuyla ayni şey değil de
Ne çok kötü var ya
Gerçekten ne çok kötü var
14yasinda babasini kaybetmiş annesi bilmem neresinin zevkine düşmüş bu zavallı kız çocuğu ne yapsın nereye gitsin kime sığınsin
Valla artık kopsun kıyamet ya
Kopsun da bulsun herkes hak ettiğini

Hala derdiniz arama. Bi şu kızı biraz sosyalleştirelim kurslara sporlara yazdıralım, hem terapiyle birlikte sosyalleşirse psikolojisine de iyi gelir diyen yok takmışlar bir sevişirken arıyor da arıyor. Unutmayın kimse ne kadar yaşayacağını bilmez ve yarın bir gün sizin de çocuğunuz olur. Rabbimden isteğim herkes kalbinin ekmeğini yesin.
Bence de psikolog ile görüşüp ona göre hareket edilmeli ve çocuk sosyalleştirilmeli; dil kursu, sanat, spor vs ne varsa artık. Arada da birlikte vakit geçirilmeli. Başından atmak değil yani.

Konu sahibi, daha öncede konu acmistiniz ve bir gram degismemissiniz. 14 yaşındaki ergen ve kayıp yaşamış bir çocukla uğraşmayı kesin. Kocanizi elinizden alıyor gibi krizlere giriyorsunuz, tam bir buldumcuksunuz. Çocuğa doğru destek saglanmadigindan iyice kotulesmis psikolojisi, hepiniz ayrı kotusunuz. Doktor kocanız bu kadar rahatsizsa aramasından elinden tutup ergen psikologuna götürsün. Sizin için bir şey deneyeceğim, karakter bozuk ve vicdan olmayınca yapacak bir şey yok.

Terapi alıyor ancak düzelen bir şey yok. Bazen diyorum keşke bir abla olsa iki kız kardeş sırt sırta verip düzelirlerdi. Dediğiniz gibi çok küçük ve çok zor şeyler yaşıyor. Birkaç kez dışarı çıkardım ama iletişim kurmuyor. Gülümsüyor bazen o kadar. Kaldı ki çok daha fazla iletişim kurmaya çok çabalasam daha fazla arar korkum var.
O abla siz olabilirdiniz belki. O yaş çocuklarla iç içeyim sürekli. Azıcık dinleyen birine o kadar ihtiyaclari var ki. Siz yeni evlendiniz de o çocuk da yeni abisinden uzaklaştı. Anne ortada yok. Bana yeni ölmüş. Ne bekliyorsunuz bu çocuktan. Sırada üç dört yıl sonra üni. Ya da iş hayatı vs zaten evden çıkacak. Şimdi ihtiyacı var. Ya anneyle eşiniz konuşsun kızına sahip çıksın ya da gelsin sizde kalsın gece aramaz en azından 😅 ben sizi bu konuda yanlış düşünceler içinde buldum. Sizin kız kardeşiniz bu durumda olsa sikayetlenir miydiniz, sahip mi çıkardınız ?

Yani anlıyorum onun yaşadığı şeyler hiç kolay değil. Ancak eşim defalarca kez ben evliyim beni zırt pırt arama artık demesine rağmen söz geçiremiyoruz. Hiç arkadaşı da yok.
Beni de pek sevdiği söylenemez iletişim kuramıyoruz.
Şurada yazdıklarınıza bakarsak sizi sevmesi mümkün değil zaten. Bi çocuğa şefkat göstermek bu kadar mı zor? Gecenin bi yarısı, sabahın körü ke farkeder arasın, konuşsun. Sığınacak bi liman arıyor. Bu zamanlar, bu yaşlar kalmayacak. Bi süreçtir geçecek. Yazık.

Sizin aileniz falan bisey demiyor mu ya size ? Düşündüm de benim babam el sürmedi bu güne kadar bana. Böyle şeyler düşünsem böyle seyler konuşsam ben seni ne biçim yetiştirmişim der patlatır bi tane heralde.

