• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sınır bilmeyen görümce

Çok üzüldüm kıza size birşey dediğim yok keşke sizde duygusal destek verebilseniz ona tabiki vermek zorunda değilsiniz fakat sizi örnek alırdı ablalık yapardınız belki elbette sorumlu değilsiniz kesinlikle ve asla mecbur değilsiniz çok üzüldüm konuya inşallah okur birseyler olur ne bileyim

Komsu çocuğu değil sonucta tabiki 14 yaş gayette aklı başında olunacak bir yaş değil heleki anne baba aklı başında kimsen yoksa asla öyle hayatı anlayıp tamam denecek yaş değil kızımdan biliyorum TV lerde tiktoklarda görüyoruz bazı 50 yasindada 70 yasindada kimin ne kadar aklı başında bu ülkede yetişkinlik yaşının 18 olması bile saçma beyin 25 de tamamlıyorken kendini 14 yaş ne genc kızdır ne çocuk nede aklı herşeye erer yam tersi çok tehlikeli bir yaş kendimi ifade edeceğim diye olmadık insanlara yönlere gidilecek kavak yelleri gibi

ne istiyorsunuz ya küçücük çocuktan. yok ilgi istiyormuş yok gece arıyormuş. o daha çocuk baba ölmüş anne sorumsuz birde nasıl kurtulurum diye akıl istiyorsunuz. kimse bu konuyla ilgili size akıl vermez diye düşünüyorum çünkü kalbiniz kötü. bu kötülüğe ortak olmazlar.

Arkadaşlar, burada konu sahibine toplu bir tepki verildi çünkü bazen insan olmak bunu gerektiriyor. Hepimizin linçlemeye bayıldığına nasıl böyle ezberden ikna oldunuz? Siz konu sahibinin önceki konularını okudunuz mu?

Tekrar tane tane anlatalım:
1) 14 yaşında bir ÇOCUK (konu sahibi kendisiyle ilgili 13 yaşından beri başlık açıyor) ve evet, doğru dürüst kimsesi yok bu hayatta, konu başlığını nasıl koyduğuna bakın “sürekli arayan GÖRÜMCE”, 14 yaşında bir çocuğun görümceliğinden ne olur Allahaşkına, hepimiz burada yetişkin kadınlarız?

Konu sahibi daha evlenmeden bu çocuğu kendi hayatında bir sıkıntı görüp dertleniyor, çünkü çok klasik bir hikaye adamla ilgili tam yüzde yüz kontrol sahibi olacak, hep onun dediği olacak. Hemen adamın kardeşi yabancı yapılma çalışmaları başlamış. Sonra da nefreti büyüyor. içindeki sevgisizliği gösterir bu başka da bir şey değil. Ve en çok da konu sahibine zarardır böyle biri olmak.

2) Çocuk günde 3 kere arıyormuş, gelip aralarına yatmayı falan isteyen yok, günde birkaç kere arayıp biriyle yakınlık kurmak istemiş belli ki hele ki o süreçte. Ayrıca eşi doktormuş, doktorları 7/24 ararlar ve gecenin 2sinde sevişirken de başkaları da arayabilir ve doktorlar bütün aramaları açmazlar. Yani gecenin 2sindeki her telefonu açıyor musun da bu dert olmuş?

3) Eğer görümce koca yetişkin kadın olsaydı, anasız babasız bir öksüz çoçuk olmasaydı ve zırt pırt arasaydı hepimiz gerçekten bu forumda herkes görümceye tepki gösterirdik. Ama durum bu değil.

4) unutulan başka konu 14 yaş ergenliktir ve insan hayatının en sorunlu dönemi kabul edilir, sağlam iyi ailelerde bile bu dönem çok zor atlatılıyor, neler yaşıyor çocuğuna gözü gibi bakan aileler bile, ki bu çocuğun babası ölmüş güya anası başka kocaya gitmiş, kimse yok.. sen bu durumda çocuğa nasıl anlatacaksın 9’dan sonra arama diye, ya da sınırlar şöyledir böyledir diye? Normal yetişkin olsa al karşına konuş. El insaf.

