• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sınır bilmeyen görümce

Hanfendicigim yani savunma halinde oldugunuzdan tum tuslara basmissiniz ama benim size cumle filan kurup o kadar enerji harcayasim gelmedi, degmez cunku. Size hak verecek yorumlar olacaktir onlarla yazisip rahatlarsiniz bir sure gazinizi alir bu, kizcagiza sarmazsiniz boylece (insallah).
Siz yeşilçam filmlerine devam. Yeni dramlar çıkacaktır size. İyi seyirler ❤️

Demişsiniz ya aile üyeleri tarafından gece gündüz defalarca aranmayanlar yorum yapmasın diye, kardeşleriyle en kısa konuşma süresi 1 buçuk saat olan bi adamla evlilik yaşadığım için oldukça sinir bozucu oldugunu tahmin edebiliyorum.

Ama bu tür konular bizim müdahale etme hakkımızın olmadığı konular gibi geliyor bana. Ne kadar rahatsız da olsak eşimizin ailesiyle ilişkisine, ne sıklıkta konuşup görüştüklerine biz karar veremeyiz sonuçta esimiz de olsa bizim malımız mülkümüz değil bu adamlar. Cok rahatsizsa kendisi çözüm bulsun koca adam. Bana ne. Sevisirken aradıysa mesgule atar. Ben olsam uzak durur dışında kalırım bu tür durumlarin. Nasıl olsa geçicidir.

Kaldı ki gelsin bizimle yaşasın diye de diretebilirdi eşiniz. Böyle olsa elbette sizin onayınız olmadan yapması boşanma sebebi olurdu ama bi süre idare edilebilir bu yoğun aramalar. Ben eski eşim saatlerce telefonda konuşurken rahatsiz oldugum icin kulaklık takar muzik dinlerdim. Evde uzun süreli hele de bağıra çağıra telefonda konuşan oldu mu cok rahatsız oluyorum ama müdahale de edemem sonuçta.

Sizi anlıyorum. Siz kv ye kızgınsınız ama bu çocuğun suçu değil. Annemi ağabeyinin eşi büyütmüş. Üstelik anne baba da var ama köy insanı, yazın yayla, kışın tarım işciligi çocuğu gören yok. Yengesi almış yanına. Ne biliyorsam ondan öğrendim der annem. Annesinden kardeşlerinden önce yengesini arar sorar. Annem de yeğenini büyütmüş mesela. Çok başka bir bağ var aralarında.

İnsan olana, biraz ilgi zor olmasa gerek. Evinize alın diyemem ama arasın ilgilenin, siz arayın. Bir gün alın sinemaya götürün, beraber yemek yiyin, derdini dinleyin, küçük zararsız bir derdiniz için arayın, desteğine ihtiyacım var deyin. Terapiye götürün inanın ikiniz de çiçek gibi açılırsınız. Size karşı bir tavrı varsa onu da bırakır. Eşinizin üstüne düşmeyi de azaltır. Bunlar size bir şey kaybettirmez, aksine kazanacağınız çok şey var.

Eşini net ve kararlı olarak, belirli bir saat sonrası aramamaaı gerektiğini, mesleğinden dolayı işinde sorun yaşadığını, uykusuz kalınca hata yaptığını vs söylese gece aramalarında durum düzelir mi?
Ben sizi anlıyorum, aslında kötü bir niyet sezmedim yazdıklarınıza. Sonuçta yeni evlisiniz, annesinin alması gereken sorumluluğu siz yüklenmek zorunda değilsiniz.
Ama karşınızdaki çok kritik bir dönemde olan bir çocuk. Sevgi ve ilgi açlığı var. Belki tek dayanagı babasıydı ve o da gidince ondan sonra en yakın baba Figürü olarak gördüğü abisine yaklaştı. Çocuga net bir sınır ve koşulsuz onu sevdiğini göstermesi gerektiğini düşünüyorum eşinizin.

