• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sınır bilmeyen görümce

Ya siz şaka mısınız, terbiyesiz. Ne yaşattık biz pardon? Siz gerçekten 3-5 kişi yeşilçam izlediğinizi sanıyorsunuz herhalde. Dramaqueenlik bu. Başına gelenlerde tam olarak BİZİM ne suçumuz var pardon? Şaka gibisiniz ya hahah.
Bence de reva gördüğünüzü görmeden ben de ölmemeniz temennisindeyim.
14 yaşında babasını kaybetmiş, annesi desen eserikli bir gencecik kız için abisinin yapacağı maddi yardıma bile tahammül edemeyen birisi umarım reva gördüğüyle hemhal olsun ki ne demek anlasın

Yani anlıyorum onun yaşadığı şeyler hiç kolay değil. Ancak eşim defalarca kez ben evliyim beni zırt pırt arama artık demesine rağmen söz geçiremiyoruz. Hiç arkadaşı da yok.
Beni de pek sevdiği söylenemez iletişim kuramıyoruz.
Sizin neyinizi sevecek? Çocuğu kardeş sorumluluğu olarak değil, dert olarak, sorun olarak, evliliğinize zarar veren bir yabancı gibi algılıyorsunuz. Sevilecek neyiniz var ya baştan sona bencilliğin vücut bulmuş halisiniz. Sinir oldum sabah sabah.

Kalbinin ekmeğini ye deyip en gerçek ve adil duayı edince de fazla fazla sinirleniyor o yüzden.
Yok ona çok okeyim. Allaha şükür öyle olduğu için halim vaktim huzurum yerinde. Belli ki siz hayatsızsınız da uğraşıyorsunuz böyle :) Herkes kalbinin ekmeğini yiyor sonuçta.

Bence de reva gördüğünüzü görmeden ben de ölmemeniz temennisindeyim.
14 yaşında babasını kaybetmiş, annesi desen eserikli bir gencecik kız için abisinin yapacağı maddi yardıma bile tahammül edemeyen birisi umarım reva gördüğüyle hemhal olsun ki ne demek anlasın
Bir kere okul harçlığını ben gçnderiyorum bu kızın, o abisinden geliyor sanıyor. Ne güzel işte uydurmak. Özel okul masrafı vs versek TABİİ Kİ çok canım sıkılır. Borç ödüyoruz. Bilmeden konuşmayın ya üf. Fi tarihindeki mesajımı bulmuş üstünde analiz kasan işsiz kadınlar.

Bir kere okul harçlığını ben gçnderiyorum bu kızın, o abisinden geliyor sanıyor. Ne güzel işte uydurmak. Özel okul masrafı vs versek TABİİ Kİ çok canım sıkılır. Borç ödüyoruz. Bilmeden konuşmayın ya üf. Fi tarihindeki mesajımı bulmuş üstünde analiz kasan işsiz kadınlar.
Ben buldum bana diyorsun sanırım ama evet işim yok şu an ücretsiz izindeyim, bebemi uyuttum, tek işim senin merhametsizliğini analiz etmek. Çok da uğraşmaya gerek yok hersey ortada zaten.

Maalesef yapayalnız falan değil. Kayınlarım ve kayınvalidemlerin bize kakalamaya çalıştığı gariban bir genç kız. Zaten sinirim ona değil, bize ekstra yük yüklemeye çalışan kayınlar ve en önemlisi kv’de. Daha çok yeni evliyiz. Yani zaten eşimin 2 gram huzuru yeni yeni gelecekken, acısı biraz hafiflemişken telefonlar susmuyor. Bunlar yaşamayana kolay.
Konuşmak kolay, karşınızdaki küçük bir kız çocuğu. Çocuk belli ki sıkıntıda, alıp bir uzmana götürmeyi, destek almayı hiç düşünmediniz mi? Herkes birbirine paslıyor çocuğu. Çocuk da en dinleyeni aramak istiyor ama onun da önüne siz engel koyuyorsunuz. Belli ki kızın yardıma ihtiyacı var, gidin bir gösterin nesi var çocuğun diye. Siz mecbur değilsiniz ama bırakın eşiniz yapsın. Herkes birbirinden beklerse hiçbir şey düzelmez..

13 yaşınızda abinize ve yengenize hakaret mi ediyordunuz hanfendi? Bir garipsiniz.
13 yaş çocuk çocuk. Yaptıklarını/söylediklerini onaylamıyoruz ancak çocuğun demek ki ruhsal sıkıntısı var. Yardıma ihtiyacı olduğunu görmüyor musunuz? Bu çocuk sevgi, ilgi görse böyle davranmaz, sizi sevmemesinin de vardır bir nedeni, tepki veriyorsunuzdur, olumsuz davranıyorsunuzdur vs .