Babasının ölmesinden korkuyor ama babasını kaybetmiş bir yetime zorbalık yapıyor. Hadi o el kızı tamam da ağabeye ne demeli. O çok suçlu. Kardeşine geride başka kaç kardeşi olursa olsun kol germeli. Bunları okuyunca insan aydınlanıyor. Ben 40 yaşımdayken yani 3 sene önce 19 yaşındaki kedimi kaybettim. Kedimi eve aldığımızda aile evindeydik ve abim de evdeydi. Belli bir yaşa kadar beraberdik. Sonra abim işe girdi evi ayırdı. Kedime yalnız ben baktım 13 sene ve çok bağlıydım. Benim abim denizci evli ve 2 çocuk babası. Kedim ölünce onu da aradım şoktaydım ağlamışım. Abim işi gücü bırakmış İstanbul'dan memlekete gelmişti. Tam 4 gün evde başımda bekledi. Erkekler öyle çok laf çeviremez teselli edemez ama varlığıyla ve yedirip içirmesiyle kendince hep yanımda oldu koskoca adam. Benden 2 yaş büyük. Bu da abi. Abiler kardeşlerine düşkün olur. Bence olmalılar da. Yengem tutup da abime niye izin aldın niye kardeşine gittin demedi. Allah razı olsun. Bu hikayedeki çocuk 14 yaşında ve çaresiz. Bildiğin çaresiz ya. Karı koca batmış çocuğun varlığı onlara. Arasa nolacak diyelim ki günde 5 kez aradı noldu boncuklarınız mı döküldü napıyordunuz evde atomu mu parçalıyordunuz insanlık için buluş mu yapıyordunuz. Totonuzu devirmiş yatıyorsun çok çok da. Kız dertlenip aramışsa nolmuş. Kalpsizler.

Haftanın 3 günü beraberiz zaten. Bize de gelmek istemiyor annesine de. Odasından çıkmıyor. Eşime diyorum gel gidelim zaman ayıralım aramalar azalır belki diye, o da gitmek istiyor zaten. Ama gittikçe daha da çoğaldı. Yani artık eşime telefonun sesini güzel bir şarkı yap zaten günde 5 kez dinliyoruz dedim. Aramaların çoğu da dizim burkuldu gel, arkadaşımla küstüm dinle (gece 4). Zaten eşim sürekli nöbetçi ağır bir bölümde uzmanlığını alıyor. Çok uyanıyoruz.
Sizi aramıyorsa neden sorun ediyorsunuz ben onu anlamadım. Eşiniz onun abisi ve istediği kadar arar. Sizi ilgilendirmez bence. Ben de evliyim ve eşimi kim günde kaç kez arıyor beni ilgilendirmez. Ki arayan kişi eşinizin küçük kardeşi. Bunun sizi rahatsız etmesine çok şaşırdım. Size gelmek de istemiyormuş, sizin ilgileneceğiniz bir durum da yokmuş. Sadece abisini arayıp dediğiniz gibi ilgi istiyor ki kızın yaşadıklarını düşününce bu çok normal.

Hatta biraz vicdanınız varsa eşiniz size hayıflansa bile eşinizi sakinleştirip, görümcenizin şu an ilgiye muhtaç olduğunu eşinize söyleyebilirsiniz. İnanın bu hem size, hem eşinize, hem de bu kız çocuğuna çok iyi gelir. Sizden bir şey götürmez aksine çok şey getirir.