Eşini net ve kararlı olarak, belirli bir saat sonrası aramamaaı gerektiğini, mesleğinden dolayı işinde sorun yaşadığını, uykusuz kalınca hata yaptığını vs söylese gece aramalarında durum düzelir mi?
Ben sizi anlıyorum, aslında kötü bir niyet sezmedim yazdıklarınıza. Sonuçta yeni evlisiniz, annesinin alması gereken sorumluluğu siz yüklenmek zorunda değilsiniz.
Ama karşınızdaki çok kritik bir dönemde olan bir çocuk. Sevgi ve ilgi açlığı var. Belki tek dayanagı babasıydı ve o da gidince ondan sonra en yakın baba Figürü olarak gördüğü abisine yaklaştı. Çocuga net bir sınır ve koşulsuz onu sevdiğini göstermesi gerektiğini düşünüyorum eşinizin.
Her şeyi denedik ama durum düzelmedi bak yapma lütfen abicim mesaj at arama uyandırma dedi, tamam dedi 1-3 gün sonra tekrar aynı. İşte o sebeple net bir sınırı “nötr konuşmak, zaman zaman ilgisiz kalmak, bu konuları terapistle veya annenle konuş, hiç telefonları açmamak” olarak düşündüm. Daha doğrusu chatgpt bu öneriyi verdi ama daha da üzebilir veya sınır agresifleştirebilir diyerek buraya sormak istedim, eşim de ne yapacağını şaşırdı. Her şey denendi. 5 gün boyunca eşim onun yanında da kaldı. Sonunda eşimle de kavga etti giderken hakaret etti, benle ilgilenmiyorsunuz diye. Neyse bu sefer daha da fazla bağlanma şeklinde döndü: denenmeyen tek şey bir süre mesafe. Düzelecekse kabulüz, eşim de açıkçası bu kadar sorumluluğu yüklenmek istemiyor daha fazla çünkü sınır yok, hepsi annemin kabahati diyor. Ama işte mesafe durumu da soru işareti bırakıyor.

Son düzenleme:
kıyamam ya iste boyle sevgi nedir bilmeyen, herkesin hayatinda fazlalik olan kizlar iki guzel laf duymak icin deccallerle beraber oluyor :( sonra kkda diyoruz "gözün mü kördü, bunca seyi görüp nasil evlendin. mustehak sana, kendi tercihin" diye 😞

kıyamam ya iste boyle sevgi nedir bilmeyen, herkesin hayatinda fazlalik olan kizlar iki guzel laf duymak icin deccallerle beraber oluyor :( sonra kkda diyoruz "gözün mü kördü, bunca seyi görüp nasil evlendin. mustehak sana, kendi tercihin" diye 😞

Yani ben hayatımda böyle skandal bir anne ne gördüm ne duydum. Kayınvalidem Türkan Şoraya taş çıkaracak cinsten çok güzel. Nişanımda bile bu kadın kim oyuncu mu diye soranlar oldu aileme. Kameraman falan eşime ablanızla sizi çekeyim diyor. Her yerde böyle iltifatlar ama hepsi de haklı. Bunun vermiş olduğu özgüven mi diyeyim, ego mu diyeyim, her neyse, çocuklarını fırlattı bi kenara 10 yaş genç adamla evlendi. (Eşimden 9 yaş büyük kocası) Gidebilse şehirden de gidecek. Kadının içi içine sığmıyor. Bir gün bana aklım olsa eşinden sonraki çocuklarım olmazdı salak gibi doğurmuşum dedi ahhaha. İnanılmaz biri. Şuanki kocasından başka bir şeyi gözü görmüyor.

Her şeyi denedik ama durum düzelmedi bak yapma lütfen abicim mesaj at arama uyandırma dedi, tamam dedi 1-3 gün sonra tekrar aynı. İşte o sebeple net bir sınırı “nötr konuşmak, zaman zaman ilgisiz kalmak, bu konuları terapistle veya annenle konuş, hiç telefonları açmamak” olarak düşündüm. Daha doğrusu chatgpt bu öneriyi verdi ama daha da üzebilir veya sınır agresifleştirebilir diyerek buraya sormak istedim, eşim de ne yapacağını şaşırdı. Her şey denendi. 5 gün boyunca eşim onun yanında da kaldı. Sonunda eşimle de kavga etti giderken hakaret etti, benle ilgilenmiyorsunuz diye. Neyse bu sefer daha da fazla bağlanma şeklinde döndü: denenmeyen tek şey bir süre mesafe. Düzelecekse kabulüz, eşim de açıkçası bu kadar sorumluluğu yüklenmek istemiyor daha fazla çünkü sınır yok, hepsi annemin kabahati diyor. Ama işte mesafe durumu da soru işareti bırakıyor.
Peki kız tam olarak ne bekliyor? Ne istiyor? Hiç oturup konuşma fırsatınız olmadı mı? Neyi istediğine dair? 7/24 onun başında durup ilgilenecek birini mi hayal ediyor? Bu tek bi kişinin değil gerekirse 3 abinin dönüşümlü almadı gereken bi sorumluluk ki zaten 2siyle birlikte yaşıyor. Sizin evinize gelme gibi bi isteği var mı? Bu kadar sınır ihlali yaparak bunu mu hedefliyor acaba?