5) bence en önemli madde, Allah’tan gerçekten korkmak lazım, konu sahibi ya da biz, ya da linçliyorsunuz gibi duyar kasanlar, kendi çocuklarının da öksüz kalmaması için hiçbir sebep olmadığını hatırlamalılar. Nasıl bir cesarer sizdeki valla bilemedim, ya sizin çocuğunuz olsaydı bu? Köşesine çekilmiş ağlar sızlarken 9’dan sonra arayamazsın mı denseydi mesela? Böyle şeyler hakikaten demeyin yapmayın, Allah’ın nereden sınava tabii tutacağını bilemezsiniz, çağırmayın.

Konu sahibi, sıkıcı olabilir, ve belli ki sen de önceden çok sevilmiş biri değilsin, yoksa 13 yaşında çocuğa böyle düşmanlık edemezdin zaten ama öneri fikir istemişsin, evliliğin için kendi ruh sağlığın kalbin için iyi niyetli ol, sorunları küçült, pozitif tarafları büyüt. Bazı şeyleri görmezden gel. Hayatta da her şeyin 5 dakikada tepetaklak değişebileceğini, her şeyin mümkün ve insanlar için olduğunu unutma.

Arkadaşlar, burada konu sahibine toplu bir tepki verildi çünkü bazen insan olmak bunu gerektiriyor. Hepimizin linçlemeye bayıldığına nasıl böyle ezberden ikna oldunuz? Siz konu sahibinin önceki konularını okudunuz mu?

Tekrar tane tane anlatalım:
1) 14 yaşında bir ÇOCUK (konu sahibi kendisiyle ilgili 13 yaşından beri başlık açıyor) ve evet, doğru dürüst kimsesi yok bu hayatta, konu başlığını nasıl koyduğuna bakın “sürekli arayan GÖRÜMCE”, 14 yaşında bir çocuğun görümceliğinden ne olur Allahaşkına, hepimiz burada yetişkin kadınlarız?

Konu sahibi daha evlenmeden bu çocuğu kendi hayatında bir sıkıntı görüp dertleniyor, çünkü çok klasik bir hikaye adamla ilgili tam yüzde yüz kontrol sahibi olacak, hep onun dediği olacak. Hemen adamın kardeşi yabancı yapılma çalışmaları başlamış. Sonra da nefreti büyüyor. içindeki sevgisizliği gösterir bu başka da bir şey değil. Ve en çok da konu sahibine zarardır böyle biri olmak.

2) Çocuk günde 3 kere arıyormuş, gelip aralarına yatmayı falan isteyen yok, günde birkaç kere arayıp biriyle yakınlık kurmak istemiş belli ki hele ki o süreçte. Ayrıca eşi doktormuş, doktorları 7/24 ararlar ve gecenin 2sinde sevişirken de başkaları da arayabilir ve doktorlar bütün aramaları açmazlar. Yani gecenin 2sindeki her telefonu açıyor musun da bu dert olmuş?

3) Eğer görümce koca yetişkin kadın olsaydı, anasız babasız bir öksüz çoçuk olmasaydı ve zırt pırt arasaydı hepimiz gerçekten bu forumda herkes görümceye tepki gösterirdik. Ama durum bu değil.

4) unutulan başka konu 14 yaş ergenliktir ve insan hayatının en sorunlu dönemi kabul edilir, sağlam iyi ailelerde bile bu dönem çok zor atlatılıyor, neler yaşıyor çocuğuna gözü gibi bakan aileler bile, ki bu çocuğun babası ölmüş güya anası başka kocaya gitmiş, kimse yok.. sen bu durumda çocuğa nasıl anlatacaksın 9’dan sonra arama diye, ya da sınırlar şöyledir böyledir diye? Normal yetişkin olsa al karşına konuş. El insaf.