Lütfen yazmadın?

Metni ben bile birkaç kez okudum, eski konularınıza baktım. Açıkçası en çok dikkatimi çeken şey, 14 yaşında babasını kaybetmiş bir çocuğun takıntılı gibi etiketlenmesi oldu. Bu yaşta, bu şartlarda, bu ihmalle gece mesaj atan bir çocuk manipülatif değil yalnızdır.

Annesi egoist, nemrut diyorsunuz ama siz de çözüm olarak çocuğa duygusal olarak kapıyı kapatmayı öneriyorsunuz. Bu ikisi arasında fark sandığınız kadar büyük değil. Biri baştan bırakmış, diğeri yorulunca bırakmak istiyor. Terapi alıyor ama düzelmiyor demeniz de ayrıca düşündürücü. Terapi çocuk susturulsun diye değil, yarası görünür olsun diye yapılır. Yas tutan bir ergenin birkaç ayda normale dönmesini beklemek gerçekçi değil, yetişkin konforuna odaklı.

Eşiniz doktor diye arıyor diyorsunuz. Belki de ilk kez biri onu ciddiye alıyordur. Aynı evde yaşadığı, kötü davranabilen abiler varken burada yapışık bağ yok, boşluk var.

Sınır elbette şart ama sınır; ilgilenmiyorum demek değildir. Sınır, rolü doğru yere koymaktır. Bu çocuğun ihtiyacı yeni bir anne ya da gizli bir baba değil; onu gerçekten taşıyacak bir yetişkin. Ve o kişi ne sizsiniz ne eşiniz, maalesef annesi.

Sorun kızın araması değil, kimsenin onun yanında durmaması. Bunu fark etmeden atılan her ayar, bir çocuğun yalnızlığına eklenmiş bir tuğla olur.

Bi tanesi gerçekten deccal gibi. Şunu getir bunu götür. Diğeri çok şeker ama ağzını bıçak açmaz. Ama ikisi de kardeşini sever ilgilenir dışarı çıkarır. Sadece duygusal zekaları yüksek değil.
Kız çok dengesiz bir yaşta, çocuk desen değil, yetişkin desen değil.. Ergenlik zaten çok sıkıntılı bir dönem ee bu çocuğun çevresel/ailesel yatkınlığı da var durum olarak. Çocuğa sahip çıkın bir de abi başka abla başka, siz de ablalık yapsanız ne olur

Burada bir fatura kesilme yok,bir çocuğun imdat çığlıkları var,siz herşeye rağmen güçlü kalmışsınız ama herkes aynı güçte olmayabilir.Bu kız çocuğuna yaşadığı şeyler ağır geliyor zaten terapi alıyormuş demek ki yapamıyor hayata adapte olamıyor, belki okulda akran zorbalığına uğruyor,annesinin tercih etmediği terk edilip bırakıldığı evlat edinen olmak zoruna gidiyor.... Ben bu kız çocuğuna çok üzüldüm . insan olduğumuzu hatırlamak gerekiyor....
İnanın bende o kadar üzüldüm ki ben konuyu yazan hanımefendi yerinde olsam daha farklı davranırdım ama objektif bakınca ben bunu yapardı. Diye herkes bu yükün altına girmeli diyemiyorum tek dileğim o kızın okuyup güzel bir hayat kurması o annesi de gün gelip o kıza muhtaç oljr inşallah

Empati eksikliğiyle suçladığınız metnin kendisi empatiksiz bir kere. Yani Türk toplumu olarak çok seviyoruz dramayı. Merhamet kendini ve aile yaşantını yok saymak demek mi? Toplumun bize dayattığı ahlak = ne olursa olsun önceliğin başkası olmalı. Bu mudur?
Bu aile dramasını okuyunca zaten sadece kız kardeşin penceresinden bakmamak dramaqueen Türk toplumundan beklenemez. Evet hanfendiler, 20 kez arıyor da desem siz yaşamadığınız için kolay gelir. Çünkü seversiniz siz taraflı yorumları.
Empati duyarak yorum yapan ancak yine de beni hatalı bulanlara sözüm yok, sözüm bu bordo klavyelerinin arkasına saklanan kağıttan kaplan kadınlara. Mutlaka her konuda hortlamanızın sebebi nedir?
Belki de hayatsızlığınız. Bilemiyorum.
Ay ne kadar saçmalamışsıniz ya! Şu ana kadar size çok olumsuz birşey yazmadım da. Hayatsız herkes evet, ne komedi yorumlarınız var.. Ne kadar hadsiz ve merhametsiz bir kadınsınız. Yol yordam bilseniz o çocuğu öyle bir düzene getirirdiniz ki, bağ kurar, düzelmesini sağlardınız.. Ama gönlünüz yok işte.. Siz çözüm bulmak değil kurtulmak istiyorsunuz. Sizin sorununuz olmayabilir ama abisi kardeşinden sorumlu bari ona engel olmayın.. Ne desem boş, bu vicdan meselesi vicdani olana.. Drama Queen bla bla.. Hayatın gerçekleri var Mars'ta mı yaşıyorsunuz. Beni az çok bilen bilir, pek bu tarz yorum yapmam ama hem konu ile ilgili hem de üyelerle ilgili üstten tavırlarıniz çok irrite etti.. toplumsal yorumlarınız da keza aynı..