Merhaba daha önceki konumu bilenler bilir. Eşimin babasının 5 ay önceki vefatı sonrası en büyük çocuk Eşim (30 yaşında). Ailenin tek kızı 14 yaşında ergenliğin pik noktasında. Anne başka bir adamla evli ve kız 2 abisiyle yaşıyor. Anne çoğu zaman çocuklarını duygusal ihmal eden, haftada 2-3 gün yanlarına gelip yemek yapmayı annelik zanneden bir egoist.
Dolayısıyla küçük kız kardeş bu duygusal ihmali eşimle kapatmaya çalışıyor. Gece gündüz aranıyoruz. Eşim artık açmamaya başladı. Gece 2-3 lerde mesaj atıyor. Eşim doktor olduğu için hassas noktasından etkilemeye çalışıyor (hastayım, başım dönüyor, ilaç alacağım, doktor randevusu vs.). Sırf eşim telefonu açsın ilgilensin diye.
Onun da bir kabahati olmadığını ve ilgi ihtiyacı olduğunu biliyorum, asıl suç kv’de . Ama annesine de kendisine de ne kadar söylesek de inat etti vazgeçmiyor taktı kafayı. Kv de vur patlasın çal oynasın havasında, oğullarını bile salmış biri. Cenazede eski kocasının arkasından ben şimdi bu çocuklara nasıl bakıcam düşüncesiyle sahte gözyaşı dökmüş, kendi hayatına ve kocasına odaklanmış bir nemrut.
Ama o da bizi aramaması gerektiğini uyarıyor kızına. Fakat duygusal desteği vermiyor. (Beni de çok arıyor bıktım artık engelleyeceğim diyor, evet valla şaka değil.)
Kız terapi de alıyor ancak düzelen bir şey yok. Ne önerirsiniz? Telefonları açıp nötr, duygusuz ve “ilgilenmiyorum” şeklinde konuşsa eşim sizce bu yapışık bağ düzelir mi?
Aynı evde yaşadığı abileri de eşim kadar yumuşak karınlı olmadığı için kıza biraz kötü davranabiliyorlar veya duygusal zekaları olmadığı için kızı dinlemiyorlar.
Şu an yaşı küçük konuşuyor, ilerde konuşmayacak işte o zaman çok daha büyük sıkıntı.Yapmayın belli ki annesi normal değil.Üç evladını bırakmazdı yoksa. Fakat siz de bizi rahat bıraksın kafasında olursanız, yaşattığınızı da muhakkak birgün yaşarsınız.Abileri siz bu kızla hep beraber oturup konuşun.Kararlar alın uygulayın.Kediyi bile kapı dışarı edemiyoruz kaldı ki bu bir kız çocuğu.Siz de kendinize göre haklı olabilirsiniz ama bu kızı duyun o yardım istiyor.

Bir kere okul harçlığını ben gçnderiyorum bu kızın, o abisinden geliyor sanıyor. Ne güzel işte uydurmak. Özel okul masrafı vs versek TABİİ Kİ çok canım sıkılır. Borç ödüyoruz. Bilmeden konuşmayın ya üf. Fi tarihindeki mesajımı bulmuş üstünde analiz kasan işsiz kadınlar.
İssiz kadınlar diye kendince küçüksediginn kadınlardan yorum bekledin, ne oldu işine gelmedimi safii kötüsün yazik o çocuga çok üzüldüm

Yani anlıyorum onun yaşadığı şeyler hiç kolay değil. Ancak eşim defalarca kez ben evliyim beni zırt pırt arama artık demesine rağmen söz geçiremiyoruz. Hiç arkadaşı da yok.
Beni de pek sevdiği söylenemez iletişim kuramıyoruz.
Eşiniz nasıl bir abi? Henüz yeni babasini kaybetmiş,2 tane ilgisiz abi ile kalmış bir kız çocuğuna ben evliyim beni arama diyebiliyor? O kız ailesinden görmediği ilgiyi bir yabancıda bulsa başına bir şeyler gelebilir. Allah korusun pislik herifin birine gider ne bileyim, 2 gülene kanar gider perişan olur. Bir derdi var,yalnız kalmış,arada sırada halini hatırını, bir ihtiyacı var mı sormak yerine ,görümcemin had bilmezliği diye konu açmışsınız pes.
Sizi anlıyorum ama cocuk o yahu.
Bu kadar mı gözünüz kör,kulağınız sağır.
Allah yardımcısı olsun. o kıza ben çok üzüldüm,13 yaşında kızım var,o kadar çocuk ki yani,ağzım açık kaldı konuyu okurken. Sizin kardeşiniz bu durumda olsaydı aynı şekilde davranırmıydınız? Sadece bunu soruyorum,sizi vicdanınıza bırakıyorum.