5) bence en önemli madde, Allah’tan gerçekten korkmak lazım, konu sahibi ya da biz, ya da linçliyorsunuz gibi duyar kasanlar, kendi çocuklarının da öksüz kalmaması için hiçbir sebep olmadığını hatırlamalılar. Nasıl bir cesarer sizdeki valla bilemedim, ya sizin çocuğunuz olsaydı bu? Köşesine çekilmiş ağlar sızlarken 9’dan sonra arayamazsın mı denseydi mesela? Böyle şeyler hakikaten demeyin yapmayın, Allah’ın nereden sınava tabii tutacağını bilemezsiniz, çağırmayın.

Konu sahibi, sıkıcı olabilir, ve belli ki sen de önceden çok sevilmiş biri değilsin, yoksa 13 yaşında çocuğa böyle düşmanlık edemezdin zaten ama öneri fikir istemişsin, evliliğin için kendi ruh sağlığın kalbin için iyi niyetli ol, sorunları küçült, pozitif tarafları büyüt. Bazı şeyleri görmezden gel. Hayatta da her şeyin 5 dakikada tepetaklak değişebileceğini, her şeyin mümkün ve insanlar için olduğunu unutma.
Konu sahibinin bekletisi,14 yaşında çaresiz ve yalnız kalmış bir kız çocucuğunj linçlemememiz ve kendisini haklı saymamız.Kendi gibi herkesi vicdansız zannederek böyle bir konu açması bile vicdanının ne ölçüde olduğunu gösteriyor.

Ay nasıl da yüce gönüllüsünüz, demek çocuğu küçük abiye “kakalamayı” başardınız, çok sevindik..

Doğumgününe de tenezzül etmişsiniz ne tatlısınız..

Gelmiş bir de buraya yazmışsınız ya pesssss
Neden böyle benim hayatım için çıldırdınız anlamak güç fakat hayatım çok yolunda. : )
Önerileriniz için teşekkürler.

Neden böyle benim hayatım için çıldırdınız anlamak güç fakat hayatım çok yolunda. : )
Önerileriniz için teşekkürler.
Aşkım sen hafızanı kaybettin herhalde? Kız yememiş içmemiş uyumamış aylarca kendine 13 yaşında çocuğu dert etmiş, bir de üstüne burada kaç kere başlık açmışsın, fikir istemişsin ya ondan çıldırdım, çıldırılmayacak gibi bir profil değilsin bitanesi 😘

Bu konuda kendi adıma linç falan yapmıyorum kimsede görüşümu değiştiremez her üyenin fikri kendine konu sahibi mecburmu değil ben vicdansız da demiyorum fakat eşi en azından konuşabilir yol gosterebilir abilik hadi oda olmadı insanlık yapabilir ha oda mecbur değil tamam her insanın hayatı kendine birşey defigim de yok kendi adıma fakat 14 yaşındaki kıza uzulebilirim buna engel olamıyorum İnşallah Allah doğru insanlarla karşılaştırsın kimseden fayda olmadığını anlason Allah evlatlarımıza yardımcı olsun benim konudan anladığım kızın onları aile düzenini bozma derdi yok sadece çaresiz daha genç küçük toy üzücü bu konu ben haklı haksız aramıyorum üzüldüm o kadar kızın durumuna vakti zamanında yaşa bakmadan ne insanlar gördük orası ayrı bunlari yazdikta fakat bu konuda kız belki size hayran yalnız hepsi bu kadar .