Peki kız tam olarak ne bekliyor? Ne istiyor? Hiç oturup konuşma fırsatınız olmadı mı? Neyi istediğine dair? 7/24 onun başında durup ilgilenecek birini mi hayal ediyor? Bu tek bi kişinin değil gerekirse 3 abinin dönüşümlü almadı gereken bi sorumluluk ki zaten 2siyle birlikte yaşıyor. Sizin evinize gelme gibi bi isteği var mı? Bu kadar sınır ihlali yaparak bunu mu hedefliyor acaba?
Benim gözlemim, abilerini paylaşmak istemiyor. Diğer iki abi zaten onun yanında. Büyük abi de gelsin hep onla kalsın istiyor. Zaten bir tek eşim onu insan yerine koyuyor. İnsan dediğim, diğer kardeşler getir götür yaptırıyor dinlemiyor kızı. Eşim Onu götürsün getirsin istediği her etkinliği onla yapsın, aradığında açsın hazır olda dursun. Anne baba evliyken ikisinden de çok çok ilgi gördüğü için şımarık yetişmişti. Tabii şuanda her şey dağıldı ama her dediğinin olduğu zamanlar çook. Anneye de aynı tarifeyi yapıyor da anne engelledi kızını çok arıyorsun kafam şişti diye 3-4 gün. O kocasından ayrılamıyor

Benim gözlemim, abilerini paylaşmak istemiyor. Diğer iki abi zaten onun yanında. Büyük abi de gelsin hep onla kalsın istiyor. Zaten bir tek eşim onu insan yerine koyuyor. İnsan dediğim, diğer kardeşler getir götür yaptırıyor dinlemiyor kızı. Eşim Onu götürsün getirsin istediği her etkinliği onla yapsın, aradığında açsın hazır olda dursun. Anne baba evliyken ikisinden de çok çok ilgi gördüğü için şımarık yetişmişti. Tabii şuanda her şey dağıldı ama her dediğinin olduğu zamanlar çook. Anneye de aynı tarifeyi yapıyor da anne engelledi kızını çok arıyorsun kafam şişti diye 3-4 gün. O kocasından ayrılamıyor
Anladım bi nebze de olsa eski aile düzenini bekliyor sizde gözünde abisini çalan kadınsınız. Size tavrı da bundan. Yani bunu yeri geliyor 30-40 yaşındaki görümceler, 50-60 yaş ksynanalar yapıyor 14 yaşındaki dünyası dağılmış bi kız var ortada. Bunları yapmak yetişkinlere değil ona göre bi davranış zaten. Sizi de anlıyorum bende gecenin bi vakti eşimle birlikte olurken eften püften sebeplerle defalarca aransam rahatsız olurum. Sorumluluğu almak zorunda da asla değilsiniz kendi adınıza. Ama eşiniz kardeşiyle birazda olsa ilgilenmeli. Belli ki ona gerçekten kardeş gibi, duygularını önemseyerek yaklaşan tek kişi eşiniz. Yanlış ellerde ciddi zarar görmeye çok açık şu anda.
eşiniz uçak moduna falan alsın telefonu rahatsız edilmek istemediğinde. En mantıklı seçenek şu an bu gibi. Gerektiği yerde ulaşılmaz olmak sizinde kafanızı rahat ettirir. Kızla vakit geçiriyoruz diyorsunuz şu an aranız nasıl? Bi de özel değilse ettiği hakaretler neydi acaba? Bi kız çocuğu ne söylemiş olabilir ki diye düşündüm.