Merak ettim sizin tüm mesajlarınızı okudum, daha aranızda nişan bile yokken insanların ev hayatına karışıp yönetmeye çalışırsanız bu da kendini bi bok sanıyor demeleri çok normal, az bile demişler. Siz kimsiniz ki mesela nasıl bi özgüvenle gidip evlerine, düzenlerine karıştınız. Bu başlıktaki konuya ve cevaplarınıza gelince, 16 yaşındaki birine görümce diyecek kadar içinizdeki mahalle kadınını atamadığınız belli kız da anlamış uzak duruyor sizden. İşte kızı Malatya’dan çıkarırsın da Malatya kızdan çıkmaz derler ya o tam olarak siz oluyorsunuz.

Merhaba daha önceki konumu bilenler bilir. Eşimin babasının 5 ay önceki vefatı sonrası en büyük çocuk Eşim (30 yaşında). Ailenin tek kızı 14 yaşında ergenliğin pik noktasında. Anne başka bir adamla evli ve kız 2 abisiyle yaşıyor. Anne çoğu zaman çocuklarını duygusal ihmal eden, haftada 2-3 gün yanlarına gelip yemek yapmayı annelik zanneden bir egoist.
Dolayısıyla küçük kız kardeş bu duygusal ihmali eşimle kapatmaya çalışıyor. Gece gündüz aranıyoruz. Eşim artık açmamaya başladı. Gece 2-3 lerde mesaj atıyor. Eşim doktor olduğu için hassas noktasından etkilemeye çalışıyor (hastayım, başım dönüyor, ilaç alacağım, doktor randevusu vs.). Sırf eşim telefonu açsın ilgilensin diye.
Onun da bir kabahati olmadığını ve ilgi ihtiyacı olduğunu biliyorum, asıl suç kv’de . Ama annesine de kendisine de ne kadar söylesek de inat etti vazgeçmiyor taktı kafayı. Kv de vur patlasın çal oynasın havasında, oğullarını bile salmış biri. Cenazede eski kocasının arkasından ben şimdi bu çocuklara nasıl bakıcam düşüncesiyle sahte gözyaşı dökmüş, kendi hayatına ve kocasına odaklanmış bir nemrut.
Ama o da bizi aramaması gerektiğini uyarıyor kızına. Fakat duygusal desteği vermiyor. (Beni de çok arıyor bıktım artık engelleyeceğim diyor, evet valla şaka değil.)
Kız terapi de alıyor ancak düzelen bir şey yok. Ne önerirsiniz? Telefonları açıp nötr, duygusuz ve “ilgilenmiyorum” şeklinde konuşsa eşim sizce bu yapışık bağ düzelir mi?
Aynı evde yaşadığı abileri de eşim kadar yumuşak karınlı olmadığı için kıza biraz kötü davranabiliyorlar veya duygusal zekaları olmadığı için kızı dinlemiyorlar.
Şaka gibi ilgi ve yardıma ihtiyaç duyan bir yavrucak var ortada en sahip çıkması gerekenler şak şak kapıları yüzme kapatıyor. Yarın bir gün bir caniye kaçarsa ya da bir yerde intihar ederse bunun vicdan azabı sizin yakanızı nasıl bırakacak. 5 yetişkin bir olmuş 3 erkek 2 si kadın bir kıza yuva olmamışsınız. Gözümde sizde 👎🏻

Back
X