Bir çocukla bağ kurmanın ne kadar kolay olduğunu tahmin bile edemezsiniz ya. Beni ilk gördüğü anda hiç sevmeyen, kafama oyuncak fırlatan,bu gelmesin evimize diyen çocuğun daha sonra en yakın arkadaşı olmuşluğum var. Ama çocuğu kazanmayı istemek gerekiyor malesef. Siz çocuğu hiç sevmiyorsunuz belli ki. Bazı insanlarda bu annelik güdüsü müdür bilemiyorum ama bu yok galiba. Benim kardeşim 12 yaşındaydı annemizi kaybettik. Ben ona bunu yapamazdım açıkçası. 36 yaşındayım kardeşim 26 yaşında askere gidecek, düzenini daha kurmadı diye kendi hayatıma bile ara vermiş insanım. Çok rica ediyorum anne baba olmayın ya. Benim babam sağken ben babama bırakmadım. Yani çok yanlış bir insan olarak okudum konuyu asla kabul edemem.Linçse bunun adı da linçte ederim. Çocuğu Darüşşafaka'ya gönderin hepinizden kurtulsun bari bi geleceği olsun. Ayyy içime fenalık bastı.

Allah merhamet versin. Sizin önceki konularinizi da biliyorum eşinizin ailesini hiç sevmemissiniz, he sevmek zorunda mısınız hayır ama saygı duyup anlayışlı olmak zorundasınız. Daha kayinbabaniz öldüğünde 40 ı çıkmadan buraya konu acmistiniz görümcenizin gece aradigindan şikayetçi olmuştunuz. Biraz empati yapın ya anne var ama yok baba yok farklı bir ülke ne yapsın bu çocuk bırakın arasın. Başka bir abi olsa yanına almak isteyebilir bu çok normal çok zor şeyler yaşamış. Bu kız çocuğu sizde olabilirdiniz, sizin kardeşiniz de olabilirdi. Allah kimseye yaşatmasın ama sizin çocuğunuzda olabilirdi. Hayatta olduğumuz sürece her sey basımıza gelebilir, kimsenin hikayesi bitmedi. Ben sizin eşinizi de çok sevdiğinizi düşünmüyorum eger gerçekten çok sevseniz ailesine karşı bu kadar tahammülsüz olmazsınız. Birde şunu söylemeden edemeyeceğim şuan en fazla 1 yıllık evlisiniz eşiniz bu tavırlarına birsey demiyor olabilir ama uzun vadede bu günlerin acısını çıkartabilir, çünkü zor günde yapılan iyilikte kötülükte unutulmaz...

Insanlari kizlayi birakin da cocuga sahip cikin günah Allah korkusu da mi yok senin kardesin bu durumda olsa ne yapardin Yazik Allah kimseyi karindasina bile muhtac etmesin

Oglumdan bir yas büyük kiz ogluma bakiyorum da daha cocuk ya bu kiz da öyle günah ya

Merhaba daha önceki konumu bilenler bilir. Eşimin babasının 5 ay önceki vefatı sonrası en büyük çocuk Eşim (30 yaşında). Ailenin tek kızı 14 yaşında ergenliğin pik noktasında. Anne başka bir adamla evli ve kız 2 abisiyle yaşıyor. Anne çoğu zaman çocuklarını duygusal ihmal eden, haftada 2-3 gün yanlarına gelip yemek yapmayı annelik zanneden bir egoist.
Dolayısıyla küçük kız kardeş bu duygusal ihmali eşimle kapatmaya çalışıyor. Gece gündüz aranıyoruz. Eşim artık açmamaya başladı. Gece 2-3 lerde mesaj atıyor. Eşim doktor olduğu için hassas noktasından etkilemeye çalışıyor (hastayım, başım dönüyor, ilaç alacağım, doktor randevusu vs.). Sırf eşim telefonu açsın ilgilensin diye.
Onun da bir kabahati olmadığını ve ilgi ihtiyacı olduğunu biliyorum, asıl suç kv’de . Ama annesine de kendisine de ne kadar söylesek de inat etti vazgeçmiyor taktı kafayı. Kv de vur patlasın çal oynasın havasında, oğullarını bile salmış biri. Cenazede eski kocasının arkasından ben şimdi bu çocuklara nasıl bakıcam düşüncesiyle sahte gözyaşı dökmüş, kendi hayatına ve kocasına odaklanmış bir nemrut.
Ama o da bizi aramaması gerektiğini uyarıyor kızına. Fakat duygusal desteği vermiyor. (Beni de çok arıyor bıktım artık engelleyeceğim diyor, evet valla şaka değil.)
Kız terapi de alıyor ancak düzelen bir şey yok. Ne önerirsiniz? Telefonları açıp nötr, duygusuz ve “ilgilenmiyorum” şeklinde konuşsa eşim sizce bu yapışık bağ düzelir mi?
Aynı evde yaşadığı abileri de eşim kadar yumuşak karınlı olmadığı için kıza biraz kötü davranabiliyorlar veya duygusal zekaları olmadığı için kızı dinlemiyorlar.
İlgilenmeyi de deneyebilirsiniz. Sonuçta beş yıl sonra yetişkin olacak. Şimdiye eğen ihtiyacı var ilgiye.