Çok küçük daha kıza çok üzüldüm. Ama konu ilgimi çektiği için tüm yorumları, yorumlarınızı okudum. Hatta ilk mesajınızı okuduğumda sizi agresif ve kötü niyetli gördüm ama ilerleyen yorumlarda her gece arandığınızı, sevişirken bile 4-5 defa arka arkaya arandığınızı söylemişsiniz. Ben size de hak verdim bu konuda. Arkadaşlar da söylemiş terapistiyle görüşmekte fayda var. Çocuk için çok zor bir durum Allah yardımcısı olsun ama sizler için de zor bir durum. Anladığım kadarıyla zaman ayırıyorsunuz, ilgileniyorsunuz. Terapist belki bir yol gösterir. Çocuğa da zarar vermeyecek bir çözüm yolu bulmakta fayda var, kız çocuğu ve çok küçük….

Yani ben hayatımda böyle skandal bir anne ne gördüm ne duydum. Kayınvalidem Türkan Şoraya taş çıkaracak cinsten çok güzel. Nişanımda bile bu kadın kim oyuncu mu diye soranlar oldu aileme. Kameraman falan eşime ablanızla sizi çekeyim diyor. Her yerde böyle iltifatlar ama hepsi de haklı. Bunun vermiş olduğu özgüven mi diyeyim, ego mu diyeyim, her neyse, çocuklarını fırlattı bi kenara 10 yaş genç adamla evlendi. (Eşimden 9 yaş büyük kocası) Gidebilse şehirden de gidecek. Kadının içi içine sığmıyor. Bir gün bana aklım olsa eşinden sonraki çocuklarım olmazdı salak gibi doğurmuşum dedi ahhaha. İnanılmaz biri. Şuanki kocasından başka bir şeyi gözü görmüyor.
eski konuna baktim daha onüc ay once yeni gelmis turkiyeye, kocasi iflas ettigi icin.
ne ara iflas eden kocayi bosamis da on yas küçük erkegi bulmuş da nikahlanmiş onla yaşıyor 😮😮
sayfalar boyunca sizi eleştirmisler "aile iflas edince gözünüze kusurlari görünmeye baslamis" diye ama adamin 4 cocugunun karisi bile paralar gidince bosamis kocayi.
ilginc gerçekten

Anlattığınız şeyler tutarsız.
14 ay önce açtığınız ilk konuda eşinizin ailesi mısırdan gelmemiş miydi ülkeye? Kayınpederinizle kayınvalideniz hangi ara boşandı, kayınvalideniz ne ara evlendi?

O zaman "2 çocukla geldiler, çocuklar üniversiteye başlayacak" demişsiniz. Kız kardeşten hiç söz etmemişsiniz.
2025 Ekim ayında açtığınız diğer konuda da "anne ve baba kız kardeşle mısırdan geldi, iki kardeş burada okudular biri yeni mezun diğeri de diş hekimi, kız kardeş 15 yaşında" demişsiniz.

Bu abiler hangi arada üniversiteye başladı, mezun oldu? 2025'te 15 yaşında olan kız kardeş 2026'da nasıl 14 oldu? Sizin zaman ve gerçeklik mefhumlarıyla ilgili problemleriniz var sanırım.

Anladım bi nebze de olsa eski aile düzenini bekliyor sizde gözünde abisini çalan kadınsınız. Size tavrı da bundan. Yani bunu yeri geliyor 30-40 yaşındaki görümceler, 50-60 yaş ksynanalar yapıyor 14 yaşındaki dünyası dağılmış bi kız var ortada. Bunları yapmak yetişkinlere değil ona göre bi davranış zaten. Sizi de anlıyorum bende gecenin bi vakti eşimle birlikte olurken eften püften sebeplerle defalarca aransam rahatsız olurum. Sorumluluğu almak zorunda da asla değilsiniz kendi adınıza. Ama eşiniz kardeşiyle birazda olsa ilgilenmeli. Belli ki ona gerçekten kardeş gibi, duygularını önemseyerek yaklaşan tek kişi eşiniz. Yanlış ellerde ciddi zarar görmeye çok açık şu anda.
eşiniz uçak moduna falan alsın telefonu rahatsız edilmek istemediğinde. En mantıklı seçenek şu an bu gibi. Gerektiği yerde ulaşılmaz olmak sizinde kafanızı rahat ettirir. Kızla vakit geçiriyoruz diyorsunuz şu an aranız nasıl? Bi de özel değilse ettiği hakaretler neydi acaba? Bi kız çocuğu ne söylemiş olabilir ki diye düşündüm.
Yani zaten abla yenge falan demiyor. İsmimle hitap ediyor. Bunu ekarte etmiştim hadi neyse çocuk. Eşime bir gün “Lilandilan da kendisini çok bir b** sanıyor” demiş. Bundan sonra ipler koptu. O yaştaki bir çocuktan bu laf çıkmamalı.