Hanfendi anlamıyorsunu herhalde. Her gün en az 3 kez arıyor. Bazen SEVİŞİRKEN arka arkaya 4 kez aradığı oluyor. Böyle hayat yaşanır mı? Siz şaka mısınız ? Hayatınızda kim sizi bu kadar arıyor. Gece 2 de uykumuzdan uyanıyoruz HANFENDİ.
Benim dualarım tutar, tez vakit boşanın inşallah skandalınız eksik olmasın

Hiç kimseden çıkmamalı da muhtemelen sizin abisinin eşi olduğunuzu, eşinizinde evli olduğunu kabullenmek istemiyor, önceden de var olan bi sorun bu yani yeni değil ki. Şimdi dozunu arttırması normal. Kabullenmediği içinde gece arama denmesini dikkate almıyor. Terapistine bu bilgileri verin. Bi konuşun o size ne yapmanız gerektiğini en net söyleyecek kişi.
Karı koca tepki gösteriyorlar diye iyice yapışmış olabilir, çocuğun davranışlarını sağlıklı bulmadım ancak çözüm yolu bu değil..

Bunlar hep hayatın sillesini yememekten oluyor. Toyluk işte. Benim başıma gelmez, bana neci zihniyet. Evladın olur aynısını yaşar, annen baban ölür eşin terk eder sap gibi kalırsın ortada. Hayat o kadar tuhaf ilerler ki, kader sana bugünlerini mumla aratır. O kız kötü yola düşebilir. İntihar edebilir. Kötü niyetli kişilere tutunabilir. Öz abisi var öz abisi. İnsan abisine sığınacak kime sığınacak başka. Kafayı yiyeceğim. O adam senin eşin ama kan bağınız yok. Boşansan bitti. Ama o kız onun öz kardeşi. Kan ağı var. Nasıl bir adam ki geceleri rahat uyuyor. Pes vallahi ya. 14 yaş çok küçük.

Mesafe koyma sebebiniz bu mu 🤣 valla siz de az sinsi değilsiniz 🤣 şu an düşündüm de arkamdan konuşan 19 yaşındaki görümceni ergendir diye affetmiştim ki böyle masum bisey bike değildi
Siz baya baya kötü kalplisiniz kalbinizi düzeltin
Benim de birkaç sene önce kayınvalidem arkamdan konuştu, oğluna yani eşime birşeyler diyordu. Biz eşimle tartismistik bir konuda ve ben surat yapıyordum.. sonra baktım odada arkamdan konuşuyor. Ben bu konusmaya tesadüfen denk geldim ve koskoca kadın olmasına rağmen affettim, kendisine "Bir annenin oğlunu koruma refleksi/içgüdüsü olarak bakıp hoş göreceğim ancak bir daha tekrarı olursa üzülürüm ve üzerim" dedim, zaten yerin dibine geçti. Sözün özü; demek istediğim görmezden geldim, affettim ki yani bu bahsedilen daha çocuk yaa

Gittiği okul yabancı okulu. Aynı dili konuştuğu çok kişi var, bilerek dışlanmasın diye annesinin eşi parasını ödedi de gönderdik. Özellikle erkeklerle hiç anlaşamıyor. Çok güzel bir kız bu arada. Özgüven problemi de yok, sadece içine kapanık.
Size kalbiniz gibi bi hayat diliyorum. Butun yorumlarinizi okudum inanilmaz kotu kalpli birisiniz , Allahin adaleti yok saniyorsunuz ama yaniliyorsunuz kimsenin yanina kalmaz
gercekle yuzleseceginize eminim

Back
X