13 yaşındaki çocuğun arkanızdan konuşması ne olacak allah aşkına? Haklı çıkmak için saçmalamaya başladınız.

O kızın ahı hepinizden çıkar. Anasından da çıkar, abilerinden de, sizden de. Bu kadar insan bir çocuğa sahip çıkamıyorsunuz.
Uyduruktan küsmüş işte kıza faydaları olmasın diye

Nimet, imkan, imtiyaz, rahatlık vs varsa güzel. Hakkımdır. Alırım bi dal.

Külfet, zorluk, vazife, cefa, vefa varsa. Buna katlanmak zorunda değilim. Kalsınnn!

Nimet, imkan, imtiyaz, rahatlık vs varsa; güzel. Hakkımdır. Alırım bi dal..

Külfet, zorluk, vazife, cefa, vefa varsa; buna katlanmak zorunda mıyım?

14 yaşında bir kızdan bahsediyoruz, ne görümcesi? Bu yaşlarda duygular çok uçta, kendisine bir zarar verse bunun vicdanıyla yaşayabilecek misiniz diyeceğim ama yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla yalandan 3 gün üzülür sonra eşim çok uzun süre yas tuttu diye konu açarsınız. O kızın evde sizinle yaşamasını istememeniz başka bir şey, bu konu hakkında bu kadar duyarsızca laflar söylemeniz çok başka bir şey. Sizde de eşinizde de biraz vicdan, insanlık olsaydı en azından o “hiçbir işe yaramayan” psikologla görüşür, ona danışırdınız. Annesiz babasız kalan, hiçbir arkadaşı olmayan, hayatı altüst olmuş olan o çocuk sizin kardeşiniz olsa da böyle umursamaz konuşabilir miydiniz acaba. Kötü kalpli, ikiyüzlü tipik bir yengesiniz.
“Duygusal zeka” yeni öğrendiğiniz bir kelime sanırım, bu kadar çok kullanmadan önce sizde de çokça eksik olduğunu bilin.

Büyük konusmayayim diyorum ama yok, kendi kardeşim böyle bir durumda olsa yanıma alırdım eşim istemezse de kızardım. Eşimin kız kardeşini de kabul ederdim. Zaten üniversiteye 4 yılı kalmış. Yalnız kalmak istediğiniz zaman öbür abilerden de yardım alabilirsiniz. Çocuğun mirastan gelen bir geliri olduğunu düşünüyorum yoksa bile anne çocuğun masraflarina katılmalı.

Bı de çok merak ederek soruyorum, kocanizla bütün gün yalnız napiyosunuz o kadar yaaa😃 kocamı seviyorum, birlikte vakit geçirmeyi de çok seviyorum ama kardeşim falan böyle bı durumda olsa kusura bakma kocamla yalnız kalıcam ben demem, diyemem😃

14 yaşında kızla inatlaşmayın

Kendine gelene kadar istediği kadar sevgi verin
Ayıptır yazıktır

Yok yeni evliyiz bilmemne
Hayatta her şey matematiksel değil
Bazen de haklılık üzerinden değil vicdanla karar verin

Back
X