Siz yetişkin olduğunuzu iddia ediyorsunuz ama 14 yaşındaki bir çocuğun babasızlığını,kimsesizliğini ve hayata tutunma çabasını ''sınır ihlali'' olarak görecek kadar küçülmüşsünüz.

14 yaşındaki bir çocuğun ilgi istemesini ''yapışıklık'' olarak nitelendirmek, ''duygusuz konuşsa düzelir mi'' diye sormak korkunç bir empati yoksunluğu. Eşiniz doktor olabilir ama önce insan ve abi olması gerekir. O çocuk ''hastayım'' diyorsa, bu aslında ''yalnızım ve korkuyorum'' demektir. Kendi konforunuzu düşünmekten,annesiz babasız kalmış bir çocuğun çığlığını ''yük'' olarak görüyorsunuz. Utandım sizin adınıza.

Yani zaten abla yenge falan demiyor. İsmimle hitap ediyor. Bunu ekarte etmiştim hadi neyse çocuk. Eşime bir gün “Lilandilan da kendisini çok bir b** sanıyor” demiş. Bundan sonra ipler koptu. O yaştaki bir çocuktan bu laf çıkmamalı.
sen o kizin dilini bilmiyorsun bile. bunu sana kim söyledi?
eger esin yetistirdiyse hem bunu soyleyip hem nasil kardesine merhamet etmeni bekleyebiliyor?

eski konuna baktim daha onüc ay once yeni gelmis turkiyeye, kocasi iflas ettigi icin.
ne ara iflas eden kocayi bosamis da on yas küçük erkegi bulmuş da nikahlanmiş onla yaşıyor 😮😮
sayfalar boyunca sizi eleştirmisler "aile iflas edince gözünüze kusurlari görünmeye baslamis" diye ama adamin 4 cocugunun karisi bile paralar gidince bosamis kocayi.
ilginc gerçekten
Ya sormayın, o konudan hemen sonra boşandılar. 6-7 ay sonra evlendi. Sonra da kayınpeder stresten öldü zaten. Aile dramı. Şuan zengin kocayla mutlu.

Yani anlıyorum onun yaşadığı şeyler hiç kolay değil. Ancak eşim defalarca kez ben evliyim beni zırt pırt arama artık demesine rağmen söz geçiremiyoruz. Hiç arkadaşı da yok.
Beni de pek sevdiği söylenemez iletişim kuramıyoruz.
Ikınızde kalbınızın ekmeğini yersiniz insallah🤗kımsesız kalmiş kucucuk kız cocugunu sahipsiz bırakmak ben evliyim arama demek korkunç. Yarım öbür gün kendi cocugunuza aynısı olmayacağı ne malum? Yazık cok uzuldum cok

Aynen aynen ergenliğin zirvesinde olduğunu farkettiğiniz kıza hepiniz sırtınızı dönün. Ne biçim laflar söylüyorsunuz yapışıklık falan, sorumluluğu siz almak istemiyor olabilirsiniz ama en azından doktor aklı selim bir abisi varsa en azından o alsın yoksa kocanızı gece yarıları kardeşini orada burada ararken bulabilirsiniz. Telefonla aradığı günleri özlemle ararsanız.
5 yıldız👏🏻

Hiç kimseden çıkmamalı da muhtemelen sizin abisinin eşi olduğunuzu, eşinizinde evli olduğunu kabullenmek istemiyor, önceden de var olan bi sorun bu yani yeni değil ki. Şimdi dozunu arttırması normal. Kabullenmediği içinde gece arama denmesini dikkate almıyor. Terapistine bu bilgileri verin. Bi konuşun o size ne yapmanız gerektiğini en net söyleyecek kişi.

Back
X